Ga naar inhoud


lonnebol

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lonnebol

  1. 2 uren geleden, Tonskidutch zei:

    ja ik weet het niet zonder de handleiding zelf helemaal door te spitten waarom die zenderlijst (voorgeprogrammeerd) geen nieuwe zenders vindt.

    Zul je toch even door heen moeten lezen.

     

    Dat heb ik al helemaal gedaan. Ik heb de voorgeprogrammeerde lijst ook nooit gebruikt, aangezien deze op Duitsland gericht is. De zenderlijst heb ik nu iedere keer helemaal opnieuw leeuwen bepalen.

     

    57 minuten geleden, ceesv zei:

    met die getallen zou je bijna denken dat de v/h omschakeling niet werkt.

    Dat is de 13/18 Volt omschakeling op de LNB.

     

    Verticaal is 13 Volt.

     

    Je zou eens kunnen kijken of je wel andere transponders ontvangt welke verticaal zijn gepolariseerd.

     

    Een nieuwe LNB kost een paar Euro, even uitwisselen en dan nog eens kijken?

     

    Zo'n vermoeden had ik ook al. Ik heb mijn oude duo-LNB van Canal Digitaal bij me. Ik ga die erop zetten. Helaas is het weer nu niet al te best en een fatsoenlijke ladder ontbreekt momenteel ook, dus ik moet het even uitstellen tot morgen of dit weekend. Wordt vervolgd.

  2. 1 minuut geleden, Tonskidutch zei:

    nou om even te documenteren dat ik zo'n situatie nog nooit ben tegengekomen, als je wel al 400 FTA zenders hebt, moet je geen blind scan uitvoeren maar een transponderscan

    hoe dat op je xoro gaat staat beslist in de handleiding

     

    Dat heb ik dus ook gedaan: alles transponders die in de lijst staan van de ontvanger afgescand. 118 transponders in totaal, inclusief de zelf toegevoegde transponder voor BVN.

  3. 1 uur geleden, ceesv zei:

    heb je na het veranderen van die waarde een nieuwe zoekopdracht gedaan?

     

    Jazeker. Zowel op de gehele satelliet, als enkel de transponder voor BVN en ook door alles transponders in lijst van Astra 1 te selecteren (allen met blind scan op betaalde als FTA). Het viel mij namelijk op dat er maar 66 transponders opgesomd werden tijdens het scannen, terwijl de lijst met transponders in totaal 118 stuks telt. Bij het scannen via de satelliet kwam de transponder voor BVN ook niet voorbij. Met alle drie de methoden geen BVN nog steeds. Ligt het nu aan de ontvanger of aan de setup van schotel en/of LNB?

  4. 7 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    neen dat is niet hetzelfde

    toevoegen of vervangen met de juiste waarden die boven genoemd werden

     

     

     

    3 minuten geleden, ceesv zei:

    in de ontvanger staat b ij de voorgeprogrammeerde transponder de Symbolrate op een oude waarde.

    27500 i.p.v. 29500

     

    Dat is de reden dat je problemen hebt met BVN.

     

     

    Ik heb de transponder met 27500 verwijderd. Pas toen kon ik de nieuwe toevoegen. Zie de foto.

     

    De ontvangst van de transponder is echter slecht tot niet bestaand zie ik nu. Andere transponders hebben een veel betere ontvangst. Is het dan een kwestie van de schotel beter uitrichten of een andere LNB?

     

     

    IMG_20200716_110132MP_compress49.jpg

    IMG_20200716_110000MP_compress16.jpg

  5. 11 uren geleden, ceesv zei:

    Die transponder kan in de lijst staan met verkeerde parameters.

     

    Maak een nieuwe transponder aan met de nieuwe gegevens en probeer het dan nog eens.

     

    Als ik een nieuwe aanmaak zegt hij dat het al bestaat. Echter, 11778 V 29500 staat niet in de lijst, wel 11778 V 27500. Is dat voor het apparaat hetzelfde?

     

    10 uren geleden, satkijker zei:

    Bestaande transponder verwijderen en een nieuwe toevoegen of een blind scan laten doen.

     

    Met een blind scan loopt hij dus alle bestaande transponders af. Bij het scannen komt hetzelfde aantal transponders voorbij als voorgedefinieerd zijn bij Astra 1.

     

  6. 29 minuten geleden, HG5812 zei:

    Hallo.

