Ga naar inhoud


Pieter-Brugge

Lid
  • Items

    303
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pieter-Brugge

  1. TF1 zenders zijn nog altijd vrij te ontvangen via 19,2 ° Oost, ik gok tot dat WK Voetbal gedaan is, extra reclame 😉 inkomsten mss, terwijl ze bij TNT-Sat en TeleSat terug gewoon via de gecodeerde kanalen terug te ontvangen zijn met respectievelijk TeleSat kaartje en TNT-sat kaartje.  Bij TeleSat zelfs nu de keuze, zowel op 13° alsop 19° Oost..  Begrijp niet waarom ze die niet even ergens extra kunnen plaatsen, zou zelfs nog reclame kunnen zijn voor TeleSat later als ze terug weg zijn... Andere tig zenders met geen interessante programma's. Op TF1 Series/Films en TF1 zelfs heel wat films en series in Engels origineel geluid.. En maar schermen met copyright en rechten niet betalen voor heel Europa... Toch bizar dat dit nu plots, hetzij tijdelijk wel mag/kan

     

  2. Klopt in de begin jaren zaten alle zenders van France television in het TVV pakket, het omgekeerde kan wel, je neemt een hoofdabonnement op de Waalse tak (Telesat) en neemt dan het pakket Vlaamse zenders erbij.. Waarom het nooit mogelijk geweest is omgekeerd is me een raadsel. De laatste jaren wordt satelliet ontvangst gewoon afgebouwd, en iedereen richting IP of met hun eigen decoders geduwd. In Frankrijk, Duitsland, Portugal en Italië is satelliet nooit weggeweest. Hier in de BeNeLux een tiental jaren terug redelijk wat abonnees op canal digitaal (filmzenders) en tv vlaanderen.
    Sinds er zo veel legaal of illegaal op internet is, is dat verminderd en dan bouwt de M7-groep, nu canal+, de satellietmarkt in België natuurlijk af. Is enkel nog  interssant voor campers, op boten in de ardennen in buitenverblijf enz. Heel weinig mensen in grootsteden die dit nog hebben. Ze betalen liever massa's aan TeleNet of Proximus. Voor heel wat zenders die zelfs gewoon fta zitten. Ik zou echt de Engelse tv-zenders niet meer kunnen missen. Heel vroeger zat hier in West-Vlaanderen nog ITV Meridian en Channel 4 op de kabel, maar dat is historie...

    Idd is een tijdelijke fta uitzending, maar momenteel toch wel handig, voor de mensen die met TNT-sat op 19° verstoken waren van de tf1 znders... Het gaat er zeker uitdraaien op een akkoord, maar dan wel dat de groep minder moet betalen voor de zenders. Vroeger was het net andersom, de zenders betaalden om in het pakket te mogen verdeeld worden. Nu moet er betaald worden om door te geven, terwijl commerciële zenders al van hun reclame-inkomsten zouden moeten kunnen opereren.

  3. Leuke tip:
    Misschien ook eens de franse zenders van de TF 1 groep, die nu ook fta via 19° te ontvangen zijn, toevoegen in de zenderlijst, dan naast France 2, mss ook enkele franstalige kijkers content. Nu wel al te bekijken via de app van telesat bvb, maar niet via TV-Vlaanderen zenderlijst....
    Wel staat TF 1 in de lijst maar via de 13° positie enkel met kaart..

    Nadat canal+ frankrijk deze zenders uit hun betaald pakket haalden, en dit niet er naar toe uitzag dat ze gingen terugkomen, en na tegenvallende kijkcijfers in frankrijk, heeft de TF-1 groep dan maar beslist deze zenders tijdelijk? fta uit te zenden via de Astra satelliet.

