Ga naar inhoud


Xamuh

Lid
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Xamuh

  1. Ook beetje alles geprobeerd om kwalitatief verantwoord de vanaf 1967 gemaakte 8mm-filmpjes naar digitaal te transfereren. Projectie op diverse oppervlaktes, de Glasscreen Videoconverter aangeschaft... Los van het probleem dat de Sankyo-projector moeilijk te regelen viel qua snelheid, stelde ik iedere keer weer hetzelfde vast : ik kon de contouren van de lamp op geen enkele manier vermijden. Met Glasscreen Videotransfer werd dat iets beter, maar het diffuse karakter leidde dan weer tot een relatief onscherp beeld. Mijn "entourage" maakte net iets te vaak de opmerking : "kijk, hij gaat het nu nog eens proberen".

    Historische opnames... die kun je toch niet zomaar verloren laten gaan. En ja, ik heb het eens geprobeerd bij [Commerciele link verwijderd]. Het resultaat was meer dan behoorlijk, om niet te zeggen verbluffend. Kostprijs is in deze een relatief begrip : die kwaliteit bereik je zelf nooit en als je wat selectief bent, dan laat je alleen de echt waardevolle filmpjes omzetten.

     

    X

  2. Ik vrees ervoor. Overzicht (op Telerama dus) tot volgende week woensdag eens bekeken en geen spoor van Page & Co. Europe2 TV wordt dan ook nog eens Virgin 17. Toen ik nog Virgin 17 was, kwam ik met Physical Graffiti thuis... <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

  3. Sorry, liefhebbers, ik vrees dat de "betrouwbare" programma-overzichten ons (eens te meer?) in de steek hebben gelaten.

     

    Goldorama is nachtvullend. Het was nu eens de moeite.

     

    Zuchtend...

  4. Potverdorie, al zappend op terechtgekomen : Europe2 TV is zo goed als het hele Mothership met Led Zeppelin erop aan het uitzenden. Programmagids van Europe2-site wil bij mij niet opengaan. De Zepjes zouden - volgens Telerama.fr - nog tot 01:50 doorgaan.

     

    Voor de geïnteresseerden...

  5. Of het allemaal wel back komt, zal van de curator afhangen. Globo Electronic GmbH, één van de grotere Duitse distributeurs van satelectronica, is namelijk overkop gegaan. Globo was sinds februari hoofdaandeelhouder van Nedersat en sleurt in zijn val de aanbieder (Nedersat dus) van Full-X met zich mee. Hopelijk wordt er voor dat onder-deel (sic) van Globo een oplossing gevonden, want je moet toegeven dat Full-X kwalitatief het betere aanbod voorschotelde. Ook de site is er eentje om "u" tegen te zeggen : steeds up-to-date, degelijke database en aangenaam surfable. Je hoeft niet meteen een natuurfilmfanaat te zijn om dit te erkennen. Bij Nedersat zitten volhardende workaholics die nu best wel een schouderklopje (en een financieel sterke overnemer) verdienen.

    (bron : www.telesatellite.fr)

     

    xamuh (een, eh, lief-hebber)

  6. Edwardje heeft m.i. gelijk. Op de nieuwe frequentie (vanaf 12 okt definitief) werkt de emu niet langer.

    Hopelijk is CD vriendelijk en wordt Talpa toegevoegd aan het settopboxpakket <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  7. Klopt helemaal, Zeeteefje.

    Je kunt het beter hebben over TPSCrypt 2, want dit is helemaal geen Thalescrypt.

    Blijkbaar is er een middel gevonden om door een aanpassing van de nano (die niet langer superencrypted is met een XOR-algoritme) de ECM-instructie te wijzigen tussen kaart en CAM. Algoritme en data op de kaart zijn blijkbaar niet aangepast.

     

    Gerdy zou dat in principe bij een volgend bezoekje in Rijsel eens kunnen checken...

     

    Xamuh

  8. Verschil TPSCrypt 1 en 2 en een onderweg gevonden logging.

     

     

     

    *Logging TPSCrypt 1

    00 81 70 38 00

    D2 01 01 : specifiek voor TPSCrypt

    90 03 00 78 0A : nano 90 geeft id provider en gebruikte key, in dit geval id 007800 key 0A

    DF 0A 1E 13 1B 45 D3 25 CF 60 31 7B : nano DF --> blijkbaar heel eigen aan TPSCrypt

     

    E2 03 31 72 02 : nano E2 event

    EA 10 : nano EA gevolgd door primaire en secundaire CW

    F0 08 : nano F0 voor signature

     

     

