Ga naar inhoud


yvessr

Lid
  • Items

    536
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door yvessr

  1. Ik wou graag mijn nieuwe Vu+ Zero V2 sturen met mijn Philips SRT8215/10 afstandsbediening... Echter de Vu+ code lijkt bij Philips niet te bestaan en dus kopieerde ik toets per toets elk commando. Het probleem is nu dat de afstandbediening wel werkt maar dat ik geen 2x achter mekaar dezelfde toetsfunctie kan uitvoeren, bv. 2x naar beneden lukt niet; ik moet daar telkens eerst een andere toets voor indrukken, en dan kan ik weer naar beneden...

    Heeft iemand daar aub een oplossing voor ?

    Bij voorbaat van harte DANK !

  2. Hi allemaal,

     

    sorry voor de late reply !...

    hier enkele aanvullingen op mijn 'probleem'-installatie:

    Vooreerst ik heb een Telenet router met 2,4 en 5 Ghz geactiveerd en die is uiteraard verplaatsbaar, echter niet zonder erg hinderlijke kabels doorheen de woonplaats (waar 'niet iedereen' thuis zou mee akkoord gaan) en dus toch NIET verplaatsbaar !

    Ik plaatste daarom dus een repeater op een gunstigere lokatie en sloot die per wifi aan met zijn eigen netwerknaam... vandaar dus 4 netwerken, 3x Telenet + 1 repeater...

    Ik gebruik nu op mijn normale werkplaats voor 70% de repeater wifi link met een veel sterker en sneller (getest met Oakla) signaal doch wanneer ik naar lokatie 2 of 3 ga moet ik absoluut veranderen anders heb ik bijna geen signaal meer... en dit telkens moeten omschakelen is toch wel hinderlijk, vind ik.

    Wat is er dus nu echt mee te beginnen ? (Theorie is gekend, maar wat is best in praktijk ?)

    Toch effen bijvoegen dat mijn laptop een Dell Inspiron 7570 is met i7 processor (slechts 6 maand oud) en dat ik nergens een automatische adapter-keuze instelling vond; ik kan de netwerken wel op 'automatisch' aanvinken maar ik betwijfel of daardoor automatisch een 'sterkte'-keuze gemaakt wordt ???

  3. Hallo allemaal,

    Ik heb thuis 5 wifi verbindingen (3 van telenet en 2 repeaters/versterkers) en wanneer ik me met mijn laptop in huis verplaats verandert de signaal ontvangst natuurlijk voortdurend wat zeer hinderlijk is en me verplicht telkens, naargelang in welke plaats ik me bevind, de verbindingen te testen en dan naargelang de metingen aan te passen, wil ik een goede internet download verbinding behouden...

    Ik zou het dus ten zeerste op prijs stellen moest ik een toepassing vinden (voor Windows 10) welke continu de verbindingen test en me automatisch met snelste wifi selecteert ... 

    Is zoiets mogelijk ?... Bestaat dit ?... Kan iemand me AUB helpen ? 

    Bij voorbaat van harte Dank !

  4. Beste vrienden,

    ... van harte dank aan jullie allemaal; ik kreeg het al meteen werkend met de eerste reactie van @jeevanhoof , maar vergat te bedanken... mijn excuses !

    Ik wens jullie al het beste voor dit nieuwe jaar en hoop dat dit forum even goed moge blijven als het tot nu toe was !

  5. Hello allemaal,

    kan iemand me AUB in enkele lijntjes uitleggen hoe ik opnames, opgeslagen op de inwendige HD van mijn Vu+Duo, kan streamen naar een Vu+Solo over mijn lokaal netwerk .

    Beide werken met OpenPli 6.2...

    Van harte dank bij voorbaat !

  6. Hallo,

    Ik las je rapport met interesse want ik dacht er ook reeds aan me zulke USB-tuner aan te schaffen om mijn Telenet digicorder te 'vervangen', maar... zou dit 'werken' ???

