Ga naar inhoud


Osoc02

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Aalst en Ardennen
  • Interesses
    Fietsen, wintersport, atletiek.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Osoc02's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Het is idd in de Ardennen, maar er staat geen enkele boom in de weg.
  2. Mooi uitgelegd! Iemand reactie gekregen van TVV? Hier nog niets in de mailbox.
  3. Even dit item aanvullen. Uiteindelijk werd een nieuwe schotel geplaatst. Maar...ondanks de nieuwe schotel (ik ga er van uit dat deze goed uitgericht werd) met CA module in het TV-toestel, liep de ontvangst nog niet goed. Daarom gebruiken we opnieuw de SAB ontvanger.
  4. Kan je linkje plaatsen naar smoelenboek TV Vlaanderen aub? Kan de site niet meteen vinden. Ondertussen ook klachtenmail gestuurd aan TVV.
  5. Ik was deze middag ook verbolgen. Gelukkig kunnen kijken via VrtMax. Morgen kwade mail sturen aan klantendienst TVV. Is wel de eerste keer dat we dit voor hebben.
  6. Iedereen bedankt voor de reacties 👍 De oplossing werd enkele keren vermeld. Top! Na wat gegoogel was ik er zelf al op uit gekomen dat de LNB bij de verkeerde kop geklemd zit. De schotel moet idd opnieuw uitgericht worden. Bijkomend probleem, de klem is iets te breed en zit daardoor in de weg bij het kantelen van de LNB. Toen ik deze indertijd installeerde had ik al een stukje van de klem afgezaagd om het kantelen mogelijk te maken. Het binnenkomende signaal is idd te zwak voor de LG. Maandag komt een lokale TV-V en Telesat dealer de boel afregelen. Ondertussen kijken we via het SAB ontvangertje. Die kan blijkbaar (net als ons vorig Philips TV toestel) overweg met een minder signaal.
  7. Eurosport Duitsland zit op Astra 19.2 https://astra.de/tv-radio-mehr/senderuebersicht?text_search_input=Eurosport+&filter[language]=german&filter[pay_model]=free&filter[service_type]=&filter[quality]=&more_filters=no&layout= Ik ben al vele jaren sat gebruiker, maar onder het motto wat goed werkt hoef je niet te wijzigen, dus weinig veranderd aan de instellingen. Het verbazende is dat we zowel met de Philips TV als met de gepensioneerde SAB Titan 1 3606 goede ontvangst hebben. Ik zou liefst via het TV toestel afstemmen, kastje minder om te bedienen.
  8. Beste Forumleden, Vanavond (in onze vakantiewoning) een nieuw TV toestel van LG in gebruik genomen. Bedoeling was, om net als bij de voorganger, een Philips, gebruik te maken van een CI module met TV-Vlaanderen chipkaart. (in dit geval een zgn. 2de kaart) Na wat gezoek kwam ik tot het inladen van de zenderlijst maar geen beeld op VRT en andere. Op Eurosport Duitsland heel gebrekkig stotterend beeld. Geen beeld op de vaak bekeken Duitse zenders (FTA), geen enkele VRT, VTM of Play zender te ontvangen. Ten einde raad, de oude SAB ontvanger uit de berging gehaald, CI module er in en als resultaat mooi beeld op de verschillende zenders. Om gek te worden. Ik ben totaal geen techneut, dus graag jullie advies. Op de TV lees ik bij de satellietinstellingen het volgende: Satelliet #1: Astra 23.5E LNB frequentie: 9750/10600 Transponder 12187,H,29900 22kHz Tone uit (kan niet gewijzigd worden) LNB stroom: aan DiSEqC: B De signaalsterkte is 98%, Signaalkwaliteit 44%. Dat laatste is wel heel weinig, wetende dat met de SAB ontvanger alles wel werkt. Satelliet #1: Astra 19.2E LNB frequentie: 9750/10600 Transponder 12551,V,22000 22kHz Tone uit (kan niet gewijzigd worden) LNB stroom: aan DiSEqC: A De signaalsterkte is 100%, Signaalkwaliteit 71%. Kan iemand me in dummietaal vertellen welke instellingen ik kan wijzigen om alsnog tot een bruikaar beeld te komen? Zoals hierboven gemeld, de zenderlijst werd wel ingeladen. Met het vorig toestel (dat vervangen werd wegens andere mankementen) was er geen enkel probleem met de ontvangst. Er zijn echter minder instellingen bij de Philips. Op ons huisadres staat eveneens een LG toestel met CI module en deze werkt feilloos. Alvast bedankt voor de moeite. Patrick.
  9. Hartelijk dank voor de tip. 👍 Zenderlijst opnieuw ingeladen, Eurosport staat opnieuw in de lijst. Nadeeltje: favorietenlijst moet opnieuw ingesteld worden. Dat is een zorg(je) voor later.
  10. Bedankt voor je reactie. Dan ga ik verder moeten zoeken. Ik maak gebruik van een CI module met losse TVV kaart in een LG tv toestel. Enkele dagen terug nog naar Eurosport gekeken, nu blijkt de zeder foetsie. In mijn zenderpakket van TVV zit geen Eurosport, dus aangewezen op de Duitstalige FTA versie.
  11. Even dit oude topic gebruiken ivm Eurosport. Vandaag blijkt Eurosport 1 (Duitstalig - FTA) verdwenen uit mijn zenderlijst. De zender zat normaal op Astra 19.2. Is iets veranderd? Iemand meer info?
  12. Bedankt voor de tips. Alles gaat goed met de ontvangst. Oude ontvanger idd niet weg gooien.
  13. Opgelost! De LNB bleek niet meer op juiste positie te staan. Met behulp van oude ontvanger kunnen optimaliseren. Klem vaster gedraaid, LNB zat tot mijn verbazing vrij los. Misschien is daar gisteravond een grote vogel op geland, wie zal het zeggen.
  14. Oilsjt is gewoon plaatselijk dialect voor Aalst in België. Ik ga zeker de kabel controleren.
  15. Vanavond valt plots de ontvangst van zowel TV Vlaanderen als de FTA zenders volledig weg. Ik maak gebruik van de ingebouwde SAT tuner in een LG TV in combinatie met een CI module. Eerste reactie: zenders opnieuw inladen. Resultaat: geen enkel kanaal wordt gevonden. Mijn zenderlijst is begevolg leeg en ik krijg enkel de boodschap "geen signaal". Moet ik denken aan defecte LNB? En hoe te controleren? Andere opties? Bedankt voor uw raad. Ben geen techneut.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...