Ga naar inhoud


RPe

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RPe

  1. Ik heb de nfsserver extensie kunnen installeren en in de export (via GUI) lijken 2 entries te zitten, nl /media/hdd en /media/video. De externe HD wordt herkend als /media/HDDRIVE2GO en daarop worden de opnames ook succesvol weggeschreven maar ik kan geen manier vinden om 1 van beide te veranderen om de disk te sharen. Via SSH loop ik vast op een paswoord nadat ik met root inlog, dus blanco werkt niet. Ik dacht zo evt de export file te kunnen aanpassen. Zou het kunnen dat ik ooit in de webUI iets daaromtrent heb gezien - maar nu dus niet kan vinden. Enig idee hoe dit op te lossen?
  2. Dus NFS utils installeren, werkt het niet zonder die export file settings en zal dus via SSH/console moeten?
  3. Dank je voor de uitleg! Daarom dat het niet werkte met SMB... Ik heb nog niet gekeken of Kodi ook NFS kan sharen en zo op de VU+ mounten, dit lijkt mij op het eerste zicht de gemakkelijkste route maar misschien ben ik daar verkeerd.
  4. Wat is SID? Nu is het toch ook zo dat je op de VU+ maar 1 signaal kan verwerken. Het gaat hier vooral voor de WAF: 1 toestel/interface & AB, Kodi is daar veel intuitiever in en de EPG 'beter' Ik had SMB geprobeerd maar de VU+ wilde niet verbinden (HD aan Kodi, geshared), is NFS the way to go? Is het makkelijker de HD te sharen op de VU+?
  5. Sorry, mijn OP was misschien niet heel duidelijk... Het gaat om Kodi (LibreELEC) op een RPi en een HD sharen op de VU+ of op de RPi om opnames te maken en bekijken op de RPi, alsook andere content op de HD te kunnen bekijken met Kodi. Daarnaast vraag ik me af of de tuner v/d VU+ te gebruiken is in Kodi en zo ook de EPG in Kodi voor de DVB-S kanalen om live te kijken en op te nemen. Dus niet om Kodi op de VU+ te installeren. Misschien heb ik niet de juiste categorie gekozen, wil een MOD dan dit topic verplaatsen aub?
  6. Hoi, Ik heb geprobeerd om een externe schijf, die normaal aan de decoder hangt voor opnames, ook te gebruiken in Kodi. Dit is me niet gelukt (mbv smb), niet met de HD aan de decoder, noch aan de RPi met LibreELEC. Is er hier iemand die dit werkend heeft, zo ja: hoe is dit gelukt? Daarnaast vraag ik me ook af of de tuner v/d VU+ te gebruiken is in Kodi? VU+ Zero met PLi-OE/OpenPLi 4 RPi4 met LibreELEC 10.0.4 Alle hulp al bij voorbaat geapprecieerd!
  7. Het was idd tijdens die periode en zou erna niet meer voorgevallen zijn. Wat is de nederlandse term voor die gebeurtenis want ik probeerde al informatie/uitleg te vinden die regio gerelateerd is. Kende dit niet: ben zelf geen schotelkijker.
  8. Uhm sun outage??? Niet meegekregen en TBH nog nooit van gehoord... 🙃 Wat is de nederlandse term? Hij heeft me dat de 10de laten weten.
  9. @Sprietje alweer bedankt voor de info over de hoek van de LNB. Ik heb deze nu puur op basis van de signaalkwaliteit gericht. Verleden week belde hij om te zeggen dat op een aantal kanalen (NPO & SBS) soms geen klank of beeld is of helemaal bevriest. En toch is de SNR 80-82% voor die zenders... Kan er iets anders aan de hand zijn of is het een kwestie van proberen beter af te stellen (als dat al kan)?
  10. Zo had ik het gedaan: streepjes gezet op de mast en beugel zodat ik een referentie had. Ja, had ik ook al aan gedacht dat een decoder geen geijkt meetinstrument is maar heb natuurlijk geen ervaring in welke mate deze betrouwbaar zijn. Anderzijds is het wel zo dat op Astra 1 voorheen op sommige zenders de SNR 100% was waar dat nu niet meer wordt gehaald. Hij vertelde me vandaag dat hij op een v/d SBS zenders (zijn Nederlanders) even stilstaand beeld had gehad. Ik had ook al de LNB over de ?nek? dichter en verder van de schotel geschoven. Dit maakte ook een klein beetje verschil en nu staat de LNB zo dicht mogelijk bij de schotel. Ik veronderstel dat alle mogelijkheden zijn uitgeput en is het een kwestie van afwachten wat er gebeurt bij slecht weer.
