Ga naar inhoud


Golfman

Lid
  • Items

    142
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Golfman

  1. Ik heb het volgende probleem met mijn ET4000.

    Nadat de box de laatste tijd regelmatig een spontane reboot gaf (flashen nieuw pli image maakte helaas ook geen verschil) is het nu helemaal over met de pret.

    De box start in zijn geheel niet meer op.

     

    Zodra ik de spanning er op zet dan gaat alleen nog de groene LED bij de UTP poort branden, alle overige LED's aan de voorkant van de box blijven uit. Op het tv scherm is ook totaal niets te zien helaas, geen boot logo, boot schermen o.i.d.

    Ook het "aanbieden" van een nieuw image op een USB stick maakt geen verschil helaas.

    Ik heb de externe power supply vervangen maar helaas ook dat maakt geen verschil.

     

    Voordat ik de box in de kliko laat verwijdenen, iemand nog suggesties wat het probleem kan zijn?

    Na het nodige gegoogled te hebben lees ik "niet zo positieve zaken" over mogelijke problemen met het security board maar weet natuurlijk niet of dit het geval.

    De box is 2 1/2 jaar oud schat ik zo in, zelf nieuw aangeschaft en tot nu toe redelijk probleemloos gewerkt.

    Gezien de nieuw prijs van een nieuwe soortgelijke box wil ik niet al te veel geld besteden aan een mogelijke reparatie maar het vervangen van een paar condensatoren o.i.d. moet nog wel lukken ;)

     

    Alle hulp is van harte welkom.

     

    Groet,

     

    Golfman

     

  2. Dat zou nog wel eens heel lastig kunnen worden, zo niet onmogelijk.

    Ik heb dezelfde Onkyo en voor zover ik weet bij het kiezen van de ingangsbron dat er dan maar 1 gelijktijdig actief kan zijn.

    Oftewel alleen je platenspeler of je UPC ontvanger.

     

    Het loskoppelen van de HDMI bronnen heeft geen zin, dat is alleen zodat je voor bijvoorbeeld ipv een HDMI ingang voor audio een analoge ingang kunt kiezen.

     

    Groet,

     

    Golfman

  3. Over 3D dan: ik moet zeggen dat er toch een groot verschil zit tussen passieve en active 3D.

    Tot nu toe hadden wij voornamelijk ervarting met passieve 3D maar met onze nieuwe tv (zie posting hierboven) is het nu dus actieve 3D.

    En het verschil daartussen is toch wel groot moet ik zeggen.

    Wat volgens mij wel erg belangrijk is of de content die je kijkt ook daardwerkelijk in 3D is opgenomen (of althans direct met de gedachte in het achterhoofd bij het maken ervan) of dat het echt kunstmatig een post productie oplossing is.

  4. Ok, voor wat het waard is: onze "oude" (5 jaar)Samsung LCD kreeg problemen met de backlight en repareren zou meer kosten meebregen dan de tv nog waard zou zijn.

     

    Na veel lezen, kijken in de winkel (ook settings aanpassen), nog meer lezen en vergelijken hebben we gekozen voor de Sony Bravia KDL46W905A.

    In deze tv zit een VA panel wat met de processor van Sony in onze ogen perfect beeld geeft.

    Voor ons zijn de "smart tv" mogelijkheden meer dan voldoende, toegegeven niet zo rijkelijk als de Samsung 7000 en 8000 serie.

     

    Maar voor de beeld kwaliteit, en daar gaat het toch om uiteindelijk, vonden wij de Sony beter/natuurlijkere kleuren weergeven dan de Samsung 7000/8000 serie.

     

    Groet,

     

    Golfman

  5. Hoi Polarbear,

     

    Ben het helemaal met je eens dat als je het MicroSD kaartje in de BBB laat zitten dat je dan er inderdaad optimaal gebruik van moet maken door de partitie te vergroten.

    Maar aangezien ik de MicroSD helemaal niet meer in de BBB heb zitten heb ik dat ook maar overgeslagen.

