Ga naar inhoud


ReBr

Lid
  • Items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ReBr

  1. Toch wel met Natte eens.

     

    Het aanbod is compleet veranderd, maar zeker niet slechter geworden, idd veel oudere films, maar er zitten wel pareltjes tussen.

     

    Heb ondertussen de eerste paar dagen al meer gezien, dan de afgelopen maanden bij elkaar. (De eerste film op 1augustus 00:00 was toevallig gelijk al een titel van de vorige Film1 eigenaar, Sony pictures, The Juror, met Demi Moore 💕 jaren 90 stijl)  

    Via de lineaire kanalen uiteraard, on demand valt het aanbod nu nog wat tegen.

     

    Idd even de tijd gunnen, zelf ben ik er iig wel blij mee.

  2. Het zal wel goed komen op de kabel?

     

    Zover ik weet is het voor de BBC tot nu toe (commercieel gezien) aantrekkelijk om hier in de lage landen op de kabel te zitten. (werd verspreiding tegenwoordig, hiervan niet geregeld via de commerciele tak van de BBC? net zoals BBC World. Entertainment, en First)

    Dan wordt het dus een kwestie van afwegen kosten / baten, en heeft het verder weinig met EU te maken?  behalve de extra kosten voor de rechten?

  3. Je verbinding van Ipad naar chromecast is prima (je blauwe scherm is immers zichtbaar)

     

    Maar met deze app kan je alleen casten vanuit de app zelf (dus niet via Safari, Chrome enz..Het is GEEN Airplay)

     

    De app werkt immers ook als webbrowser, dus gewoon vanuit hier naar bv Euronews gaan(deze werkt 100% zeker, gebruik ik zelf regelmatig) en een livestream opstarten (deze speelt dus in app af) onderin je scherm verschijnt nu: Tap here to cast (de url van Euronews) Hier op tikken, en voila, (prima) beeld op je chromecast / tv

     

    Ik ben erg tevreden ermee, bijna alles speelt deze app, icm chromecast af (een enkele stream, zoals bv Russia today, werkt niet, heeft te maken met JW Player)

     

    Oja, voor het weergeven van je eigen video's, en foto's, is het noodzakelijk de betaalde versie van deze app te gebruiken, met de gratis versie is alleen livestreaming mogelijk (of het afspelen van videobestanden op externe servers, maar hier kan je dan alleen maar afspelen, niet vooruit/terug spoelen)

     

  4.  

    Zat die zender toen trouwens ook op de satelliet?

     

    Volgens mij zat er wel een aanvoer op de satelliet, en zat Sport7 in een pluspakket bij MultiChoise, maar dit heb ik nooit kunnen bekijken / controleren, omdat ik alleen nog maar analoog keek toendertijd.

     

    Bij ons op de kabel (Rekam, Gouda en omgeving) was Sport7 in eerste instantie niet beschikbaar (Rekam weigerde extra te betalen aan tv zenders, zodoende verdwenen toen ook Eurosport, en MTV) maar werd het alsnog toegevoegd als betaal tv, was volgens mij te bekijken via de decoder, welke ook voor Filmnet gebruikt werd. (een afgeleide van Luxcrypt, zo zag het er iig uit)

  5. Ik weet niet hoe jij je TV kijken hebt geregeld en of dat relevant is voor je, maar je hebt nog twee weken de tijd om voor € 29,95 per maand NLE te nemen. Dan kun je weer een jaar vooruit.

    Je krijgt dat niet alleen het snelst mogelijke internet via VDSL op jouw adres (tot 100 Mb) maar ook NPO 1-2-3 (en de nodige andere zenders) er bij in HD. Of je dat de meerprijs waard is kan ik uiteraard niet zeggen maar als je TV kijkt via Canal Digitaal lijkt het me een interessant alternatief.

     

    Qua prijsstelling is dit (NLE) voor nu intressant ja, en technisch is het hier ook prima beschikbaar, maar qua televisie zit ik nu bij de lokale kabelaanbieder + FTA ontvangst, en dit wil ik eigenlijk zo laten.