    *Logging TPSCrypt 2

    00 81 70 66 00

    00 D2 01 01 : specifiek voor TPSCrypt (niet gewijzigd blijkbaar)

    40 03 00 7C 0B : nano 40 die nano 90 vervangt; geeft nog steeds providerID en key : 007c00 en key 0B

     

    DF 30 20 3E 11 22 DE 92 C3 19 3E A0 04 2E AD 21 3B 6C 8E 10 BA 09 83 12 52 02 9B DC 3E 74 F1 4D 48 08 B9 4B 87 0B 33 36 1C 68 60 D0 BF 21 8F 61 43 2E : nano DF lengte 30h, i.e. 48 bytes. Die lengte kan per provider variëren. Waar die nano precies voor staat, weet ik niet, maar wellicht moet het "compatibiliteitsprobleem" hier wel gezocht worden.

     

    E2 03 31 72 02 : nano event

    E2 03 31 72 31 : nano event

    E2 03 31 72 07 : nano event

     

    EA 10 DD C9 E1 70 18 8F 66 AA 05 3A 5D FE 88 DC 95 9E : primaire en secundaire CW

    F0 08 B3 4C 40 9D 50 08 31 FB : signature

     

    Misschien moet het antwoord elders worden gezocht, maar na een speurtocht via (sic!) enkele forums bleek dat alle TPS-kanalen wél met een goldkaart te openen zijn op een aantal Sagem- en Simba-deco's. Die "begrijpen" de DF-string dus wel...

     

    Ik herinner me uit een illuster verleden - correct me if I'm wrong - dat we het voor TPS ook eens moesten gaan zoeken in het beperken van één provider per kaart en dat bovendien de volgorde een rol speelde : een "fake"-provider op 0 en de echte provider op 1. En dan is er nog de misschien meest essentiële vraag : welke ontvanger met welke soft ?

     

    Hopelijk neemt de Admin <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> het me niet kwalijk dat ik dit bericht niet heb gepost in "loggen en emuleren", want dit zit er zo'n beetje tussenin.

     

    Xamuh (de kleine)

  9. Nu weet ik niet of dit Franse bericht woord voor woord schrijft wat TPS heeft meegedeeld.

    Vertaling zou dan zijn : TPS onderneemt een nieuwe anti-piraatactie door het uitzenden van signalen die tot doel hebben piratenkaarten onbruikbaar te maken voor andere dan huurdecoders. Dat is ook het geval voor de TPS-decoders die gestolen zijn of niet geretourneerd binnen zes maand [na het vervallen van het abonnement neem ik aan]. De TPS-distributeurs hebben de opdracht gekregen dat type decoder, dat een specifieke code weergeeft, niet te vervangen.

     

    Er zit wel een eigenaardigheidje in de tekst. Als je de tekst op de keper beschouwt, zou dit betekenen dat piratenkaarten wél zouden blijven werken in gehuurde decoders. Conclusie : software-update ?

     

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

  10. @vsat128

     

    Het feit dat we de Europese openbare omroepen allemaal FTA zouden moeten krijgen is iets waar wat meer voor zou geijverd moeten worden.

     

    Maar waarom alleen de openbare ? De "vrije" commerciële hoeven evenmin achter een codering verscholen te zitten.

     

    Probleem blijven natuurlijk de uitzendrechten. Dat het vooral de film- en sportrechten zijn die roet in het eten gooien moge duidelijk zijn : hier zijn gigantische bedragen mee gemoeid. Dat de Duitsers hun Olympische beelden over heel Europa mogen verspreiden heeft niet alleen te maken met het feit dat ze er dan ook fenomenaal veel voor hebben betaald, maar ook omdat het precies de openbare omroepen zijn die in heel Europa de rechten voor de Spelen hebben (dank zij EBU). Gesteld dat er één commercieel station de Spelen achter slot en grendel had gestoken, dan zou er een hoop herrie zijn ontstaan. In 2002 was dat het geval met het WK voetbal. In Duitsland moest ervoor betaald worden (Premiere), dus moesten alle andere Europese zenders die in Duitsland konden ontvangen worden hun signaal scramblen.

     

     

    Er zit natuurlijk nog een andere financieel addertje onder het gras : wie betaalt voor de verspreiding van het signaal ? Als een zender rechtstreeks naar bijvoorbeeld Astra uplinkt, dan is er een overeenkomst tussen de zender en Astra. Er zijn dus maar twee partijen bij betrokken. Als er echter een derde signalen "opkoopt" en naderhand verspreidt, dan moet er én voor het verspreide signaal in principe betaald worden én voor de uplinking. Canal, TPS, Viasat verrijken hun pakket met een aantal "vrije" zenders om hun effectieve betaalpakket verkocht te krijgen. Aan die "vrije" (openbare en commerciële die normaal via terrestriële weg vrij ontvangen kunnen worden) moet dus niet alleen een vergoeding betaald worden, maar die zenders kopen alleen uitzendrechten voor terrestriële verspreiding die landgebonden is. Het satellietsignaal mag dus in principe de landsgrenzen niet uit.