     



     

  4. Ondertussen nieuwe nagra module binnen ongeveer 70 euro en opgestuurd. Probleem opgelost. Hopelijk voor aantal jaar. Terug eleven pro League 1 en France 2 op vakantie adres ! Via de app alle drie eleven s maar geen stabiele internet verbinding. En als je betaalt voor abo op de satelliet moet het te bekijken zijn. Jammer dat tvv niet gratis omruilt naar modules met smartcard. Alles opgelost zelfs zonder open pli daar te moeten updaten. Keep up the good work hier op sat4all 👍👍

    • Like 1
  5. Mimisiku, bedankt voor je duidelijke en snelle reactie.

    Boodschap is dus NIET omruilen naar  hun geïntegreerde module..
    Ik ga er dus niet op in, want dat is dus om problemen vragen Dus met de witte CI met TV Vlaanderen smartkaart zou het dusmoeten werken, op mijn VU+ Solo 2.

    Op andere thuislocatie (VU+ duo) werkt gewoon alles.
    Dus alle canal digitaal en tvvlaanderen zenders, inclusief france 2 en eleven sports 1 HD premier league. Daar zit de tv vlaanderen kaart in de witte module, en de canal digitaal smartcard gewoon in de softcam en en als losse kaart erin.

    Waar het niet werkt (VU+ Solo 2), zit de tv vlaanderen kaart in een oudere module die blijkbaar niet meer werkt voor Eleven Sports 1 premier league en France 2, en de smartkaart van canal digitaal net zoals in de andere ontvanger in een gewone kaart sleuf. 

    Als ik dus gewoon de tv vlaanderen smart card in de solo 2 plaats in een nieuwe module CAM 701 die nog in veel webshops of service dealers te krijgen is, zal het probleem met Eleven en France 2 opgelost zijn. Dat was ook mijn vraag aan de klantendienst om de oude module om te ruilen naar een nagramodule waarin de smartcard van tv vlaanderen wordt ingeschoven...
    De medewerkers worden idd gepusht dan om hieraan geen gevolg te geven, en iedereen te laten schakelen naar de CI+ module zonder losse kaart. Misschien handig in TV's die CI+ ondersteunen zonder gedoe. Maar ik wil zelf zoveel mogelijk controle houden.

    Had ook al eens geprobeerd om de tv vlaanderen in de gewone smartcard sleuf te plaatsen, maar dit gaf natuurlijk ook geen resultaat op france 2/Eleven sports.

     

    Via de app kan ik natuurlijk alles bekijken, maar niet altijd handig waar geen snel internet is, Ik ga dus zo'n module kopen waar nog voorradig die nagra aankan en die nog steeds een smartcard gebruikt.  

    Bijkomend vraagje kan er nog verschil zitten bvb in welke open pli er in de VU-ontvangers zitten, in de ene zit Open Pli 7 met cc softcam, in de andere die problemen geeft (maar die minder bekeken werd) zit er nog oudere Open Pli in, denk 4.0, zou dit zin hebben om deze via stick up te graden, als het werkt zal ik alles wel zo laten.
    Eigenlijk wat ik dacht was juist, enkel de mensen van tv vlaanderen willen blijkbaar die oplossing niet 😉

    Dikke merci, 
     

  6. Hier sinds lang eens een technisch vraagje.

    Ik gebruik al meer dan 10 jaar VU-ontvangers, zowel thuis als op mij vakantieadres. Ik gebruik hiervoor Openpli 7 en op een ander toestel Openpli 6, telkens
    met cc softcam.

    Om de zenders van TV-Vlaanderen france 2 en Eleven Sports 1 te kunnen ontvangen, hebben we daarvoor enkele jaren terug 2 modules gratis geruild voor de witte module, het ander slot wordt gewoo gebruikt met canal digitaal kaart.

    Sinds februari begonnen echter problemen op te duiken. En kon ik op de VU+ kan ik echter op 1 ontvanger geen France 2, of Eleven ontvangen. TV Vlaanderen raadt de oplossing aan om te ruilen naar de nieuwe geïntegreerde chipmodule zonder kaart (Cam 803 met ci 1.4) en één van mijn abonnementen over te zetten op deze chipmodule.De zenders van canal digitaal hebben nog nooit problemen ondervonden 😉

    Er is echter veel discussie of dit wel of niet op de VU/dreamboxen werkt deze CI+ modules. Zou het dan, niet beter zijn om de witte module te vervangen door de laatste versie van Nagramodule met smartcard (CI module) tegen betaling en heb ik dan denk ik  terug France 2 / Eleven Sports 1op mijn vakantieadres.

