Ga naar inhoud


SterkeYerke

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SterkeYerke's prestaties

Vaker hier

Vaker hier (2/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. F1 TV werkt hier nu! Het plan om het hele seizoen via schotel te ontvangen gaat bij mij daardoor even in de ijskast, want dat is modern, maar zodra die schotel er komt ga ik er zeker weer mee aan de slag. Ik laat hier tegen die tijd ook wel weer van me horen!
  2. Het helpt zeker ook wel als je je schotel wat hoger hebt staan? Dan heb je immers veel minder kans dat er in de verte ergens een boom in de weg staat.
  3. Dat weet ik, maar dat was niet wat ik in gedachten had toen ik dit draadje opende. Ik ben intussen óók bezig om F1 TV aan de praat te krijgen, maar mijn abonnement wordt nog steeds niet erkend. Dat gedonder is alleen wat minder interessant om hier te bespreken 😜. Zolang het niet werkt, blijf ik alternatieven zoeken. Ik ga ook niet twee keer betalen voor F1 TV omdat ze het de eerste keer niet voor elkaar krijgen. Als het toch al kunt ontvangen, lijken die FTA-uitzendingen me trouwens een prima alternatief. Normaal gesproken kan een abonnement op F1 TV afsluiten altijd nog als blijkt dat een zender de F1 ineens niet meer uitzendt. Als het goed is, staat dat zelfs van tevoren in de EPG als die er is. Zo'n abonnement afsluiten hoort heel snel te gaan, maar je hebt er dus in principe een paar dagen de tijd voor.
  4. De eerste race? Het zijn alleen maar vrije trainingen vandaag. Die worden bij wel meer zenders overgeslagen. Morgenavond is de kwalificatie, daarvan vind ik het veel belangrijker dat ze hem uitzenden. Zo'n rotor vind ik wel het allermooist! Maar stel dat ik die er niet door krijg om wat voor reden dan ook, dan zou je hem in principe ook later nog kunnen plaatsen denk ik? Het enige wat je daarmee verliest, is dat je je schotel dan eigenlijk twee keer moet monteren. Ik weet nu in ieder geval wel hoe het moet, waarvoor dank ;).
  5. Dat gaat ook wel gebeuren hoor. We hebben op zich genoeg ruimte om een schotel van 80 of 90 cm te verstoppen.
  6. Dank allemaal! Hierop is genoeg te vinden. Ik heb Satellite pointer al draaien en zal hem morgen eens echt proberen. @D-boxHet ging niet zozeer om het zien van de rotor maar meer van de schotel zelf. De meningen zijn er hier in huis wat over verdeeld of die schotel mag opvallen of niet ;).
  7. Dit lijkt me een uitstekend idee! Iemand suggesties voor een mooi appje dat dit laat zien? Ik heb nu de Satellite TV Finder, maar die doet nog niet helemaal waar ik op hoopte. Die levert me voor zover ik kan zien alleen maar info die ik zelf ook wel had kunnen googlen. Ik vrees dat bovenop het dak hier de enige plek is met vrij zicht naar de satellieten, maar daar hoop ik met zo'n app wat meer duidelijkheid over te krijgen. Verder is het denk ik een kwestie van een degelijke monteur vinden die zoiets kan monteren. Zonder naar (al dan niet negatieve) reclame te vissen: iemand ervaring met de monteurs van Canal Digitaal? Die kijken vast wel even raar op als je je schotel op Turkmenistan wil richten, maar zijn ze verder wel goed? De schotel die zij bij een abonnement leveren lijkt me met 60 cm in ieder geval te klein. Die Big Bisat gaat wél op de shortlist. Voor zover ik kan vinden is het een degelijke schotel en hij ziet er bovendien heel cóól uit. Dat laatste is overigens niet de belangrijkste eis. @D-box: ik kon je foto zonet nog wel zien, maar nu helaas niet meer.