     

    Alleen internet wordt lastiger te krijgen, voor een redelijk prijs. Combi's zijn nog steeds prima mogelijk, en kwalitatief goed, dus weinig reden om echt te klagen

     

     

    @ Sverige

    Bij Robin Mobile hoef je deze voorwaarden niet zo letterlijk te nemen hoor, als je het qua verbruik netjes houd is er niets aan de hand. (dus niet continu streamen, torrents enz..persoonlijk kan ik er mee uit de voeten. Hoofdzakelijk gebruik ik het op mobiel (dus ook bellen/sms), max 30% op de desktop)

    Je heb wel gelijk dat ze verder bekrompen zijn, het is zeker geen vervanger van een vaste aansluiting, maar hier is dan ook de prijs naar.

    Zoals in Scandinavie is hier nog niet te krijgen, al begint het er nu lanzamerhand wel aan te komen (oa Tele2 Unlimited voor 25Euro)

  6. Hier ook een verhoging van Telfort gehad.

    Alleen internet, gaat van 24, naar 26 euro per maand. (telefonie loopt via cheapconnect en een voipbuster kloon)

    Nog even contact opgenomen om eventueel te verlengen, maar hier alleen maar een mager aanbod van de eerste 3 maanden gratis, en daarna 30 ! euro per maand (alleen internet dus......)

     

    Ben 4 jaar geleden begonnen met instap internet voor 17,50 per maand. nu wordt datzelfde instap / basis, dus 30 euro per maand (voor nieuwe contracten, zonder verlengen 26 euro dus in mijn geval)

    Leuk en aardig dat je een snellere verbinding krijgt, maar dit is nergens voor nodig.

     

    Heb het nu maar opgezegd, bij de andere (VDSL) aanbieders is het trouwens niets beter als je alleen maar internet wil afnemen.

    Voorlopig maar even alleen mobiel internet. ( Robin Mobile Junior, snel genoeg voor mij, ook op de pc,)

  7. Als je alleen maar GSM banden kan ontvangen (900-1800) dan zit je nu waarschijnlijk bij T-mobile (of Ben, evt tele2)

    Deze provider heeft het afgelopen jaar(en) zijn netwerk compleet vernieuwd, maar dat is wel ten koste gegaan van het GSM bereik.

     

    3g WCDMA zit nu op 900, en 2100 Mhz, dit bereik is uitzonderlijk goed nu tegenwoordig (daar zullen die smartphones in het ziekenhuis wel gebruik van maken)

    2G GSM zit nu alleen nog maar op 1800Mhz, dit bereik is behoorlijk verminderd (ook door inlevering van 2G 900 bandbreedte naar 3G)

     

    Wil je met je huidige telefoon nog even doorgaan, dan is het aan te bevelen om KPN / Vodafone (of submerken) te gaan gebruiken voor 2G 900 Mhz.

  8. Kan me vinden in je ervaring.

    Mijn (085) Voip-in nummer, ooit bij Voipbuster voor 1 Euro aangeschaft, lijkt ook onder alle omstandigheden te functioneren.

    Nog nooit enige uitval bemerkt in de logs van de Fritzbox.

     

    Wel heb ik in de loop der jaren een zekere koudwatervrees bemerkt bij bellers naar dit nummer.

    Men is (terecht?) bevreesd met hogere gesprekskosten geconfronteerd te worden.

    Tot afgelopen maand ook van dit Voip-in nummer van Voipbuster gebruik gemaakt (ook die van 1 Euro, en 085)

    Nu toch maar besloten om hiermee te stoppen, mede door bovenstaande ervaringen met koudwatervrees bij bellers, qua kosten voor hun geen problemen (085 wordt bijna overal nu als normaal nummer in rekening gebracht) maar meer problemen met het niet vertrouwen van het nummer wat ze in de melder zien, bv een 00851234567, waarbij ze denken aan buitenlandse zwendel, en niet opnemen.

     

    Momenteel bel ik via voip alleen maar uit (via Rebvoice) waarbij mijn 06 nummer wordt meegestuurd, hebben mensen minder moeite mee. (om te kunnen herkennen)

     

    Voip-in wordt denk ik toch maar een normaal nummer via telfort (de 2,50 per maand extra) en uitgaand via Rebvoice, vertrouwen in Cheap Connect heb ik na de ervaringen te hebben gelezen niet meer. (in het verleden nog wel eens een prepaid van Budgetphone gehad, werkte ook prima)

  9. Ten eerste, fijn dat het werkt op de auto antenne, al is deze in principe niet geschikt voor de hogere frequenties, welke gebruikt worden voor DVB-T, lijkt mij dat je breedband versterker het een en andere flink verbeterd wink

     

    Levert je LCD wel (5V) voeding, welke voor de Hirschmann antenne benodigd is? zoniet, dan lijkt de tegenvallende prestaties hiervan wel te verklaren.