    Ik kan eventueel mijn software upgraden naar Openpli 8, maar verder gaat mijn technische kennis niet. Dus uitzonderingen regels in de software en zo manueel inladen of erin zetten lukt me niet.
    Kan er mij iemand met VU+ ontvangers en open pli bevestigen dat de nagra module CAM 803 (CI+) erkend wordt in het CI-slot, volgens mij denk ik werkt de CAM 803 nog in de CI modus, maar als de module niet herkend wordt is het natuurlijk einde verhaal en wordt er niets gedecodeerd...

    Of moet de VU+ ontvanger dan terug naar de fabrieksinstellingen en terug de basissoftware van VU+ er in geplaatst worden.

    Voor de volledigheid, mijn opstelling in mijn VU+ ontvangers (solo2 en duo) zitten telkens 2 kaarten met 2 abonnementen, nl op Canal Digitaal (met Film-zenders en Ziggo sport-pakket) telkens in combinatie met TV Vlaanderen smartkaarten ofwel met het basis abonnement ofwel met losse 2e extra kaarten, zodat toch de vlaamse basiszenders op vakantieadres kunnen ontvangen worden.

    Wat zou ik dan best doen, een oude module gratis omruilen  naar CAM 803 (CI+ met risico dat de VU+ er niet mee werkt of herkend) ofwel ergens anders de laatste versie van de nagramodule met laatste versie 1.3 (waar smartcard in kan) te kopen en deze in de VU+ ontvanger te stoppen. En zou dan France 2 /Eleven terug werken. En dan enkel de smartcard verplaatsen naar de nieuwe module.
    Of moet ik sowies de software van de VU updaten naar de basissoftware zonder PLI en cc softcam. Naar een officële tvv of canal digitaal ontvanger wil ik niet, en is geen oplossing. In het slechtste geval hou ik de satelliet voor de gratis zenders en canal digitaal abonnementen. Want van het gebruiksgemak van de enigma-ontvangers en open pli met cc softcam wil ik niet van af..

    Alvast bedankt als er iemand dit al eens geprobeerd heeft en werkend gekregen..
     

  7. Klopt, en eigenlijk kortzichtig van de minister van media om daar niets meer in te investeren, en zo te besparen, ze vergeten hierbij niet enkel veel overwinteraars in Zuid-Europa die via een eigen schotel of schotel op het dak van de appartementen naar BVN keken, voor vrt-nieuws, dagelijkse portie thuis (voor de vrouw) en dagelijkse kost kijken.  

    Maar ook in één klap direct in honderden hotels overal ter wereld waar BVN op het lokaal hotel-tv-netwerk te bekijken zijn, zijn alle Vlamingen ook er aan voor de moeite, om op hun tv 's avonds nog eens het één-journaal mee te pikken. 
    Gemakkelijk gezegd kijk  via vrt-nu app via internet, in grote delen is er niet altijd geen goede 4g-netwerk of slechte wifi op hotels.... Niet iedereen betaalt veel voor onbeperkte data op hun smartphone (als ze al een smartphone hebben denk aan 60+ kijkers). Of wil extra betalen op hotel voor een uurtje of twee 's avonds televisie.

    Dus net zoals bij de banken worden ze gewoon genegeerd. Minder service en meer betalen. Heb niets tegen promoten via streamdiensten, maar vrt blijft een openbare omroep, die alle lagen van de bevolking moet bereiken. Vind het trouwens nog altijd een schande dat je eens een 15-tal km voorbij Brussel de fm of dab-ontvangst van de Vlaamse radio's voorbij is. De rtbf kreeg gelukkig een plaatsje in de mux van DAB-vlaanderen.... Een EN EN verhaal was beter geweest.

