Ga naar inhoud


Toxic

Lid
  • Items

    578
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Toxic

  1. Na heel lang (+/- 10 jaar) niets meer met sat-ontvangst gedaan te hebben (zo lopen zaken in het leven), ben ik nu door aanschaf van een camper in het bezit gekomen van een draaibare set (Oyster Vision II) met DVB-S ontvanger (DEF-PRO S 260 HD).

     

    Die ontvanger daar heb ik (ook) al even op gezocht, daar is niet veel eer meer aan te behalen.

     

    Mijn vragen gaan hierbij over de Oyster Vision II draaibare schotel. Het blijkt dat ik de versie heb die net nog niet zelf te updaten is (aldus de website van de fabrikant/leverancier, of je moet een speciale seriële kabel hebben, en dan nog de software (die officiëel alleen voor dealers beschikbaar is voor zover ik weet)).

     

    1. (Hoe) kan ik zien wat voor softwareversie actief is?

    2. In het menu kan ik wel de starttransponder uitlezen, deze is (Astra 19,2) 12.552 MHz / V / 22000. In documentatie die ik gevonden heb (stand 2015) 'ist die Frequenz 11.720MHz / H / 27500 als Suchtransponder geeignet'. Nu weet ik niet of één van deze waarden nog actueel is of wat de huidige juiste frequentie is. Kan iemand dat aangeven, dan wel een link verstrekken waar deze info te vinden is?

    3. Ik heb het lichte vermoeden dat deze Vision II sinds de installatie (+/- 2012 (bouwjaar camper, set kan natuurlijk ook nog overgezet zijn uit een andere camper, dat weet ik niet)) niet meer voorzien is van een update. Als (ex-)satfreak zou ik dit graag zelf willen kunnen, wie kan daar meer info over verstrekken? Kabel? Software?

    4. Ik heb nog een Dream Multimedia Dreambox DM800 S HD PVR liggen, is hier nog iets mee aan te vangen (als vervanger van die DEF-PRO)?

     

    Moet wel zeggen dat de set bij het inschakelen de Astra 1 opzoekt (19,2). Net BVN ingesteld en deze geeft hij prima weer. Ik hoor graag of iemand hier meer van weet en mij weer een beetje de goede richting op kan sturen. Alvast heel erg bedankt!

     

  2. Hallo Tinus,

     

    Welkom op het forum.

     

    Ik weet niet wat je kennis is met betrekking tot dreamboxen, maar ik raad je aan de zoekfunctie van dit forum eens te gebruiken.

    Een beschrijving van hoe (Open)PLI images te installeren op de DM800 vindt je hier.

    Lees dat eens door en probeer het nog eens, en als het niet lukt geef dan duidelijk aan waar in het proces het misgaat, zodat we je verder kunnen helpen. Succes!

     

    Greetz,

     

    Tox

  3. Hallo mede satters,

     

    Ik vraag me af of het volgende (technisch) mogelijk is:

     

    Momenteel heb ik een Stab HH120 met een Funke .99 schotel, voorzien van een Alps Quad LNB, deze wordt aangestuurd door een DM7000. Echter nu het tijd wordt voor een nieuwe (HD) opstelling ben ik van plan om alles opnieuw te heroverwegen.

     

    Mijn oog is tot nu toe gevallen op de Wavefrontier (90):

    1. je hoeft niet meer te wachten op het draaien.

    2. andere kijker/tuner kan tegelijkertijd ontvangen van andere sat.

     

    Nu wil ik eigenlijk het volgende:

     

    Wavefrontier 90 met max 16 Quattro LNB's, dat betekend dus 64 kabels naar (een) mogelijke switch(es).

     

    Wavefrontier + 16 LNB's = 64 aansluitingen

    |

    |

    -> De nodige schakelpanelen

    |

    |

    -> Oneindig veel uitgangen (cascade)

     

    Wie weet of en waar dit soort schema's online staan (of anders te verkrijgen zijn) om zo'n opstelling te verkrijgen (en met welke apparatuur/switches)?

     

    Groeten Tox

  4. Er zijn mensen die juist wijken en bedrijventerreinen afspeuren naar onbeveiligde verbindingen om vervolgens de eigenaar van het access point hierop aan te spreken. Zijn deze mensen dan ook illegaal bezig? (m.a.w. je moet eerst zoeken om te kunnen vinden).

  5. De volgende definitie van 'huiselijke kring' kwam ik tegen op vivada.eu. Het gaat daar over huiselijk geweld, maar als je dit nu precies toepast op 'onze' situatie...

     

     

    Definitie

     

    Hier wordt uitgegaan van de definitie van huiselijk geweld, zoals gehanteerd door de overheid. Het wordt gedefinieerd als ‘geweld’ dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer gepleegd is. Die huiselijke kring bestaat uit (ex-)partners, gezinsleden, familieleden en huisvrienden. Bij deze definitie staat de relatie tussen de dader en het slachtoffer centraal en niet de locatie van het gepleegde delict. Huiselijk geweld is dus niet enkel ‘geweld in een huis’, maar omvat ook die delicten waarbij (ex-)partners, gezinsleden en familieleden elkaar buitenshuis geweld aandoen: op straat, in een café, of in de tuin.

