Ga naar inhoud


BrunoVP

Lid
  • Items

    280
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan
  • Locatie:
    Malderen - Londerzeel
  • Interesses
    Siemens Logo!8, muziek (maar niet commercieel)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

BrunoVP's prestaties

Vaak hier

Vaak hier (4/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Vandaag vol frisse moed dan nog maar eens door het keukenraam gestapt. Stoel voor het aanrecht als opstap. Zowel ontvanger als een monitor naar buiten en in de buurt van de schotel. De gedrukte handleiding van @mebo870 bij de hand. Visuele controle van de schotel en de nodige aanpassingen aangebracht. Latitude stond 1° verkeerd. Schotel elevatie. Daar heb ik dan inschatting voor gemaakt. Moet nog bij gesteld worden. Maar, maar! (Hij is daar weer, ikke dus). En nu loopt alles fout. Verdomd nog aan toe. Komt Murphy mij nog even uitlachen ook. Ontvanger opstarten (effe geduld). Naar instellingen en dan is het voor mij afgelopen. Ik vermoed dat ik mij blindgestaard heb op de screenshot's. Bij mij nergens te vinden. En nu besef ik het ergens wel. mebo870 gebruikt OpenPli en bij mij is Openvix geinstalleerd. Maar ik vrees er nu voor dat door mijn geklungel alles zo goed als weg is nu. Geloof me vrij. Eerste stap is uitrichten naar 4.8E. Vastelling: motor blijft mooi staan. Zoiets van: ik ben er en blijf er. Nochtans als ik zap naar een door @bellejt ingeladen zederlijst ga, draait de schotel naar de positie. Zowel oost als west. Maar Astra 8.4??? Onderstaande foto's geven een deel weer wat ik tracht te proberen. Ik stop er even mee voor vandaag.
  2. Ok, ben jij dus. Werkelijk hartelijke dank hiervoor. Komt net nu uit de printer. Enne dat niet reageren. Sorry. Iemand had mij de raad gegeven om er een nachtje over te slapen. Het zijn er wat meer geworden. Het zal wel een one man show worden. Ontvanger en monitor echt in de buurt van de schotel. Maar,maar. Ik ben wederom bezig met twijfels. Welke LNB moet ik nu juist gebruiken? Er is ontvangst geweest via de rechtste aansluiting en alles is ingesteld op Tuner B. Nog een bijkomende vraag. Denk niet dat het tot op de seconde zal aankomen, maar toch. GPS coördinaten. Best van al die van de motor zelf? Ergens lees ik dat een schotel van 1 meter, wel milimeterwerk vraagt wat positioneren betreft. Neen, nu geef ik de moed zeker niet op.
  3. Stap 2. Schotel staat nu op True South. Theoretisch dan wel. Motor gestuurde schotel! Als ik het ergens goed voor heb, zou ik in deze positie de elevation moeten kunnen invullen. Ben ik fout? Verbeter mij aub. Wat is de uiteindelijke hoek die ik moet instellen? Foto ter ilustratie.
  4. Ik heb het onderhand al door dat ik in blote toestand moet richten naar Sirius. Maar dan echt liefst zonder ontvanger. UNO stuurt automatisch de schotel naar die positie, tenminste als ik op eender welk kanaal wil afstemmen. Dan klopt het plaatje toch niet echt? Maar ja, ik ben dom op dat vlak. Te theoretisch aan het denken? Maar de volgende vraag komt er zo aan.
  5. Zover ben ik er ook al uit. Wat ik enkel wil aanhalen is, als ik met een kompas zal uitrichten, dat ik dan 2.4 graden naar oost moet draaien ten opzichte van dat magnetisch zuiden. Ja toch?
  6. Na een nacht slaap er opliggen. Frisse moed. We starten van nul. 1ste taak: dishpointer raadplegen. Heb ik nu het volgende: Your Location Latitude: 51.0159° Longitude: 4.2444° Satellite Data Name: Moteck SG2100 Distance: 38475km Dish Setup Data Motor Latitude: 51.0° Declination Angle: 7.4° Dish Elevation: 23° Azimuth (true): 180.0° Azimuth (magn.): 177.6° Wat mij nu het meest in het oog springt, is de Azimuth. True en magnetic. Een verschil van 2,4 graden. Een eerste fout die ik maak met de motor te willen richten om te starten?