    Misschien heb je iets aan deze tip op de BVN website:

     

    Mijn ontvanger kan BVN op de Astra niet vinden
    U kunt de meeste ontvangers een zoek actie laten uitvoeren waardoor alle beschikbare kanalen worden ingelezen. Sommige ontvangers kunnen BVN ook na een zoekactie echter niet vinden.
    Uw satellietontvanger of HD televisie met ingebouwde satelliet tuner scant dan alleen de transponders (zenders op de satelliet) vanuit een lijst met vooraf ingestelde ontvangstwaarden zoals bijvoorbeeld de symbolrate. Deze Symbolrate is anders dan die van de nieuwe BVN transponder. In dat geval vindt uw ontvanger de BVN transponder niet. Uw moet in uw ontvanger eerst de juiste waarden van deze transponder invoeren. Daarna kan de ontvanger ook de BVN transponder vinden bij een zoekactie.
    De belangrijke waarden die daarvoor meestal apart kunnen worden ingevoerd:
    Frequentie: 11778 MHz (of 11.778 GHz)
    Polarisatie: V
    Symbolrate: 29.500 Mbaud (of 29500 KHz of Kc)
    FEC: 9/10
    Raadpleeg uw handleiding van de ontvanger hoe u deze gegevens kunt invoeren.

     

     

    Bedankt. Deze informatie had ik ook al gevonden. De ontvanger gaf echter aan dat de transponder al in de lijst stond en na daar apart gezocht te hebben gaf dat ook als resultaat weer niks.

     

    Blind scan heb ik inderdaad ook gedaan n.a.v. de handleiding.

     

    Misschien dan toch een nieuwe LNB en de bekabeling ook nog even controleren.

  7. 36 minuten geleden, cookie monster zei:

    Effe opgezocht , simpel , recht voor de raap , geen gezever , gewoon FTA voor de Duitse zenders 🙂👌

     

    BVN: https://www.flysat.com/astra19.php

    https://www.lyngsat.com/tvchannels/nl/BVN-Europa.html

    11778 V DVB-S2/QPSK 29500 9/10 MPEG-4

     

    Helaas vindt de Xoro BVN niet. Ik heb de genoemde waarden ook ingegeven, maar hij vindt ook dan niks.

     

    Maakt de LNB eigenlijk nog iets uit? Dit lijkt mij net als de oude ontvanger een bij oude. De ontvanger is uit 2005 geloof ik.

  8. Vandaag hebben we in Duitsland bij * de Xoro HRS 8664 gekocht. Simpel kastje, lekker klein, met scart en HDMI voor een toekomstige betere tv. Hij kan zelfs opnemen op een externe harde schijf.

     

    Installatie is ook gelukt. We ontvangen nu meer dan 400 zenders. Voorheen kregen we met moeite 15 zenders binnen.

     

    Echter, BVN komt niet binnen. Ik heb zelfs op de transponder gezocht die op de BVN-website staat maar helemaal niks. Waar kan dit aan liggen? De ontvangst van Astra 1 kan niet veel beter geloof ik en alle Duitse zenders komen met gemak binnen.

     

  9. 7 uren geleden, ilseonline zei:

    Ter aanvulling wat ik vergeten was.

     

    De satellietontvanger moet naast MPEG4 ook DVB-S2 ondersteunen, in de winkel zal dat volgens mij standaard zijn, op een verkoopplaats kan je ook verouderde MPEG2 en DVB-S aantreffen, dat is wisselend.

     

    Je kan als je enkel FTA via de Astra1 op 19,2 oost wilt ontvangen, vrijwel elke ontvanger gebruiken die het bovenstaande ondersteunen, ik heb (nog) geen ervaring met alternatieve ontvangers, dus dat laat ik liever aan de mensen op dit forum over die ze wel bezitten. 

     

    Duidelijk. Even resumé:

    • Schotel uitrichten op enkel 19,2
    • Ontvanger met MPEG4
    • Ontvanger met DSB-S2

    Dan is ter plekke een ontvanger kopen waarschijnlijk de makkelijkste optie.

    Dat zou ook betekenen dat de huidige LNB voldoet? Of kan deze verouderd zijn?

  10. 15 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    Dus het is je eigen huisje?

     

     

    Op 29-6-2020 om 10:49, lonnebol zei:

    Wij hebben een vakantiehuisje in Oost-Duistland.

     

    Correct.

     

    Onze huurders zitten niet te springen om Nederlandse tv. Wij evenmin. Als het kan, prima, maar we willen geen €15-20 per maand en dat maal 6 maanden uitgeven voor de enkeling die misschien alles bij elkaar een uurtje de tv aanzet. De vrije Duitse zenders moeten voldoende zijn. Als daar de BBC op 28,2 ook nog bij kan zou mooi zijn. Het hele Canal Digitaal verhaal kan voor mij weggelaten worden.

     

    Is bijvoorbeeld de Strong SRT 7007 een optie?

