Ga naar inhoud


frozen-sky

Lid
  • Items

    505
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door frozen-sky

  1. Hallo,

     

    Ik probeer het MultiCas protocol (veel gebruikt op AZBOX) te begrijpen. Doel is om vanuit andere systemen (die geen multicas hebben) met MultiCas server te kunnen praten.

     

    Ik heb daartoe gezocht naar documentatie, maar deze is nogal summier. Is er meer bekend over hoe multicas werkt?

     

    Mijn eigen onderzoek is tot hier gekomen:

     

    - MultiCas communiceert over UDP op poort 3000

    - Login (niet echt van toepassing) gaat via een handshake:

    - client stuurt welcome bericht

    - server stuurt welcome bericht + CAID

     

    Verder:

    - Client stuurt een PMT pakket (waar ik het format niet van begrijp)

    - Server stuurt reply, oa CAID & EcmPid (dit format begrijp ik gedeeltelijk)

     

    - Client stuurt ECM (format nog niet onderzocht)

    - Server stuurt CW's (format nog niet onderzocht)

     

     

    Zijn andere mensen hiermee bezig geweest en/of weet iemand iets over het protocol?

     

    Waarom ik dit wil? Ik wil graag CCCam aan MultiCas server knopen. Aangezien dit niet out-of-de-box kan, overweeg ik een proxy hiervoor te maken (ik weet dat het andersom wel kan: MultiCas client knopen aan CCCam server)

     

     

  2. Ik zal proberen updates te plaatsen. De receiver is nog niet definitief ingericht en wordt straks gebruikt door mijn ouders.

     

    Momenteel is de box verbonden met een linux i386 cccam server 2.1.1 (geen idee of er al weer updates zijn, vast wel, maargoed, deze draait nu al een hoop maanden stabiel: Uptime: 146d 02:22:17).

     

    Zaptijden schat ik zijn toch wel snel op een seconde of twee voor gecodeerde kanalen. Ik zal binnenkort eens "echt" meten.

     

    Overigens merkte ik geen verschil tussen HD kanalen en gewone kanalen in "zap"-tijd.

     

  3. Met de aanstaande aanpassingen mbt. het themapakket van canaaldigitaal, ben ik opzoek gegaan naar een geschikte machine hiervoor. Er waren 4 eisen: DVB-S2/HD, Netwerk, Aanpasbare firmware en maximaal ca. EUR 200.

     

    Zoeken op dit forum bracht mij weinig succes, uiteindelijk viel mijn oog via andere sites op de M-vision HD300 N. Zoeken op dit forum op dit type geeft weinig tot geen resultaat, dus daarom een korte omschrijving

     

    Afgelopen zondag besteld en vandaag in huis, uit duitsland dus dat is een goed begin:

     

    De machine is netjes verpakt, compact en heeft een neutraal uiterlijk. Batterijen voor de afstandsbediening waren meegeleverd (een pre!) en display zijn gewoon netjes met folie beschermd voor vervoer. Allemaal standaard bij de meeste apparatuur die ik ken. Ook aansluiten is altijd simpel: stekker erin, scart erin (binnenkort HDMI), satelliet en netwerk erin, en klaar. Voordat de TV aan stond was de machine al opgestart, de machine start dus rap op.

    Het begin scherm is een menu met vier opties: channel manager, satelliet instelling, opties (beeld, tijd, etc), systeem (netwerk, firmare, usb)

    Via de sat instellingen de eerste satelliet afgezocht, Disecq is globaal in te stellen, maar kan ook opgegeven worden binnen het zoekscherm. (het is dus niet nodig naar het Disecq scherm te switchen als je al in het zoekscherm zit).

     

    Het scannen van kanalen ging redelijk snel en ook is fastsearch mogelijk. Na het scannen merk je direct de twee zwakste punten van de machine:

     

    - Zappen heb ik sneller gezien

    - De ingebouwde channel editor is een aanfluiting en in zijn geheel onbruikbaar tenzij je heel veel tijd over hebt.