    De minister heeft duidelijk geluisterd naar de commerciële mediagroepen in België (DPG Media, en de Telenet-holding (play vier,vijf,zes,& zeven, ex Vandevijver Media).


  8.  

    Ondertussen is de storing door TV Vlaanderen opgelost en hebben we opnieuw beeld op Evenaar, hetzij in matige
    sd-kwaliteit.
     

    Sorry Alex1970 als ik de verkeerde suggestie heb gegeven, wilde gewoon aangeven dat ik ook nog af en toe UP-network kan 
    kijken, hoewel die officieel al maanden van de fastscan van zowel TV Vlaanderen als Canal Digitaal is verdwenen.

    Ik heb op verschillende plaatsen satellietontvangers staan, op mijn vu+ heb ik altijd kunnen kijken naar UP, de TVV vlaanderen 
    kaart zit in de laatste witte CI-module,  de kaart van Canal Digitaal in een gewone kaartsleuf....

    Weet ook niet altijd welke kaart dit wordt gedecodeerd en of dit soms door emulatie door de VU+ komt.
    Zo technisch duik ik er ook niet meer in. Blijft het feit dat hij opengaat met de canal digitaal kaart gaat  en dat telt voor mij.
    Net zoals ik graag Discovery HD, Nat GeoWild hd kijk blijf ik ook graag op de hoogte van het luchtvaart reilen en zeilen, maakt mij
    niet uit of dit dan in Engels, Tsjechisch of nederlands ondertiteld is.

    Denk dat ze voorlopig enkel de nagra-codering bij de allerlaatste nieuwe decoders gebruiken en met de kaart die eigenlijk een module met ingebouwde chip is. Zolang ze mij niet verplichten om deze om te ruilen hou ik het liever bij het oude.

    In mijn buitenverblijf staat nog een goedkoop origineel M7 bakje destijds gratis gekregen,e zonder poespas daar altijd automatisch
    de laatste zenderlijst en altijd ontvangst verzekerd, voor die paar maandjes per jaar meer dan voldoende, staat er andere duurdere apparatuur nemen ze die gewoon mee bij een volgende inbraak; Vijf jaar geleden daar eens tegengekomen en alle dure spullen weg... Daar natuurlijk minder mogelijkheden maar meer hoeft daar ook niet, je bent immers op vakantie en blijft daar meestal bij anderhalf uurtje televisie per dag...

    Ik gebruik ook beide apps TVV en CD alsook de Film1 app die overal werkt als ik geen internetlimiet heb, maar is een ander verhaal
    in het buitenland als je dit niet via 'gratis wifi" die dan nog stabiel moet zijn kan, en/of  je dit via 4g moet kijken... Tenzij je natuurlijk een frans unlimited  internet abo neemt, maar dat is dan de moeite weer niet voor max. anderhalve maand.

    In de Benelux  is dit niet een slecht idee als BEIDE (app tv vlaanderen/canall digitaal via internet / naast satellietdistributie) goed ondersteund worden, het ene mag echter niet ten nadele gaan van het andere.

    In worst case scenario zie ik mezelf binnen een paar jaar nog enkel het  canal digitaal basisabonement houden en tv vlaanderen de deur uit, en hou ik het dan vooral op 19 en 28,5 satelliet waar ik in Brugge hele goede ontvangst van heb.

    Als satellietkijker van het eerste uur erbij lijkt me dit  een logische stap voor M7 om winsten te maximaliseren,  maar voor de echte satellietkijker een slechte zet. In landen met groot aanbod en goede kwaliteit (Engeland, Duitsland) is het bewezen dat dit nog altijd winstgevend kan zijn...
     

    Eind goed al goed "evenaar" terug, vrouwtje zal ook weer content zijn, en voor haar maakt kwaliteit niet zoveel uit, als er maar beeld is 😉 

  9. Dit bericht ontving ik gisterenavond van TV Vlaanderen via facebook messenger:

    Dag Pieter,
    dit probleem is sinds
    vrijdag bekend bij ons.
    Onze ingenieurs doen het nodige om dit zo snel mogelijk op te lossen.

