Ga naar inhoud


prutsie

Lid
  • Items

    5068
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door prutsie

  1. Niks geen bezopen idee, juist een heel goed en werkend idee.

    Met een antenneversterker kan je alleen een signaal versterken wat aanwezig is. Is er geen signaal dan kan je het ook niet versterken.

    Met gestapelde antennes zal het aantal DB's versterking gewoon toenemen. Dus resultaat.

    De impedantie los je op met een speciaal koppelstuk, een stackpipe genoemd. Dit is een transformator, voor UHF een golfpijp.

     

    De bierblikantenne is alleen niet de beste keuze. Het is een rondstraler en is dus niet richtinggevoelig. Ik zou gaan voor een richtgevoelige antenne, en dan een aantal stacken.

     

    Er is veel over geschreven, deze snap ik zelfs ;)

    http://www.grantronics.com.au/docs/StkYagis.pdf

     

    groeten,

    Peter

  2. Satelliet tv is een beetje "uit".

    Waardoor dat komt ?? Ik denk IPTV.

    Je koopt ofwel een panklaar kastje, of je rommelt zelf iets in elkaar. Kodi er op, Popcorntime of Netflix er bij en klaar is Klara.

    Lijkt me dus dat wil Sat4all overleven IPTV in welke vorm dan ook DE speerpunt zal moeten worden.

     

    Wat ook leuk is is het hacken van de smart TV's. Er is wel wat over te vinden maar echt gestructureerd is het niet. Als voorbeeld http://www.samygo.tv/ voor de bekende Samsung TV's.

    Misschien ook leuk om hier iets mee te gaan doen ??

     

    geluk,

    Peter.

  3. Gewoon bij CM blijven. Als je een stock CM installeert zou alles goed moeten werken. Ga je voor een "unofficial" CM versie dan is het inderdaad afwachten.

    Mijn ervaring is dat CM een van de lichtste rom's is die er zijn. Geen onnodige flauwekul.

     

    Ben je ontevreden met je wifi, probeer eens een andere radio te flashen. Op XDA staat er genoeg over geschreven voor HTC.

    Batterij is altijd een zwak punt van HTC geweest. Zoveel mogelijk "zut" zoals wifi uit en natuurlijk weinig of geen programma's op de achtergrond laten draaien. En het kan zijn dat je accu helemaal niet leeg is direct na het flashen. De accu moet een aantal malen helemaal van vol naar leeg zijn geweest voordat de indicatie op je beeldscherm ook maar een beetje klopt.

    GPS lock is afhankelijk van de assist. Als de lock eenmaal een feit is en je "hangt" aan je wifi thuisnetwerk dan zou de volgende keer de lock veel sneller moeten gaan. De assist weet immers waar je bent doordat je aan je thuisnetwerk hangt.

     

    Draai zelf CM12 nightlies op een Bacon.

     

    geluk,

    Peter.

  4. Zorg ervoor dat je een smartfoon krijgt met een "snelle" assisted GPS (AGPS).

    Zorg dat Google "weet" waar jouw huis (Wifi) woont en je hebt binnen een paar seconden een fix.

    De assist zorgt ervoor dat als de wifi coördinaten van jouw huis bekend zijn dat de GPS fix zo snel is.

    Dan via Google maps navigeren, dan is het een kwestie van het pijltje achterna rennen of rijden.

    Kind kan de was doen.

    Alle toestellen met Qualcomm socs zijn snel. De Chinese toestellen met Mediatek socs zijn een drama. Als ze al willen locken.

    Heb je een onwillige Samsung Galaxy S3, draai de schroefjes aan.

     

    Ik ga ervan uit dat je wel een data abonnement hebt. Anders werkt Google maps natuurlijk niet. 3G voldoet uitstekend.

     

    De nieuwste Sygic navigator is ook perfect denk ik. Kan je kiezen tussen te voet en auto (snelkeuze op display).

     

    Zelf navigeer ik dagelijks met mijn telefoon en gebruik Sygic. Jarenlang een Galaxy S3 met Cyanogenmod 10 / 11 gehad, sinds kort een Oneplus One (CM11).

    Zowel de S3 als ook de Oneplus fixen zelfs een GPS lock (met assist) in huis.

     

    Succes,

    Peter.

  5. Misschien een stomme vraag,

    Weet iemand misschien een betaalbare SDR HF ontvanger die via een ethernet verbinding met PC ook in 1 keer het hele HF (1-30Mhz) binnen kan halen ?

    In kitvorm is natuurlijk ook prima.

    Hoe ik ook zoek, vind het niet. Het beste betaalbare wat ik zo kan vinden is afedri-sdr.com , een ham die zijn creaties ook verkoopt.

    Het kost niet te veel, het mist alleen de bandbreedte die ik zoek.

