Ga naar inhoud


GuidoHen

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door GuidoHen

  1. Is verkocht. er mag een slotje op.
  2. Deze TBS5927 usb sat ontvanger behoeft voor de kenners op dit forum geen verdere uitleg. In zeer nette staat. Door omstandigheden helaas de hobby moeten beëindigen.
  3. Ik gebruik een triax 110 cm voor 7e.
  4. Tja, wat is de ideale ontvanger….. Bij Easypro is het onhandig om door de zenders te ‘zappen’. Daarvoor moet je bij VLC steeds naar het menu. Is BISS ondersteuning belangrijk bij een ontvanger?
  5. Dank jullie voor deze informatie en de lijsten in pdf Hier kan ik echt iets mee. Ik heb vaker gekeken naar de actuele feeds op satelliweb. Als ik die overneem zie ik niets. Ik neem aan dat de TBS 5927 te ongevoelig is? Is deze usb ontvanger een aanrader voor feedhunten qua gevoeligheid en mogelijkheden? Of zit ik met deze ontvanger helemaal verkeerd?
  6. Ik ben nu enkele dagen aan het feedhunten. Maar mijn methode is zeer tijdrovend en onhandig. ik maar gebruik van een tbs ontvanger via de pc en het programma Ebspro. Een blindscan duurt een uur. Dan heb ik bv op Eutelsat 7 graden 60 transponders gevonden. Vervolgens moet ik dan in vlc player alle kanalen in die transponder doorlopen. Ik ben niet geïnteresseerd in de reguliere uitzendingen. Blindscan moet ik later op de dag weer herhalen omdat er zenders bij gekomen zijn. Vraag aan de mensen die ook feedhunten: wat is jullie methode want dit is bijna niet te doen…
  7. Op 12648 H zie ik alleen het beeld van de feed. Maar nergens een naam te bekennen van de feed. Op 12530 H zie ik onderstaande. Ook geen idee welke naam hierbij hoort. In beide gevallen zijn er geen andere programma's te selecteren in VLC.
  8. De feed met paarden proberen op te zoeken en een blindscan gedaan tussen 12680 eb 12700 H. Onderstaande wordt gevonden, maar zonder beeld. De feed met paarden kan ik niet vinden.... Heb ik een instelling verkeerd staan? Wat bedoel je met : Aut ID: GCUK Enc 13 ? Ook onderstaande feed krijg ik niet gevonden. Maar dan wel weer deze:
  9. Na meer dan een uur was de blindscan op 7 graden oost afgerond. In totaal 59 transponders gevonden. Enkele vragen: 1. Als ik morgen opnieuw op deze satelliet wil feedhunten is dan een nieuwe blindscan nodig? 2. Om interessante feeds te vinden moet ik nu alle 59 transponders aflopen en dan in VLC alle programma's per transponder aanklikken. Deze methode is niet te doen.... zeer tijdrovend. Wat is hier een handige methode? 3. Hoe kan ik 4:2:2 feeds bekijken?
  10. Vandaag de schotel geïnstalleerd. De instelling op de schotel en motor had ik vooraf al ingesteld volgens de schaalverdeling. De motor aan de mast opgehangen en na het uitrichten op de mastbuis was zelfs geen fijn afstelling meer nodig. Nu EBSpro aan het ontdekken. Blindscan gaat wel heel traag.... 60 minuten of langer per satelliet. Is er geen andere manier? BISS vragen mogen niet gesteld worden vermoed ik?
  11. Ik zoek me suf, maar hoe kan ik het ini bestand inladen? Het zal simpel zijn en ik kijk er waarschijnlijk overheen.....
  12. Vanwege het warme weer de schotel nog niet kunnen plaatsen. Hispasat 30W is nog wel een uitdaging. Mis ik veel als ik hier geen zicht op heb? Is de schotel van 110 cm groot genoeg voor deze satelliet?
  13. Oeff… ik had de meest recente versie verwijderd en daarna 16.0.0.2 geïnstalleerd. Werkte niet goed. Herinstallatie van Windows, dus metceen schone lei begonnen werkt nu wel. Althans 16.0.0.2. Die versie blijf ik dan maar even gebruiken. @Zilverhippiedank voor de uitleg. Sla je voor iedere satelliet een profiel op? Dat lijkt me niet handig. Nog iets anders, alle satellieten binnen hrt zichtbare bereik zijn direct via het menu aan te roepen? Ik hoef deze niet te programmeren ( vastkeggen op een diseqc nummer)? De motor is intelligent en weet de positie na bv opnieuw opstarten van EBSpro? De software weet dit na opnieuw opstarten of een herinstallatie niet meer.
  14. Versie 16.0.0.2 werkt! No kom ik wel in de positioner console. Hoe selecteer ik nu dat de motor gaat draaien naar een geselecteerde satelliet? Als ik positie 49 selecteer (Astra 4.9) en 'goto pos' selecteer gebeurt er niets.
