Ga naar inhoud


doubledutch

Lid
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door doubledutch

  1. @Old Satterhand Uit de vele commentaren hier heb ik opgemaakt dat het probleem eerder bij de LNB ligt dan bij de coax kabel. Het is helaas nauwelijks mogelijk om even een test met de kabel buitenom te doen: ik woon op de 2e etage en de schotel staat op het dakterras (7e etage). Dat zijn ca. 15 meter. Het is voor mij praktisch onmogelijk zelf een verbinding tussen receiver en schotel op te zetten. Mijn verhuurder (die nu eenmaal de verplichting heeft dat mijn sat-installatie te allen tijde zonder problemen werkt) heeft inmiddels een een laatste sommatie gekregen. Dit verhaal speelt helaas al sinds half october vorig jaar en zonder de hulp van dit forum zou het er nog een stuk slechter uitzien. Heb nog steeds goede hoop dat het ooit goed komt, omdat de feiten in mijn voordeel spreken.
  2. Sorry, @Sprietje, ik had je verkeerd begrepen (of beter gezegd: ik had het niet goed gelezen). Ik heb inmiddels de magneet test gedaan en het magneetje blijft NIET plakken. Het is dus geen CCS-coax kabel, als ik je goed begrijp. Maar je had al in een eerder stadium je twijfels over de coax kabel geuit (je bericht van 26 februari) en die informatie van jou van destijds had ik al een tijdje geleden vertaald en doorgestuurd aan de installateur. @ceesv Hier is een screenshot van de diseqc instellingen. vu tuner.pdf
  3. Dank aan iedereen!!! Ik heb de belangrijkste punten nog eens heel precies bij mijn advocaat onderstreept: - de LNB is verkeerd ingesteld (Sprietje's berichten van 11 mei om 20:21h en 21:54h) - niet de juiste coax kabel (Sprietje's bericht van 13 mei om15:35) En eventueel een niet goed werkend monoblock (Sprietje's bericht van 12 mei om 12:54h) Ik heb deze berichten doorgestuurd aan mijn advocaat en heb hem er op gewezen dat alle punten moeten worden opgelost, omdat het anders aanmodderen blijft. De door mijn verhuurder gekozen installateur is hier nu drie keer geweest, heeft me tussendoor twee maanden laten wachten en wil niet luisteren naar de hier gemaakte aanbevelingen. Ik heb dus geen enkel vertrouwen meer in die man, maar ben helaas toch van hem afhankelijk. Wordt vervolgd....
  4. @Sprietje Nog even een tweede reactie op dit bericht van jou. Aangezien ik al lang weet dat jij een enorme sat-expert bent heb ik jouw bericht vertaald en naar mijn advocaat gestuurd. De vraag is nu: als (zoals jij schrijft) een CCS coax kabel niet ideaal is, wat is dan het alternatief? En de tweede vraag is: had een goede sat-installateur dit moeten weten? Het vervangen van de coax kabel is in mijn bijzondere geval wel een behoorlijke klus, maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Aangezien dit mijn verhuurder echter een extra smak geld zou kosten, zal hij zich hier hoogstwaarschijnlijk tegen verzetten. Maar omdat ik een waterdichte afspraak heb ziet mijn advocaat goede kansen, mits de noodzaak van een vervanging van de coax kabel kan worden aangetoond. Ook jij bedankt voor je hulp en geduld!
  5. @Mojo Dank je wel. Hier zijn vier afbeeldingen: 2 x Tuner-Status en 2x Multiplex. Ik hoop dat je er wat mee kunt! vu status.pdf
  6. Ja, ik heb zelfs triple (DVB-S, DVG-C en DVB-T), maar met de ingebouwde satellietontvanger kan ik geen Canal Digitaal zenders ontvangen, het is geen TV met een ingebouwd Module. Vroeger had ik daarom een Technisat receiver, en inmiddels sinds ruim drie jaar een VU+ Uno 4K SE - tot mijn tevredenheid, als was het inrichten destijds voor mij niet echt eenvoudig)
  7. Ik doe niets anders dan de posten hier door te nemen, maar vele begrippen zijn mij helaas te technisch... Kun je me misschien uitleggen waarop ik bij de transponder frequentie precies moet letten? De aanvoer via de LNB maar mijn woning is als volgt gesplitst: één kabel gaat naar mijn VU+ Uno 4K SE en de andere gaat naar mijn computer, die in een andere kamer staat. Daar heb ik een Technotrend kaart met een Aston Seca Module en een originele CD kaart. Er is dus maar één aansluiting op mijn receiver, dat is ook nooit anders geweest. Local oscillatoren heb ik zeker niet gewijzigd, ik zou niet weten hoe dat zou moeten. Dank voor je geduld!
