Ga naar inhoud


Shaps

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Shaps's prestaties

Nieuw hier

Nieuw hier (1/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Dank voor je antwoord Sprietje. maar we hebben alleen 1 Multiswitch nodig om te ontvangen, die is aan vervanging toe. Al denk ik, aangezien de andere 2 ook twintig jaar oud zijn, dat je die beter tegelijk kan vervangen.
  2. Ik heb er 697 kanalen. moederland verschilt van Britten, Belgen, Amerikanen, Indonesiërs, mensen uit Hong Kong, Surinamers, Bulgaren en misschien nog meer. Wie er precies wat kijkt weet ik niet, alleen dat er opmerkingen gemaakt zijn dat ze vanwege hun afkomst meer dan alleen de standaardkanalen willen zien. voor zover ik weet staan er twee schotels op het dak, maar als jij zegt dat het er meer zijn, dan kan dat. Zoals ik al zei, ik ben geen expert.
  3. Beste Psychosammie, bedankt voor je antwoord. Ik heb in mijn e-mail naar de bewoners al een inventarisatie opgemaakt van wat de alternatieven zijn. Die zijn in vergelijk niet veel waard. Nu heb ik 697 zenders voor 28,95 per maand. Ziggo geeft aan dat er op onze postcode geen abonnement mogelijk is. Die achterliggende reden ken ik niet, maar ik heb wel een vermoeden en die is niet zuiver, maar om daar meer over te weten, wil ik je verwijzen naar het antwoord dat ik Tsonkidutch heb gegeven. Dank voor je reactie!
  4. Ik begrijp je niet. Wat is een schotelpositie? Wij hebben 2 schotels, die staan in 2 posities toch? en we hebben 3 verdelers. Sorry ik ben hier niet voor opgeleid.
  5. Hai Tonskidutch, bedankt voor je antwoord. De VvE is volgens jurisprudentie zelfs verplicht een alternatief te bieden die gelijk is aan ontvangst van satelliet en dat is er helaas niet te vinden. Het door jou voorgestelde Ziggo biedt geen 697 kanalen en de zenders die het wel biedt zijn erg standaard en niets voor mensen die graag tv uit hun moederland willen kijken. Daarbij geeft Ziggo aan dat je geen abonnement kan afsluiten op onze postcode. KPN wel, maar die biedt ook niet hetzelfde. Nlziet is ook geen alternatief 38 zenders en je kan niet lekker wegzappen en moet een andere tv kopen om de nieuwste versie van hun app te kunnen gebruiken. In de splitsingsakte is het verboden om schotels op of aan het balkon neer te zetten. Dus raadt de rechter vaak aan dat er een GSO op het dak of in de tuin geplaatst wordt, zodat er aan artikel 10 van het EVRM voldaan kan worden. Waar het op neerkomt is dat men in staat gesteld moet worden informatie te vergaren op elke wenselijke manier dan ook. Argumenten als; je kan toch via internet kijken of entertainment is geen informatie worden met deze wet in de hand verworpen in de bestaande jurisprudentie. Entertainment wordt ook gezien als informatie en internet biedt niet hetzelfde als satelliet. Daarom is destijds ook besloten de schotels te plaatsen. maar in de loop der jaren zijn er nieuwe bewoners gekomen die hun eigen stempel willen drukken, die omtrent verschillende zaken de regels al hebben overtreden en waartegen niemand nog tegenin durft te gaan, omdat ze dan op heel subtiele wijze buitengesloten worden of zelfs erger. Ik ben de enige die nog tegengas geeft, maar ben daar eigenlijk ook niet meer toe in staat vanwege slechte gezondheid. Niemand durft maar de rechter te gaan en vele hebben daarvoor ook niet het geld. Internet via kabel hebben we ook pas een paar jaar. Er wonen hier veel oude mensen en die zijn al lang blij dat ze verbinding hebben, maar echt heel stabiel is het niet. Maar dat is ook door een groepje ‘oligarchen’ alhier geregeld, dus daar begin je ook niets tegen. Niemand wil daar ruzie mee. Punt 3 begrijp ik niet echt. Natuurlijk zijn ze verplicht onderhoud te plegen, maar daar willen ze juist vanaf door de schotels weg te halen en zodat er dan weer geld is voor andere zaken die zij willen. We hebben al vaker geprobeerd om met statuten en wetten in de hand dingen tegen te houden, maar hun lobby zit vol met leugens en manipulatie, daar begin je niks mee. Ik ben nu alleen over, krijg complimenten van menig een, maar niemand durft zelf op te staan. Dus tegen beter weten in probeer ik met juiste informatie nog te redden wat er nog te redden valt. Toch bedankt voor je aandacht en gedane moeite!