     

     

  10. Klopt ben ook altijd UP Network blijven kijken, ze hebben in der tijd enkel de zender uit de fastscan lijst van TV Vlaanderen en Canal Digitaal gehaald, maar op de transponder werd de seca codering er nooit afgehaald. Enkel de nederlandse ondertiteling is weggevallen, maar dat is niet zo erg.
    En heb wel internetabonnement in Brugge maar ben ook veel erbuiten of op reis en dan soms aangewezen op enkel satelliet...

    Hou je op de hoogte moest ik van TV Vlaanderen nieuws zou krijgen

  11. Klopt Mimisiku,

    Hier nu ook terug 2x kadet.  Het afstoten van transponder van M7 waar ik aan dacht lijkt nog waarheid te krijgen ook.
    De M7 transponder met oost-europese zenders zijn aan het verhuizen op 12129 nu al UP Network CZ gespot.
    Zie hier ook op dit forum bij Canal Digitaal issue.(M7 maakt transponder 11797 leeg, onbevestigd door M7)

    Heb gisteren TVVlaanderen via fb al de vraag gesteld maar nog geen antwoord gekregen. Call center zal niet eens op de hoogte zijn
    denk ik naar vroegere ervaringen met hen. Nog een paar van zulke onnozelheden en denk dat ook ik TVV de rug toekeer. Asl abonnee van het eerste uur. Hou wel mijn Canal Digitaal abo voor voetbal. Heb al veel meegemaakt maar stilletjesaan dieptepunt.

    Heb nog de tijd gekend van Multichoice en toen Film1 nog Canal* plus heette, toen was er kwaliteit en geen kwantiteit.
    Nu is er zelfs geen kwantiteit aan zenders meer, je moet maar via Live tv of de app kijken. Net de kwaliteit van het beeld op satelliet en de onafhankeljkheid van internet was een pluspunt in de tijd om dit te nemen. Vooral in Zuid-Frankrijk en stukken van West-Vlaanderen lag niet overal kabel en waren snelle internetverbindingen toen voor handen.

    Ze zouden de echte satellietkijkers niet over het hoofd mogen stoten, maar begrijp wel ook dat ze op het ip gebied willen meedraaien, maar niet ten koste van ons, kijkers van het eerste uur.

    Er hangt iets moois in de lucht, jazeker, vooral de FTA kanalen op 28,5 e, 19°, 13° Oost, massa's mooie informatieve programma's te zien.

    Hopelijk vlug evenaar op sat, enkel via internet niet handig 😞

  12. Bedankt beste Haelewyn,

    Nu terug evenaar, zei het in niet al te beste kwaliteit op mijn VU+.
    Hopelijk niet al te veel van die grappen bij M7 of zijn ze weer een transponder aan 't leegmaken, om
    nog meer satellietkijkers van het eerste uur weg te jagen 😉

    grtjes,

    Pieter uit (te) warm Brugge, West-Vlaanderen

  13. Mss zetten ze net zoals in nederland van langsom meer zenders enkel via ip en de app van live-tv.

    Is echt een volledig verkeerde opzet van de M7 groep, de laatste tijd al zo heel wat kleine zenders, die net 
    een troef zijn op satellietv oor een kleine groep en die gooien ze er af.

    Ze vergeten dat net het voordeel van satelliet tv is dat je geen internet verbinding nodig hebt en het beeld strak is, toch
    als ze niet al te veel zenders op 1 transponder brengen. Goede voorbeelden zijn de bbc en itv channel four zenders op 28,5
    daar zie je tenminste strak beeld op de HD-zenders...

    Terug on topic, ik krijg ook geen evenaar meer binnen ook niet na laden nieuwe zenderlijst tvv.  voorbeeld trouwens  van
    sd-zender in te lage bitrate, maar toch nog interessant voor zijn reportages.

