Ga naar inhoud


SoarSat

Lid
  • Items

    64
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SoarSat

  1. 1 uur geleden, D-box zei:

    Je bent volgens mij abuis, het waren wel 10 vier cijferige codes die ik moest invoeren; ze waren wel voor Scandinavië, (de publieke, TV1000 en TV3).

    Tja het zou kunnen, maar heb ongeveer 80 oude d2mac kaartjes (allemaal uitgelezen en gebruikt met Hacktv), kaartjes van Canal Digital en Viasat (TV3 en TV1000 zaten samen op de Viasat kaartjes) en heb echt alleen maar 3DES kunnen ontdekken op de Canal Digital (Canal+) kaartjes.

  2. 4 uren geleden, D-box zei:

    De meeste kaarten die je opnoemt ken ik ook nog.

    Op een bepaald moment kwam de Triple Des kaart, die kreeg alles open.

    (Gebruikte ik voor hobby doeleinden)

    Ik weet alleen niet meer zeker voor welke zenders ik die gebruikte, volgens mij was het voor Dmac/D2mac; weet jij dat nog?

     

    Ik denk dat Triple DES eerder voor Canal+ Scandinavie was. Ze schakelden over op Eurocrypt S2 en je had dan twee sleutels nodig in plaats van 1 om beeld te krijgen.

    • Like 1
  3. Sky is eigenlijk de moeite niet hoor. Ik heb Sky hier, heb zo een enorme 65" Sky Glass en kijk vrijwel nooit naar Sky zenders.

    Veel reclame, veel herhalingen en voor 9 uur 's avonds moet je om de haverklap een pincode ingeven.  Verder is Engelse TV, vergeleken met NL of BE, vrij boring.

  4. 14 minuten geleden, ceesv zei:

    Heb je wel een "mijn Canaldigitaal" account?

    Je liet alleen zien dat je op internet op de site keek, maar niet ingelogd was.

    Ik heb een kaartje van canal digitaal, drie kaartjes zelfs. En we kijken via de Canal Digitaal app. Ik probeer dezelfde inlog gegevens en krijg gebruiker onbekend. Maar laat maar maakt niet uit via welke app we kijken. Als het niet meer werkt dan neem ik wel contact op met Canal Digitaal.

    Nu krijg ik deze melding trouwens:

    image.png.2a83a4d2b1ec4a100304f81819b443c3.png

  5. 14 uren geleden, DigisatBelgium zei:

    Ik kan inloggen op de CanalDigitaal EN de Canal+NL website. Heb wel een satelliet-abonnement (RIANT), woon in België. De Canal+APP werkt ook bij mij correct

     

    Tja bij mij lukt het niet, gebruiker niet gekend ofzo komt  er te voorschijn. Ik heb volgens mij geen riant.

  6. 8 minuten geleden, Codx zei:

     

    Nice mooie opzet maar wat wil je er mee bereiken behalve dan hobby ? Of wil je iets met QO100 (amateur satelliet TV) gaan doen ?

     

    Irdeto1 moet gewoon kunnen werken op de VU+  trouwens.  Waarschijnlijk ligt het probleem aan de instellingen van de softcam dat die de kaart niet goed leest ofzo.

     

    Ik heb zelf ook al zitten twijfelen om een HackRF te bestellen voor wat DAB+ mux testjes. 

    Het is echt enkel hobby/nostalgie en misschien ook beetje voorkomen dat dit allemaal verloren gaat, denk niet dat er veel videoopnames zijn van het menu van deze ontvanger. De pace was een heel erg slechte ontvanger maar het is toch leuk om dit nog eens te zien.  Ik ben daarom ook nog op zoek naar een Nokia 9500 en een Secabox.

     

    Ik heb trouwens net drie Radiostreams toegevoegd, dat werkt ook heel goed. Het is trouwens mogelijk om de live streams van je VU+ of andere enigma ontvangers te gebruiken als bron.

    Het is zeker niet mijn bedoeling om verder dan dat uit te zenden. 

  7.  

    Op 16-2-2024 om 13:04, ceesv zei:

    Petje af voor je experiment!

    Oude technologie simuleren en weer beeld opwekken met oude technologie is toch een uitdaging.

     

    Ik denk nog met weemoed terug aan de analoge tv tijd, een techniek waar ik lang in werkzaam ben geweest.

    Bedankt!

    Analoog met de Hackrf werkt ook heel goed, zo goed zelfs dat er geen kabel meer tussen de ontvanger en de computer zit. Gaat gewoon via een lnb die met een kabel aangesloten is aan de receiver. De lnb ligt dan naast de hackrf, er kan als je goed mikt tot 1 1/2 meter tussen zitten, wellicht meer. Als je de lnb iets verder weg legt krijg je de bekende sparklies zoals vroeger bij regen en slecht ontvangst.