  6. Dank Mimisiku voor je antwoord! Ik vind 700 euro arbeidskosten voor het vervangen van 1 Multiswitch best duur, misschien voor 3 is het iets meer in verhouding. De multiswitches die ik zie staan op internet en een Multiswitch die degene die we nu hebben kan vervangen, zie ik voor €379, dus niet voor €600, die nu gevraagd wordt, bovenop de €700 euro voor de arbeidskosten. Hertzinger ken ik, die heeft in het verleden werk voor ons willen doen. Aangenaam contact. Helaas begon degene die het hier 20 jaar geleden heeft aangelegd, richting Hertzinger te dreigen dat ze niet zijn klanten mocht afnemen. Dat terwijl de meerderheid van de bewoners slechte ervaringen met hem had en van hem afwilde. Ik zou graag nog van je willen weten waarom het zou kunnen zijn dat degene die de schotels graag weg wil hebben, in een e-mail naar de bewoners beweert dat er 8 multiswitches zijn. Dat is toch veel te veel voor 26 woningen x 3 uitgangen per woning, als je ziet welke Multiswitch we nu hebben? Ik zou ook niet weten waar die andere 5 dan geplaatst zijn en waarom.
  7. Hopelijk kan iemand mij helpen. Een aantal mensen in onze flat wil het GSO systeem verwijderen, zodat we geen satelliet tv meer kunnen ontvangen. Er moet na 20 jaar gebruik 1 van de 3 multiswitches vervangen worden en die gelegenheid pakken ze aan om te claimen dat de satelliet te duur is en weg moet. Het zou 600 euro kosten voor de multi switch en 700 euro voor het werk om het te vervangen. Dat lijkt mij nogal overtrokken. Waarschijnlijk zijn die hoge bedragen bedoeld om mensen angst aan te jagen vanwege de kosten en zo de steun te werven het GSO systeem te verwijderen. Men beweert ook dat er wel 8 multiswitches zijn, maar zover ik al die jaren heb geweten zijn het er 3. 1 op de eerste verdieping (in onze meterkast), 1 op de vierde en 1 op de bovenste, de 8ste verdieping. Op die manier hebben alle 26 woningen volgens mij 3 coax uitgangen voor ontvangst. Onze verdelingsunit is de SAB SMS Multiswitch 17/24k. En die doet het al 20 jaar prima. Ik zie andere prijzen dan de 600 euro voor een vergelijkbaar apparaat. Daarnaast lijkt het me geen gigantische klus om hem te vervangen. Lijkt mij een kwestie van alle input en output kabels en stekker eruit halen, het apparaat losschroeven, het nieuwe apparaat vastschroeven, de kabels erin en even checken of de doorgifte goed werkt. Langer dan een half uur ben je daar toch niet mee bezig. En een gemiddeld uurloon voor een advocaat is minder dan de helft van 700 euro dat voor deze klus gevraagd wordt. Daarom heb ik een aantal vragen, waarvan ik hoop dat iemand die wil beantwoorden; - hoeveel verdeelunits/multiswitches zouden er in ons flatgebouw moeten zijn? ( heeft 20 jaar goed gewerkt met 3, dus waarom beweren ze dat het er opeens 8 zijn) - welke multiswitches met welke capaciteiten raden jullie voor de komende 20 jaar aan? - wat kost een Multiswitch die wij nodig hebben (zie info boven) gemiddeld? - wat kost het gemiddeld om 1 of zelfs alle drie multiswitches te vervangen? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en misschien weten jullie nog een goede man of vrouw die deze klus kan klaren voor ons, wanneer ik de bewoners kan overtuigen de GSO te behouden. Excuses voor de eventueel domme dingen die ik zeg, ik ben een leek op dit gebied. Alvast bedankt! Groeten, Shap
×
×
  • Nieuwe aanmaken...