Ga naar inhoud


alfred de witt

Lid
  • Items

    1323
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door alfred de witt

  1. Eind mei stopt Caiway met het analoge tv signaal via de coax en ik vraag mij af of dit nog gevolgen heeft voor mijn VU DUO 4K met cable tuner. Hier zit de coax van Caiway op aangesloten maar ik ga er vanuit dat dit al een digitaal signaal is en dat alleen de zenderlijst aangepast gaat worden of zie ik iets over het hooft?  

  2. Ik heb op zolder al jaren lang een VUZERO staan maar sinds afgelopen week werken een deel van de kanalen niet meer zoals NPO2, de filmkanalen en SBS9 om maar enkele voorbeelden te noemen. Inmiddels een nieuwe kanalenlijst erin geplaatst, sw geupdate maar niets helpt, ik denk dat de tuner voor een deel stuk is, wat kan ik nog controleren?  Als ik overigens een andere ontvanger plaats werkt wel alles dus het probleem zit in de ontvanger.  

  3. 22 uren geleden, pietpiet50 zei:

    jammer dat de topicstarter tot nu toe niet reageert. Maar goed, we wachten af en anders gaan we verder op zoek.

    De topicstarter was erg druk en ziet vandaag pas jouw reactie. De krimptang is naar een kennis gegaan en is dus weg.

  4. ik heb in mijn DUO4KSE een Canal digitaal kaart, een polsat module en een Caiway kabel abonnement en ik zorg ervoor dat er op 3 ontvangers in het huis gekeken kan worden naar wat men maar wil. 

    Inmiddels mijn DUO4KSE werkend, al mijn instellingen en opnames zitten er weer in. Wel 2 problemen want mijn eigen Poolse kanalenlijsten en de lijst met Polen zenders uit de kanalenlijst van Hans werkt niet,  13E werkt wel met mijn T90 en ook de beide ontvangers werken gewoon met deze zenderlijsten. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met kanalenlijsten. Vanavond eens verder kijken of ik dit kan oplossen.

    Ander punt betreft het LCD, tot nu toe heb ik alleen een klok op het display kunnen krijgen en heb de app ook gedownload maar ik zie 100 instellingen staan maar overzichtelijk is het niet.

    De kabelontvanger werkt perfect, moest wel eerst handmatig de caiway zenders downloaden voordat de kanalenlijst van Hans voor Caiway tot leven kwam.

    Qua kwaliteit zie ik weinig verschil met mijn VU duo2 maar ik moet er eerst eens goed voor gaan zitten.

  5. ik moet wat regels toevoegen in mijn cam en daarom gebruik ik CCcam 2.3. Heb hem nu op een usb staan dus moet ik even uitzoeken hoe ik hem op de ontvanger krijg. Als dat werkt kan ik mijn schotels aansluiten op de nieuwe ontvanger en mijn 20 timers opnieuw programmeren en ik ben nog opnames die ik niet kwijt wil aan het overzetten naar e nieuwe ontvanger. Ik heb de tijd.

  6. ik heb mijn kabeltuner werkend met de caiway kanalenlijst en dat ziet er strak uit, 8 opnames tegelijk getest en dat werkt allemaal dus tot zover perfect. Ik wil alleen met vti mijn cccam met alle instellingen erin zetten maar ik kan geen cccam downloaden zie alleen oscam staan in de instellingen. Hoe kan ik handmatig cccam in de ontvanger plaatsen want ik heb daar geen ervaring mee. Heb wel de dcc tool om te communiceren met de ontvanger. Is het een kwestie van cccam op de juiste plaats neerzetten en dan via de box activeren of moet ik meer doen? 

  7. ok, dat klinkt goed dan voor Caiway. Ik kan alleen Caiway of Delta kiezen en dat is dan sinds kort dat Delta erbij is gekomen.

    Een andere vraag, hoe flash je in een duo 4K SE de `VTI sw?   Heb inmiddels op veel knopjes gedrukt maar de usb wilt niet starten.

     

    Laat maar, is inmiddels gelukt, usb was niet fat32 geformatteerd :( .

  8. ok dus ik kan bijvoorbeeld zenders opnemen en ook tegelijkertijd kijken zoals met de satelliet tuner. Ik heb dus geen ervaring met die kabeltuners.

    Kan ik met die kabeltuner zenders van Ziggo kijken, heb een Caiway abonnement dus mijn gevoel zegt mij dat dit niet werkt en dat ik alleen het aanbod van Caiway kan bekijken. 

  9. heb de vu duo 4k se inmiddels ontvangen en een losse extra kabel tuner erbij alleen het blijft verwarrend m.b.t. deze kabel tuner. Op de doos staat FBC DVB C tuner version 2, support 8 tuners.

    Op internet kom ik echter andere tuners tegen voor support 8 tuners met 1 ingang, mijn tuners heeft 1 ingang en 1 uitgang. Ik zie ook verschillende prijzen dus erg verwarrend allemaal. Ik ga maar gewoon inbouwen en dan zie ik het wel.