     

    Na deze eerste installatie ben ik opzoek gegaan naar geupdate en aangepaste firmware. Het is even zoeken, vooral hoe je deze moet installeren. Dit laatste bleek kinderlijk eenvoudig: plaats het bestand op een USB stick en stop die in het systeem, kies via het menu USB en vervolgens het bewuste bestand, klik aan en kies voor updaten.

     

    De update zelf duurt ongeveer een minuut. Het netwerk (DHCP) was direct gevonden en de server instellingen werkte ook direct (CCCam). Wel is jammer dat er voor een A-Z virtueel toetsenbord is gekozen ipv. Qwerty, kortom, "typen" is ietwat traag. Maargoed, zoveel hoef je niet in te voeren. Ook is het opslaan van gegevens vreemd: bij het verlaten van ieder scherm worden de instellingen opgeslagen, er lijkt niet iets van een knop "annuleren" te zijn.

     

    Via USB kan eenvoudig de interne database worden opgeslagen en met een channeleditor kunnen vervolgens op de PC de kanalen worden bewerkt (zodat je de ingebouwde channel editor niet hoeft te gebruiken!). Het exporteren en importen van deze database werkt prima. Ik heb nog niet een optie gevonden om dit via het netwerk te doen, maar via een USB stick is ook prima.

     

    Kortom, zoek je een voordelige maar bruikbare HD machine dan is deze het bekijken zeker de moeite waard. Een DM800 is vast sneller en geeft (misschien) een mooier beeld, maar is wel 2 maal zo duur. Een voordelige optie om te upgraden naar HD, of om de themakanelen te behouden op je SD TV.

     

    Overigens schijnt deze machine PVR mogelijkheden te hebben via de USB poort. Dit heb ik nog niet getest. Ik verwacht daar niet al te veel van, maar wie weet...

     

     

    ps. Dit is de eerste keer dat ik een "review" van een satelliet ontvanger schrijf. Dus heb ik iets triviaals over het hoofd gezien, dan hoor ik het graag.

  4. dit is redelijk lastig. ik vermoed dat er iets mis is gegaan met de grub installatie (dat is de bootloader die door veel linux varianten gebruikt wordt), normaal krijg je binnen grub een menutje (ala het windows xp menu) met verschillende opties. Als het echter niet lukt deze te laden dan verschijnt de grub prompt.

     

    afhankelijk hoe je disks precies ingedeeld zijn, dit is mijn namelijk niet geheel duidelijk, zou je kunnen proberen te starten met iets als:

     

    root (hd0,1) (= tweede partitie van disk 1)

    of

    root (hd1,0) (= eerste partitie van disk 2)

     

    en dan:

     

    kernel /boot/vmlinuz

    initrd /boot/initrd

    boot

     

    en dan hopen op iets van een kernel loading (dan kan 't nog heel goed zijn dat ie vervolgens niet de juiste partitie kan vinden om de rest te booten. Dit is op te lossen door achter de kernel regel iets te plaatsen als root=/dev/sda2 of root=/dev/sdb1

     

    (sda = eerste hdd, sdb = tweede hdd, 1, 2, 3 = partitienummer)

     

    letwel, als het een oudere computer is kan het zijn dat je geen sata disks hebt maar ide, dan is het niet sda, sdb, sdc maar hda, hdb, hdc etc

     

    google is your friend, maar ik ben bang dat voor dit probleem wel wat expertise nodig is.

     

     

  5. humpff. ik ben al een paar dagen bezig om hier de boel aan de praat te krijgen maar 't lukt me niet. nu vermoed ik dat de updates niet goed doorkomen en er eerst een update gewenst is voordat de kaart uberhaubt werkt, of zijn er ook mensen die de boel draaiend gekregen hebben zonder de kaart in een of andere officiële ontvanger te stoppen.

