Ga naar inhoud


sattools

Lid
  • Items

    908
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sattools

  1. 48 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    dus er loopt een constante logging? heb je de grootte daarvan beperkt?

    Crash log

    4 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Dit lijkt me nog steeds geen ‘oplossing’ maar een constatering.. Mesg loopt altijd mee met Enigma2. Een oplossing is het pas als het probleem gevonden is… Zou de ‘oplossingsmelding’ hier nog even wissen….

    Klopt, geantwoord op gsm iets te brede vingers 😂

  2. Dank voor alle reacties, dat is eigenlijk het gekke, het is een kale installatie, alleen oscam toegevoegd en dat is het. Er zit inderdaad een SSD in waarop opgenomen wordt. Ik vermoede eerst dat hij vol liep omdat timers niet weggegooid werden maar dat is het probleem blijkbaar ook niet. De box heeft alleen (ziggo) kabel aansluiting. En de box wordt alleen in stand-by gezet.

  3. Goedendag, ik heb een uno 4K se die elke 3 maanden vast loopt. In het log zie ik telkens de melding verschijnen dat er geen interne schijfruimte (geheugen) meer beschikbaar is. Daardoor loopt hij steeds vast. Waarom ‘vervuilt’ deze tuner zo snel. Dit doet hij op alle OpenPLI versies. Ik heb nog een ultimo 4K staan met dezelfde OpenPLI versie en hier heb ik nooit problemen mee. Iemand een idee wat het kan zijn??

  4. Probleem is opgelost, stekker lag inderdaad uit de muur. We hebben jonge katten rondlopen en die vinden alles interessant. We verrekte toevallig dat precies na een crash ze die stekker eruit weten te krijgen 🤬. Twee goede bijkomstigheden, tuner is helemaal stofvrij gemaakt van binnen en van buiten en alle kabels zijn opnieuw achter de tv gelegd. 

  5. Ik heb het probleem al eerder gehad maar weet de oplossing niet meer...

    Ontvanger werk perfect, DVBC + DVBS, kijk een DVD-ISO met de mediaspeler, ontvanger crashed (Green screen) en herstart.

    Nu werken ineens de DVBC kanalen niet meer, de DVBS wel. Herstart geen resultaat, spanningsloos geen resultaat.

     

    Kan het zijn dat de DVBC driver beschadigd is? 

    Iemand een idee? Dank alvast!

  6. Box ff helemaal uit (spanningsloos), 30 sec wachten en aan.
    Ziggo kaartjes willen soms nog wel eens 'overspannen' raken, dat merk je eerst aan late ECM's (glitches) / traag zappen, en later doen ze het gewoon niet meer.

    Waarom een CI? Je VU+ DUO 4K kan met de interne cardlezer prima overweg met Ziggo (Wel ff iets als OpenPLI met Oscam erop zetten).

  7. Ik ben aan het experimenteren met het zelf compileren van Oscam voor een VU+ Ultimo 4K.

    Ik begrijp dat ik bij de optie Toolchain aan moet geven voor wat voor processor oscam gecompiled moet worden.

    In een Ultimo 4K zit een ARM processor, ik heb al geprobeerd: Arm_Cortex_A9, Dreambox Arm, Solo 4K maar geen van allen werken.

    Kan iemand mij verder helpen?

     

    Alvast dank!

  8. Sinds kort een vreemd probleem. Zodra ik een timeropname start op een zender die ik momenteel bekijk, stopt na enkele seconden het live beeld.

    Zo te zien decodeert de ontvanger niet meer voor dit kanaal, echter wel voor de opname. Ik gebruik OSCAM r11493 voor het decoderen.

    Ik zie dus in Oscam wel de opname voorbij komen, als ik verder zap en terug zap naar de zender van opname zie ik in Oscam niet dat ik van zender ben gewisseld (ik zie de ECM pids niet voorbij komen). Zap ik naar een zender waar geen opname loopt zie ik de ECM pids wel voorbij komen. Ik gebruik OpenPLI 7.0 van 12/2/2019. Dit probleem is plots ontstaan toen ik nog 6.2 gebruikte. Ik dacht wellicht ligt het aan het image, foute instelling of dergelijke. Toen een scratch install gedaan van 7.0 maar het probleem blijft. Iemand een idee?

  9. Ik heb een probleem met een HD2400 waar ik niet uit kom.

    Om onduidelijke redenen stopt de HD2400 plots met werken, hij hangt echt, is niet te benaderen met afstandsbediening, niet via PC (http/ftp).

    Normaal zie je nog wel het bekende tandwieltje (of ander icoon) in beeld komen, maar bij deze stopt hij gewoon, vaak gaat beeld ook op zwart.

    Een tweede machine heeft hier met dezelfde firmware (OpenPli 4.0 van 19 juli) totaal geen last van.

     

    Machine heeft ook nooit een crashlog, ik kan niets vinden. Normaal vindt je altijd wel iets in /media/hdd maar bij deze machine niet.

    Iemand tips???

     

    Uitgesloten:

    - HDD zit inmiddels tweede in

     

    Alvast dank voor het mee-denken!

     

  10. En dit had ik dus in februari al voorspeld! De overgang naar de gesloten UPC hardware wordt zeer versneld doorgevoerd! In no time is de Irdeto kaart waardeloos en moet je aan de gekoppelde Nagra kaarten van UPC en hun hardware..... Volgens Ziggo veranderd er vooralsnog niets met de oude abonnementen, maar geloof me: Ze zullen de nieuwe abo's gaan pushen met 'mooie deals', 'x maanden gratis' en als je er eenmaal bent ingestonken ben je de Sjaak...

    Klopt, gister gebeld door 'UPC'  :grin: . Of ik een aanvullend abo wil op mijn huidige Ziggo abo, uiteraard met gratizzz korting!

    Heb gezegd dat ze dat 'aanvullende gratis abo' maar lekker in hun donkere UPC gaatje moesten stoppen.  :sick:

  11. Dat was inderdaad mijn vraag, is er wel een bootloader voor OpenPli, want ik kan daar niks over vinden. Voor E2BMC blijkbaar dus wel. Het verschil is ook wel groot E2BMC is 120MB en OpenPli 50MB. Daarom ging ik mij ook afvragen of er niet een aparte bootloader voor OpenPli moest zijn.

  12. Ik heb een vraag met betrekking tot de bootloader voor de HD2400. Sinds enige tijd is er een XMBC image van OpenATV beschikbaar. Hiervoor dien je eerst de bootloader te flashen en daarna het image. Als je nu terug wil naar OpenPli, dan zal toch ook de bootloader opnieuw geflashed moeten worden. Maar ik kan nergens een bootloader voor OpenPli 4.0 vinden, de image zelf (daily build) is wel te vinden. Wie kan mij hier meer over vertellen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...