Ga naar inhoud


satspan

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

satspan's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Het is uiteindelijk de M7 MP 201 geworden zeker niet de beste maar wel de meest geschikte voor een 80 plusser . ben na veel spitwerk wel tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk geen geschikte ontvanger bestaat voor een 80 plusser zoals bv de Ziggo Next . die ik zelf heb super eenvoudig . en ik denk zeer geschikt voor mijn moeder . maar helaas geen Ziggo in Spanje . heb een oude Homecast HS 9000 gekregen daar gaat ik in mijn eigen appartement een beetje mee experimenteren . De M7 gaat naar mijn moeder .iedereen bedankt voor hun mening en advies .
  2. ok duidelijk dan is de M7 201 nog in beeld . heb zo juist met een zeer behulpzame medewerker van **** gesproken ivm met een hele eenvoudige Technisat . maar dat is mij zeer afgeraden . zijn toch niet zo eenvoudig zoals op internet beweert wordt en het opnemen is problematisch . in het gesprek werd de al wat oudere Rebox RE 8500 en de Rebox RE 8220 geopperd . ook niet super simpel maar is volgens de medewerker wel te doen . voordeel is dat ik voor 6 a 8 weken naar mijn moeder gaat , en er dus boven op zit . en als ik het snapt ? kan ik het vermoedelijk ook wel desnoods met geschreven instructies overbrengen . want vergeten gaat ze het zeker .ze schrijft sowieso alles op . moest er op letten geen Hobby ontvanger te nemen maar ja hoe beoordeel ik dat . ook is nog even gesproken over de Coolstream neo 2 en die ben al eens eerder tegengekomen en die was nieuw . maar de uiteindelijke conclusie was . dat het heel lastig zou worden . zijn voorkeur ging in mijn specifieke situatie uit naar een wat oudere ontvanger .bij de nieuwere modellen zou het gaan om meer en meer functies en koppelingen met internet . heeft iemand nog een mening over boven genoemde ontvangers . op dit moment staat de M7 bovenaan de lijst . heeft iemand nog een mening over de eerder besproken Platinum zak SSD van 500GB om die te gaan gebruiken indien nodig
  3. zover ik het kan beoordelen zit ze nooit in het menu van de VU solo 2 . heb ze ook al diversen malen verteld dat ze de ontvanger eerst uit moet zetten en dan als dat dan nodig is de schakelaar moet om zetten maar weet voor 99 % zeker dat ze dat niet doet , heb ze ook verteld dat dat waarschijnlijk de reden is dat de voeding stuk was . de harde schijf is nog niet stuk geweest . er is geen internet aanwezig . en de opnames gaan volgens mij goed . althans daar hoor ik ze weinig over . John van Dreumel adviseert oa een back up en niet meer instaleren dan wat nodig is. probleem is wie gaat het instaleren en wat moet mijn moeder met een back up op het moment dat ze weer eens geen beeld heeft . ze heeft op dit moment al een oudere solo 2 , ik denk uit 2018 of zo . wat ik op dit forum ook tegen kwam is dat canal digitaal geen bestaande abonnementen omzet naar het gebruik voor de M7 MP 201 . mijn moeder heeft al 10 jaar het zelfde abonnement . dus ik weet het even niet meer . als het over de M7 201 gaat . wat mij ook een beetje tegenhoud is dat haar huidige kaart inactief wordt . mocht ze of liever gezegd ik om welke reden dan ook terug wilt naar een ontvanger met de kaart met of zonder een CI module, het dus niet meer kan . ze heeft trouwens nog nooit een CI module nodig gehad . heb er wel een . .
  4. traag is niet erg dat past wel bij mijn moeder . vast lopers is minder . de stekker eruit trekken , dat heb ik dan vervangen door een contactdoos met een schakelaar dan kan ze er tenminste bij , dat is ze gewend dat doet ze met de VU ook , vandaar waarschijnlijk de nieuwe voeding . maar mislukte opnames ja dat ligt er een beetje aan hoe vaak dat gebeurt . als dat bijna dagelijks is schiet het niet op . is er geen canal digitaal gecertificeerde of gewoon een andere M7 maar wel een twin tuner maar dan zonder ingebouwde harde schijf , en dan gaan werken met een externe harde schijf die dan wel de opnames goed doet . of beter doet . heb hier nog een platinum 500GB zak SSD liggen weliswaar met een mini USB aansluiting maar is gewoon met een verloop kabel op USB aan te sluiten . op mijn PC heeft hij gewoon en nog steeds gewerkt . of krijg ik dan te maken met dat de ontvanger de SSD niet ziet gedoe met coderingen of weet ik veel wat . of gewoon aansluiten en werken ?? . is een zak formaat dus die kan gewoon achter de ontvanger . die ontvanger . hoeft volgens mij nog niet eens canal digitaal gecertificeerd te zijn dat is de VU volgens mij ook niet. zolang hij maar de fast scan functie voor de canal digitaal zenders heeft . die heeft de VU ook . heb mijn moeder nog nooit gehoord dat ze zenders kwijt is . zou dat een betere optie zijn . dus het bedienings gemak van een andere M7 maar dan met een losse harde schijf .