  11. @Sprietje ja hoor, gisteren uitgevoerd! Bedankt voor die héél goede tip met de schilderstape en de foto; is écht een handige oplossing. Ik had hem dat laten zien zodat hij dit gisterenmiddag al kon doen maar er was geen zon...🙄 Dan heb ik de afstand op de verticale buis berekend die de hoek vertegenwoordigt en met merktekens had ik zo een goed idee hoeveel ik moest verdraaien. Door dan ook nog de satfinder app te gebruiken werd het een stuk makkelijker. Vooral Canvas was voorheen een probleem en zat op 76 à 77% SNR wat niet voldoende bleek te zijn. Nu heb ik niet meer 81 à 81% er uit gekregen. Zou dit het zowat maximum kunnen zijn met een 60cm schotel? @mebo870 volgens jouw screenshot is dat exact wat ik in de satfinder optie zie.
  12. Dus van bovenuit gezien uurwijzerzin, toch? Heeft iemand ook nog een suggestie op welke manier je dit op een gecontroleerde manier kan doen?
  13. Hoi Sprietje, hij staat in Belgisch Limburg. Ik heb wel gezien dat er een gradenverdeling staat voor de elevatie, dus dat moet wel lukken. Hebben jullie nog tips hoe ik die 4° horizontale verdraaiing iets meer gecontroleerd zou kunnen doen? Ter info: zelf ben ik ook leek in deze materie...
  14. tnx guys om te helpen! @Zilverhippie bedankt voor deze tip, bestaat blijkbaar ook voor ios @ceesv het signaal is voor sommige zenders rond de 70% en we krijgen dit niet hoger met de huidige opstelling vandaar dat ik Astra 3 centraal wil plaatsen. Ik heb uiteraard ook al geprobeerd om de LNB te verdraaien. 1) Moet de elevatie v/d schotel ook niet gewijzigd worden? 2) Biedt die VU+ Player HD iets meer dan een satfinder app?
  15. Hoi allen Een vriend heeft een 60cm schotel met DUO LNB voor Astra 1 en 3. Blijkbaar heeft de installateur ervoor gekozen om Astra 1 in het center te monteren. (vriend is technisch niet onderlegd) Uiteraard kijken ze vooral naar Belgische en Nederlandse zenders maar zou de signaalsterkte voor Astra 1 sowieso hoger liggen dan voor Astra 3. Omdat de signaalsterkte op Astra 3 net niet voldoende is hebben ze daar sinds kort regelmatig problemen. Ik heb al geprobeerd om schotel en LNB bij te stellen maar er zit niet meer in dan wat het nu is. Daarnaast heb ik hem de coax kabels laten verwisselen om uit te sluiten dat het daar aan ligt maar dat maakt geen verschil. Nu wil ik de LNB herpositioneren en Astra 3 centraal monteren. Op zich geen rocket science maar dan komt natuurlijk het uitrichten... Ik had op de decoder (VU+ Zero met enigma) al de satfinder optie gevonden maar ik had de indruk dat als je te ver van de ideale afstelling zit, het signaal helemaal wegvalt en je uit het satfinder menu moet gaan, er terug ingaan om weer een uitlezing te krijgen; dit is allesbehalve handig. Is het niet mogelijk om met een app op een iphone te verbinden met de decoder om zo de schotel makkelijker te kunnen afstellen of welke andere tips hebben jullie voor me? Bedankt voor alle hulp/tips! Roel
  16. Dankje Sprietje voor je hulp! Begrijp ik het volgende goed? 1) een transponder is een frequentie 2) een te lage SNR op een zender (met gestotter als gevolg) los je niet op door een andere transponder te kiezen We hebben een tijdje geleden de LNB vervangen (kapje was gebarsten van de vorige met insijpeling van water tot gevolg en haperingen) en toen was alles in orde. Nu zijn er weer haperingen en is de SNR op sommige kanalen rond de 70%. Omdat er aan de opstelling niets is gewijzigd zocht ik in de instellingen van de ontvanger.
  17. Hallo allemaal, nieuw hier en noob ivm satelliet installaties. Een vriend heeft een 60cm schotel met DUO LNB voor Astra 1 en Astra 3 op een VU+ Zero. Nu was ik samen met hem aan het kijken naar de instellingen en kreeg via satfinder de signaalwaarden te zien. Als ik een andere transponder kies zijn deze waarden hoger - volgens hem moet die boven de 75% zitten en anders krijg je haperingen, hetgeen nu het geval is. Ik merk ook dat een bepaalde transponder zorgt voor andere kanalen. Wat is nu de ideale/beste keuze qua transponder? Danku voor jullie hulp/advies!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...