     

     

    I rest my case :D

  6. Studenten aan het Massachusetts Institute of Technology hebben met goedkope onderdelen een prototype van een zonneschotel gebouwd. Een startup hoopt het ontwerp commercieel aan te kunnen gaan bieden.

     

    1214135960.jpg

     

    De parabolische schotel, die een doorsnee heeft van ongeveer 3,5 meter, is opgebouwd uit algemeen verkrijgbare en goedkope materialen. Zo zijn de gebruikte spiegels plat, terwijl bij de huidige zonneschotels kostbare gebogen spiegels worden toegepast om het zonlicht te kunnen bundelen. Door aanzienlijk kleinere en in doe-het-zelf-zaken verkrijgbare spiegels op een speciale manier uit te lijnen kan hetzelfde resultaat worden behaald. Verder bestaat de draagconstructie uit aluminium buizen en wordt de motor van een satellietschotel gebruikt om het gevaarte te laten draaien. Het prototype ontbeert nog de benodigde software om de schotel continu op de zon gericht te houden, maar de ontwerpers verwachten dit probleem ook spoedig op te lossen.

     

    De zonneschotel van het MIT-team bundelt het zonlicht met een factor duizend, waardoor het smeltpunt van staal - dat rond de 1800°C ligt - kan worden bereikt. Door water langs het brandpunt te leiden ontstaat stoom. Met behulp van een stoomturbine en een generator kan vervolgens elektriciteit worden opgewekt. Ook kunnen gebouwen met het systeem gekoeld of verwarmd worden.

     

    Door het toepassen van goedkope materialen zouden dergelijke parabolische schotels minimaal driemaal goedkoper zijn dan de huidige ontwerpen. Volgens de MIT-studenten is de aanschafprijs voor hun ontwerp in slechts twee jaar tijd terug te verdienen. Ook zouden de schotels bij toepassing op grote schaal goedkoper energie kunnen genereren dan het verbranden van fossiele brandstoffen.

     

    In de hoop hun zonneschotel commercieel te kunnen uitbaten hebben de studenten samen met enkele investeerders het bedrijf Rawsolar opgericht. De onderneming hoopt binnen een jaar minimaal duizend schotels te kunnen gaan produceren. Op korte termijn wil Rawsolar solarfarms in de VS gaan bouwen, maar op langere termijn ziet het bedrijf vooral groeikansen in de opkomende markten van China en India.

     

    Bron: Tweakers.net

  7. Ik zou het je niet kunnen vertellen, maar voor 24 uur heb je geen wereldschijf nodig hoor. Men zei altijd 2gig per uur dus das 48 GB, laat dat nou niet waar zijn en 6x groter uitvallen, dan ben je met een schijfje van 300GB absoluut klaar.

     

    Maar ik zou ook wel het max willen weten btw (puur voor de info).

     

    P.S. Als de opnamen gelukt zijn ff een share opengooien aub <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

     

    P.S.2 Op welke zender ga je het volgen/opnemen?

    Het is misschien leuk/handig/etc. om het door verschillende mensen op verschillende zenders op te (laten) nemen. Just an idea...

     

    Greetz Toxic

  8. Het moet haast wel aan de switch liggen, is het een actieve of passieve (met voeding/zonder). Heb zelf sinds de aanschaf van m'n Wii een Marmitek TV-Link scart router (actief), en sindsdien schakelt er ook nix meer, de TV gaat standaard op breedbeeld (dus router geeft standaard signaal af op pin-zoveel van de scart), en daar is voor zover ik tot nu toe weet, niets aan te doen.

    Het is dus constant handmatig schakelen geblazen.

  9. Citaat:

    Ken je iemand die 4:3 uitzendingen kijkt met balken links en rechts op een 16:9 tv? <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />


    Ja ik zei de 'gek'. Ik kijk 4:3 gewoon met zwarte zijbalken, dat uitgerekte gedoe is toch niet om aan te zien, en zo is het ook nooit bedoeld om bekeken te worden.
    Veel kennissen verklaren mij dan ook voor gek ("daar koop je toch geen breedbeeld voor!"), maar ondertussen kijken zij rustig naar een uitgerekte niet-anamorphe RTL5 'breedbeelduitzending' met als resultaat alsnog zwarte balken boven en onder. Daar koop ik mijn breedbeeld dus niet voor! Volgens mij heb je het dan niet helemaal begrepen.
    Maar goed ieder zijn ding.

    Misschien een verkeerd beeld van mijn kant, maar ik had van een 'audiofiel', iemand die een natuurgetrouwe (audio)weergave nastreeft, zo'n uitspraak niet verwacht.
  10. Ik zou graag willen weten of je DigiTurk kunt decoderen (met kaart uiteraard) met een Philips CryptoWorks CAM van het eerste uur (die op Viaccess-Black gebaseerde hardware).

