Ga naar inhoud


Satnewbie

Aspirant lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Satnewbie's prestaties

Nieuw hier

Nieuw hier (1/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Hallo nog eens. Vorige week is mijn sat tester gearriveerd. Daarmee eens alles uitgetest. Blijkt nu dat de arm eigenlijk niet langer vast zat aan de schotel. Bij het losmaken van een LNB is die er gewoon afgevallen. Alles was verweerd en de schroef geroest. Tijd voor vernieuwing dus. Ik moet gewoon eens nagaan welke satellieten vandaag nog interessant zijn (FTA) en dan een nieuwe set kopen. Tips waar je lijsten vindt die up to date zijn en begrijpbaar, laat maar iets weten. Merci nog eens aan iedereen. Wie een interessante set kent en waarom deze voor Vlaanderen een goeie optie is ook super. Straks lanceren ze er nog wat nieuwe in die Clarke belt en dan zou het jammer zijn dat ik alweer aan aanpassen mag denken.
  2. Bedankt voor alle reacties. Ik woon inderdaad in België. Ik leid uit dit alles af dat als er niks defect is de setup nog steeds bruikbaar is. Ik bedenk nog een test methode om na te gaan of de kabel van de TV in orde is ter hoogte van de switch en of er überhaupt iets uit de LNB's komt als ik ze ergens individueel op aansluit. Mijn Sony laat me hiervoor in de steek, deze geeft tijdens het scannen niet weer wat de signaalsterkte etc. is. Dit was ook zijn bij de installatie van DVB-C ingang. Maar toen deze 100% bereikte had ik wel plots 277 kanalen die het na inpluggen van de CI+ module helemaal in orde kwamen. Aangezien op deze ingang er tijdens het scannen helemaal geen indicatie was van het ontvangstniveau en reeds gevonden kanalen, ga ik ervan uit dat dit ook zo kan zijn bij het scannen van de DVB/S2 port. Ik overweeg verder een tester aan te schaffen wat alles eigenlijk veel zal vereenvoudigen. Omtrent de LNB combo. Deze stond zo ingesteld vanaf dag 1 en heeft altijd gewerkt. Merkwaardig dat deze nu eigenlijk verkeerd staat opgesteld maar toch kon werken in die tijd. Misschien is een van de schroeven losgekomen waardoor deze nu naar beneden geschoven is. Bedankt nog eens voor tips en tricks.
  3. Beste, Onlangs heb ik een TV met sat (S/S2) + CI+ gekocht. Daarop heb ik nu mijn bestaande schotel aangesloten Deze is 25 jaar oud en al 20 jaar niet meer in gebruik. De TV scanner (Sony) vindt geen kanalen. De instelling voor het aantal LNB's staat op 2 en Disecq staat op. De TV gebruikt steeds standaard instelling per satelliet ik aanduid (vb Astra 1 ... )De LNB"s ondersteunen diSecq want de oude ontvanger gebruikte deze ook. Ik vraag me af of de satellieten nog steeds op dezelfde plaats staan als toen? En er dus daarom geen signaal is. Misschien is er ondertussen water in de aansluitdoos of de LNB's geraakt. Dat bekijk ik ook na. 25 jaar geleden keek ik naar 3 feeds van 2 satellieten (FTA) 2 ervan konden met 1 LNB ontvangen worden. De schotel staat min of meer 150 graden gericht te zijn (E 30 of E29 ?) Ik denk een combo van hotbird en Astra. Iemand enig advies. In annex foto's van mijn (oude) schotel Alvast bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...