    Op welke transponder zit evenaar nu anders doe ik eens een manuele scan op mijn VU+

     

     

  14. Denk dat de mensen liever op het regionaal kanaal een caroussel zouden zien van alle Vlaamse regionale kanalen. Dus ook een
    overeenkomst met WTV / Focus voor West-Vlaanderen. 

    Zo moeilijk kan dat toch niet zijn, ik volg dit nu via het internet stream, maar dat is ook niet altijd goedkoop voorhanden (buitenland bvb waar geen gratis wifi is).

    Dus eerst ALLE regionale omroepen op regionaal kanaal en niet enkel nieuws uit de provincies Antwerpen, Limburg en een stukje van Oost-Vlaanderen.



     

  15. sattv4iedereen,

    Juist dat laatste zinnetje weerhield me er van om eens de oscam in de VU+ te plaatsen.
    En zo heel veel loopt dat niet vast, enkel als je er het meeste van vergt. Zoals bvb opnemen en kijken naar
    verschillende andere zenders. Idd via de officiële module lukt dat niet via softcam kon vier wel 4 verschillende programma's
    zonder problemen al dan niet gecodeerd. Nu gebeurt het soms dat ik enkel nog een vrije zender kan opnemen. Op zich neem ik
    nl voor mijn nonkel nogal reeksen eens op op ITV hd zoals nu het laatste nieuwe seizoen van Downtown Abbey.

    Zorg voor de infrastructuur o.a. ook voor schotels in Bergerac en Manoque beide in Frankrijk. Tot nu toe werkt alles vlekkeloos overal.

    Zelfs met eens een softcam herstart kan ik leven als niet te vaak voorvalt. 

    Voor mezelf zal ik wel eens experimenteren en eens op een dood moment (niet in 't weekend) dan wordt hier veel tv gekeken, nu ook 24 Kitchen natuurlijk ;-) 

    Hou je op de hoogte, zal me eerst eens inlezen in OSCAM zelf, want merendeel vind dat toch wat ingewikkelder. Heb nog in 't begin een Humax 5400 gehad met de key.bin files voor alle film zenders heel vroeger op 1° West, toen was 't echt een hobby, dus ben wel wat gewend, nu met vrouw, kinderen en werken kom ik daar niet meer aan toe.

    Zal mijn handtekening hier ook eens moeten aanvullen was een tijdje geleden dat ik hier iets gepost heb, maar heb heel veel waardering voor deze site en raadpleeg deze nog af en toe hoor ! Chapeau voor iedereen hier..

    Bedankt voor jullie reacties alvast die gedaan geweest zijn. 

    In de eerste week van november ben ik thuis en de rest van 't gezin niet, zal dan eens Oscam proberen.

    groetjes,

     

    Pieter 
    (uit een zonnig en fris Brugge)

  16. Hereberie1234,

    Klopt volledig wat je zegt, kan hele avond goed gaan zonder problemen, maar gebeurt vooral bij het zappen op
    France2HD in mijn pakket van TV-Vlaanderen, Mezzo HD en Motors HD en Fox Sports 2 HD Int.

    Laat dit nu net de zenders zijn die ook met Viacess werken en dus multiple coderingen hebben.


    Het zijn voor deze zenders waarvoor uitsluitend momenteel een witte "nieuwe" ci-module van Canal Digitaal/TV Vlaanderen nodig is.
    Dit wordt ook zo door hen gecommuniceerd.

    Omdat ik vrij regelmatig naar Fox Sports HD Int. kijk heb ik deze in de officiële laatste module gestoken.Uiteraard heb ik dan minder functionaliteiten maar wel het voordeel dat dit nooit blijft hangen en als moeder de vrouw eens kijkt niet moet softcam herstarten via menu want daar heeft zij geen kaas van gegeten. Mijn ervaring is als je van deze zenders wegblijft, en al zeker als ze niet in je pakket zitten softcam niet of minder crasht.

     

    Ik gebruik al heel mijn leven softcam op de VU, dus beetje weigerachtig om over te schakelen naar Oscam...

    Kan je die softcam prio ook manueel opladen met usb-stick en hoe zijn dan juist de stappen, Heb dat al eens geprobeerd maar geraakte niet in de map varia...