  11. Alweer veel info zeg. Bedankt.

     

    Even iets meer informatie over het huisje: het huisje is normaal bewoonbaar van april tot ongeveer november. In de winter is het compleet afgesloten; geen water en de stroom is ook af. Het is geen luxueus huisje. Een basic keukentje, dito badkamer en een klein huiskamertje. Het is gebouwd begin jaren '80 (DDR-tijd) en het ademt ook nog steeds die sfeer. Al deze dingen in het achterhoofd houdend willen we daarom niet investeren in een dure moderne tv. Er wordt sowieso niet veel tv gekeken. Het is dat de schotel en een oudere ontvanger er bij de aankoop bij zaten, anders was er waarschijnlijk helemaal geen tv gekomen. De tv is een oudere lcd, zonder hdmi.

     

    Al jullie reacties lezend en het voorgaande vind ik dat het een 'simpele' ontvanger moet worden voor Astra 1 en 3 met een duo lnb voor FTA. De ontvangst van Nederlandse zenders is een overbodige luxe als we enkel en alleen daarvoor een abonnement bij Canal Digitaal moeten nemen. De tv kan vervangen worden, maar liever niet.

     

     

  12. Pfoe, veel info zeg.

     

    Ik begrijp dat Canal Digitaal een lastig verhaal is of wordt. Thuis (in Nederland) hebben we geen Canal Digitaal en dat zijn we zeer waarschijnlijk ook niet van plan. Canal Digitaal stopt dus/is gestopt met losse smartcards en heeft ze tegenwoordig ingebakken in hun eigen apparatuur? In dat geval is voorbereiding op Canal Digitaal geen must en lijkt mij een goede degelijke ontvanger i.c.m. de duo LNB voldoende. Voorbereiding voor een smartcard is dan niet echt meer nodig. Wie weet in de toekomst, maar dat bekijken we dan nog wel eens.

     

    Aangezien we niet maandelijks in het vakantiehuisje komen en het ook allemaal moet werken als er huurders zijn moet de ontvanger ook niet te ingewikkeld zijn. Er is geen internet en de kwaliteit van een mobiele internetverbinding is ook niet om over naar huis te schrijven. Een ontvanger met internetverbinding is dus geen optie. Opnemen of terugkijken evenmin. Wat zou dan een goede ontvanger zijn? Zoals eerder gezegd, het liefst niet te duur. Tweedehands is prima. Een scart-aansluiting is wel handig, de huidige tv daar heeft geen hdmi. Een hdmi-aansluiting voor de toekomst zou wel mooi zijn.

     

    De schotel het beste uitrichten op 23,5 en de tweede lnb (duo lnb) op 19,2?

  13. Hallo,

     

    Mijn eerste vraag hier. Ik heb ook even rondgezocht op het forum maar het niet echt gevonden en voorheen ook gegoogeld, maar het duizelt me aan alle informatie.

     

    Wij hebben een vakantiehuisje in Oost-Duistland. Net onder Dresden bij de Tsjechische grens. Echt buitengebied en dus de enige manier om tv te ontvangen is via de schotel. Bij de aankoop van het huisje een paar jaar geleden zat er al een schotel op het huis en was er een (simpele) ontvanger aanwezig. We hebben ook beeld (FTA), maar de ontvangst is belabberd. Veel zender vindt hij wel, maar hebben geen beeld en anderen geeft hij bijna continu aan dat de ontvangst slecht is. Nu gaan we over twee weken weer die kant op en willen we de schotel opnieuw uitrichten (ik heb een kastje om het signaal te testen) en misschien vervangen. In het verleden (ruim 10 jaar geldeden) heb ik thuis Canal Digitaal gehad met een 60 cm Triax-schotel met een duo LNB (Astra 1 enb 3?).  De ontvanger heb ik ooit aan een oom weggegeven. Voor nu is de ontvangst van FTA Duitse zenders meer dan voldoende, maar in de toekomst willen we er misschien toch een Canal Digitaal smartcard in kunnen zetten om Nederlandse zender te kunnen ontvangen. De ontvanger zal dus ook vervangen moeten worden.

     

    Eigenlijk heb ik de volgende vragen:

    • Hoe moet de schotel uitgericht worden i.c.m. de duo LNB voor FTA Duitse zenders en toekomstige ontvangst van Nederlandse zenders? Ik denk dat hij nu op 19.2 uitgericht staat.
    • Welk merk/welke ontvanger zou goed zijn voor een toekomstige Canal Digitaal smartcard, duo LNB en FTA Duitse zenders? Dit moet het liefst wel een tweedehands model zijn/niet te prijzig.

     

    Bedankt alvast.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...