  7. Zwaar teleurgesteld in mezelf. Maar toch aan iedereen die getracht heeft om mij te helpen. Hartelijk dank voor het geduld en de raad.
  8. Weet ik veel. Ik stel niks meer af. Ik stop er gewoon mee. Morgen alles demonteren. Alles en gratis voor niks op te halen. Het zal op straat staan.
  9. Sorry, sorry. Ik zie door het bos de bomen niet meer. Waar pas ik USALS aan? En sat 4,8?
  10. Mooi beeleke (op zijn Vlaams). Maar dit vind ik nergens terug bij mij. Ik ben dan ook maar een hopeloos geval. Maar wat mij nu echt het meeste opvalt? Bij jou staat Tuner A. Hier gebeurt alles via Tuner B. Maakt dat dan ergens het verschil?
  11. Jij hebt voor 1000% gelijk. Ik ben helemaal hopeloos. En nu druipt de zwarte humor er helemaal af. @Bellejt heeft vorig jaar dat ding (VU+ UNO 4k SE, sorry voor de woordkeuze) volledig operationeel gestoomd. Ik moest eigenlijk enkel en alleen bij thuiskomst de parameters voor USALS aanpassen. Heb ik kunnen verwezelijken. 3 werf hoera voor mij. Best mogelijk dat buiten alles nog een iets beter moet bij geregeld worden. Maar het weer heeft een aantal maanden tegen gezeten. Sinds vorige week een nieuwe poging. En ik tracht, echtwaar, de raad die gegeven wordt op te volgen. MOTOR ofte ROTOR mechanisch op 0 (NUL) zetten. Opdat ik dan handmatig Astra4 annex Sirius op 4,8° zou kunnen richten. Ik schrijf heel duidelijk zou. En nu komt het. Ontvanger (da ding dus) afstemmen op iets, een kanaal, op 4,8°. Da ding gaat gewoon leukweg zich al elektrisch verplaatsen. Vastelling: ontvanger en schotel babbelen met elkaar. Oef. Buiten staat alles nog los. Dan toch de schotel. Klaar om uit te richten naar pole position. Ergens al richting zuid. Maakt niet, moet toch handmatig draaien. En nu komt het het beste. Of ik ben dom of heel dom. Vanuit die zuid positie moet ik naar 4,8 E draaien. Ja toch? Maar da ding heeft er al 4,8 van gemaakt. Dus 1+1= 9,6 graden. 10 minuten? Voor mij zijn het er nu al bijna 600.
  12. Hoe moeilijk kan het toch zijn. Inderdaad. Dishpointer is heel behulpzaam. Maar voor mij komt nu het beste. Geef uw locatie in. OK Welke satelliet? Scrol naar beneden en dan komt de grote ontdekking voor mij. "Motorized Dishes" Maak uw keuze uit volgende 9 motoren. Hoe simpel kan het wel niet zijn. Maar ik moet er wel 1 bemerking bij plaatsen. Dish Elevation. Schrijven 23° Voor mij is 90 - 23 = 67° Verkeerd zeker? Nog geen beeld.
  13. Ik tracht het nog een iets anders te doen. UNO en een computerscherm (HDMI) naar buiten in de buurt van de schotel. 1ste poging is mislukt. Gewoon omdat ik niet weet naar waar de schotel juist kijkt. Best mogelijk dat de elevatie en skew nog niet exact juist staan. Maar ik moet toch eerst horizontaal uitrichten. Wat ik wel al ontdekt heb is dat de UNO de motor stuurt. Tot zelfs 36 graden west. En de andere sats doet hij ook. Maar dat is effe bijzaak. Maar eerlijk? Ik heb nog steeds geen antwoord gevonden op de hamvraag. Uitrichten op Astra4 om te beginnen. Mag UNO de motor al sturen of niet?
  14. Dit is niet alleen voor jou bedoeld. Andere leden mogen ook reageren. Ik sta al een aantal stappen verder. Mast toch nog een beetje moeten bijstellen. Gelukkig had ik nog reserve luchtbellen. Haha. Schotel en motor horizontaal nog los. In de ONE staan momenteel volgende zenders voorgeprogrammeerd: A-One Business Dobro TV News One RU Music. God weet ik waar ik nu moet gaan zoeken. AUB. heel duidelijk nu zeggen en schrijven wat de volgende stappen zijn. Moet ik de schotel al elektrisch naar Astra 4 instellen????? En hoe geef ik dan manueel God Europe in. Verdomd, had beter universiteit gedaan 40 jaar geleden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...