Ga naar inhoud


winwiz

Lid
  • Items

    8409
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door winwiz

  1. In principe is elke Synology geschikt voor wat je wil. Voor hoofdzakelijk opslag heb je geen supersnelle versie nodig. Ik heb ook nog een oudere DS414 staan die mijn GBit verbinding helemaal vol trekt (114 MB/s)

     

    Foto's opslaan kunnen ze allemaal en via Photostation kun je ze overal ter wereld bekijken via een webinterface of een app op je telefoon of tablet. Dyndns wordt ondersteunt en, zeker belangrijk, een automatisch geupdate SSL certificaat via Let's Encrypt.

    Voor software backuppen is er ook een applicatie op de NAS beschikbaar.

     

    Persoonlijk zou ik minimaal een 4 bay apparaat kopen om toch wat toekomst zekerder te zijn.

    Gebruik btrfs voor de handige snapshots die zeer snel gemaakt worden en bijna geen ruimte in beslag nemen

    Gebruik SHR om flexibel schijven te kunnen toevoegen van desnoods verschillende groottes

     

    Als je geen zeer intensieve leesopdrachten hebt, voegt een caching SSD weinig toe is mijn eigen ervaring. Ik haal gemiddeld 3% cache hit rate, maar ik heb er dan ook veel grotere bestanden op staan.

  2. Het is ook wel handig om de juiste error code te weten (met het type lens), dan kun je meer in de juiste richting zoeken. Er zijn bepaalde series objectieven waarbij de interne 'bedrading' defect raakt zoiets als in het voorbeeld hieronder. Om dit zelf te repareren vereist de nodige durf en handigheid (ik heb het 1 keer gedaan maar doe het nooit meer ;) )canon-5d-error0102.JPG

  3. SD kaarten kunnen plotseling gewoon defect raken, evenals usb sticks. Als je nog iets terug wil proberen te halen zijn er gratis programma's, zoals recuva, die je kunnen helpen. Probeer in ieder geval niet tussentijds iets weg te schrijven of andere dingen te doen met de SD kaart.

  4. 4 uur geleden zei Psychosammie:

    Ja hoor. 

     

    Startpage.com voortaan gebruiken. 

     

    Google was mij al lange tijd een doorn in het oog. Moet soms door 2 pagina's advertenties bladeren. Ben daar wel klaar mee. 

     

    Ja hoor goeie tip....  'verbeterd door Google'  en wat krijg je?  Dezelfde advertenties.  :cool:

  5. Sowieso is het altijd beter om een herstart te doen na updates, ook als het niet wordt 'afgedwongen' en bij normaal gebruik zeker 1 x in de week als je gewend bent om een computer in slaapstand te zetten. (Laptop deksel dichtklappen)  

     

    Met de huidige PC's voorzien van een SSD is de opstarttijd zo kort geworden dat het netjes uitzetten 's avonds nagenoeg geen vertraging oplevert. 

  6. Zoals anderen al aangaven is het gewoon niet mogelijk om FM aan te zetten in een iPhone. Het zal best dat het in de chip zit ingebakken maar als je er in het ontwerp geen rekening mee houdt zoals antenne's, audio uit en dat soort zaken zal het nooit gaan werken. In veel telefoons worden de oortjes als antenne gebruikt als ze een fm ontvanger hebben, maar de iPhone 7 en 8 hebben geen koptelefoon uitgang.......

     

    Overigens waren er al geruchten in 2009 over deze 'feature'..   https://tweakers.net/nieuws/63073/apple-komt-met-fm-radio-applicatie-voor-iphones-en-ipods.html

     

    Als je dan toch foto's wil vergelijken kun je de originele jpg's ook als bijlage bij een post bijvoegen. Geen kwaliteit verlies. Ik ben het met Michael eens, de foto's zijn mooi maar als je er technisch naar kijkt bevatten ze o.a. veel kleurruis ondanks dat er veel aan ruisreductie is gedaan wat weer ten koste gaat van de scherpte. Aan de andere kant mag je van een kleine sensor in en telefoon niet te veel verwachten met het weinige licht op de tijd van de dag van de opname. De iPhones staan bekend om zijn natuurlijke foto's, niet altijd het allerscherpst of de mooiste kleuren maar met een blinde test bijna altijd de voorkeur.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...