Ga naar inhoud


SatNoob

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SatNoob's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Mee eens 🙂 Gewoon toevallig tegenaangelopen, je hobbiet wat en dan blijkt dat mensen het leuk/interessant vinden.
  2. Hoi Ceesv, Nee, ik zit er wel echt aan vast om de stream te processen (ook audio is een belangrijk deel). Dat wordt overigens real-time gedaan, dus in essentie sla ik niets op. (niet helemaal waar, want ik pik inderdaad wel wat frames op, maar die worden naar iets van 200 bij 100 pixels gescaled (afhankelijk van input). en worden discarded na analyse). Maar goed, als ik eenmaal access naar die kanalen heb is mijn eerste stap met maar een paar kanalen beginnen, iets degelijks bouwen en dan pas (als het rendabel blijkt) scalen... Dus dat is van latere zorg wil ik maar zeggen 🙂
  3. Sure; Ik heb ooit (2008) een freeware EPG grabber geschreven, en kwam daardoor in aanraking met wat bedrijven die interesse hadden in de TV wereld. Het is verbazingwekkend wat voor business er allemaal is in de entertainment. Een interessant bedrijf waar ik contact mee heb, wil graag 'signatures' genereren over wat er op welke zenders wordt uitgezonden. Denk bijvoorbeeld aan de app 'soundhound' die ook zoiets doet, maar dan met geluid. Zo'n signature gaat in een database, en dan kan een rechthebbende (producer/maker) later zien: mijn programma is toen en toen op die zender uitgezonden. Deze kan dan bij die zender aankloppen mocht die per ongeluk vergeten zijn royalties te betalen... Dit gaat nog iets verder dan een EPG, omdat iets ook echt moet zijn uitgezonden, en dus met signature van beeld/geluid vastgelegd. Ik probeer ze daarbij te helpen met mijn bedrijfje wat ik naast mijn gewone baan heb, gewoon omdat ik het leuk vindt (ik ben IT-er, maar dat had je vast al geraden 😉) Ik weet wel dat ik dit ook via IPTV zou kunnen doen, maar dat is wat lastig omdat ik geen legale/bruikbare/betrouwbare sources ken, en bovendien de traffic al snel te veel data over een WAN line wordt. Ik wil dit zo netjes en betrouwbaar mogelijk doen. Een satteliet schotel lijkt me juist een mooie schaalbare oplossing, zodat ik klein kan beginnen en de kosten laag kan houden zolang ik nog geen werkende oplossing heb. Zo'n schotel lijkt me ook erg stable/proven-technology (want het bestaat al lang, voorziet een bestaand businessmodel etc.) Op dit moment is Zweden de mark waar mijn contact graag wil testen, dus vandaar mijn interesse.
  4. Dat zou geweldig zijn!!!! Zou je dat willen proberen? Oh dat vind ik geen probleem hoor, ik zie het als bedrijfs kosten.
  5. Ah geweldig, ik moest 'm wel even door google translate draaien. Maar dit geeft iig wel aan dat het -mogelijk- is... Nu nog iemand in Zweden weten te vinden 🙂
  6. Da's een stevige... Is er een bepaalde minimale grootte waar ik op moet letten?
  7. Geweldige info, bedankt Alex! Dit helpt me op weg om 'het setje' aan spullen te gaan uitzoeken... maar inderdaad; ik moet echt eerst uitzoeken hoe ik aan een conax card kom van allente. Ik zou het bijna overwegen om ze maar gewoon te bellen... onder het mom van nee heb je, ja kun je krijgen! De grap is dat ik best vaak (en graag) op vakantie ga naar Zweden... dus misschien moet ik maar een zakelijk bezoekje plannen 🙂 Overigens geweldig hoe bulpzaam iedereen is. Dank allen!
  8. oei oei... zo te horen gaat dat smart cardje echt een uitdaging worden ! Nou heb ik wel winkels in NL gezien die 'legacy' (recycle) kaarten aanbieden voor Canal Digital (voor Nederland).... misschien moet ik een kijken op de Zweedse 'marktplaats' ofzo?