  10. En met de dual dvb s2x kan ik 2 verschillende schotel configuraties op aansluiten zoals ik nu heb op mijn duo2, ik heb daar 3 satelliet tuners in zitten waar van er dus 1 vervalt maar daar komt de kabeltuner voor in de plaats. 

    Het is idd duo 4k se tonskidutch, jij loopt ook al heel lang mee op sat4all.

  11. Omdat ik heel lang kan gaan wachten op een Ultimo ga ik denk ik een duo2 4K kopen met een satelliet tuner en een kabel tuner. Ik heb een T90 schotel met 12 lnb's en een Philips offset 90cm schotel en heb nu 3 kabels in mijn duo2 zitten en heb ook kabel die rechtstreeks in mijn LG tv zit.

    Enkele vragen,

    1e Is de duo2 4 K wel gewoon leverbaar 

    2e Wat kan ik allemaal met de kabel tuner, meerdere kanalen tegelijk opnemen? 

    3e Heb ik meerwaarde aan de satelliet tuners die meerdere kanalen tegelijk kunnen opnemen ? 

    Ik ben er m.b.t. satelliet al een aantal jaren uit en ben een gebruiker geworden.

     

  12. ik heb inmiddels de elektra over app werkend en vandaag een vastloper gehad bij afspelen van een opname. De indruk tot nu toe is dat openpli gelikter lijkt dan VTI maar minder stabiel. Ik kijk het nog even aan, als het mij begint te irriteren if een belangrijke opname is niet af te spelen ga ik terug naar VTI.

  13. Ik heb inmiddels sinds dit weekend ook op mijn duo2 openpli 7.3 geïnstalleerd en tot nu toe werkt het goed en ziet het beeld er ook beter uit al bij VTI maar dat is een kwestie van instellingen. Ik heb echter 2 zaken, 

    1e hoe stel ik deep stand-by in, heb de elektra power app geïnstalleerd en ingesteld maar deze werkt niet, via stand-by modus heb ik geprobeerd de ontvanger in te stellen tussen 7h en 23h maar dit werkt ook niet. Onder VTI werkte elektro app wel. Wat doe ik fout ? 

    2e Gisteren een film opgenomen en die kan ik niet afspelen, hij blijft vast staan. Ik neem dagelijks 2 of 3 programma's op en dit is de eerste keer, bij VTI overigens nog nooit gehad. Is dit herkenbaar of is dit echt toevallig dat dit gebeurt.

  14. het instellen van 40 naar 500gb lukt mij niet, geen idee waar ik dit moet aanpassen. de fchk stopte na 3 minuten met een error melding dat >17,5% errors geeft, een herstart loopt in 15 seconden door de test heen. Ik denk dat er dus een duidelijk probleem in de hd zit en ga een nieuwe aanschaffen.

  15. zover ik in de instellingen zie neemt hij op op tuner A en schakelt hij over naar tuner B als je wilt kijken, dat is toch de standaard instelling ?  Is het advies om dit aan te passen naar A standaard kijken en B voor opnames ? 

    Inmiddels 5 vastlopers gehad na donderdag middag.

    Ik ben ook op zoek hoe ik de harde schijf kan controleren op bad sectors, ik zie geen applicatie hiervoor of moet ik dit in het menu van de harddisk zelf starten via controle harde schijf en wat controleert hij dan met deze optie.

  16. Na wat gehannes met kanalenlijsten heb ik openpli 4.0 vervangen voor 7.3 want deze zou stabieler en beter zijn dan 4.0/. Bij 4.0 stond de ontvanger bij dagelijks gebruik zo'n 3x per week vast en moest hij uit en aangezet worden.

    Eergisteren heb ik 7.3 erop gezet en bij het nalopen van de instellingen liep hij vast toen ik de opname lijst opriep. Gisteren liep hij ook weer vast en ik krijg de indruk dat het met name met opnames of harde schijf te maken heeft maar echt zeker weet ik het niet. Feit is dat ook bij open pil 7.3 de ontvanger nu 2x is vastgelopen in 3 dagen. Ik ga het nu nog een week aankijken maar kan ik wellicht gerichter gaan kijken om uit te zoeken waar het probleem zit ? 

  17. ik gebruik dreamboxedit om de lijsten erin te zetten. Ik heb inmiddels openpli 7.3 geïnstalleerd en de standaard kanalenlijst is volgens mij van Hans. Na 5 minuten had ik bij het oproepen van de opnames een vastloper, ik hoop dat dit eenmalig was en dat de ontvanger verder stabiel is.

    De open pli ziet er trouwens wel goed uit, verder ontwikkeld als vti lijkt het wel. Ik ga ook voor de duo2 kijken of openpli 7.3 een optie is.

  18. als alles goed werkt bij 4.0 waarom zou ik dan updaten naar 7.3. Ik wil nu alleen de kanalenlijst verversen maar de 9 november lijst pakt hij niet via de satelliet. Ik heb inmiddels wel via het netwerk de kanalenlijst in de solo2 kunnen zetten dus ga eens kijken of die nu wel goed loopt.

    Via de satelliet kun je dus niet kiezen om de oktober lijst er in te zetten en de oude lijst wist hij waardoor je ineens zonder lijst zit.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...