     

  10. Er zijn weer wat veranderingen in het oorspronkelijke plan.

    veel gestelde vragen

     

    Enkele punten:

     

    Caiway heeft onlangs besloten om digitale televisiediensten via de huidige coaxkabel te leveren ook na de voltooiing van het glasvezelnetwerk. Caiway streeft ernaar om binnenkort het Basic pakket zoals zij dit ook in andere gebieden levert beschikbaar te maken over de coaxkabel in Krimpen aan den IJssel. Vanwege het omvangrijke analoge pakket in Krimpen aan den IJssel onderzoekt Caiway momenteel wat technisch mogelijk is. Een smartcard zal nodig blijven.

    In aanvulling hierop levert Caiway 21 zenders via DVB-T. Dit biedt extra toestellen in huis een goedkoop alternatief om zonder extra smartcards en met een eenvoudige, goedkope scart-ontvanger de 21 meest populaire kanalen te ontvangen. Volgende week maakt Caiway bekend welke pakketten tegen welke tarieven leverbaar worden.

    Caiway zal na de voltooiing van het glasvezelnetwerk in 2012 de distributie van analoge TV in Krimpen aan den IJssel stoppen. Dit is in lijn met het besluit om helemaal digitaal te gaan in andere regio’s waar Caiway televisie, internet en telefonie biedt. Analoge (FM)-radiosignalen via de coax blijven gewoon beschikbaar.

    De aanleg van een gratis glasvezelaansluiting door CIF B.V. verplicht u niet tot het afnemen van diensten. Zowel klanten als niet-klanten van Caiway ontvangen een gratis glasvezelaansluiting, ook wanneer de klant geen diensten van Caiway afneemt. Voor de aansluiting op het netwerk zelf hoeven klanten niets te doen. Ook voor inwoners van Krimpen aan den IJssel die nu geen klant van Caiway zijn, is de glasvezelaansluiting gratis.

  11. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Origineel bericht van: ReBr
    Hier via de Rekam kabel zijn de volgende zenders (ongecodeert) in HD te ontvangen:

    NED1, NED2, NED3, en MyZen.tv (deze blijven vrij beschikbaar)

    En tijdelijk is EurosportHD ook te bekijken (is prachtig, alleen al omdat het eindelijk in breedbeeld is)

    Gratis voor €6,60 confused


    Ja inderdaad GRATIS erbij ja,
    Tuurlijk is de kabel niet gratis, maar het gaat hier over de HD kanalen, en deze heb je er dus bij, zonder een HD pakket te hoeven afnemen. Die €6,60 is dus het tarief wat je betaald voor de kabelaansluiting in het algemeen.

    Andere nutsvoorzieningen hoeven toch ook niet gratis je huis binnen te komen?? (wel gewenst natuurlijk :D )

    En ja, op mijn schotel heb ik veel meer gratis, maar we leven nu eenmaal niet allemaal in Duitsland, of UK (Voor NL heb je op de schotel qua gratis aanbod weinig meer te zoeken, op enkele Publieke- Regionale SD zenders na)
  12. Origineel bericht van: Checkin
    Laptop is 2 maanden oud, echter toch nog eens het bluetooth opnieuw geinstalleerd, jammer genoeg nog steeds het zelfde probleem mad


    Volgens mij lijkt het wel, alsof je 'devices' nog niet gekoppeld zijn met je Laptop.

    Probeer het eens omgekeerd:

    Zorg dat bluetooth aanstaat op de laptop, en ga met je mobiel zoeken naar bluetooth apparaten, vervolgens zie je je laptop staan in de lijst met gevonden apparaten, maak hiermee verbinding vanaf je mobiel, en vervolgens zie je een venstertje verschijnen met bv, mobiel probeert verbinding met deze computer te maken, sta dit vervolgens toe, waarschijnlijk wordt er gevraagt om een pincode, verzin deze zelf, bv 0000, en voer deze op laptop, als op de mobiel in.

