Ga naar inhoud


Tvoverair

Lid
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tvoverair

  1. Op 19-10-2020 om 17:57, Dorsoduro zei:

    Blijkbaar is die "Hub" iets voor op je pc, dus je kan nog steeds niet op tv kijken dan?

    Op de itv hub kun je zowel live uitzendingen kijken als shows terugkijken.  Je moet hier altijd een account voor aanmaken en een Britse postcode voor hebben. 

    Ik heb dit in het verleden als een gedaan met een vpn. Volgens mij is er in dit topic een legale aanbieder voorbij gekomen. Ik zal een vpn persoonlijk niemand aanraden.

  2. Het pakket wat ik bedoelde zit op kanaal 35 met 586mhz.  Het is zo dat er daar veel nederlandse zenders in die frequentiereeks zitten.  Ook wesel heeft daar in buurt weer zenders zitten zoals kanaal 29 zdf dat ook enorm sterk binnenkomt en dan komen er dus ook nog al die zendmasten uit ruhrgebiet zoals langenberg (waar blijkbaar de radiozenders vandaan komen) als dit het probleem is dan houd ik wel bij de hd zenders arte ard one hr wdr en de mediatheken en radio zenders. 

  3. 30 minuten geleden, ceesv zei:

    Antenne op het dak plaatsen, en met de juiste polarisatie naar de juiste zendantenne richten.

    Kleve is volgens tvhelfer horizontaal gepolariseert. De zenders werken perfect met uitzondering van deze zenders. Wesel ontvang bijna niet bij mij op zolder en dat kan opgelost worden door hem op het dak te plaatsen.  Het lijkt me sterk dat dat alle goed werkende zenders uit kleve komen en slecht werkende van wesel komen terwijl ik horizontaal en heb staan en niet in die richting. 

  4. Heeft iemand nog een tip voor mij om het ontvangst van 3 zenders (SWR,NDR,MDR) te verbeteren? Deze zenders doen het even en vallen dan weer weg en komen weer terug. Als ik bij de antenne ga staan en dan mijn hand om de antennekabel houdt doen de zenders het normaal zonder wegvallen. 

     

    Ricardobelli ik heb mijn antenne aangesloten op een smart tv verbonden met het internet.  Ik mag van ARD de livestream hessen (HR) kijken en heb toegang tot de mediatheken van alle zenders. Hessen is misschien niet echt een toevoeging maar via de mediatheken kun je heel wat programma's terugkijken zoals tatort. 

  5. Op 23-8-2020 om 11:02, OFDM zei:

    Dat die zenders via Internet met geoblock worden tegengehouden maakt IPTV een treurig verhaal. Via satelliet krijg je ze 100% zeker in heel Nederland, die logica kan ik niet helemaal volgen.

     

    Als ik op de PC probeer zijn ARD, WDR, NDR, HR en BR gewoon te zien maar ZDF niet (melding), MDR blijft zwart zonder foutmelding en RBB schrijft: Aus lizenzrechtlichen Gründen ist dieser Livestream mit einem so genannten Geoblocking versehen und kann nur in Deutschland gesehen!

    Via de ard site zijn zijn gedeeltelijk livestreams beschikbaar. Het is bij mij voorgekomen dat na 22:30 RBB Berlin werd vrijgegeven en ik een film kon kijken die opdat moment werd uitgezonden.  De andere livestreams werken meestal altijd wel muv SWR, MDR. Wat ik bij Bayern heb ontdekt is dat er worldwide in de link staat.   

     

    Deze zenders zullen via de schotelantenne denk ik altijd wel vrij voor iedereen blijven. Voor de private zenders komt er dacht wel een codering aan. Ik weet niet of dit ermee te maken heeft maar de Duitse rtl zenders met Zwitserse reclame zijn al op zwart gegaan.  