  8. @Mojo Dank je wel. Sorry, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Je schrijft: "Menu --> informatie --> Zender --> Blauw, de tuner setting waardes noteren dan weer op blauw en de tuner live waardes noteren" maar als ik weer op blauw druk gebeurt er niets. Alleen "Tuner-Status" wordt getoond. Ik heb van deze materie niet meer dan beginners-kennis (al heb ik in de loop der tijd in dit forum wel veel geleerd!)
  9. Bedankt voor je reactie. Bijgaand de screenshots (die er bij mij wel wat anders uitzien). Ich heb geen OpenPli, maar VTI. Hopelijk kun je er iets mee.
  10. De signaalsterkte meet ik met de ingebouwde Sat-Finder op mijn VU+ Andere mogelijkheden heb ik niet. Die sterkte ligt momenteel bij 99% voor Astra 19.2 en ca. 84% voor Astra 23.5 Dat was tot voor kort slechts 35-40%.
  11. @Sprietje Wederom hartelijk dank voor je uitleg. Daar ga ik het volgende mee doen: ik ga het vertalen en stuur die vertaling dan door aan mijn advocaat. Andere mogelijkheden heb ik helaas niet. De installateur wil er niet naar kijken, zodat ik het alleen via mijn advocaat aan kan kaarten. Ik kan ook niet zelf aan de installatie gaan sleutelen, want dat zou tegen de afspraak met de verhuurder zijn (en het is voor mij bovendien veel te moeilijk). Ik waardeer het zeer dat je zoveel moeite doet voor mijn probleem!
  12. De coax kabel is inderdaad niet vervangen: dat zou ook een hels karwei zijn (van de 7e verdieping naar de tweede via een stalen buis). Er waren hier eerder al diverse tips over de kabel (met name van Sprietje), die ik allemaal heb vertaald en doorgestuurd. Maar zoals gezegd, wordt allemaal genegeerd. Aangezien de installateur voor rekening van de verhuurder werkt kan ik hem geen opdrachten geven, alleen maar vriendelijk vragen die vele tips goed te bekijken en te behartigen.
  13. Klopt! Die heb ik inmiddels ook even getest en ook hier duurt het omschakelen tussen twee satellieten zo'n 20-30 seconden. Korte samenvatting van mijn probleem: ik had sinds 2001 een schotel op mijn balkon hangen (met toestemming van de verhuurders). In 2006 wilden zij die opeens uit het zicht hebben en werd de schotel uiteindelijk op hun kosten verhuisd van mijn flat op de 2e verdieping naar de daktuin op de 7e verdieping (vrijstaand op een verhoging). Volgens afspraak worden eventuele storingen en reparaties steeds door de verhuurders betaald. De installatie heeft het 16 jaar uitgehouden: sep 2022 meldde ik aan de verhuurders dat de sat-installatie niet meer goed werkte en verwees naar onze afspraak. Er is nu drie keer een installateur geweest, maar nog steeds heb ik problemen met de ontvangst. In dit forum heb ik heel veeel nuttige tips ontvangen: ik heb die vertaald en doorgestuurd, maar er wordt helaas niets mee gedaan. Voor degenene die Duits verstaan: bijgaand een kopie van die tips uit dit forum. De advocaat had ik in de arm genomen voor een ander probleem en het satellietprobleem is er later bijgekomen. Ik heb een rechtsbijstandsverzekering, dus het kost me niet echt veel geld. sat1-lk2.pdf
  14. @Old Satterhand Dank voor je reactie. Het omschakelen kent bij mij momenteel vele variaties: soms is de omschakeltijd tussen een Astra 19.2 en een Astra 23.5 zender normaal (< 1 seconde), soms zo'n 20 seconden - maar het kan ook wel tot 4-5 minuten duren! Ik heb het gefilmd toen het ruim een minuut duurde, maar de video is te groot om hier te plaatsen. Gaat echter naar mijn advocaat... Ik heb het inmiddels ook gehad dat op Astra 23.5 geen enkele zender werd gevonden (wel op 19.2) en dat ik de receiver daarom opnieuw moest starten. Het schakelen tussen een verticale en een horizontale transponder geeft geen vertraging. Kun je me zeggen wat je met ontvangstwaardes bedoelt? Ik kan met Sat-Finder de signalsterke meten, maar ik vermoed dat je andere waardes bedoelt. @Sprietje Je schrijft dat deze vertraging eventueel aan de receiver kan liggen. Maar dat probleem had ik tot nu toe nog mooit, de VU+ Uno 4k SE heb ik inmiddels al weer drie jaar. Een andere receiver heb ik helaas niet zo snel tot mijn beschikking.