  15. Driver is geïnstalleerd en wordt netjes herkend. De log toont aan: 20:16:33.208: Profiles loaded (2) 20:16:33.229: Profile loaded (4.9E - Astra 4A SES 5) 20:16:40.829: Dev: TBS 5927 USB DVB-S2 Tuner (id 0) started successfully 20:16:43.933: SetChannelFunc (F: 12750000 P: 0 S: 30000000 M: 1 FEC: 1) = True De coördinaten zijn ingegeven. De motor wordt in de log niet herkend. Hoort dat zo?
  16. Ik loop vast tijdens de installatie. Motor aangesloten op de TBS5927 en EBSpro geinstalleerd. Als ik naar de positioner console ga, krijg ik de melding: Als ik hier ja klik, hoor ik een klik in de motor en kan ik met de schakelaars achter op de motor de motor handmatig draaien. Er verschijnt echter geen console op het scherm. Alleen een grijs kruis in het midden van het EBSpro scherm. Als ik hier met de muis overheen ga is deze rood en kan ik het scherm sluiten. Ik gebruik windows 11. Iemand een tip?
  17. Mijn volgorde van installeren / montage heb ik nu als volgt gepland. Als dit niet goed is hoor ik het graag. 1. Schotelvoet met gemonteerde schotel waterpas zetten. 2. Aansluiten op pc en EBSpro installeren en opstarten. 3. Positioner instellingen invoeren. Motor is nog niet aangesloten dus ik heb nog geen toegang tot dit menu gehad. Hier dus de locatie ingeven (coördinaten). 3. Astra 4.9 selecteren en de transponderlijst van Crazy Sat (ini file van Astra 4.9E) inladen. Ik neem aan dat de schotel dan iets gaat draaien omdat 4.9E niet het hoogste punt is. 4. Nu de motor van de schotel op de schotelvoet draaien om Astra 4.9 te vinden. 5. Hierna uitbreiden naar andere satellieten en eventueel afstellingen doen om de clarke belt goed te volgen. Is dit de correcte manier?
  18. Met 27.5 graden volgens de tabel zit deze dus goed, lijkt het.
  19. @Crazy Sat Even in de handleiding gekeken. Maar zou toch goed moeten zijn? Ik heb de linker tekening gevolgd. Bedankt voor het ini bestand ! @Zilverhippie Die 27.5 haal ik uit de gebruiksaanwijzing van de motor. Die tabel komt exact overeen met het voorbeeld van luxsat.
  20. Ik ben onderstaande handleiding aan het volgen voor de afstelling op de motor en schotel. https://www.luxsat.eu/handleidingen/Diseqc_motor/installatie_diseqc_motor.html Echter bij de uitleg is de motor de ene keer omhoog en de andere keer omlaag gemonteerd. Ik woon op 51 graden en heb de schotel ingesteld op 27,5. De triax heeft twee schaalverdeling. De schaalverdeling van 25-60 zal vermoedelijk de breedtegraad zijn. Ik heb de andere gebruikt. De schaalverdeling loopt van 10 tot 45 en zal waarschijnlijk de hoek van de schotel zijn in graden. Daar heb ik dus 27,5 afgesteld. Op de motor 51 graden afgesteld, dat is een latitude verdeling. Uiteraard plaats ik de motor met de as naar beneden. Maar kloppen deze instelling waardes dan nog wel? De motoras lijkt me erg recht te staan.
  21. Ik heb EBSpro geinstalleerd. Maar er is geen zenderlijst aanwezig, wel een lijst met de satellieten. Het zou handig zijn om in een zenderlijst de zender te selecteren die je wilt ontvangen tijdens het afstellen van de schotel. Bij voorbeeld een zender op Astra 4.8 oost om het hoogste punt in te stellen. Met een lege lijst lijst lijkt het me niet te doen. Bestaat er een dergelijke lijst, of een andere optie?
  22. Dat betekent dat ik wel nog de correctie van 7 naar 5.5 graden moet maken? Anders zit deze aan de ene kant te hoog en aan de andere kant te laag bij satellieten?
  23. @cookie monster Ik begrijp je uitleg niet helemaal. Je schrijft: - 1 satelliet (de hoogste (punt)) is genoeg !! Dat is voor mij dus Eutelsat 7b en 7c met de rotor op 0 instelling zoek ik deze satelliet op. Aangezien ik op 5,5 graden OL woon zal ik achteraf de schotel op de tegelvoet moeten - Daarna klik de gewenste satelliet aan , en draait vanzelf naar die positie. De motor weet hier toch nog niet hoeveel hij vanaf het 0 punt moet draaien?
  24. De spulletjes zijn binnen. Montage en uitrichten kan beginnen. De hoogste positie is Eutelsat 7b en 7c. Kan ik deze ontvangen qua signaalsterkte? Diseqc motorsturing is nieuw voor mij. Usals idem. Ik neem aan dat je twee satellieten moet vinden mort opslaan, dan berekent de software de overige sat posities? De twee sat vastleggen zal nodig zijn voor de stapgrootte omdat iedere motor op dat gebied anders is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...