    Ik draai alleen Ubuntu en Oscam op de BBB met nagenoeg geen logging (en de logging die ik heb wordt al met al overschreven) dus heb ook geen verdere opslag nodig.

    Al met al is een 2GB MicroSD kaart voor deze oplossing voldoende dan.

     

    Groet,

     

    Golfman

  6. Hoi Polarbear,

    Zoals je weet heb ik inmiddels ook dit draaien op mijn BBB met de hulp die je mij gegeven hebt.

    Een kleine aanvulling op het flashen van de BBB: onder punt negen (9) verwijs je naar de eMMC flasher om deze te downloaden op de BBB.

    Het kan nog een stukje gemakkelijker: download het img naar je pc en vervolgens via win32diskimager naar je SD kaartje schrijft.

    Als je dan de BBB boot vanaf de SD kaart (middels dat USER/BOOT knop eenmalig) dan zal de BBB opstarten met Ubuntu en vervolgens geheel automatisch Ubuntu Saucy 13.10 naar het eMMC flashen zodat bij een volgende boot de SD kaart niet meer gebruikt hoeft te worden.

    Het voordeel hiervan is dat alle extra stappen zoals het downloaden van 2 images, het vergroten van partities etc niet noodzakelijk is.

    Op deze manier sla je stap 3 en 5 over en verkort je stap 9.

    Groet,

    Golfman

  7. Met de hulp van Polarbear heb ik nimiddels ook Oscam op een Beaglebone Black aan de praat.

    Mijn ervaringen tot nu toe: draait vlekkeloos.

    Op de BBB draait Ubuntu Saucy en de Oscam versie is 9380. Met de ondersteuning van de juist USB lib draait ook de Smargo zonder problemen.

     

    Als er behoefte aan een handleiding is laat het dan maar weten. Ik geloof dat Polarbear bezig is met een handleiding en anders kan ik wel wat ik elkaar draaien.

     

    Groet,

     

    Golfman

  8. Ok, mijn ervaringen met een Onkyo en wel van het type TX-NR515 en combinatie met een 5.1 setje Wharfdale speaker.

    Hier in Engeland aanschaft (inclusief fatsoenlijke kabels) voor net over de 400 Engeles ponden en dat staat nu ongeveer 3 maanden aangesloten.

    Tot nu toe zeker geen spijt van gehad moet ik zeggen.

    Aan de Onky zijn aangesloten een Xtrend 4000, Samsung Blu-ray player, Xbox360, Wii en een Samsung LCD TV.

    Met alle beschikbare ingangen zowel HDMI als ook analoog genoeg ruimte om nog meer "gadgets" aan te sluiten.

    Het video signaal van alle aangesloten apparten wordt keurig netjes door de Onkyo doorgeven naar de TV zonder dat ik kan constateren dat het beeld onrecht wordt aangedaan.

    Het surround geluid wat hier bij veel sat kanalen wordt meegestuurd is een genot om naar te luisteren, zelfde geldt voor Blu-ray en Xbox.

     

    Dan het internet radio gedeelte: voor mij werkt dat goed. Ok, bediening via de afstandsbediening is niet dat gene wat ik zal aanraden maar de meer dan goede app voor mijn Android tablet doet wonderen.

    De receiver zelf heeft 1 rij voor station, now playing etc maar die scrolled dus opzich ook geen probleem voor mij.

    Naast internet radio via TuneIn ook nog de andere opties natuurlijk zoals Spotify etc.

     

    Als aardige optie heeft deze instap Onkyo nog de mogelijkheid om zichzelf " op te zetten" middels de bijgeleverde "microfoon".

    Op de Onkyo in het menu de setup kiezen, microfoon op de aangeven plaatsen zetten en per speaker worden de afstanden, delay e.d. berekend. Erg handig voor een initiele set up en later nog met de hand fijn te stellen indien dat nodig mocht zijn.

     

    Ok, er zullen vast veel beter installaties samen te stellen zijn (ben ik zelfs van overtuigd) maar voor wat ik hier aan het uitgegeven heb ik geen moment spijt gehad.