    Lang geleden hoor dat ik dat allemaal eens heb gedaan, heeft jaren goed gewerkt, nu pas met extra beveiliging van Motors TV HD
    France 2 HD, Mezzo HD, Fox Sports 2 HD. Dit komt omdat juist deze zenders denk ik open waren op andere manieren ;-)

    Laat het nu weer de gewone mens zijn die abonnementen heeft en betaald die in de miserie komt, alhoewel de modules gratis worden geruild door zowel Canal Digitaal of TV Vlaanderen. In België eventjes bellen met de klantenservice TV-Vlaanderen center.

    Je hoort altijd slechte geluiden, maar ik heb zonder problemen toch 3 modules kunnen wisselen. 

     

    gr. pieter

     


     

  17. Hallo,

    Heb een VU+ Solo2 en heb beetje zelfde problemen.

    Heb hiervoor eerst nieuwe open-pli software gedownload met de laatste softcam, er zat nog de software in van Open Pli die meegeleverd was bij aankoop een aantal jaren terug.
    Nu open-pli 4.0 kernel 3.13.5. met enigma van 29.07.15 van  met cccam 230

    Heeft gewoon alles te maken met de nieuwe beveiliging op de hd zenders France 2 HD en Fox Sports 2 HD bvb, ook Motors tv hd heeft zelfde probleem. Heb daarvoor zelf gratis bij tv-vlaanderen mijn oude modules kunnen inruilen voor de laatste witte.  Maar je kan in die ontvanger enkel een losse module plaatsen. Er zijn wel 2 x-cript kaartlezers.

    Voorlopig stopt Canal Digitaal kaart in "officiële" witte module, hierbij gaan zonder problemen altijd de nederlandse zenders open. De vlaamse zit in gewone kaartlezer. Telkens ik naar France 2 hd of Motors TV hd kijk wordt het beeld zwart. Doe je dat niet geen enkel probleem, ook als je gewoon bij het Vlaamse of Nederlandse pakket blijft op zelfde zender blijft geen enkel probleem.

    Ook bij het gelijktijdig decoderen (bvb pip) nu moeilijkheden waarvan vroeger je geen last had.
    Het minste problemen had ik als ik de Vlaamse kaart in de ci-module stak maar dan blijft het beeld of Fox Sports 2 hd die ik heb speciaal  voor de Britse topmatchen van voetbal verstoken. Heb nu minder problemen met laatste open pli .  Blijf wel als ik zap naar TVV weg van bvb Motors TV hd  en France 2 HD.

    Van Oscam heb ik geen kaas gegeten dus laat ik dat voorlopig aan de kant.

     

    Moest er toch iemand wonder oplossing hebben altijd welkom. De keren dat hij nog eens vastloopt start ik cccam met afstandsbediening manueel opnieuw op, maar komt nu minder voor heb ik de indruk.

    gr. pieter

     

  18. Op zich wel goed nieuws want denk dat ze veel last hebben van concurrentie van HBO. Vroeger had Film 1 bijna uitsluitend topfilms,
    en elke avond nieuwe sterke premieres. Dit is de laatste tijd wel anders.
    Als ze nu kunnen putten uit sterke filmotheek van Sony zie ik hun klantenbestand wel weer beetje aangroeien..
     

  19. JBnl

    Kabel is hier toegekomen, op eerste zicht degelijke kabel, denk dat de diameter van de kabel iets van 1,2 is. Nu wachten tot mijn eerste vrije weekend en mooi droog weer om de werkzaamheden aan te vatten.

    Nl. ouwe enkele kabel eruit, trekkabel erin, nieuwe twin-kabel erin, dan nog mijn ontvanger die er nu staat vervangen door de VU. Dan ontvanger beetje gewoon worden, eventueel eerst gebruiken op bestaande combinatie, nl. enkel op 23,5° oost, kijken naar de sterkte van ontvangst.
    Fine-tunen op 23,5° oost en dan uiteindelijk de triple-lnb of 2 losse lnb's dan met switch er bij plaatsen. Al bij al toch werk voor in een mooie namiddag in 't weekend denk ik. meeste werk zal nog zijn denk ik om de kabels te wisselen, moet eerst in de tuin nog eens kijken waar die buis weeral uitkomt, is toch al een 9-tal jaar  geleden dat ik die heb laten leggen...

