Ga naar inhoud


Muratgala

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Muratgala's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  1. Hoi Alex, ik heb werkelijk waar geen enkel idee, alleen dat de lage band frequentie lager is dan normaal. Ik ben vergeten een foto te maken van het menu toen ik hem probeerde op te starten met een “normale” lnb. Zoals ik zei, je kon niet beginnen met zoeken naar zenders zonder deze lnb. ja ik bedoel de Turkse versies, die hoef ik ook niet, ook niet de Europese varianten. Die Europese slaan al helemaal nergens op zoals Usefullaliman zei. 24/7 reclame over Duits/Turkse artikelen waarop niemand zit te wachten. Wel vreemd dat die Trt 4K niet vindt. Digiturk 4k heb ik dus wel, maar Trt 4k niet. Je kan ook niet handmatig frequenties oid invoeren.
  2. Eywallah abim, daha iyisi sizin olsun (dankjewel, moge jullie nog betere krijgen). Kwaliteit is super, echt 2160. Foto is wel een stuk ingezoomd en lijkt niet zoals die is. Toevallig had ik een 100hz tv zonder dat ik het wist. Zenders als Atv, KanalD en dergelijke krijg ik ook met deze lnb niet. Die hoef ik eigenlijk ook niet. Maar misschien wel handig om te melden, mocht er iemand ook zo een kastje willen, je kan geen handmatige zoekactie voeren. Nogmaals bedankt broeders, ik ben een (heel) klein beetje wijzer geworden wb schotels en dergelijke. Hopelijk kan ik later ook wat toevoegen aan dit forum. hayirli aksamlar abim 1-0 olsun bizim olsun
  3. Beste heren, goedenavond allemaal. sorry voor mijn late reactie, we zijn 2 uur bezig geweest met alles. Allereerst wil ik iedereen hier ontzettend bedanken voor al jullie hulp! Zonder jullie was het zeker niet gelukt. De pijl op de foto wijst inderdaad (ongeveer) naar Turksat 42 oost. Ik heb de schotel, van 100cm, een verdieping lager laten plaatsen. De schotelboer had aardig wat moeite met het vinden van de exacte richting, maar het is gelukt! Hij probeerde eerst met een universele lnb Turksat te vinden. Dat lukte ook, alleen met de speciale lnb niet. Toen hebben we de universele lnb laten zitten en hebben we geprobeerd om mijn kastje te activeren. We kregen inderdaad de melding dat we deze speciale lnb moesten gebruiken om te zoeken naar zenders. Hij heeft de universele lnb vervangen en toen begon die vanzelf zenders te zoeken. In het begin waren het er maar 104. Stekker erin en eruit (stuk of 5x) en toen vond die vanzelf steeds meer zenders, waaronder Digiturk 4k. Helaas kreeg ik de welbekende foutcode van Digiturk, namelijk dat mijn kaartje niet is gekoppeld aan mijn kastje. Snel mijn vaders telefoon gaan halen, want hij heeft Vodafone. Nummerherkenning uit en bellen die handel! Als ze zien dat je met een buitenlands nummer belt, blokkeren ze gelijk alles. Je moet altijd 1-2 uur wachten tot je kaart is gekoppeld aan je kastje. Ik ben nu aan het zweten, haha. Als die maar voor 20:45 gekoppeld is. Kalite betekent kwaliteit en güc betekent sterkte. Die zijn allebei 100%. Wel vreemd dat die in het menu op Eutelsat staat. Zou de speciale lnb dan iets misleiden? Ook staat er mdu4, terwijl deze lnb mdu 2 is. Daar ben ik nog niet achter. Ik zal jullie op de hoogte houden wat betreft het beeldkwaliteit. Uiteraard moet ik alle kabels nog netjes wegwerken, vooral omdat mijn katten dol zijn op kabels . Mocht er nog iemand vragen hebben over dit kastje of iets dergelijks, dan probeer ik die te antwoorden! nogmaals bedankt allemaal!
  4. Sagolasin usefullaliman, Bedankt voor je antwoord! Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat de prijs van 150 wel echt alles incl is. Nou ben ik van plan om snel alles te laten installeren, de kabels ga ik later in de week trekken. Plan is nu dus om de kabel naar beneden te halen en via de tuindeur naar binnen te halen (dus gewoon via de deur direct mijn tv in). Ik wil vandaag nog Gala Trabzon kijken. Dus boren in de muren enz doe ik waarschijnlijk morgen. Mag ik vragen waar je woont? Heb jij ook een DT kastje? Nou hoor ik van vrienden wel eens dat hun signaal en kwaliteit schommelt tussen 80-90 %. Zou dan genoeg moeten zijn of moet ik de boer pushen tot hij de 100 haalt? Of is dat niet realistisch? Mijn kastje is trouwens de normale 4k kastje, niet de sagemcom plus. Ik hoef toch niks op te nemen. ik ga dan denk ik toch maar voor de 80cm. Dan levert en monteert hij alles. Maakt trouwens het merk van de schotel veel uit?