     

    Wat me hier opvalt is dat de bitmap volgens newcs een beetje gek is (8000000000000000) is dit normaal, of hoort deze anders te zijn (hij is wel anders bij mijn vorige kaart)

     

     

    De enige zender die wel gewerkt heeft met de nieuwe kaarten en newcs 1.65 is nederland 3, maar die werkt nu ook niet meer.

     

    Getest met: newcs 1.65 op linux (i386), evocam, cccam, vdr-sc

    Getest met allerlei autosid, rate en sidoverride opties

    Getest met allerlei frequenties

     

    Ik hoop dat iemand een tip heeft...

     

  6. yep 23.5 hoor je te ontvangen, maar de schotel was blijkbaar niet helemaal lekker gefabriceerd en/of is tijdens transport vervormd. Het is immers een simpel stukje blik, 1 keer laten vallen en er kan een deuk of vervorming zit er in.

     

    Ik heb lang niet 'geschoteld', maar kom er nu pas achter dat ik dus een aantal transponders niet lekker ontvang. Het buigen is dus ook millimeter werk..

     

     

  7. Hallo,

     

    Ik heb al sinds enige tijd een Technisat Multytenne, met een ingeboude 4 poort swich om astra 19.2, 28.2, 23.5 en hotbird te ontvangen. Ik heb altijd redelijk ontvangst gehad, maar heb laatst een abonnement genomen op het themapakket van canaldigitaal. En juist dit pakket kwam voor geen meter binnen.

     

    Na wat draaien (horizontaal en vertikaal) en de LNB verplaatsen veranderde weinig (niet eens een lock), uiteindelijk bleek met de vervorming van de schotel ik opeens wel lock te hebben.

     

    Blijkbaar is de schotel niet goed geleverd/gebogen. Helaas ben ik de bon kwijt en weet ik niet eens meer waar ik de schotel besteld heb destijds, terugsturen kan dus niet.

     

    Mijn vraag is, kan iemand advies geven over hoe ik deze schotel het best kan verbuigen (als advies daarover mogelijk is).

     

    De transponder waar het om gaat is

     

    Astra 1E (23.5E) - 11739.00 V

     

    Zenders met een horizontale polarisatie van dezelfde beam ontvang ik redelijk goed.

     

    Ik heb de schotel nu verbogen dat ik permanent een lock op de transponder heb, maar het signaal is nog te zwak om een zender te zien. Overigens is met de verbuiging de signaalsterkte van veel andere zender/transponders ook toegenomen.

     

    Enkele vragen:

    - kan ik het beste in horizontale richting buigen of juist verticaal, rekening houden met de verticale polarisatie

     

    - is er een verschil tussen invloed van horizontale en verticale rotatie, rekening houden met een verticale transponder

     

    - heeft de afstand van de LNB tot de schotel veel invloed, deze heeft een paar milimeter speling

     

    Ieder ander advies is welkom...

     

  8. Ik draai al een poos met vdr + newcamd + cardserver en een oude phoenix kaartlezer. echter afgelopen week ben ik overgegaan naar vdr + evocamd + newcs. Maakt allemaal niet zoveel uit, maar de newcs/evocamd policy spreekt mij meer aan en voor evocamd hoefde ik mijn kernel niet handmatig aan te passen (amd64). Anyway. Dit ding draait direct op de ca0 interface van de DVB kaart, deze verzorgde de CSA decodering. Waarschijnlijk zal je dit los moeten doen tenzij je een FF kaart hebt. je hebt dan dus de eerder genoemde sasc (of liever, sascng) nodig. Het is mij nog niet eerder gelukt met MythTV, maar 't kan ook zijn omdat ik MythTV niet helemaal begrijp (of eigenlijk, te lui ben, if it isn't broken, don't fix it principe).

    Als je nog vragen hebt en specifiek over amd64 (daar kon ik weinig over vinden) dan moet je 't maar laten weten.