     

  8. 4 uren geleden, Codx zei:

    Heb je een volledig transponder opname uit lang vervlogen tijd waar alles nog in zit die je uitzend via de HackRF of wek je echt alles zelf op?  

     

    Waarom zend je anders geen moderne beelden uitvan de zenders in 2024.  

    Volledig zelf opgewekt signaal, ik gebruik een Dektec DTA 2107, hackrf werkt hiervoor niet heel erg stabiel (nog niet grondig getest sind ik de Dektec heb).
    Eerst MUX ik met FFMPEG en dat pipe ik dan door naar tsduck met als output mijn dektec. Als je goed kijkt zie je dat de logo's niet kloppen, een heel oud RTL5 logo en RTL4 met een vrij modern logo. Ik inject de huidige tijd en datum in het signaal zodat de epg klopt (dit werkt nog niet in de Pace, maar in de VU+ heb ik een volledige epg, maar hier krijg ik Irdeto 1 niet werkende, lijkt te oud te zijn voor de ontvanger).

     

    Ben nu bezig met het officiele Multichoice/C+ kaartje aan de praat te krijgen. Ik heb volledige toegang tot het kaartje HMK PMK etc..., het kaartje staat op goed in de ontvanger. Maar geen beeld (E35 melding op het scherm) , ik heb op dit moment enkel beeld met het funkaartje. Heeft er iemand nog ergens een tutorial? Heb vooral moeite met het begrijpen van de datums. Er is een datum die bij de plain key hoort en een provider datum. Ik gebruik FMcard400, Cardblaster 93 en Cardwizzard 1115fix2. Ik heb het script dat ik gebruik in bijlage toegevoegd.

     

    Ik zend ook meer recente programma's uit hoor. DIt is toevallig oudere content. Ik heb al mijn video bestanden in folders per kanaal, voor elk kanaal bestaat er een playlist/concat bestand dat geladen wordt door het script. Bij het opstarten van het script wordt de volgorde van de videobestanden in alle playlists door elkaar gehaald met python, zodat ik niet altijd hetzelfde te zien krijg. Tijdens het testen gebruik ik maar een beperkte playlist die dus wel voor wat herhaling zorgt maar dat is geen probleem. Het logo wordt per kanaal tijdens het uitzenden als overlay aan de video toegevoegd.

    FMCard400.JPG

    DVB-S_PACE_DVR_500_G4_SCRAMBLED_v.1.0.3.txt

    Scripts_running.JPG

    • Like 1
  9. Op 25-11-2022 om 13:18, ceesv zei:

    Ieder zijn hobby, maar de zin van je moeite ontgaat mij.

     

    Bijzonder dat je de beschikking hebt over de Multichoice versleuteling generator en in staat bent een kaart weer tot leven te krijgen.

    In Hoofddorp hebben ze verdiepingen vol met computers staan waarmee ze de kaarten managen.

    Het is me gelukt. Nu de now/next data nog goed krijgen. En het officiele kaartje van de juiste data voorzien, tot nu toe krijg ik enkel mijn funkaart werkende.
     

     

  10. 9 uren geleden, Penthe zei:

    Je moet gewoon bij de Canal Digitaal website zijn. 

     

    Net even gedaan! Hier gaan we dan.

    Capture1.thumb.JPG.21b53b9f194a6570027f07b77d88bd07.JPG

    Capture2.thumb.JPG.de7478e80aae2c9434088e16559f4239.JPG

    Capture3.thumb.JPG.6b8b55e55b833c174dc5dca6661b5017.JPG

    Capture4.thumb.JPG.57ab804d433611906dd59dc1b907f40e.JPG

    Capture5.thumb.JPG.82534796f09dd3cd7c008adcd5ec60ad.JPG

    Capture6.thumb.JPG.500caa48d7125495f0bcdf22e39ca33d.JPG

    Capture7.thumb.JPG.67bb17e766907bd2100b108463ef8b3f.JPG

     

     

    Verder ben ik niet gegaan want hoef geen extra abonnement.

    Canal Digitaal heb ik al, uit de conversatie hier begreep ik dat mensen met een Canal Digitaal abo op de Canal+ app kunnen  inloggen. Wilde gewoon even aangeven dat dat bij mij in ieder geval niet lukt.

  11. 10 uren geleden, Sprietje zei:

    Het is trouwens best een forse abonnementsprijs voor NHK World Premium. 3.000 yen/maand, dat is €18,60/maand. Is dat alleen voor die zender NHK World Premium of ontvang je daar nog meer zenders mee?

    Toen het nog JSTV was, was het in Europa geloof ik 50 euro per maand voor JSTV 1 en 2, In het VK was het 30 GBP p/m. Dus 18,60 valt mee dan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...