  5. Goedemorgen heren, vandaag is het de grote dag. Ik ben van plan om mijn antenne te laten plaatsen en in te stellen. Hebben jullie misschien een goed idee door wie ik het kan laten doen in regio Den Haag. Onze plaatselijke Turkse schotelboeren gaan namelijk niet zo heel precies te werk en ik zou toch graag wat meer betalen voor iets meer precisie= betere kwaliteit. Nou is mijn eerste vraag, is het beter om de schotel aan de muur te plaatsen of juist op de grond met tegels? Heb ik beter bereik met een 100cm schotel ipv een 80 cm schotel? Ik ben van plan hem op de 3e verdieping te plaatsen (zie bijlage). Ik wil hem niet in mijn tuin (kan denk ik ook niet). Geldt ook: hoe hoger, hoe beter? De schotelboer hier wil hem op de makkelijkste en snelste manier plaatsen. Hij vraagt hier 150 euro voor. sorry als ik een beetje onnozele vragen stel, zoveel verstand heb ik er van niet.
  6. Ik snap nu waar de verwarring door komt (denk ik). Desbetreffende zender heeft niet Bein Sports 4K, maar Digiturk 4K, welke wordt veranderd naar Bein 4K als er een voetbalwedstrijd is. Ik probeer nu te achterhalen of er een bepaalde merk schotel voor de desbetreffende lnb nodig is of dat gewoon elke willekeurige schotel werkt. Sorry voor de verwarring. Bij een link die was geplaast, waar de frequentie van Bein 4K stond, betreft volgens mij de Arabische 4K. Die is ook van 2017 als het goed is.
  7. Nee, ik weet echt 100% zeker dat het de 4k zender was. En ik heb het rondgevraagd aan vrienden en die zeggen allemaal dat ze tussen én TRT4K én Bein4K kunnen zappen zonder problemen.
  8. Ik heb het ook even opgezocht en ik zie inderdaad dat hij op 25,5 is. Maar nogmaals, dat is toch vreemd? Ik zat met mijn vriend te kijken en Bein Sports 4k deed het gewoon. Hij heeft niks aan zijn schotel veranderd en TRT 4K (wel op 42) deed het ook gewoon.
  9. Ja, een vriend van mij heeft m al sinds november en er is niks aan zijn schotel veranderd (42 oost dus). Dat is nu wel raar wat je zegt, pff ik krijg error haha. Als het goed is dus wel, maar nu je dit zegt.. idd ik begin hem nu wel te knijpen haha. Ik zal wel een update geven als ik terug ben. Dan laat ik wel alles weten aan de liefhebbers. Sprietje, hartelijk dank voor je hulp!
  10. Ja, snap er niks meer van. Ze willen daar wel per se een Digiturk antenne erbij aansmeren. Want eigenlijk mag je je kastje alleen in Turkije gebruiken en niet in het buitenland, maar ze hebben wel door dat ik hem gaan meenemen en hameren erop dat alleen die antenne zou werken met deze lnb. Maar ik begon wel te twijfelen eerlijk gezegd, want het is wel echt een aparte lnb. Ik hoop dat een gemiddelde triax goed genoeg is voor deze lnb. Ik heb niet genoeg verstand hiervan, jij wel, dus ik ga er vanuit dat dat geen probleem is. Jammer dat het niet toegestaan is, maar DigiturkEuro wil/kan geen 4k kastje leveren, dus dan maar zo. IPTV zou een optie zijn, maar dat is al helemaal niet eerlijk. Ik wil op zn minst wel betalen voor de wedstrijden die ik ga kijken.
  11. Het betreft een MDU2 lnb, ik heb echt geen idee wat er speciaal aan is. Ik heb wel de schotelzaak in Zoetermeer gebeld en die wist ook niet wat het was. Zonder deze lnb werkt je 4k kastje niet (zeggen ze). Deze was 650 tl, dus ongeveer 20 euro. Ik moest toch een nieuwe hebben en vond het allemaal wel prima. Maar ik heb eerder het idee dat het oplichting is hoor. Het werd specifiek gemeld: niet deze lnb = geen 4k. Ik hoop dat hij werkt op mijn schotel hier - al heb ik geen idee waarom die niet zou moeten werken.
  12. Hallo beste mensen, een beetje laat, maar hiervoor toch speciaal een account aangemaakt. Ik maak al 6 jaar gebruik van Digiturk. Dit doe ik met een Turkse abonnement - dus geen DigiturkEuro - en dat gaat al jaren goed. Ik woon in Den Haag en ik kon 42 graden oost probleemloos ontvangen met mijn 80cm schotel. Misschien dat je even een (Turkse) “schotelman” moet vragen of die alles komt instellen voor jou. Dat heb ik destijds ook gedaan. Dit was met de HM 9505 HD. Echter ga ik overstappen naar SAGEMCOM 4K kastje. Hiervoor heb je een speciale LNB nodig, die is (voorlopig) alleen nog maar leverbaar in Turkije. Deze LNB kost 650 TL (20 euro) en hiermee krijg je Bein Sports 4K en TRT 4K. Welke schotel je moet gebruiken met dit LNB type en kastje, weet ik niet. In Turkije komen ze het iig installeren. Je hebt hiervoor een aparte (Digiturk)schotel voor nodig. Een “merkezi sistem” (vertaling: gedeelde schotel oid) is niet voldoende, maar ik ga ervan uit dat dat niet het geval is bij jou. Mijn kastje heb ik vorige week in Turkije ingeleverd, deze week krijg ik de nieuwe SAGEMCOM 4K. Ik hoop dan iets meer te kunnen vertellen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...