    De normale Telenet-kaart zal wel niet decoderen; misschien lukt het wel per softcam, maar spijtg toch dat er (nog steeds) geen Ci+ aanpassing is voor de Vu+.

    Hopelijk komt er hier nog wel een of andere reactie van een 'Turbo'-user !

  7. Hallo,

    Ik raak er niet uit en vraag hulp !

    Sinds enkele weken bezit ik een Vu+zero waarop nu OpenPli4 draait met enkele plugins en dit geeft me veel kijkplezier; echter... ik luk er NIET in mijn geliefd EPG overzichttabel CoolTVGuide 7.3 deftig aan de praat te krijgen, ttz mèt de picons !

    deze downloaden naar mijn USB-stick (in de 'picon'-map) lukt wel , maar GEEN picons in mijn overzicht !

    In vorige versies van de plugin kon men de piconmap definieren maar schijnbaar bestaat deze optie nu niet meer (of ik vind ze niet terug).

    Kan iemand me helpen aub ?

    Hartelijke dank bij voorbaat !

     

    ps. 1. als ik de picons in de traditionele /usr/share/enigma2/picon map steek loopt alles OK maar ik wil dit vermijden om mijn demo geheugen wat beschikbaar te houden. !

         2. als ik een beetje rondlees in andere forums staat daar wel links en rechts dat men een 'donatie' moet doen om aan een 'key' te geraken waarmee meer features zouden beschibkbaar zijn !... weet iemand daar meer over en hoe moet eventueel zulke donatie ???

  8. Hallo allemaal,

    Ik heb een laptop (Acer Travelmate) met ingebouwde bluetooth en welke draait op Windows 8.1. Ik gebruik daarmee een bluetooth muis van Microsoft maar... helaas valt deze valt regelmatig uit en komt dan weer terug online na een minuut ofzo...

    Ik probeerde reeds, tevergeefs, de laatste BT driver te installeren; eerst deze van de Acer site, daarna die van Broadcom en ook de recentste Microsoft driver voor mijn muis.... verandert niets !!!

    Kan iemand me helpen met een of andere goeie tip of oplossing ?

    Hartelijk bedankt bij voorbaat !

     

    :cool:

  9. Ik hoop voor jou dat je er suk6 zal mee hebben; en meer dan ikzelf, want een maand of 2 geleden kocht ik me eveneens een nieuwe Bisat met een 3x LNB-houder (voor 13°, 19°en 23°) en daarbij 3 alps quads.. en met als resultaat een zeer povere ontvangst na herhaaldelijk uitrichten (slechts 79% voor 19°, en maar 59% voor de HD kanalen van 13°, om niet te spreken van 23°) ! Bij het uitrichten heb ik me gebaseerd op de centrale LNB, maar nu begin ik me af  te vragen of ik niet beter begin met de zwakkere Hotbird ?...

    Gisteren avond viel er effen wat sneeuw en ALLES ging in de mist !!! ik heb mijn TV gewoon mogen uitschakelen.

    Ik vraag me in feite af welke waarden als optimaal (of correct) mogen verwacht worden bij een perfecte uitrichting met deze schotel en Alps lnb's ?

  10. Ik heb vanmiddag mijn schotel uitgerust met een drie lnb's via een diseqc 2.0 met 4 ingangen doch slaag er niet in deze config in te stellen op mijn Vu+Duo met VTi 6.0 image.

    Als ik tracht over te schakelen van de gewone config diseqc A/B (Astra / Hotbird) naar diseqc A/B/C/D dan krijg ik slechts A en B ingevuld en de ingangen C en D lijken onbekend en niet configureerbaar !!!..............

    Ik heb een volledige scan uitgevoerd... tevergeefs !

    Hoe moet dit ?

    Graag wat hulp a.u.b.?

    Hartelijk dank bij voorbaat ! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...