    Wordt vervolgd dus half februari ,hou jullie dan op de hoogte.

    Pieter

  20. Als de twinkabel binnenkomt en door de  buis getrokken is, zal ik hem eerst enkel aansluiten op een lnb die ik nog liggen heb op 23,5° Oost, dan heb ik dan toch al de meeste hd-zenders. Denk er sterk aan om toch de triple-lnb te kopen en dan uit te richten op 23'5 en 19'2 graden Oost. Aangezien de engelse kanalen hier in Brugge snoeihard binnenkomen moet het toch geen probleem zijn om deze te ontvangen. Procentueel gezien kijk ik ook veel meer de Nederlandse en Vlaamse kanalen en pas occasioneel naar itv en de bbc-kanalen.

    Dit zal dan wel eens gebeuren in een vrij weekend, zal pas voor half februari zijn. Ik hou jullie verder op de hoogte.

    Bedankt voor je deskundige informatie Sprietje

  21. Ziet er verdacht veel uit als de Mobistar boxen die ze verkochten voor satellietontvangst.

    Mobistar heeft ondertussen zijn activiteiten voor verkoop van tv via satelliet gestaakt wegens te weinig verkopen en tegenvallende inkomstresultaten. Denk dat tv-vlaanderen een lot van deze decoders heeft opgekocht. Wat ik nog weet  van mensen die deze boxen gebruikten voor mobistar sat tv dat ze veelvuldig vast liepen... Beter dus onafhankelijke box kopen hoor ! je betaalt wat meer maar je krijgt er wel veel meer voor terug !

    Ik vind het net een voordeel dat er geen interactiviteit mogelijk is via TV-Vlaanderen, geen gedoe met rode knoppen en zo, om dan achteraf te constateren dat het toch niet allemaal gratis was ! Het kan natuurlijk voor vele een gemis zijn die Telenet of Belgacom on demand en zo gewoon zijn, als ik een goede film wil zien bekijk ik die op dvd.

  22. Sprietje,

     

    Ik heb op jouw aanraden de 5,2 mm coax kabel besteld, die kan ik net door mijn buis trekken. Is toch minder prjizig dan een Johanssen stecker/destacker. Als ie binnenkomt plaats ik hem volgend weekend.

    Ik laat je wel mijn bevindingen weten, op 12 meter zullen de verliezen wel meevallen.
    Het is de bedoeling dat ie op een twin triple-lnb of twin duo-lnb aangesloten wordt. Heb me wel laten vertellen dat een triple-lnb altijd een compromis is, en ik ofwel moet kiezen tussen sterke ontvangst van 23,5 en 19,2 ° of 28,5 en 23,5. I

    k zal waarschijnlijk nooit het signaal behalen als ik op mijn Big Bisat thuis heb, die is perfect afgericht en valt bijna nooit uit. V
    Vorig jaar misschien een 5-tal kijker een minuut of vijf bij echt hagel en sneeuwweer, maar dat had dan meer te maken met sneeuw die bleef liggen...

    bedankt sprietje voor je deskundig advies,

     

    Pieter

     

  23. Sprietje,

     

    bedankt voor de privé mail, is inderdaad zoiets dat ik zoek om er door te kunnen trekken. Ik moet vanmiddag naar Axel naar satellietzaak,
    zal eens informeren of hij die kabel op voorraad heeft, of anders proberen via internet te bestellen. Moet dan wel opgestuurd worden naar brugge
    die schone in West-Vlaanderen.

     

    Bedankt voor de moeite die je doet hè

     

    Prettig weekend,

     

    groetjes,

     

    Pieter

×
×
  • Nieuwe aanmaken...