  8. Dat kan ik begrijpen! Maar het noemen van een paar mooie schotels mag wel, toch? Dan kan ik zelf wel uitzoeken waar ik die wil bestellen. Een abonnement op F1 TV heb ik al gekocht, maar ik heb er wél gezeur mee. Da's precies waarom ik een alternatief zoek! Vorig jaar was het ook al aankl*ten. Toen kreeg ik wel netjes het abonnement waar ik voor betaald had en op Android TV werkte dat prima, maar kijken op een iOS-apparaat werkte voor geen meter en via Airplay van een iOS-apparaat naar een tv van Samsung of LG streamen was al helemaal brandhout. Dat is me over het hele jaar misschien een paar sessies gelukt.
  9. Dit gaat hem op heel veel manieren niet worden. Dus toch tijd voor een schotel! Die rotor wordt bij ons op het dak helaas wat ingewikkeld, want we hadden bedacht om hem achter de schoorsteen te plaatsen zodat hij vanaf de voorkant van het huis niet opvalt. Tevens is dat één van de weinige plekken waarop 'ie niet voor de zonnepanelen gaat zitten. Als je die schotel dan gaat draaien, heb je kans dat 'ie tegen de schoorsteen aan komt. Iemand tips voor een goede schotel en/of een goede winkel? Wat voor formaat schotel moet ik hebben als ik Turkmenistan én de Britse zenders wil kunnen ontvangen? En waar moet ik hem dan op uitrichten? Ik zie schotels voorbijkomen van een paar tientjes en ik zie schotels van duizenden of zelfs tienduizenden euro's. Die laatste twee zijn wel wat buiten budget 🤔.
  10. Zal ik doen zodra die schotel er is! Intussen even een andere vraag: er is zeker geen enkele kans dat ik Tipik via DVB-T2 ga ontvangen op de zendmast in Egem? Mijn gedachte is dat Gelderland en Noord-Brabant dan niet in de weg liggen op hetzelfde kanaal. Kun je een DVB-T2-antenne ook op die manier richten? Zelfs als het lukt lijkt de kans me groot dat een afstand van een krappe 300 km te veel is voor DVB-T2. Ik wil de antenne gerust op het dak monteren. Een buitenantenne heb ik zelfs wel liggen. EDIT: die antenne gaat het sowieso niet redden vrees ik. Als dit al werkt, dan zal ik hier een extreem directionele antenne voor nodig hebben. Kan me niet voorstellen dat dat is wat KPN 15 jaar geleden bij Digitenne leverde.
  11. Dat moet dus wel lukken! Werkt zo'n rotor eigenlijk ook automagisch aan de hand van de zender die je kiest? Ff ter verduidelijking: met mijn oproep of iemand kon kijken wat Albanië tijdens de race doet bedoelde ik vandaag tussen 16:00 en 18:00. Tussen 0:00 en 4:00 vind ik het altijd wat vaag wat vandaag en morgen is 😉. Ik denk dat ik uiteindelijk bij Turkmenistan beland, maar het blijft interessant om te weten welke opties er zijn.