     

    Waarschijnlijk ben ik weer veel te veeleisend, de Afredi vind ik al een behoorlijk "dikke plasser" ding.

     

    geluk,

    Peter

  6. Je hebt meerdere vormen van leasing.

    -operational lease

    -financial lease

     

    Bij operational lease huur je iets. Het wordt nooit jouw eigendom, na afloop van het leasecontract haalt de leasemaatschappij het gehuurde normaal gesproken terug.

     

    Bij financial lease werkt het meer als een lening, alleen dan een lening voor een specifiek iets. Bijvoorbeeld een tv, smartfoon,  scooter, meubels, noem het maar.

    Als bij financial lease het contract is beeindigd dan ben je normaal gesproken de eigenaar en kan je dus gewoon verkopen. Zolang het contract echter loopt ben je geen eigenaar en zal je dus zonder toestemming van de leasemaatschappij nooit en te nimmer mogen verkopen. Doe je dit wel dan pleeg je contracbreuk en kan de leasemaatschappij je beschuldigen van verduistering en dus de goederen als verduisterd opgeven bij de politie. Jij als koper bent dan de pisang als de goederen bij jou door de hermandad in beslag worden genomen.

     

    Is de verkopende partij hier te kwader trouw dan kan hij dus aan de leasemaatschappij melden dat jij het contract hebt "overgenomen" en de goederen hebt meegenomen. Vervolgens klopt de leasemaatschappij bij jou aan de deur voor hun centjes. Betaal je niet dan neemt de leasemaatschappij, al dan niet met een deurwaarder en / of aanwezige politie de goederen in beslag en ben jij alles dus kwijt.

     

    Is de verkopende partij te goeder trouw dan kan hij vaak in een keer het leasecontract afkopen. Met een boete meestal, maar het kan. Ik zou hier alleen nooit aan beginnen.

     

    Alla, tot zover spreekt mijn boerenverstand,

    groeten,

    Peter.

  7. In het slechtste geval ben je 20% invoerrechten kwijt met over het totaalbedrag (bestelde goederen + verzendkosten + invoerrechten) nog 21% BTW, te betalen aan de postbode.

    Bij kleinere bedragen (koptelefoon, accu voor je telefoon, dat soort zaken) betaal je bijna nooit wat.

     

    Ook ik bestel regelmatig dit soort prullaria via de diverse sites uit China. Soms moet je betalen maar in mijn geval in minder dan 20% van de gevallen.

     

    Waar gaat het vaak mee mis (bij mij), specifieke radio onderdelen (radiolampen). Die zijn dusdanig verpakt dat het kennelijk de aandacht van douaniers trekt.

     

    Levertijd, houd rekening met een paar maanden.

     

    geluk ermee,

    Peter.

  8. Soms begrijp ik weinig tot niets van de beslissingen die ons aller overheid neemt.

    Neem nou deze, je bouwt een ecoduct over een snelweg zodat de beestjes van A naar B kunnen zonder dat ze een drukke snelweg over hoeven te steken.

    Een lovelijk streven, kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

    Maar dan maak je de afspraak met bewoners die aan een zijde van het ecoduct wonen dat de beestjes die er over het ecoduct komen aanwandelen niet in te grote getale van het ecoduct gebruik mogen maken.

     

    Lastige zaak, hoe ga je aan een hert duidelijk maken dat het niet de bedoeling is dat hij van het ecoduct welke voor hem gemaakt is gebruik gaan maken omdat anders de bewoners van het dorpje aan de overzijde er misschien wel eens last van zouden kunnen krijgen ?

    De oplossing is simpel, je schiet het hert gewoon voor zijn donder.

    Hert dood dus die gebruikt het peperdure ecoduct niet meer, en lekkere hertebiefstuk die de poelier weer kan verkopen.

     

    Deze logica gaat mijn pet ver te boven.

    -we bouwen een miljoenenkostend ecoduct voor het wild

    -we spreken af dat er niet teveel wild over het ecoduct heen mag.

    -het teveel schieten we af.

    -klaar.

     

    Gelukkig zijn er meer mensen die deze vorm van logica niet helemaal begrijpen, en dit onbegrip kenbaar maken.

    Maak ook je onbegrip kenbaar, en stop deze verspilling van onze belastingcentjes

    https://petities.nl/petitie/geen-geweren-om-de-herten-te-keren

     

    groeten,

    Peter.

  9. Op de Nederlandse veilingsites vind ik de prijzen erg hoog, via andere veilingsites (ook met koopersbescherming) is het veel goedkoper. maar dit even terzijde.

    Ook is het zeker geen vervanger voor welke mediaplayer dan ook, het is een speledingetje van een paar tientjes.

     

    Het is voor mij verder ook niet interessant om via welke omwegen dan ook DVB-T aan de praat te krijgen, ik vroeg me af of er ook al van dit soort apparaatjes waren die beschikken over een DVB-T/C/S2 tuner. En zo ja welke.

