Ga naar inhoud


MpF1

Lid
  • Items

    212
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MpF1

  1. 1 uur geleden, satmaat zei:

    De eerste keer op een dreambox one moet je een wachtwoord ingeven zodat je die kan benaderen.
    menu - instellingen - systeem - wachtwoord


    (bijvoorbeeld aanpassen in "dreambox" en bij DreamSet instellingen moet hetzelfde wachtwoord ingevuld zijn en Firmware op DreamOS zetten)

     

     

    Dank je, nu ging het zonder problemen!

    Heb hem nu goed draaiend met Newnigma2.

    • Like 1
  2. 2 uren geleden, Mimisiku zei:

    Simpel. IP van de Dreambox ingeven in de settings van Dreamset. Zenderlijst ophalen van internet en naar de Dreambox zenden...

     

    Zo zou het wel moeten gaan maar de lijst komt er niet goed in.

    Dus denk dat er toch instellingen in dreamset anders moeten staan.

  3. 11 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Dat hoort niet zo te zijn. De Dreambox One (alle Dreamboxen trouwens) worden met een fabrieksimage verscheept. Na het starten zou de Setup Wizard moeten verschijnen.

    Mag aannemen dat je een nieuwe hebt ontvangen? Dus nieuw in doos keurig in het plastic. Als de doos geopend is geweest is het een retour en dat belooft meestal niets goeds....

     

    Het rode LEDJe knippert als de rescue-boot is gestart en Enigma2 wordt gestart. Althans, dat probeert hij. Als dit te lang duurt dan start Enigma2 niet of is ergens vadtgelopen. Via een boot-log kun je achterhalen waar de boel stopt.

     

    Je ziet wel het zwarte Dreambox logo op je TV scherm?

     

    Mocht je in de buurt van Haarlem wonen (or willing to travel) dan wil ik er wel even naar kijken...

     

    Ik heb hem idd nieuw ontvangen, maar hij blijft vastlopen tijdens het opstarten. Ik krijg ook geen Dreambox logo in beeld.

    Hoe zou ik deze boot-logs kunnen krijgen? ik kan hem niet benaderen via het netwerk.

  4. Hoi,

    Ik heb gisteren mijn Dreambox One gekregen en wilde hem aanzetten met de originele image.

    Maar hij wil helemaal niet booten, na een paar seconden na aanzetten knippert het rode lampje.

    Heeft iemand hier een oplossing voor gevonden, of heb ik een kapot apparaat ontvangen?

    Ik heb al geprobeerd hem te booten met een SD-card genaamd DREAMBOOT (geformatteerd in FAT) maar dat werkte niet.

    Alvast bedankt!

  5. Hallo,

     

    Ik hier heb vandaag een ventilator zoals in het bovenstaande filmpje geïnstalleerd, en daarna de plug-in FanMonitor erop gezet.

    Nu staat bij Dutycycle 255, "en de groen rode balk is helemaal zichtbaar". Is die waarde wel goed? Of maakt het niet zo veel uit?

    Op de 8000 staat OpenPLi van 31 december.

     

  6. Ik heb hier ook heel lang getwijfeld tussen de AZBox en de Dreambox 8000, en ben toch voor een dream 8000 gegaan en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wat een top apparaat zeg!! Ben alleen nog zoekende welke image ik het fijnst vindt, ben begonnen met OpenPLi daarna Newnigma2 en NabiloBlackHole en nu heb ik gemini2-460 er in zitten.

  7. Het is al weer even geleden dat ik hier over de ontwikkelingen heb geschreven! Ik heb dus gewoon per telefoon op gezegd en had twee dagen later al een brief van kpn in de bus liggen.

    Mijn kpn IPB zou 21 oktober beëindigd worden en Telfort zou die dag de lijn overnemen, Nu had ik op 20 oktober 's middags opeens geen telefoon en internet meer. Heb toen gelijk de kabels aangesloten op de ZyXEL van Telfort. Even wachten, en zag dat het adsl lampje ging branden, toen even aanmelden en werkte meteen goed. Alleen de telefoon nog niet, maar die deed het de 21ste ook met mijn oude nummer.

    Ben dus zeer tevreden over het verloop van de overstap, heb tot nu toe nog geen probleem gehad met internet of bellen, en hoop dat dat zo blijft.

  8. Hallo,

    Hier even een update!

    Ik heb inmiddels mijn installatie pakket binnen en heb met kpn gebeld om op te zeggen, en dat het om een overname van telfort gaat.

    Ze doen bij kpn heel moeilijk en zeggen dat als ik opzeg mijn nummer niet behouden blijft! Ik heb hier nu al drie keer over gebeld maar krijg steeds hetzelfde antwoord dus ik vraag me af of ik zelf wel moet opzeggen of dat telfort dat moet doen?

    Weet het niet meer???????

     

  9. KPN InternetPlusBellen

     

    Ook bij InternetPlusBellen hoef je het telefoonabonnement niet op te zeggen. Zodra het nummer weggeporteerd wordt door Telfort ziet KPN dit automatisch als een opzegging. Hetzelfde geldt dan ook voor het ADSL abonnement. Je kunt bij Telfort gewoon een overstap aanvragen. De opzegging wordt dan geheel automatisch geregeld.

     

    Andere VoIP aanbieder

     

    Bij overige VoIP aanbieders moet je zelf je abonnement opzeggen. Dit kan Telfort niet voor jou doen. Geef wel expliciet aan dat het telefoonnummer geporteerd gaat worden. Zorg er dus voor dat als je bijvoorbeeld telefonie hebt bij een kabelaar dat het telefoonnummer actief blijft, ook al is het DSL signaal al opgeleverd.

     

    Dus als ik dit zo lees dan hoef ik niks te doen? dus ook geen brief te versteuren!

  10. Telfort is hier anders heel duidelijk in dat zij niet het abonnement voor je opzeggen, ook niet bij nummerbehoud, dit mogen ze niet. Ik moet het dus echt zelf doen. Maar waar het mij om gaat, is dat Planet zegt het alleen telefonisch kan en Telfort daarintegen aangeeft schriftelijk te doen. Brief hiervoor kun je downloaden bij Telfort. Bij mij gaat het overigens over een overname met nummerbehoud.

     

  11. Hallo,

    Ik ben hier bezig met het overstappen van planet(KPN)internetplusbellen naar Telfort internet en vast bellen.

    Ik heb inmiddels twee brieven ontvangen van telfort dus wordt het tijd om mijn huidige abonnement op te zeggen!

    Alleen, wat is de beste manier om dit te doen schriftelijk of telefonisch?

    Op de site van KPN wordt aangegeven dat het telefonisch moet, maar gaat dit wel goed? Er is bij mij de laatste tijd telefonisch aardig wat misgegaan met KPN.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...