    Momenteel wil dat niet maar wellicht kan er met een software-upgrade van de CAM hier nog wat aan veranderd worden?

    Zou dan graag willen weten met welke softwareversie (die in deze CAM kan) dit evt. wel zou kunnen.

    Heb her en der al gezocht maar heb nog geen passend antwoord gevonden...

     

    Greetz Toxic

  11. Sinds kort boot mijn DB niet meer zolang de USB-stick (128MB Medion) in de box zit:

     

    ---

    Dreambox DM7000

    loaded at: 00500000 00614170

    relocated to: 00400000 00514170

    board data at: 00512124 00512170

    relocated to: 00405194 004051E0

    zimage at: 004058D5 005115E8

    avail ram: 00515000 02000000

     

    Linux/PPC load: console=null root=/dev/mtdblock5 rootfstype=squashfs ro

    Uncompressing Linux...done.

    Now booting the kernel

    ---

     

    En dan houdt het op. Firmware is 1.10. Voorheen heb ik deze zelfde stick met success gebruikt voor multiboot. Als ik de box eerst laat booten en daarna de stick erin doe, dan wordt hij niet herkend door FlashWizard (heel soms wel btw, alleen dan wil hij niet goed formatteren).

     

    Als ik deze stick in m'n Windows PC doe dan wordt hij wel herkend en kan ik hem met succes formatteren. Dit probleem heb ik al eens vaker voorbij zien komen, maar een oplossing (anders dan een nieuwe kopen) ben ik nog niet tegengekomen. Dit is al de tweede stick die als Windows stick eindigt, en ben er een beetje flauw van om elk half jaar een stick te moeten kopen.

     

    Is er een manier om die stick te 'recoveren' zodat hij onder linux weer gezien wordt? Of neemt Windows het minder nauw als Linux en gaan de sticks werkelijk defect in de Dreambox.

     

    Greetz, Toxic

  12. Is het mogelijk dat er verschillende versies bestaan van de Philips CryptoWorks Common-Interface modules? Had er zelf eentje en die heb ik weggedaan, maar de nieuwe eigenaar geeft te kennen dat die van mij niet werkt en zijn eigen (volgens hem exact dezelfde) module wel.

    Ik heb de module ooit nieuw gekocht maar nog nooit gebuikt dus weet ook niet of hij ooit wel gewerkt heeft, hij werd echter wel herkend in mijn Dreambox.

     

    Hoop dat iemand mij verder kan helpen! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Greetz Toxic

  13. Hallo, heb het volgende:

     

    Als ik mijn dreambox op standby zet blijft de HDU constant draaien. Alleen als ik de db via het menu helemaal uitschakel houdt'ie op met draaien.

    Kan ik dat ergens instellen dat'ie bij standby uitgaat? of na x aantal minuten?

     

    Draai Gemini 3.30 over multiboot, base = org. Dream 1.10

     

    Alvast bedankt!

  14. Uit je vraag kan ik niet opmaken hoe diep je er in zit, maar wellicht heb je hier wat aan. Met de info die je gegeven hebt kan ik zeggen: Werken 'andere PC's' wel op router 2? Zo ja check hun ip gegevens en klop die in op de dreambox (met uiteraard een ip adres die niet gedeeld wordt door een andere PC)

    IP db xxx.xxx.xxx.xxx (=xxx.xxx.xxx.(nummer wat je nog niet in gebruik hebt door andere pc en deze router)

    gateway = ip router2

     

    gateway router2 = ip (intern) router1

     

    Hoop dat je hier wat mee kan, anders duidelijker uitleggen, wat heb je hoe en waar geconfigureerd etc.

  15. Ik heb ook een Aston 1.3, voor al heel wat jaren. Prima ding! Volgens mij was vanaf het begin al duidelijk dat dit geen origineel ondersteunde module was betreffende de seca codering. Het emuleerde slechts, en dat was prima!

     

    Nu zijn we jaren verder, en Canal treft hier dan ook geen enkele blaam dat die modules niet meer zouden werken. Hooguit kun je Aston aanklagen, misschien kan aantoonbaar worden gemaakt dat ze tijdens de verkoop van die 1.3 modules meer informatie hadden moeten verstrekken. Ik acht de kans op een gelijk echter zeer gering...

     

    Wat ik Canal wel zeer kwalijk neem, is dat hun originele Mediaguard-CI, die ik heb gekocht naar de overstap van Irdeto naar Seca2, voor geen meter werkt (lees: zeer slecht) in mijn Dreambox, ook in andere ontvangers is het niet veel beter.

     

    Canal kan nu dus niet zeggen van: Gooi die oude Aston 1.3 maar in de prullenbak, en ga voor een originele Mediaguard-CI, want die werken niet (goed) op heel veel ontvangers!!!

     

    Kortom er wordt dus geen (goed) legaal alternatief geboden voor mensen met een CI ontvanger. Ik wordt nu weer gedwongen om in de wereld van de wazige CI's of emu's te stappen, omdat hun originele hardware niet goed werkt!?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...