Jump to content

autsim

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About autsim

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Westerbork

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb een schatting gemaakt van mijn coax kabel. ongeveer 90 cm per wikkel maal 47 is ~42,3m. dat is met bundel met 2 kabels dus per kabel grofweg 20 meter. Ik heb de lengte die ik nodig heb nog niet helemaal bepaald. Ik kom later terug op de rest van de installatie. Ik zal moeten wachten op de post.
 2. Ik heb mijn coax kabel gevonden. Het blijkt een Fracarro-Portenseigne PAS4116102. Een koperkabel van 1.0 mm met een capaciteit van 52 pF/m. Verliezen: 18,6dB @800 MHz, 31,7 @2150 MHz. Return loss >20dB @862-1750 MHz. Heeft een shielding efficiency van >85dB @1000-2150 MHz. Ik heb nog niet kunnen opmeten hoe lang de kabels zijn. Ik heb er vier van die waarschijnlijk even lang zijn. Ik denk dat ik die switches van Axing dan maar bestel.
 3. Aha, als de "Axing SPU 41-02" hetzelfde is, scheelt dat veel geld. Ik denk dat een pools avontuur me net een beetje te lastig is. Maar met 13,49 (x4 = 53,96) bij zowel een Nederlandse elektronica 'groothandel' en een Amerikaanse online winkel die tegenwoordig ook in Nederland zit is het de helft zo duur. Wat betreft de coax kabel. Ik weet dat ik ergens nog een zwarte coax kabel moet hebben die lang geleden dienst heeft gedaan voor een satelliet internet systeem dus waarschijnlijk wel van hoge kwaliteit. Heb er gisteravond naar gezocht en straks ga ik er opnieuw naar zoeken. Hopeli
 4. Aha, dus dat is het verhaal achter modelnummers. Tja, de 412 kost me 26,95. Maal 4 is dat 107,80. De EMP switch zou met 4x 7,95 = 31,80 euro zijn. Dat is 76 euro voor het halveren van het dB verlies. De 411 kost (bij een andere winkel) 39,00. Dat komt op 156 euro. 48,20 euro meer voor een enkele dB extra, dat is tocht echt te veel denk ik. Daarbij komen we ook bij de coax kabel. Als ik zoveel uit zou geven aan een DiSEqC switch, wat voor invloed heeft/hebben de coax kabel(s) dan. Hoeveel verlies tegen welke prijs krijg je daar? Zijn er bepaalde merken en soorten die bet
 5. Op de site waar de E-85 79 euro was zie ik een Spaun sar 411 wsg staan. De 412 zie ik op een bekende Nederlandse site staan waar je alles kunt kopen. Ik kom het nu ook tegen bij een andere satelliet shop die op een bekende 2ehands site adverteert. Daar zie ik wel staan dat het DiSEqC 1.0 werkt, maar ik zie daar staan dat hij 3dB verlies heeft.
 6. Goed dat je het zegt. Ik dacht dat 75 + 20 verzendkosten het goedkoopst was, maar heb gevonden welke winkel je bedoelde. Ik kan een "Spaun SAR 412 WSG" vinden (en 411)? Heeft onder andere eigenschappen: Frequentiebereik: 950> 2200 MHz Trogverlies max: 2 dB Schakelisolatie:> 26 / typ. 30 dB DC-pass per hoofdlijn max: 500 mA Systeem schakelen met DiSEqC-commando's: Optie, Positie Dat is toch 4 dB beter dan de EMP. Kan alleen niet vinden welke DiSEqC versie je moet hebben. Ik heb een plaatje gevonden waar de 412 een icoontje voor DiSEqC 2.0 heeft. Houdt dat in dat je rec
 7. Ik heb eens gezocht of deze schotel hier of op een welbekende 2e hands site staat, maar nee. Een tegelvoet hoop ik wel 2e hands te vinden. Waarschijnlijk koop ik morgen de schotel nieuw. Is de "EMP-CENTAURI S4/1PCN-W1 DISEQC SWITCH" een fatsoenlijke switch? Voor een satmeter, is de "Xsarius Satmeter HD Easy Ultra" (en Xsarius Satmeter HD Easy Pro Ultra) een goede meter? ik begrijp dat hij ook de MER weergeeft? Zo te zien is een nadeel dat hij in % weergeeft ipv dB? Weet iemand het verschil tussen de niet pro en pro?
 8. Zou voor de standaard een tegelloze KAT4060 werken (dan wordt het gras niet geel)? Zou zo een grote schotel uberhaupt werken op een kleine KAT3030 tegelvoet?
 9. Oh, goed dat je het zegt. Ik zeg het verkeerd. ik bedoel een DiSEqC switch
 10. Ik denk dat ik voor de Maximum E-85 ga. Wanneer beschikbaar zal ik de "Quad High-Gain Low-Noise 40mm PLL LNB" van Inverto erop zetten. Nu moet ik nog de kabels, multi-switch, F-connectors en standaard zoeken. Daarnaast ook een satmeter zodat ik het correct en makkelijk kan installeren (schotel is tijdelijk, dus ik zal hem waarschijnlijk af en toe nodig hebben denk ik). Iemand nog advies voor deze onderdelen?
 11. Nee, ik woon hier permanent, maar er is hier nog iemand in huis en die wil niet het hele jaar tegen een schotel aankijken. Tijdelijk wordt het me wel toegestaan.
 12. Misschien wel een lastig iets met meerdere lnb's, maar omdat ik de schotel niet permanent mag hebben staan heb ik eens het gat van de garagezolder opgemeten. Welll.... 😰 , om zo'n ding omhoog te brengen ben je wel blij met de extra stevigheid van een Bisat, maar dat maakt het ook moeilijk om de arm met LNB's door het gat te draaien. Dan is een ovale schotel toch handiger om de boel schadevrij omhoog te brengen...
 13. Ik heb de review van de Telestar gelezen, en ja, het is wel een interessante schotel gezien het gemak voor instellen. Ik Neig echter toch meer naar de Maximum E-85 voor de mogelijkheden ermee. Ik heb de Big Bisat ook bekeken. Hij ziet er zeker stevig uit met die drie stangen. Begint wel een beetje duur te worden voor enkel de schotel 😢, hij is dubbel zo duur als de E-85 en heeft 2,5dB minder (hoewel beide Astra2 sterk genoeg zullen ontvangen).
 14. Oeps, ik zie dat ik de Azimuth (Magn.) van de Astra1 19.2 verkeerd heb overgenomen. had 161.8 moeten zijn. Ik zal die review van die Telestar eens gaan lezen. Zo te zien wel allemaal smalle koppen in die afbeelding. Momenteel heb ik alleen van die standaard signaal metertjes. Ik ben wel bereid een goede satmeter te kopen. Ik heb in een ver verleden wel eens een extra satellietschotel voor mijn opa geïnstalleerd maar dat was redelijk een drama. Terugkijkend moet ik concluderen dat ik de elevatie waarschijnlijk verkeerd had ingesteld. Wow, zelfs 2 mm over? Kan die
 15. Verder kijkend naar de andere opties vraag ik me nog af hoe de Maximum E-85 presteert. Is de diameter effectief ook een 85 cm? Ik kan ook geen website daarvan vinden. In andere threads zie ik dat er een stukje van de LNB houders af moet. Is dat in mijn geval ook nodig? Gegevens Westerbork (from dishpointer.com) Elevation Azimuth(true) Azimuth(Magn.) LNB Skew 28.2E Astra 2E | Astra 2F | Astra 2G 26.4 153.6 151.1 -8.1 23.5E Astra 3B
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.