  6. 41 minuten geleden, MrDish zei:

    Alles wat voor nikt is :FTA

    Oké dan is FTA ontvanger prima.  Wat ik zelf nog wil uitproberen is een ontvanger waarbij een internet kabel in kan.  Dan zal je ook FTA RBB Berlin, Bayern, Hessen ,SR kunnen ontvangen.  Is er hier iemand die dit kan uitproberen?  Ik weet niet of er dan geoblock opzit.

  7. 12 uren geleden, MrDish zei:

    Achterhoek

    Tegen de Duitse grens. 

    7 minuten van Bocholt .

    Dat is perfect voor Wesel.  Je zal daar betere ontvangst hebben dan in mijn woonplaats.

    2 uren geleden, MrDish zei:

    Bij *** staan er een aantal DVB_T2 ontvangers

    weet niet of ik 1 van kopen moet.

     

    Mvg

    De antenne zal ik niet kopen bij deze winkel als ik jou was.   De ontvanger die ik daar heb gekocht doet ze werk maar de antenne was voor mij niet bruikbaar.  Wat OFDM al zij is welke eigenschappen je  belangrijk vindt. Wil je alle duitse zenders ontvangen of alleen de gratis te ontvangen zdf,wdr en ard pakket.

  8. 38 minuten geleden, MrDish zei:

    Met wat voor ontvanger ontvangen jullie de signalen. 

    Niet zeggen ;met een DVB_T2 ontvanger. Omdat ik nog zoekende ben vandaar.

     

    Mvg

    In welke regio woon je MrDish?  Signalen zijn niet overal zo sterk. Mijn ontvanger werd in het forum als nietzo geweldig gezien (hij is simpel)  als ik de antenne goed heb afgesteld op wesel. Ga ik denk eentje kopen die wat beter is en met Internet. Prijsverschillen zijn niet al te groot.

     

  9. 3 uren geleden, OFDM zei:

    Geen idee waarom die twee routes zoveel verschillen. Ik vond vanuit Enschede het laatste stuk tot Münster het minst mooie, dat zal hetzelfde zijn vanuit Winterswijk?

     

    Maar Münster biedt toch niets meer dan Wesel?

    Mag dat niet op het forum?

    Münster zit inderdaad het identieke pakket. Het voordeel bij Münster is dat ik daar vrij uitzicht heb en bij wesel niet. Ik krijg het zdf pakket van Wesel aan de praat door  vertkikaal naar Münster te wijzen. Hij ontvangt wesel dus alleen in met de volledige lengte van de antenne .  

  10. 3 uren geleden, OFDM zei:

    Ik vraag mij af in welk jaar ze daar naartoe zijn verhuisd. Het verbaast mij sowieso dat ze nog bestaan en dan ook nog in de buurt. Op Maps staat geen naam en helaas kun je geen streetview gebruiken, is in heel Duitsland geblokkeerd?

    Duitsland heeft alleen in de hele grote steden streetview maar die beelden dateren terug van 2007/2008.  Netzo als in Oostenrijk zijn Duitsers zijn erg op hun privacy gesteld. Wat ook wel te begrijpen is. 

     

    De antennemarkt is groot in de VS. Misschien wel leuk om een keer te bekijken via youtube zijn de videos van Antenna Man .  Hij test veel van die Amerikaanse antennes en geeft ook veel tips.

  11. 20 uren geleden, RicardoBelli zei:

    Hallo OFDM ,mooi filmpje van dat antennepijpje !!!!! Om erna toe te gaan is zeker een aanrader met natuurlijk een of 2 overnachtingen in deze mooie stad . En dan nog even een kijkje bij het schotelpardijs  . En Toverair ,mooi dat het je lukt om ook münster te ontvangen  .mvg Ricardo 

    Ik ben ooit eens naar munster gereden via borken wat een vrije vlakke weg is met een soort twenteroute autobahn 😐 en de terugweg via coesfeld naar Winterswijk dat was een een wereld van een verschil door een prachtig heuvelachtig gebied.  

