Ga naar inhoud


Heijmanns

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Heijmanns

  1. Beste mensen. Helaas kan ik vooralsnog niets uitzoeken/uitproberen of reageren. Onze schoonzoon ligt op sterven en wij zijn nu voor onbepaalde tijd in Beieren ter ondersteuning van onze dochter.
  2. De config"files. Ik weet niet of deze info voldoende is? 2023-04-01 Config Global.docx 2023-04-01 logboek.txt
  3. tonskidutch Ik heb oscan enkele keren herstart na de kaartlezer uit en weer ingeschakel te hebben. Verder blijf ik er af. Ik heb er zo wie zo geen verstand van. Dat er Gbox geïnstalleerd is, geen idee. Dat heb ik zeker niet gedaan. Ik ben al blij als alles functioneert en hoef niet zonodig "leuke dingen" te downloaden. ceesv Dat de kart in een strafmode terecht kan komen, geen idee. In mijn oude Tiviarontvanger, die ik als reserve heb, gebruik ik de kaart zonder problemen. Ik hoop dat het logboek tot een oplossing kan leiden. (De Tiviar heeft zo z'n nukken. Daarom heb ik de VU+ gekocht.)
  4. Nee, ik heb FCC niet geactiveerd. Maar bedankt voor de suggestie.
  5. 2023-03-28 logboek VU+.txt Beste mensen, ben even ui t de running geweest. Sorry daarvoor. CeesV gaf aan dat het tijd was voor het logboekoverzicht. Dat heb ik gekopieerd en hierbij toegevoegd. Ik hoop dat dit het juiste overzicht is en een goede indicatie geeft in de richting van de oplossing. Even een reactie op enkele andere suggesties. Mijn Smartcard werkt prima in mijn oude Tiviar sat.-ontvanger, maar die loopt herhaaldelijk vast, vermoedelijk door de warmte? Daarom heb ik de VU+ gekocht. Met grote belangstelling zie ik hoopvol reacties tegemoet. Met vriendelijke groet, F. Heijmanns.
  6. Helaas , het gummetje heeft ook niet geholpen, Maar bedankt voor het meedenken. En er zit ook geen CI-module in de ontvanger. Ik gebruik altijd de afstandsbediening voor het uitschakelen en ik schakel in principe nooit de netspanning uit. Daar kan het ook niet aan liggen. Bovendien heb ik het systeem inmiddels meermaals opnieuw gestart en de softcam gestart en herstart maar dat heeft ook niet geholpen.
  7. Ik heb de kaart er even uitgehaald en er weer ingestopt, Dan verschijnt er even bij status Needinit, een seconde, en daarna weer ERROR. Kan het een bug zijn in de lezer?
  8. Ik krijg bij status de melding: ERROR de kaart er goed inzit. In mijn andere sat-ontvanger heb ik wel mijn gecodeerde zenders. Aan de kaart ligt het dus ook niet. Er zit geen CI in de ontvanger en herstarten werk ook niet.
  9. De kaart zit inderdaad in de box lezer met de "simkaart" naar beneden. Zoals hij overigens altijd zit. U schrijft, dan moet hij draaien? Begrijp ik dat goed, met de simkaart naar boven?
  10. Beste mensen. Dit wordt te gek. Voor de zoveelste keer kan ik geen gecodeerde zenders ontvangen. De vorige keer bleek dat de lezer niet geactiveerd was. Na activering had ik weer beeld. Na eergisteravond gekeken te hebben heb ik de ontvanger uitgeschakeld en de volgende dag de ontvanger, een VU+ Duo 4K SE, weer ingeschakeld met als resultaat geen gecodeerde zenders. De Softcam is ingeschakeld en herstart maar dat helpt niet, ik krijg geen verbinding, de Common Interface meldt: geen module gevonden. De card van Canal Digitaal zit correct naar beneden in de kaartlezer. Wie kan mij helpen?
  11. Ja, daar ben ik ook wel bang voor🤭 Maar dat zien we dan wel weer.
  12. Dat was een goed idee. Als je de 8x al voorbij bent is het wat lastiger om vragen, die je niet goed kunt plaatsen, te beantwoorden. Deze aanpak past beter bij mij. 😃 Bedank voor de moeite.
  13. Beste mensen, ik moet op m'n oude dag nog een heleboel leren. Ben er achter hoe ik "8081" kan uitlezen. Hierbij een schermprint. Ik heb inderdaad oscam als cardreader en de kaart zat op het moment dat ik problemen ondervond in de onderste lade en die was geactiveerd. Ik heb de bovenste kaart geprobeerd te activeren maar dat gaat kennelijk niet. Hij wordt wel groen maar dat verdwijnt even later weer. Wat er in eerste instantie is misgegaan weet ik niet. Wel heb ik beide lades meerdere malen uitgeprobeerd maar pas nadat ik geen gecodeerde zenders kon ontvangen. De laatste keer zat de kaart in de bovenste lade. Weer de kaart opnieuw in de onderste lade gedaan en nu kan ik weer gecodeerde zenders ontvangen. Gelukkig is mijn probleem nu opgelost. Ik wil allen die mij met hun advies hebben geholpen hartelijk bedanken.
  14. Dank voor de reacties! Sorry, ik gaf al aan dat ik absoluut niet technisch ben. Momenteel ben ik niet in de gelegenheid om de VU+ ontvanger aan te sluiten, ik ben nu niet thuis. Morgen kan ik wel weer e. e. a. uitproberen. En nee, in de VUh+ geen geen gecodeerde zenders te ontvangen. Wellicht morgen verder uitproberen?
  15. Ik heb via CD online de kaart geheractiveerd en ga ervan uit dat de kaart goed is. Bovendien gebruik ik de kaart momenteel in een andere sat. ontvanger en dat werk goed. Om de vrrag te beantwoorden: daar kan ik de info van de smardcart lezen.
  16. Sorry, ik dacht dat ik voldoende informatie had gegeven. Bovendien, ik ben een absolute satibate (als dat woord al bestaat.) Ik heb inderdaad de softcam herstart maar dat mocht niet baten. De zenderlijst is een fastscan van M7 neem ik aan. Ook heb ik geen picons geïnstalleerd. Nogmaals, ik heb niets aan de instellingen veranderd. Voor mij is het een raadsel.
  17. Heren (?), Dank voor de reactie. Ik heb tussen eergisteravond toen ik de ontvanger uitschakelde en gistermiddag, toen ik weer inschakelde, niets aan de instellingen gedaan. De startzender staat op NPO 1 ingesteld Welke softcam ik gebruik..... ik neem aan openpli. Ik kan de Mediaguard smartcard van CD wel uitlezen, de gegevens zijn correct. Ik heb de VU+duo 4K SE-ontvanger momenteel niet in gebruik maar een TIVIAR-ontvanger om TV te kunnen kijken.
  18. L.S. Goedemorgen, Ik kan op mijn VU+ Duo 4K Twintuner plotseling geen gecodeerde zenders ontvangen. Aan de instellingen is niets veranderd. Heb hier al vaker problemen mee gehad meer kreeg hem dan toch op één of andere manier weer aan de praat. Nu niet meer. De CD-kaart is in orde. Ik vermoed dat het mogelijk de kaartlezer is. Kan iemand mij helpen? F. Heijmanns
×
×
  • Nieuwe aanmaken...