  9. waarschijnlijk wil je ze omzetten naar PCM bestanden (.wav), en je moet dat doen op 44100Hz, 16-bit, stereo, dan kan je ze als 'Audio CD' met je cd-brander branden op een CD. Maar de meeste CD-brand software kan dit automatisch voor je doen (de conversie), dus ik zou die mogelijkheid eerst maar eens goed bekijken, dat is nl. een stuk simpeler.

  10. ik heb softcam nooit onder mythtv aan de praat gehad, maar het schijnt te kunnen. zelf gebruik ik vdr onder debian linux. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit naar de CPU belasting gekeken, maar heel hoog is die niet, ik kan dat eventueel wel doen (mythtv of vdr zal niet veel uitmaken), je hoeft immers alleen mpeg streams door te sturen en niet te herencoden ofzo.

    Het probleem waar je denk ik eerder tegenaan zal lopen is harddisk belasting, zeker als deze vol (endus gefragmenteerd) raakt. hoewel 1 stream nog niet veel data is, zijn een paar dat er zeker, en omdat het vrijwel altijd grote bestanden betreft, betekend dit al snel dat de kop van je harddisk enorm tekeer moet gaan.

     

    succes in ieder geval en ik ben benieuwd of het allemaal lukken gaat.

  11. Lekker flauw allemaal.. Anyway, dat a en d bekend zijn dat klopt, want dat zijn de waarden die per koe van belang zijn (VOC(a,d) geeft dat al aan). De andere waardes zijn in ieder geval constantes en zouden voor alle koeien gelijk moeten zijn. Hoe je aan deze waardes kan komen zou ik niet weten, behalve dan e, dit is een bekende natuur constante (2.718281...). Misschien dat de andere waardes afhankelijk zijn van het type voer?

     

    Veel meer kan ik er zo niet van maken, waar komt deze formule vandaan, daar zou toch meer informatie over deze andere contantes te vinden moeten zijn....

  12. Misschien een beetje opmerkelijke vraag, maar welke resolutie gebruik je op je linker/primary display, 1920x1200?

     

    Hier een paar dingetjes die bij mij anders zijn:

     

    Sectie ServerLayout:

     

    Screen 0 "aticonfig-Screen[0]"

    Screen 1 "aticonfig-Screen[1]" rightOf "aticonfig-Screen[0]"

     

    Geen clone display... maw. clonedisplay off

     

    Verder heb ik aan mij Screen secties deze toegevoegd:

     

    Option "IgnoreEDID" "1"

     

     

    Misschien dat dit iets helpt.. Erg vreemd dat je aangepaste Modeline niet voorkomt in Xorg.0.log..

  13. Voor een vriend die naar beglie verhuist vraag ik me af wat de goede internet oplossingen zijn in belgie. Ik heb wel een paar site's gevonden maar daar staan alleen tarieven en prijzen (en limieten). Maar zijn er ook providers die je gewoon niet moet nemen omdat ze brak zijn, of juist providers die je wel moet nemen... Kortom was zijn jullie ervaringen (en dan doel ik op de mensen woonachtig in belgie op dit board)..

     

     

    gr. frz.

  14. Citaat:

    oh ja........ en als ik toch aan het vragen ben. Kan ik binnen PHP het % teken gebruiken om procenten uit te rekenen ? of moet dit altijd via / 100 ?



    Nee, dat kan niet, het procent teken is om modulo uit te rekenen, nu vraag je je af, wat is dat, nou eigenlijk heel simpel, daarmee kan je een getal terug brengen naar een vaste getalreeks door het hoogste getal van de reeks met een factor van je getal te halen. huh? een voorbeeld:

    7 is mijn modulo getal, dus als ik x % 7 doe, moet er altijd iets tussen 0 en 6 uitkomen:

    10 % 7 = 3 (10 - 7 = 3)
    20 % 7 = 6 (20 - (7*2) = 6)
    39 % 7 = 4 (39 - (7*5) = 4)

    Ik hoor je denken, waar is dit handig voor, nou stel dat je weet dat een bepaald event over 39 dagen is, maar je wilt op je site niet hebben staan: over 39 dagen! maar iets mooier, dan kan je doen:

    39 / 7 = 5 (afgerond naar beneden)
    39 % 7 = 4

    Met deze getalen schrijf je dan: over 5 weken en 4 dagen!

