Ga naar inhoud


Clemens

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Clemens

  1. Eerste ven de vogeltelling gedaan. En nu de satelliet. Ik heb de LNB nu bij daglicht op de geadviseerde waarde gezet van ~-8º en ik zie geen verschil (net wat je al zegt min of meer) 

    Die hoogte verstelling was wel heel belangrijk heb ik gemerkt, dat gaf direct heel veel effect in aantal vind bare zenders.  

  2. Tja stom van mij, die 28,2º toen ik de foto bekeek dacht ik ook al: wel heel erg scheef. Klopt inderdaad niet moet -8 graden zijn is nu 35 a 40 graden. De slecht leesbare cijfers (en ik heb leesbril nodig) hebben mij tegengewerkt zie ik. 

    Maar merk op dat het waarschijnlijk komt omdat ik te veel gekeken heb naar of ik de gewenste zenders kon inladen, en dat was OK.  Daarom dacht , nou dat is prima. Mijn ervaring is wel dat paar graden meer of minder skew niet zichtbaar is op mijn ontvanger. Die ontvangst 'ledbar' is eigenlijk veel te grof, of ik heb ontvangst of niet. Daar zit weinig tussen in.   

  3. De lijntjes die forumlid Sprietje had getekend in de foto, waren vrij overtuigend voor mij. Vandaag had ik vrije dag en het was goed weer om even op balkon bezig te gaan met de schotel.   

    Ik heb de LNB nu beter uitgelijnd, en dat had effect m.n. op de 28,2º want de ontvanger laad nu veel meer zenders in. Bedankt voor de goede uitleg ! 

     

    Mijn BiSat hangt nu 17 jaar aan de gevel. Dat heeft wel wat invloed op de speling tussen schotel/Alu-staaf en kop. De kop ging echt wat heen en weer op de Aluminium staaf. 

    Maar ik heb alles schoongemaakt en met siliconenkit weer vast gezet, wat verschuiven voorkomt. Wel heel goed uitlijnen voor de kit hard wordt n.l. 

    De beslissing om bij aankoop zoveel mogelijk alle bouten te vervangen door RVS heb ik nu veel plezier van gehad. 

      

    beter.jpg

  4. Mooie analyse . Door de week lukt met het niet, het is al donker als ik thuis kom. Maar van het weekend check ik nog eens  de 12 graden lijn en m.n. de hoogte van de 28,2º LNB. 

    Als de foto niet perfect van voren is genomen, lijkt het schever dan het is. Ik moet even goed licht hebben en mijn timmerman's oog goed zijn beste laten doen. Plus mijn kartonnen mal er nog eens langs leggen. In 2D foto is die 12 graden lijn stuk makkelijker strak te tekenenen dan in werkelijkheid met 3D bolling.   

    Tja overal it een beetje spelling. En de plastic klemmen zijn niet op de mm goed, er is een vrij ruime productie marge. En dingen met 1 schroef vast zetten staat mij ook altijd al tegen. 

  5.  

    Kleine 20 jaar geleden koos ik voor satelliet TV. Dat was omdat het toen veruit beste beeld gaf. Ik moest zelf flink wat hardware kopen, maar ik had berekend als het kleine 5 jaar had hangen het daarna een stuk goedkoper zou zijn dan een TV abonnement op de kabel. Dacht dat toen CanalDigital toen €70 per jaar koste.
    Inmiddels Anno 2021 schrik ik van de prijzen. Ik betaal nu €20,- per maand = €240 euro per jaar. En heb net 100,- aan eigen hardware (nieuwe LNB, stekkers, kabels) geïnvesteerd. Plus een hoop tijd om alles af te stellen. 
    Als ik gewoon digiTV neem van de kabel heb ik ook HD voor 20,- per maand. En hoef ik geen eigen hardware te kopen. Lees nu ook voor het eerst dat er een alternatief is voor CanalDigital die 15,- per maand kost.
    Hoe kijken jullie hier tegen aan ? Ik woon in de stad als je huisje op platte land hebt ligt het anders denk ik. Ik heb geen exotische zender wensen. 

  6. Ik had dit draadje op dit forum al eerder gevonden, waarin Sprietje gedegen uitlegt hoe de LNB in te stellen 

    Signaal kwaliteit 100% en signaalsterkte 95% (voor de 23,5º). Overigens de Alu stang bevestiging zat bij mij (te veel) speling in. Daarom beide kanten vastgekit + originele bout.

    En hier de gevraagde foto's. Klopt het ? 