    Ik denk dat Android een perfecte basis is voor een satelliet ontvanger. Of eigenlijk willekeurig wat voor DVB ontvanger dan ook. Zeker nu er kennelijk chipsets te koop zijn die zo weinig kosten en zo veel kunnen.

     

    Groeten,

    Peter.

  10. Het toetsenbordje is nu een RC12 fly mouse. Dat is een bluetooth toetsenbordje met een touchpadje. Hiervoor had ik de RC11. Dit is min of meer hetzelfde product, alleen dan met een soort pijltjestoetsen in plaats van het touchpadje.

     

    Nu is dit (zeker voor het geld wat je er voor betaalt) een grappig stukje speelgoed, alleen dat is het dan ook, speelgoed. Het draait VLC player en ook XBMC beta's. Maar wat het echt interessant zou maken is een tuner. Dus eigenlijk een satellietontvanger die Android als basis heeft.

     

    De Raspberry Pi heb ik wel bekeken, maar het lijkt me meer van hetzelfde. Weer een Broadcom chip waar de drivers closed source zijn en er dus niet echt op doorontwikkeld kan worden.

    Verder lijkt me de rk3066 chip van de Chinese Android stikkies nogal wat sneller en zeker flexibeler. Als je hier een tuner aan zou knopen dan heb je denk ik de basis voor een leuke low-cost ontvanger. En dat lijkt me wel wat.

     

    groeten,

    Peter.

  11. Laat ik er mee beginnen dat ik een ouwelul begin te worden. Smartfoons en dat soort dingen, nieuwerwets veels te duur speelgoed waar ik tot voor kort eigenlijk niet meer van wist als de gemiddelde Nederlander of Vlaming van satelliet tv.

     

    Nu liep ik een paar weken geleden tegen een gebruikte Android telefoon aan voor weinig. En omdat ik nu toch eens wilde kijken of het wat was (als verstokte Blackberry gebruiker) heb ik het apparaat (HTC Desire HD) aangeschaft en omdat ik graag baas ben over eigen apparaat direct maar aan de slag gegaan om het apparaat te rooten en te voorzien van een alternatieve rom.

    Nadat dat gelukt was en de nodige (en onnodige) apjes geinstalleerd waren was de leut er wel weer af.

    Erg gemakkelijk ding voor onderweg, je blijft wel bij.

     

    En toen struikelde ik op internet over van die mini android apparaatjes die je op je domme tv kan aansluiten. Chinese troep die geen flikker kost en alles kan (nou, alles ???).

    Een MK802 android stikkie aangeschaft, werkte als een speer. Rom er op van Finless Bob en spelen maar. Mijn domme tv was ineens slimmer dan de slimste smart tv. Dus gelijk maar een MK808 stikkie aangeschaft omdat deze ook 1080p afspeelt (de MK802 wilde niet verder dan 720p voor €45). Weer een alternatief rommetje van FB er op, een nightly build van XBMC er op, spelen maar. Niet altijd even vlekkeloos, maar wat verwacht je van een super low-cost Chinees stukje elektriek.

     

    Wonderlijk stukje techniek zo'n stikkie.

     

    Maar wie weet of er al Android apparaatjes zijn die over een DVB tuner beschikken ?

    Of het nu DVB-T of S2 is, het lijkt me erg mooi. Android in combinatie met XBMC en DVB-T/S2.

     

    droom mode weer uit, voetjes weer op aarde.

    Peter.

  12. 1. leer je kinderen dat schelden en pesten wel degelijk zeer doet.

    2. Breng je kinderen de grondbeginselen van het straatvechten bij, spelenderwijs. Dus gemeen zijn bij het vechten is goed, de tegenstander moet naar de grond en op de grond blijven liggen. Alles is geoorloofd !

    3. Leer je kinderen er in zo'n situatie er op los te slaan, en te blijven slaan, wat er ook gebeurt.

    4. Prijs je kinderen als ze een oudere grotere pester een portie oud Hollands pak slaag hebben gegeven.

     

    Probleem opgelost (eigen ervaring)

     

    Je kinderen zijn echt de enige die het kunnen oplossen. Geef ze dus het gereedschap (zelfvertrouwen, training).

     

    groeten,

    Peter.

  13. @ The Iron Maiden,

     

    De enige manier om het rendement van je ketel te bepalen is met een rookgasanalyzer. Een andere manier is er niet.

    Het door Wanderer opgegeven rendement van 75% vind ik nogal aan de lage kant. Een ouderwetse drietreks ketel zit hier al ruim boven (80 tot 85% bovenwaarde), zonder rookgascondensor dus !