    Zelf gebruik ik deze fuctie erg vaak voor dit soort truukjes, of andere dingen met tijden & datums. Maar er zijn ook wel andere functies denkbaar.

    frz.
  15. leuk, maar dat werkt natuurlijk alleen als het filesystem nog in orde is. als door badclusters of weet ik veel wat je bestandsysteem beschadigd is, moet je heel anders tewerk gaan, en vooral voorzichtig om je data niet helemaal te vernietigen.

    ik maak meestal een exate copy van de disk in een bestand op een andere disk, waarmee ik dan kan experimenteren om data terug te krijgen. Ervaring is helaas wel noodzakelijk...

  16. Citaat:

    Tevens moeten de regels andersom staan volgens mij? Bovenaan de lijst staat waarschijnlijk DROP ALL, vervolgens open je poort 2000 vanaf 1 adres, en daarna sluit je hem weer voor alle adressen? Altijd eerst alles dichtgooien en daarna pas weer specifiek openen!


    Nee, de regels staan in de goede volgorde. Eerst alles 'open' zetten en de laatste regel sluiten. Iptables gaat 1 voor 1 de regels af van boven naar beneden, als er een match gevonden wordt, dan gebruikt ie die. Het wordt een ander verhaal als je met default policities gaat werken (iptables -P INPUT
    DROP), die zet je wel bovenaan.
  17. De win2000 cd hoort de mogelijkheid te bieden om partities in te stellen en te formatteren. Je hoeft onder linux niets aan te passen voor windows (als je geen data wil backupen van je linux partitie). Windows verwijder op die manier vanzelf linux. Als dit niet kan is er iets anders aan de hand.

     

    Kan je ook beter specificeren over 'er gebeurd niets', want als er niets gebeurd zit de stekker er niet in, maar ik neem aan dat dat niet het probleem is. Dus, kom je wel in de windows setup? Welke melding komt over het scherm? Wordt je CD gelezen, boot ie van cd? etc. etc.

  18. Tja, zit er een beetje over na te denken, maar je zou het misschien kunnen doen met een routerboard 200, zoek maar met google, want commerciele links mogen niet.

    Nadeel is wel dat het ding een trage processor heeft (nu is dat niet erg voor een cardserver volgensmij) en het ding is ook niet echt uit te breiden. Er zit slechts 1 PCI gleuf op, wel kan je met USB redelijk wat aansluiten.

    standaard flashdisk met debian zijn beschikbaar.

     

    Wij gebruik(en)(te) deze systemen om draadloze netwerken aan te leggen

    (vanwege minipci en pcmcia), hoe de prestraties zijn onder andere omstandigheden kan ik wat lastiger beoordelen, maar ik ken de boarden wel redelijk goed. Als je vragen hebt moet je 't maar laten weten.

     

    Even op een rij:

     

    Voordelen:

    - Energie zuinig

    - Stil (geen bewegende onderdelen) & compact

    - Routerboard 200 heeft een IDE aansluiting (formaat 2.5 inch, converters beschikbaar).

    - Er kan geen windows op

     

     

    Nadelen:

    - Relatief duur

    - Moeilijk uitbreidbaar

    - Trage processor

    - Je zal op 1 of andere manier het aantal com poorten

    moeten uitbreiden, bv met een 2-poorts serial

    controller (circa 20 - 25 euro). Je pci slot is dan

    wel in gebruik, overige uitbreidingen moeten dan met

    USB.

  19. gewoon je buren uitnodigen om bij jouw digitaal te komen kijken... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

     

    Weet iemand toevallig of ergens een ITV1 audiostream vandaan te halen is? Wil graag ZDF kijken met geluid van ITV.. maar ik heb maar 1 schotel, met 1 LNB en 1 tuner..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...