     

    Ik ben bang dat de toekomst er door de komst van DVB-T helemaal niet leuker op wordt voor ons "Europese gevoel". De enige manier waarop Astra & co zullen reageren is duidelijk : werken met heel gerichte beams waardoor je heel afgebakende footprints krijgt en bijvoorbeeld Spaanse zenders alleen nog op het Iberisch schiereiland zullen ontvangen kunnen worden.

     

    Het wordt hoog tijd dat een echt Europees voelende politicus eens zijn stem laat horen in Straatsburg of Brussel, want het dreigt de foute kant uit te gaan. In plaats van Europeanen dreigen we op televisievlak kleine in onszelf gekeerde keuterboertjes te worden, die af en toe eens door een dakraam naar de sterren kunnen kijken (of naar de buurvrouw als we met het juiste kaartje zwaaien).

     

    <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

     

    Xamuh

  11. Dat is nou net wat ik bedoel : wie dit leuke, interessante, boeiende en informatieve nest wil bevuilen moet er maar uitgegooid worden en elders gaan koekoeken. Dat was eigenlijk het punt.

    En ja, 1 april heeft tot creativiteit aangezet. Ik heb een panfluit op mijn receiver geplaatst en als ik nu zap lijkt het wel of ik George Zamfir ontvang. Dus toch een beetje Hellas...

     

    Xamuh (nep sinds 2001) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

  12. Beste Toxiq,

     

    ik heb alle begrip voor de bijzonder drastische maatregel die je hebt genomen, maar vind je dit niet een beetje té drastisch? Wie zich niet aan de regels van het board houdt, kent de gevolgen. Aangezien er toch wel een degelijk registratiesysteem is, weet je wie de zondaars zijn. Zou het dan niet beter zijn die zondaars naar het vagevuur te sturen, i.e. uitsluiten en de anderen nog een beetje de kans te geven hun, eh, hemel te verdienen ?

     

    Xamuh (maar niet de faailtjes-Xamuh dus)

  13. Daar gaat het nu precies om. De Europese Commissie wijst op een richtlijn die reeds in 1993 werd uitgevaardigd ( http://europa.eu.int/comm/internal_market/en/media/cabsat/index.htm ).

    Het gaat er niet om of ik met het "buitenland" zaken wil doen, het gaat er wel om dat het "binnenland" voor goederen en diensten Europa is. De Europese Commissie zou er op zijn minst in moeten slagen - en daar heb ik al meerdere keren voor gepleit - dat een Europese burger de mogelijkheid heeft om de openbare Europese omroepen te bekijken. En dan heb ik het wel degelijk over de integrale programmatie en niet over een selectie. Dan pas kun je van een cultureel verenigd Europa spreken. Nu zijn het vooral de Amerikanen die uit de rechtenkwestie munt slaan. Dat pay-tv zijn exclusiviteiten behoudt, doet hier eigenlijk niets terzake, wat wél een doorn in het oog blijkt te zijn is het feit dat precies die pay-channels de openbare omroepen mee achter hun codering stoppen. Dat zogenaamde "gratis pakket" zou geen coderingsbeperking mogen hebben of anders als controlled circuit moeten beschouwd worden. Dat is wat kabelmaatschappijen doen. Die hebben echter een monopolie en laten me geen keuzevrijheid. Als Europese medepassagier vind ik het maar logisch dat Europa mij die keuzevrijheid kan garanderen. Daar zou eindelijk op Europees vlak iets aan moeten gebeuren, want zolang daar geen oplossing voor gevonden is, werkt men de "piraterij" in de hand. Het is duidelijk dat de Europese Commissie "piraterij" bestempelt als het "stelen van signalen waardoor de provider inkomsten derft". Strikt genomen betekent dit de diensten waar moet voor betaald worden en dat is maar logisch ook. Het "gratis" pakket bevindt zich bijgevolg in de grijze Europese zone, die zone waar een andere dan een ongezonde interesse voor bestaat.