     

    @ Wanderer,

     

    Volgens mij maakt de aanvoertemperatuur niet teveel uit zolang je maar boven de condensatietemperatuur van je rookgassen zit (boven de 55 graden dus), en je retourtemperatuur moet onder de 55 graden bij een ketel met een rookgascondensor (HR ketel). Dit inderdaad om de condensatiewarmte van je rookgassen te benutten in de rookgascondensor.

    Corrigeer me als ik het verkeerd heb, ik knutsel alleen wel eens aan de wat grotere keteltjes en dan ook alleen nog als het echt niet anders kan.

    Oh ja, en ik neem aan dat je al je rendementen wel in bovenwaarde aangeeft (wat ik altijd een raar gegeven vind, de onderwaarde is je echte rendement, toch?) anders is die 106% wat lastig te verklaren.

     

    groeten,

    Peter.

  14. lijkt mij gewoon een tuinder met tomaten

     

    Precies, het zijn alleen en tomaten, en komkommers, en een slaalijntje. En dat allemaal om de stad hier (Novosibirsk) van wat vers voer te voorzien.

     

    groeten,

    Peter.

  15. Hier laat men vrachtwagens de hele nacht draaien. Grote witte rookpluimen als ze 's ochtends gaan rijden en heftig protesterende diesels :)

    Nu is het -44 buiten, onze Nederlandse klimaatcomputer geeft het niet aan, die gaat tot -39.5. De programmeur gelooft het niet.

     

    Als ik hier zie hoe men de boel aan de praat houd en dan bedenk waar men zich in NL druk over maakt. Even een kort voorbeeld:

    We werken hier in een kas van ruim 6Ha die op ongeveer 20 graden wordt gehouden. Daar staan 3 grote ketels van 10.000.000 KCal vol vermogen voor te draaien. Logisch ook, we hebben hier meer dan 60 graden verschil tussen binnen en buiten en er zit alleen een dun glasplaatje (kas) tussen.

    Dan wordt de boel nog belicht, een paar MW/h aan electriciteit dus die er wordt verstookt.

    En dan zeurt er in NL iemand over een auto die een kwartiertje warmdraait ????

     

    Waar maakt men zich druk om ?????

     

    groeten,

    Peter.

  16. Nou,je wilt ze niet de kost geven die hun auto/busje laten lopen,en dan vrolijk weer naar binnen gaan

    om 10 minuten later weer naar buiten te komen om weg te rijden.

    Op die manier hoeft er niet gekrabt te worden.

    Kijk,en dat vind ik dus aso.

     

    Waar ik zit starten de auto's automatisch elke paar uur en lopen dan tussen het kartier en half uur. Daarna gaan ze automatisch weer uit totdat de koelwatertemperatuur is gezakt en dan starten ze weer.

    Dit is ook de enige mogelijkheid om ze 's ochtends aan de praat te krijgen.

    'S ochtends start je de auto met de afstandsbediening die ook voor het alarm wordt gebruikt en laat je de auto minimaal een half uur warmdraaien voordat je je naar je auto haast en snel instapt.

     

    Oh ja, het is hier wat frisser dan in NL :)

     

    http://dutch.wunderground.com/global/stations/29634.html

     

    Mijn thermometertje geeft nu -33 aan

     

    groeten,

    Peter.

  17. Voor de mindere goden onder ons die geen payserver hebben met een retentie van 356 + dagen. Nu op usenet de bluray van deel 3.

    Voor degenen die "de weg" nog steeds niet weten te vinden, even spotnet (google is your friend) downloaden en gaan met die banaan.

    Nog steeds volledig legaal in NL, doe er je voordeel mee zolang het nog kan.

     

    groeten,

    Peter.

  18. Die witte brij is volgens mij geen Dieselpest maar polymeren (plastic) welke ontstaat als Diesel of benziene lang in een tank zitten.

    Ik heb het dan wel over jaren, niet over maanden.

    Op den duur krijg je een soort witte draden die alles verstoppen. Bij Diesel het brandstoffijnfilter en als je echt pech hebt de inspuitpomp en injectoren en bij benziene de carburateur.

     

    Volgens mij is het reinigen van de tank en vervanging van alle filters de enige remedie. Na het reinigen de motor laten lopen met nieuwe Diesel en de retourleiding los in een can om de boel in de pomp schoon te spoelen. Daarna weer schone verse Diesel in de tank en de motor (met aangesloten retourleiding) onder belasting laten lopen en hopen dat de injectoren niet verstopt zitten of zijn gaan lekken. Dat laatste ontdek je snel genoeg, geen vermogen en / of overmatige zwarte rook en je weet dat de witte prut ook je injectors heeft bereikt.

     

    Ik weet dat er een goedje is om de injectoren te reinigen als dit is gebeurd, meestal is dit succesvol maar welk goedje weet ik niet. Je zou het een Dieselmonteur moeten vragen.

     

    Succes,

    Peter.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...