    Als ze gekoppeld zijn, moet je wel de services kunnen detecteren.

    Succes
  13. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Origineel bericht van: Sjattuh
    Origineel bericht van: Sjaak(k)
    En gij geleuft dat...... cry


    Ja inderdaad. Ik geloof dat omdat ik dit al 100x heb gedaan. En jij?


    Na 6x heb ik een nieuwe oem licentie gekocht, ik geloof er dus geen fluit van dat je dit 100x legaal gedaan hebt whistle


    Om jullie het even duidelijk te maken wink

    Sjaak, het klopt dat jij 6x een nieuwe licentie heb moeten kopen, immers draait er maar 1tje per computer, duidelijk.....

    Sjattuh zegt precies hetzelfde als jij, als hij 100x XP Pro heeft geïnstalleerd, is daar óók 100 keer een licentie voor gekocht...Alleen verteld hij, dat hij ze allemaal vanaf 1 installatie medium heeft geïnstalleerd, dit is dus mogelijk...

    Stel dat ik mijn PC opnieuw wil installeren met WinXP Pro, heb zelf geen media om vanaf te installeren, maar wél een geldige licentie code (voor XP Pro dus), dan kan ik even langs Sjattuh fietsen om zijn installatieschijf te lenen, en vervolgens gewoon installeren met mijn code, hier is niks illegaals aan wink

    Dit was dus ook het geval van de Topic starter. (alleen zijn Dell licentie code op zijn Toshiba gebruiken kan eigenlijk niet, als hij ze beiden nog gebruikt, of zijn Dell moet afgeschreven zijn...
  14. Heb nu net een scan uitgevoerd op de Rekam kabel, hier is sinds vandaag iets veranderd.

     

    In het Rekam pakket zijn in DVB-C al de zenders (incl de NL Commerciële) te zien, dus het is niet meer nodig om een (duurder) Basis abonnement bij Caiway te nemen.

     

    In DVB-T (op de kabel...) is Gouwestad / Kabelkrant verschenen (encoder test) dus waarschijnlijk komt het pakket ook beschikbaar in deze digitale vorm (handig voor al die tv's die nu een ingebouwde DVB-T tuner hebben)

     

    De NL Commerciële zenders worden uit het Caiway pakket betrokken, en door Rekam in hun eigen zenderlijst geplaatst dus zenden niet dubbel uit (In het caiway pakker zijn deze zenders nu ook FTA geworden)

  15. Origineel bericht van: tgg
    Origineel bericht van: ReBr
    Vanaf 8 oktober worden de commerciële zenders ook digitaal doorgegeven in het Rekam pakket, dan is niet meer het basis pakket van Caiway nodig

    Bron???
    Ik kan er niets van terug vinden, maar zal over twee dagen even controleren.


    De Rekam zelf.

    www.rekam.nl

    kijken bij digitale televisie.

    als het goed is worden de zenderlijsten van de standaard humax ontvanger automatisch bijgewerkt.
  16. Origineel bericht van: tgg
    Origineel bericht van: Hoppy
    Rekam levert zowel analoog als digitale signalen voor een prijs van € 6,60 per maand en dat is een goede prijs.

    De prijs klopt, maar er zit toch een kanttekening bij:
    - analoog een redelijk pakket(echter zonder eurosport en discovery, maar ja wat wil je voor die prijs...)
    - digitaal GEEN commerciele nederlandse zenders en heel veel "buitenlandse troep", voor een echt basis pakket moet je een "echt" digitaal basispakket nemen en dat begint bij €15,45 per maand.

    tgg


    Vanaf 8 oktober worden de commerciële zenders ook digitaal doorgegeven in het Rekam pakket, dan is niet meer het basis pakket van Caiway nodig
  17. Origineel bericht van: Drs. IJzerbout
    Als ik hierzo door de pampa kar, luister ik hier vaak naar de 594 KHz / HR-Info, 873 KHz / AFN Frankfurt en 153 KHz / DLF.


    AFN op 873 kon ik deze zomer elke ochtend luisteren (tussen 4-6uur)als ik onderweg naar / of terug van, mijn werk in de auto zat. lekker een uurtje country muziek, hier in het midden van Nederland, dat hoor je hier niet vaak meer (op een enkel uurtje Radio Rijnmond - en Lokale omroep na)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...