     

    Het volledige persbericht : http://europa.eu.int/rapid/start/cgi/gue...mp;amp;display=

     

     

    Xamuh

     

     

     

  14. @Gerdy (eh, wel al een tijdje terug)

     

    Mijn inschatting desbetreffend is dat het best is even afstand te nemen van het idee dat WIJ ontvangst van alle Belgische zenders via satelliet wel heel erg zouden appreciëren. Bekijk het dus eens van de andere kant : wat is het belang van uitzendingen via satelliet, wat is de toegevoegde waarde, wat is de noodzaak ervan en wat zijn de huidige beschikbare signaaldragers ?

     

    Voor VTM is het eenvoudig : één straalverbinding die via kopstations van de kabeldistributeurs de kabel bedienen. Voor VRT zijn dat de bij wet verplichte zenders (jawel) die een serieuze hap uit het budget vertegenwoordigen. VT4 is vorig jaar overgestapt op een zelfde systeem als VTM.

    Hoe ziet de toekomst eruit ? Een overstap naar een puur digitaal signaal is onvermijdelijk. VTM hoeft in principe niets te ondernemen : Telenet (dat alle Vlaamse kabelmaatschappijen heeft gekocht) bepaalt de manier van distributie via kabel. Dit zal in eerste fase voor het basispakket (de must carry-zenders) analoog moeten blijven, maar de supplementaire pakketten zullen een settopbox vereisen wegens alleen digitaal beschikbaar.

     

    Aangezien VRT volgens de wet verplicht overal comfortabel ontvangbaar moet zijn, kan het niet anders dan dat het analoge signaal nog geruime tijd zal worden verspreid, maar dat het uiteindelijk (cfr. UK) digitaal wordt, staat als een paal boven water. VRT heeft gekozen voor het Digitale Thuisplatform dat via DVB-T zal worden uitgezonden. Dat lijkt me logisch als je met eigen zenders het gebied volledig dekt. We mogen aannemen dat er vanaf volgend jaar televisietoestellen beschikbaar zullen zijn die specifiek voor het ontvangen van DVB-T zijn uitgerust. Men moet het wel nog eens worden over de standaard, maar als we de Britse, de Nederlandse en vooral de Duitse evolutie bekijken, dan zijn we daar niet ver meer vanaf. In Berlijn worden de analoge uitzendingen in augustus dit jaar zelfs volledig geliquideerd ! Dat wordt het echte proefgebied voor DVB-T.

     

    Er ontstaat dus een gekke vorm van dualiteit : in Groot-Brittannië heeft ITV aan den lijve ondervonden hoe nefast het wel kan zijn niet in te stappen in een bepaalde distributievorm. ITV bleef heilig geloven in DVB-T en wou niet mee in het pakket van grote commerciële SATELLIET-concurrent Sky. BBC heeft op beide paarden gewed en blijkt op dat vlak de echte winnaar.

     

    Maar daar ging het dus tussen satelliet en DVB-T. Hier (in Nederland en België) gaat het hoofdzakelijk over kabel en DVB-T. Voor de kabel geldt het must carry-statuut, voor DVB-T is er op dat vlak niets bepaald. Vraag is of zowel VTM als VT4 (Vitaya, Kanaal Z, Liberty om van de regionale nog te zwijgen) zullen willen wegblijven bij DVB-T. Op dit ogenblik beheert VRT de technische infrastructuur en dan zou je een situatie krijgen waarbij VTM via de VRT-structuur haar signaal moet verspreiden. Anderzijds is het wel zo dat een DVB-T-ontvangen een eenmalige kost impliceert, terwijl een kabelabonnement toch jaarlijks (waarschijnlijk) zo'n 100 euro zal kosten. Een basisontvanger voor DVB-T (zonder interactieve mogelijkheden noch harde schijf) zal in Duitsland 200 euro kosten. Ergo : op twee jaar tijd zijn de kosten verhaald en daarna kost het geen cent meer. En misschien vindt VTM het wel interessant om haar markt met 5% bereik uit te breiden.

     

    Als je de kijkcijfers in Vlaanderen bekijkt, dan wordt gemiddeld 90% van de Vlaamse kijkers door de must carry-zenders bediend. Het is dus een bizar fenomeen dat meer keuzemogelijkheden quasi geen impact hebben op de basiszenders. Een kleine groep die hards vindt die supplementaire zapmogelijkheden leuk, maar het blijft wel steeds die ene kleine groep. Voor 1989 werd er in Vlaanderen nog een keuze gemaakt tussen vijf zenders : TV1, TV2, Nederland 1, 2 en 3. Bij de komst van VTM werd na een paar jaar nog overwegend gekozen tussen TV1, TV2 en VTM. De overstap van tal van Nederlandse coryfeeën naar het in Vlaanderen niet te ontvangen RTL4 speelde natuurlijk ook een grote rol. Toen het zenderaanbod uitbreidde met nichezenders zorgde dit voor zo goed als geen verschuivingen.