  5. Nee dat lijkt mij niks , denk dat het gewoon een M7 MP 201 moet gaan worden . ondanks de berichten dat het niet een beste schijnt te zijn .
  6. De tv is inderdaad in Spanje gekocht . in het vliegtuig meenemen is geen optie . begrijp ik het dan goed dat het Satelliet kijken met een TV waar alles ingebouwd zit nu niet meer mogelijk is . omdat de TV in Spanje gekocht is ?. alle genoemde argumenten over de M7 MP 201 zijn voor mijn moeder van toepassing . kijken zappen en opnemen en zeker niet allerlei zaken veranderen . als dat zo is ben ik er eigenlijk wel uit dan moet het gewoon een M7 MP 201 worden . kaart laten overschrijven en klaar .
  7. nog even dit . ouderen wat leren is onbegonnen werk . ze zijn het 5 minuten later weer vergeten . ze zeggen JA maar bedoelen NEE . wat bij mijn moeder wel werkt is opschrijven . maar aangezien ik van de VU ook bar weinig berijpt heeft opschrijven weinig zin . hooguit aangeven van welke knopjes ze absoluut moet afblijven intussen kijkt ze toch al ruim 15 jaar naar schotel Televisie .
  8. bedankt voor alle reacties . heb met mijn moeder gesproken . mijn broer is in Spanje en was langs geweest . ze had weer geen beeld . mijn broer heeft het opgelost . zolang de VU werkt laten we hem staan . mijn broer kan opkomen draven indien nodig . wanneer hij naar huis gaat ben ik er . ik neen sowieso iets mee al is het maar als back up . en wie weet . bevalt die dan beter . in de tussentijd gaat ik eens uitzoeken of we het zelfde kunnen bereiken als alles in de TV zit . voorwaarde blijft wel programma opnemen en andere kijken ze neemt trouwens nooit geen NPO 1.2 of 3 op het meeste is van BBC Crime . welke M7 bedoelt ceesv de enigste die in aanmerking komt is de M7 MP 201 en waarom is het een drama . als ik de reviews lees vindt de een het een perfecte ontvanger en de andere een waardeloze ontvanger en de laatste hebben dan de overhand . ben het met cookie monster eens daar moeten we uiteindelijk naar toe . de Media markt zit ook in Spanje . gaat daar toch eens naar kijken . de genoemde Technisat kost 300 euro dat gaat ik op dit moment nog niet doen. nog een vraag . heb hier een Platinum .500GB zak SSD liggen zit een mini USB aansluiting op maar is gewoon met USB aan te sluiten . mocht de back up ontvanger geen ingebouwde HD hebben is deze dan te gebruiken . dus plug en play . geen gedoe dat hij de SSD niet ziet . gedoe met coderingen ?? moet er wel bij vermelden dat een deel van de reacties boven mijn pet gaat zodra het gaat over linux - Engina Netrion of open pli haak ik af .
  9. dus de TV met ingebouwde tuner valt af ivm de beperkte opnamen mogelijkheden . heb zelf het Ziggo nex kastje werkt goed en super simpel weet zeker dat mijn moeder hiermee zou kunnen omgaan . is er dan helemaal geen vergelijkbare alleen dan voor de satelliet schotel .???????
  10. en dat is nou net niet de bedoeling . zie ook niet het nut in van kijken en gelijktijdig opnemen .
  11. zou wel aan mijn moeder kunnen vragen of ze het typenummer kan opzoeken . maar stel dat het via de TV wordt gedaan . dan kan ze niet meer programma's opnemen neem ik aan . gaat er van uit dat er geen harde schijf in de TV zit .
  12. type en model opzoeken wordt lastig TV staat 2100 km van mijn huis .
  13. neem aan dat u met dat mens mijn moeder bedoelt . ze heeft een Samsug van een jaar of 8 oud . u bedoelt dus tuners gaan inbouwen want die zitten er nu uiteraard niet in . en dat zou dan de oplossing zijn . ?????
  14. er is geen internet aanwezig . . maar het is mij duidelijk dat dat geen gedoe is , dat overzetten gaat wel lukken . maar als ik de reviews van de M7 mp 201 leest . ben ik bang dat ik ze een hartaanval bezorgd . en dat ze dagelijks aan de telefoon hangt omdat het een en ander niet werkt . maar als dit de enigste optie is dan moet het maar . dan gaat ik voor een M7 MP 201 kijken . was in de veronderstelling dat er betere waren en die simpeler in gebruik waren als de VU solo die ze nu heeft .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...