  15. @Sprietje Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie! Veel van de punten die je noemt kwamen hier al eerder langs: zoals gezegd: ik heb die destijds vertaald en de installateur toegestuurd. Maar hij doet er blijkbaar niets mee. Mijn verhuurder is verantwoordelijk voor de correcte installatie, maar houdt zich niet aan de gemaakte afspraken. Het contact met hem loopt inmiddels alleen nog maar via mijn advocaat. Erg vervelend, maar het is niet anders. Ik kan er daarom ook geen andere installateur bij halen. @acguest Bedankt voor je reactie. Ik woon midden in het centrum van Berlijn, dus er zal vast wel een zendmast binnen een straal van 1 km te vinden zijn. Maar de eerste Sat-installatie hier heeft het 14 jaren volgehouden en daarmee had ik eigenlijk haast nooit met een storing te maken.
  16. Hallo, Na ruim zes maanden heeft de installateur vandaag een derde poging ondernomen een nieuwe schotel te plaatsen en correct uit te richten (met het accent op Astra 23.5 en niet op 19.2, zoals in Duitsland normaal gesproken gewenst is). Ik had destijds vele tips die ik hier in dit forum heb gekregen vertaald en hem toegestuurd. Maar het lijkt er op dat hij er niet echt aan wil. De situatie is nu de volgende: signaalsterkte voor 19.2 ligt bij 99% signaalsterkte voor 23.5 ligt bij 84% De schotel is vervangen, niet door een Triax, zoals hier werd aanbevolen, maar met een Kathrein - zie bijgaande foto. Wel is het een 90 cm schotel. Het is vandaag stralend weer in Berlijn, dus ik moet nog afwachten hoe het is bij regen en storm. Een probleem is in ieder geval de schakeling tussen beide satellieten: dat duurt niet 1 à 2 seconden zoals voorheen, maar zeker 20 à 30 seconden. Ik vermoed dat dit toch wel met een foute afstelling te maken heeft. Is 84% signaalsterkte een goede waarde? Ik had eigenlijk begrepen dat bij een optimale afstelling 99% mogelijk zou moeten zijn. Alvast bedankt voor jullie commentaren en sorry dat ik dit oude draadje weer heb opgepakt. Maar ik moest echt maanden lang vechten voor een afspraak met de installateur.
  17. @Old SatterhandOK, bedankt. Ik heb nu de 12699V gevonden, bijgaan de scan. De Blindscan kan ik niet aanvinken (zie afbeelding). Wat kun jij nu eigenlijk uit al deze scans opmaken?