     

    Je voelt het dus al : voor de meeste Vlamingen zal het een keuze worden tussen de kabel (waarbij Telenet-internet zo vriendelijk wil zijn niet aan koppelverkoop te doen in tegenstelling tot Belgacom met ADSL) en DVB-T.

     

    Waar zit satelliet (en het Belgacom-plan dus) mijns inziens in dit hele plaatje ? Het zou me niets verbazen dat Belgacom de stille derde speler wil worden, niet in het minst omdat Belgacom ook de partner is in de interactieve DVB-T-distributie. De aanleiding voor het Belgacom-plan moet - maar dat is slechts een vermoeden - gezocht worden in het debacle van Vivendi waarbij Canal+ France de Nederlandse en Belgische dochtertjes kwijt wil. Dan zou het natuurlijk interessant zijn met een Benelux-pakket uit te pakken waarbij zowel de Nederlandse als de Vlaamse zenders te ontvangen zijn (zie mijn bericht waarin ik het over een "controlled circuit" had). Dan zou Belgacom op televisievlak wel eens de contentprovider kunnen worden met de ruimste geografische dekking. Daarbij komt nog dat als je dat met een aanvaardbaar systeem doet je de FTA's er gratis bovenop krijgt. De consument zou dan de keuze krijgen tussen DVB-T met maximaal 30 zenders (maar zullen dat er ooit zoveel worden?), een kabel waarbij zelfs voor het basispakket zwaar moet betaald worden of een satellietontvangst waarbij de "vrije" signalen aan een fractie van de prijs kunnen worden verschaft (cfr. de commerciëlen en de openbare in het Canal-pakket in Nederland).

     

    Uiteindelijk primeert één element : wat is de potentiële (financiële) return ?

     

    Het blijft dus nog wel koffiedik kijken, maar VRT, VMMa of VT4 met integrale programmatie op satelliet kan niet zonder codering. Bovendien mag je niet vergeten dat BVN er ook nog is en dat VRT daar voor wat de informatieve programma's aangaat rijkelijk aanwezig is.

     

    groets en een goeie verzekering voor 2003 !

     

    xamuh

     

  15. @indieke

     

    Foute redenering ! Televisiezenders kopen rechten voor een grondgebied. Dit staat los van de officieel geregistreerde inwoners van dat "gebied" - in de meeste gevallen een land. In principe mag daar niet van afgeweken worden zonder de rechtenhouder daarvan in te lichten. Een Nederlander die zijn satinstallatie op een Spaanse camping gebruikt mag dus eigenlijk niet naar de Nederlandse zenders kijken, zelfs al heeft de brave man een officieel abonnement.

    Deze polemiek zou eindelijk eens moeten aangekaart worden in het "Europees" parlement dat op dat vlak verre van Europees kan genoemd worden omdat vooral Amerikaanse distributeurs daar beter van worden. Maar hoe los je dat op ? Nederland betaalt anderhalve keer zoveel rechten als Vlaanderen, ook al gaat het over meer dan een dubbel zo groot kijkerspotentieel. De Duitsers betalen vaak onwezenlijk hoge bedragen en dat weerhoudt de Amerikanen ervan om moeilijk te doen. Een andere reden die de Duitsers steeds aanhalen is dat ze nooit originele versies uitzenden (behalve terrestrieel dan), maar "aangepaste" (lees : gedubde) versies. Vraag blijft of het land dat de laagste rechten betaalt het signaal net zo goed in heel Europa mag verspreiden als een land dat een veelvoud aan rechten moet ophoesten. Daar zal het schoentje uiteraard blijven wringen en mocht dat zo zijn, dan zal iedereen zich wel in Liechtenstein of Andorra gaan vestigen...

    De enige oplossing lijkt me een een soort controlled circuit waarbij het voor iedere Europeaan mogelijk wordt zich op om het even welk satellietzenderaanbod te abonneren. In een aantal gevallen is dat al zo, maar dan gaat het meestal over digitale pakketten die het sowieso al van controlled circuit moeten hebben en meestal gedubde versies uitzenden.

    Ik kan je natuurlijk wel volgen : een legaal abonnement is een legaal abonnement, maar bel dan vanuit Spanje niet naar Belgacom om te melden dat er iets fout is gegaan met je kaart en of ze dat eventjes kunnen oplossen...

     

     

    Xamuh

×
×
  • Nieuwe aanmaken...