  12. Met een losse ontvanger hoeft dat natuurlijk helemaal niet inderdaad, daar stond ik niet eens bij stil! Ik wou 'm meteen al achterin de tv drukken. Alles opnemen en bewaren wat ik wil is absoluut een functie die ik niet wil missen. Da's precies waarvoor we hier in huis nog een Humax hebben staan. Het verbaast me een beetje dat het beeld op Euronews Albania uiteindelijk terugkwam. Toen OFDM zei dat het beeld op zwart was gegaan, ging ik er eigenlijk van uit dat de FOM (Formula One Management) lucht kreeg van de FTA-uitzending en ze er daarom snel een stokje voor hadden gestoken, maar als het beeld weer terugkwam lijkt dat me onwaarschijnlijk. Wellicht hadden ze gewoon een storing? Zou iemand eens kunnen kijken wat 'ie morgen doet tussen 16:00 en 18:00? Ik kan me niet voorstellen dat ze alleen de hoogtepunten uitzenden, want dat weet je van tevoren natuurlijk niet bij een live-uitzending 🤔. Ik heb zelf ook eens gekeken naar de livestream op hun youtubekanaal, maar die uitzending ging (zoals verwacht) naar een soort blauw testbeeld. Beetje net zoiets als M4 Sport. Die zender in Turkmenistan, is die een beetje fatsoenlijk te ontvangen in Nederland? Of moet je daar ook zo'n gigaschotel voor hebben? Het is sowieso de bedoeling dat we Britse zenders kunnen ontvangen met die schotel (anders krijg ik het er thuis niet door), dat is uitrichtingstechnisch misschien niet zo handig. Tipik via DVB-T2 is inderdaad geen optie hier in Friesland. Zelfs die zenders in Gelderland en Noord-Brabant die op kanaal 42 zitten kan ik al niet ontvangen, laat staan de zendmast die nog eens pakweg 50-100 km verder op hetzelfde kanaal zit uit te zenden. Zelf heb ik vandaag via RTL Duitsland gekeken met Grand Prix Radio erbij als commentaar (o nee, ik zit immers niet in België). Op zich werkte dat goed. Eventjes klooien om het commentaar synchroon te krijgen met de uitzending, maar dat lukt binnen een paar minuten en de rest van het uur bleef het gewoon goed staan. Het beeld was zoals verwacht keurig met een nette, maar niet grandioze 10 Mbps en de reclames zaten netjes tussen de kwalificatiesessies door. Da's bij de race natuurlijk anders, maar op zich zou ik het hier zeker voor doen. Jammer dat ze maar 7 races op deze manier uitzenden... Hoe zit dat met die reclames eigenlijk in Albanië en Turkmenistan? En wat was de bitrate eigenlijk bij Turkmenistan? Ik ben wel nieuwsgierig! Vast niet de 60,000 in megabits per seconde die op de foto van D-box staat...
  13. Ik ga het zeker proberen hoor. Zou wel een stunt zijn! Maar elke malloot ter wereld kan dit aanzetten natuurlijk, dus ik denk dat de F1 er korte metten mee maakt als dit werkt.
  14. Die had ik ook ontdekt, maar da's op Youtube. Dat moet bijna wel gegeoblockt worden.
  15. Vast wel! Als je F1-wagens rond ziet scheuren tussen 17:00 en 18:00 is het waarschijnlijk goed. Ik zou niet durven!🤐 Maar tnx voor de tip!! Hé maar dat is handig! Werkt zo'n smartcard van Canal Digitaal gewoon in een CI+-module van Ziggo? Nieuw zijn ze niet voordelig, maar op Marktplaats zijn ze dat wel. Het is in ieder geval goed om te weten dat er meer aanbieders zijn om uit te kiezen op de satellietmarkt. Het was wel de bedoeling dat dit onze enige manier zou zijn om lineaire tv te kijken, maar tot er glasvezel ligt zitten we min of meer vast aan Ziggo (de VDSL-verbinding die hier ligt is niet schrikbarend slecht, maar ook zeker niet om over naar huis te schrijven). Da's ook precies waarom ik graag over wil op glasvezel, want Ziggo heeft min of meer een monopoliepositie. Dat glasvezel + satelliet sneller internet én meer zenders geeft voor €20 per maand minder is natuurlijk mooi meegenomen ;). Ik zou er nu niet zo mee zitten, maar zoiets is altijd wel jammer. Hier hebben we geen 4K oled voor! In 2021 konden we die bij Formule 1-uitzendingen nog benutten (Ziggo zond het aan alle klanten in UHD uit zolang je een Mediabox Next had), maar sinds 2022 is er helaas geen enkele legale manier meer om in Nederland F1 in UHD te ontvangen. Of mag je zomaar een abonnement bij Sky Sports UK afnemen dat toevallig in UHD uitzendt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...