    IMG-8025.jpg

    IMG-8021.jpg

    IMG-8022.jpg

     

     

  7. Ik heb het ! (contact met 23,5º satelliet)
    Het probleem zat m.i. bij mijn sat-finder (cheapo wijzertje. er staat op SRT-SF10)
    of de combinatie mijn sat-finder mijn nieuwe LNB.
    Ik kon de 19,2º satelliet goed vinden. Ik kon de 28,2º satelliet goed vinden. Maar de 23,5º niet. 
    Ik heb uiteindelijk tabel gemaakt en de afstand gemeten tussen rand van de satelliet en mijn balkonspijl. Dan berekend dat ik daar precies tussen in zou moeten zitten.
    Meter weggehaald, en zender ingeladen. Prima!. Met SWR meter valt alle signaal direct weg en kan ik niets zien op TV en niet of de meter dat ik goed op de satelliet uitgericht ben.  

    Wat een ellende en tijd heeft me het gekost omdat de meter 23,5º niet wilde meten (terwijl de 13,19 en 28 prima er mee kon vinden)  

    Dat scheelt weer€70 uitgaven aan sat-finder ; die je na instellen toch 10 a 20 jaar niet meer gebruikt. 
    123.jpg

  8. Wat is dan een goede satfinder ? €70,- is te overzien. 

    Probleem is gewoon is weet nu vrij aardig waar  ik ongeveer moet richten. Maar blijkbaar is de spot veel te nauw om "raak te schieten".

    Ik vind de 19,2 en de 28,2 nu wel. Dus simpel daar tussen moet ik de 23,5 vangen. Maar toch lukt me dat niet om een of andere reden. 

    Met de App QuickSat zie ik dat de hoeken in de juiste orde zijn. maar ook deze App is niet precies genoeg. 

  9. Neen ben nog steeds niet in contact met de 23,5º satelliet . 

    Ik vertrouwde de LNB niet. Ik had drie nieuw gekocht, maar met normale kop, en dan passen drie niet naast elkaar. Yja te laat ontdekt.  Ik heb vandaag een model met kleinere kop binnen gekregen de Megasat Multifeed. Nu passen er wel drie naast elkaar.

    Heb al contact gehad met de 13º.

    En kreeg nu voortdurend maar de UHD1 by ASTRA / HD+  die mijns inziens alles plat legt. Die UHD1 zit m.i. op 19,2º.  

    Volgens mij moet ik nu nog meer naar links 

    Mijn simple satfinder (analoge meter) staat soms op min en toch max in de hoek. En als je dan gaat draaien met de schotel is de rest leeg. 

    want 13º = ~172º

    want 19,2 = ~164º

    want 23,5 = ~159º

  10. Tja dat geeft al aan dat ik rare dingen vindt. Dus ik kijk waarschijnlijk naar de verkeerde richting ? 

    Er zijn zoveel variabelen en dingen waar het mis kan gaan. Nu bedenk ik mij het volgende

    Ik heb de LNB zo aangesloten 

    123.jpg

    Is dat wel OK ?

    Of had ik het zo moeten doen bedenk ik mij (en hoe had ik dat kunnen opzoeken?)

    1234.jpg 

  11. in verband met groot onderhoud aan mijn woning heb ik een aantal maanden mijn schotel  niet gebruikt. Bij het weer aansluiten had ik af en toe stotterend  beeld bij de meest gebruikte kanalen (Ned-1 etc) .  
    De schotel is 15 jaar oud en zag dat twee LNB's het plastic begon te verpulveren. Dus dacht wat nieuwe onderdelen, en dan is alles weer voor jaren OK. Dat had ik beter niet kunnen doen . . . 
    Ik ben al 2 dagen bijna full-time aan het prutsten en 1001 dingen geprobeerd. Uren op dit forum zitten lezen. En nog werkt het niet 

    Wat heb ik: Ovale Visiosat, 3x LNB; EyeTV- versie 3 software

    Wat heb ik nieuw:
    - 2 nieuwe LNB's 
    - nieuwe kabel (Belden H125D00)

    Maar nu ik alles weer aan de gevel heb krijg ik het niet meer goed aan de praat. 
    Ik start met 1 LNB de middelste op 23,5º (de andere 19,5º en 28,2º gebruik ik even niet)
    Na inladen van de zenders, heb ik slechts 6 free to air TV kanalen 
    Dat lijkt me al extreem vreemd. 
    TV lijst start bij Bayyinat en eindigd bij Tunisie Nationale

    Ik heb satfinder analoog met zo'n wijzertje. 

    Vraag kan ik niet ergens een professionele satfinder huren om min schotel uit te richten ? Want is mijn schotel nu wel goed op de juiste satelliet gericht ? 
    Bij elke bouwmarkt kan ik 1001 professioneel gereedschap huren, dan moet een satfinder toch ook ergens te huur zijn ? Liefst omgeving Groningen
    Ik heb alles al gevolgd met de App QuickSat maar dat heeft nog geen goed resultaat helaas.

     

    Alle tips Welkom ! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...