     

    Om beeld te krijgen uit munster moet ik de antenne boven op de nok van het huis plaatsen😀

  12. In niedersachsen kun je er dan ook nog bayern(br hd) en hessen(hr hd) erbij ontvangen.  Vooral Bayern is wel een leuke zender in de vakantietijd 😀.   Dat je radio bremen soms kan ontvangen is wel uniek zeg.   RicardoBelli  bij munster krijg wat blokjes onder de kap op kanaal 45 . Dit geldt eigenlijk ook voor wesel maar die is heel richtgevoelig op een bepaald punt op de zolderkamer ( Er komt dan opeens storingloos zdf binnen maar een kleine beweging en hij is weg).  Is die richtgevoeligheid  op te lossen met een versterker?

     

     

  13. Voor de grap kijk ik wel eens naar zenderpakketten van verschillende kabel tv aanbieders in Nederland.  Het valt me op dat extra zenderpakketten vaak aangevuld worden Duitse,Turkse,Hindi,Franse zenders. Wat ik me afvraag is hoe komt zon kabelaar aan deze tv zenders? Wat moet een kabelaar doen om bijvoorbeeld een private zender als prosieben te kunnen aanbieden via hun netwerk in Nederland?

  14. Ik wil de antenne op zolder plaatsen omdat ik daar het meeste ontvangst heb. Johno heeft zelf zon statief in elkaar gezet dus ik moet daar nog even goed over nadenken. Het is inderdaad een terleurstellende receiver. Tja is juridisch toegestaan om b merk receivers intekopen  en deze onder eigen merknaam te verkopen.  Megasat heeft meedere antennes en receivers die je goedkoper kunt krijgen onder andere b merken.  Maar dat terzijde ik ga me even verdiepen in die receivers die je mij hebt gestuurd. Bedankt

     

  15. Ik kan nog niet alle freenet zenders ontvangen zoals pro7,sat1,RTL,.  Hier zal ik komende dagen nog de  aantal dingen voor moeten uitproberen.  Volgensmij werkt het freenet principe hetzelfde als kpn. Je moet er een ontvanger voor hebben die is uitgerust met software van freenet. In Duitsland kun je dan een 1jarige prepaid kaart kopen voor dacht ik 70 euro. Je activeert deze kaart via internet met de aktivatiecode en het adres van de freenet service van de ontvanger.  

     

    Ik wil nog kijken hoe die internet zenders precies werken die ik ook binnenkrijg (BR sud,RBB Berlin,SR,HR,radio Bremen) ik hoop niet dat daar een geoblock opzit als ik de receiver met internet verbindt.

     

     

     

     

     

  16. Met de signaal sterkte meter van de ontvanger heb ik de antenne uitgericht . Ik kon daarmee zien welke kanten ik de antenne moest richten om beeld te krijgen door simpelweg de antenne te bewegen.  Door precies te richten kan het bovenste balkje (level) naar 80 en het onderste balkje (kwaliteit) naar 100 springen.  De zenders worden dan zonder storingen doorgeven met perfect beeld en geluid kwaliteit. Dit werkte beste bij kleve waar ik perfect ard,one,ARTE en wdr binnenkreeg andere zenders die erbij in pakket zitten kreeg ik niet binnen.

     

    Zoals in dit topic beschreven worden de zenders van Wesel vertikaal uitgezonden dus moet ik ook de antenne zo houden. Dit was helaas zonder resultaat de signaal sterkte meter gaf geen signaal van de frequenties van Wesel totdat ik de antenne even horizontaal neerzette begon de signaal sterkte meter opeens wel signaal te geven en koos ik ervoor niet meer te zoeken naar zenders op aparte frequenties maar gewoon via autosearch.  Ik kreeg hierbij 74 zenders waarbij de zdf zenders het beste beeld kregen en ard minder ook hierbij is het zo dat nu wel zal free to air zenders kan ontvangen maar niet alle freenet zenders.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...