  18. @Old Satterhand Bedankt. Jij hebt er wel èrg veel verstand van! Bijgaand twee afbeeldingen van de Crazyscan opnames voor 23,5 (high), 1x H/L en 1x V/R, nadat ik de de step naar 0,5 had verlaagd. Die scans zien er wel heel anders uit dan de vorige! (zie Scan-high-hl-NEW.png en Scan-high.vr.NEW.png) Edit: ik heb de beide scans een uurtje later herhaald met dezelfde instellingen en toe zagen ze er weer heel anders uit. (zie Scan-high-hl-NEW2.png en Scan-high.vr.NEW2.png) Wat die verborgen functie van Crazyscan betreft: is bij mij (nog) niet echt gelukt: 11836H vind ik alleen op Astra 1 (o.a. voor de Duitse ARD) en 12699V heb ik helemaal niet gevonden. Ik heb ook de CD lijst daarover nog even gecheckt. Dank voor je hulp!
  19. @Old Satterhandbedankt voor je input. Ik heb het precies zo uitgevoerd, alleen vond ik geen optie om de resolutie te veranderen. Ik stuur nu in totaal 8 afbeeldingen mee en hoop dat je er wat mee kunt. Ik ben benieuwd! Ik heb wel beeld op mijn PC (via de Technotrend), maar het was hier vandaag dan ook zonnig weer met weinig wind. Bedankt voor je hulp.
  20. @moonchild en @Old Satterhand Mijn dank. Ik heb jullie instructies precies opgevolgd, maar het lijkt niet te werken. Ik heb Crazyscan 1 gestart en als Device mijn Technotrend uitgekozen. Daarna geprobeerd de beide Astra instellungen op te slaan zoals uitgelegd door Old Satterhand, wat ook lijkt te lukken. Maar als ik dan de scans uitvoer komt er iets uit de bus, waarvan ik denk dat dit verkeerd is, zie de beide afbeeldingen. Bij "Satellite Info" komt automatisch Eutelsat 36, zonder mijn toedoen. Ik doe vast iets fout, maar heb helaas geen idee wat.
  21. Hallo Old Satterhand, dank voor de uitgebreide instructies. Maar het lukt me niet: - als ik eerst DvbViewer start en daarna Crazyscan zegt Crazyscan: "Start DVBEx failed". Ik kan dan bij Device > DISEqC dan niets kiezen. - als ik eerst Crazyscan start en daarna DVBViewer krijgt ik deze meldung van DVBViewer: "Für diesen Sender is kein passendes Gerät verfügbar". Ik heb Crazyscan 1 gebruikt en de 3 StreamReader files die je noemde heb ik ook. Ik wilde de log file meesturen, maar dat formaat is hier niet toegestaan, zie ik. Bedankt weer!
  22. Dank je wel voor deze informatie. Ik gebruik de Technotrend al sinds jaar en dag met het programma DVBViewer, niet met DVDBDream. Ik he de Crazyscan software gedownloaded en gestart, maar krijg dan een foutmelding dat DVBEx niet kon worden gestart. Werkt Crazyscan wellicht niet met mijn software? (ik heb Crazyscan 1 en 2 geprobeerd, beide met hetzelfde resultaat).
  23. @ceesv, @Sprietje en @Old Satterhand bedankt voor jullie commentaren! Ik heb inmiddels het e-mail adres van de installateur gekregen en heb jullie commentaren al doorgestuurd! Ik houd jullie op de hoogte van de afloop.
  24. Hallo experten, Ik kreeg zojuist een telefoontje direct van de installateur, die de kommentaren die ik hier in dit forum verzameld en vertaald had inderdaad inmiddels heeft gelezen. Dat is prima! Hij zei mij twee dingen: - hij komt nog een keer langs met een grotere schotel (waarschijnlijk de Triax TD100), omdat hij inmmidels dankzij die commentaren heeft begrepen dat LNB en schotel niet samen passen. - daarentegen meent hij, anders als door jullie hier werd gezegd, dat de uitrichting op Astra 19.2 correct is en dat met de gebruikte LNB dan ook de ontvangst van Astra 23.5 zonder problemen mogelijk is. Hoe reageer ik hier het beste op? Is wat hij zegt onzin of niet? Het schijnt een aardige man te zijn en hoewel ik niet zelf de klant ben, krijg ik hem in ieder geval te spreken als hij de nieuwe schotel komt installeren. Hartelijk dank voor eventuele tips.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...