  9. Ahaa, ik snap het. Dus stel dat ik 'schaalbaar' wil beginnen met eerst de drie zenders die op ÊÊn frequentie zitten, maar ik eventueel later wil uitbreiden; dan doe ik er goed aan hier eerst over na te denken (even kijken wat de kosten zijn etc.). Zo te zien moet ik rekening houden met een boel factoren: wat kan mijn 'smart card'(als me het lukt er een te krijgen), heoveel zenders kan ik tegelijk ontvangen op ÊÊn aansluiting op een VU+ Duo (want twee kaarten, dus hebben die apart een aansluting nodig?). Ik zie al dat ik ook wat zal moeten inlezen over de brandlijn waar waterpas het over had, zo te horen is dat een net weer wat andere configuratie... leerzaam dit! Bedankt!
  10. Plaatjes zeggen meer dan woorden! Ik zou het erg op prijs stellen als je een foto wilt sturen! Goed om te weten ook welke schotel je gebruikt.
  11. Haha.. ik ben bang dat ik niet aantrekkelijk genoeg ben daarvoor 🙂
  12. Ik heb op dit moment nog geen idee hoe ik aan zo'n kaartje kan komen, maar het is duidelijk dat dit een erg belangrijk onderdeel is. Dus ik kan pas verder als ik z'n ding heb... Haha, nou inderdaad! Ik moet wel zeggen dat je post me al een veel beter begrip (voor zover ik alles snap) heeft gegeven, en me waarschijnlijk vele uren inlezen bespaart. Dus dank daarvoor! Overigens, 10 zenders tegelijk is mijn eind-doel, ik ben al best blij als ik een beginnetje kan maken met een proof-of-concept met een stuk of 4 kanalen... In mijn excel plaatje hierboven lijkt me dat thor7, waar TV3, TV8 en TV10 op dezelfde frequentie zitten voor mij een haalbare kaart moet zijn. Nu moet ik er natuurlijk wel rekening mee houden dat als ik spullen koop, ze wel 'schaalbaar' moeten zijn, dus als ik jouw verhaal zo lees zal ik me moeten gaan verdiepen in LNB's (ik weet nu nog niet eens waar dat voor staat 😉 ). Het mooie is dat ik me dankzij jouw tips me tenminste wat gerichter kan gaan verdiepen in dingen!
  13. Ik ben wat meer thuis aan het raken op die website, erg handig. Maar ik denk dat ik de helft nog maar snap. Ik zie niet echt waar ik kan zien welk abbo ik moet hebben. Stel ik zoek hier op Sjuan (aan van de zenders die ik wil) dan zie ik een header en wat info: Wat is het abbo dan? Telenor? Allente? Ik ziew de frequenties, maar wat zijn die H en C08? Ik heb even een en ander in kaart gebracht over de zenders die ik wil zien met behulp van de link die je stuurde: Zo te zien zitten ze 'all over the place' ...
  14. Ah Top, bedankt Tonskidutch. Dus er is nog hoop 🙂 Ik wacht geduldig af wat waterpas kan vertellen, ben ook erg benieuwd of hij alle zenders uit mijn lijstje kan zien.
  15. Haha, ja zo had ik het begrepen hoor. Maar zoals ik boven al zei: het lijkt me dat een VU+ Duo met de juiste kaarten wel in ieder geval 4 zenders zou moeten kunnen oppikken. Op dit moment kan ik voor kabel dit namelijk ook met Ziggo bijvoorbeeld met de tuners die zijn ingebouwd in de Vu+ Tenzij het met satteliet helemaal anders gaat? [edit] Nog even wat op het forum zitten lezen... als 'mijn zenders' onder Canal Digital vallen begrijp ik Cees zijn opmerking wat beter; ik lees dat CD meer dan twee kanalen tegelijk opnemen belemmerd (sinds kort?). Ik begrijp inmiddels ook dat Canal Digital (van orgine blijkbaar scandinavisch) mogelijk de zenders heeft waar ik naar op zoek ben... maar dat weet ik nog niet zeker...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...