     

    Groet,

     

    Golfman

  9. Hoi WInwiz, helemaal met je eens als je meerdere bays ter beschikking hebt maar mijn DS211 heeft er maar 2 en dan maakt het allemaal niet zo heel veel meer uit. Kan dan zelfs een kleine voorkeur uitspreken voor RAID ipv SHR aangezien dat toch een eigen protocol van Synology is helaas. Ook voor overhead is er niet veel verschil al met al.

    Welke keuze dan ook: het vervangen van defecte schijven in een Synology gaat probeelmloos.

  10. Hoi Sprietje,

     

    Schuinte van de rail klopt ook wel ja. De gene die mijn schotel in eerste instantie geinstalleerd had deed dit voor de hobby erbij naast zijn normale dagelijkse werk. Het was eigenlijk zijn oude vak wat hij voor zo af en toe er bij doet met alle nodige appartuur professionele apparatuur.

     

    Ik weet inderdaad dat het niet alles zegt over signaal sterkte en zo en ook dat de satelliettuner geen meetinstrument is, vroeg het me gewoon af, meer niet.

     

    Ga gewoon lekker van mijn beeld genieten ;)

     

    Bedankt voor alle geleverde informatie in ieder geval.

     

    Groet,

     

    Golfman

  11. Ik kan zelf een Synology aanbevelen, heb een DS211 al weer een paar jaar (wordt inmiddels niet meer verkocht)en al de tijd dat ik die in gebruik heb draait die zonder problemen. Synology is misschien niet de goedkoopste oplossing maar zeker een betrouwbare oplossing.

    Ik heb zelf recentelijk de schiijf capaciteit geupgrade door schijven te vervangen, ben van 2* 1TB naar 2* 3TB gegaan en door de RAID1 instelling die ik gebruik kan dit vlekkeloos gebeuren zonder verlies van data (alhoewel het altijd aan te raden is om eerst natuurlijk een backup van de data te maken).

    Zoals al eerder gemeld zijn de nodige applicaties beschikbaar d.m.v. een download direct op de NAS of anders door los het pakket te installeren. Er is ook een actieve community waar veel informatie, hulp e.d. te vinden is.

  12. @ Sprietje, de afstanden tussen de bestaande LNB's is inderdaad zoals door jou aangegeven.

    Inmiddels de 4 LNB er bijgeplaatst en krijg ook netjes signaal binnen, so far so good.

    Nu was het weer aan het eind van "de oefening" nou niet dusdanig dat ik exact de afstand tussen de nieuwe LNB heb kunnen meten maar voor zover ik kon zien zat ik aardig in de buurt van de 83mm.

    @ All, wat zou zo ongeveer de signaal sterkte moeten zijn die ik kan verwachten op de Hotbird (db, SNR etc), dit zodat ik e.e.a. kan vergelijken met de huidige opstelling.

     

    Wederom alvast bedankt.

     

    Golfman

  13. Hoi Sprietje,

     

    Dank je wel voor je reactie. De huidige LNB's zitten inderdaad zoals door jou beschreven en heb voldoende ruimte om de Hotbird erbij te plaatsen. Ik zal inderdaad even nameten of de maten overeenkomen. Het weer knapt ook hier flink op nu dus ik zal eind van de middag de ladder op klimmen en aan de slag gaan.

     

    Nogmaals bedankt.

     

    Golfman

  14. @Sprietje, mijn opstelling is nu nog het volgende: Astra 19.2 , 23.5 en 28.2 op een Triax 88 cm met een goede signaal sterkte op alle satellieten. Dit heb ik 2 jaar terug laten installeren omdat er zelf toen geen tijd voor had.

    Nu is mijn plan om een deze dagen een vierde LNB er bij te plaatsen voor Hotbird. Op zich geen probleem aangezien de hoek van de schotel, multirail e.d. al goed staan vanwege de ander LNB's.

    Mocht ik e.e.a. nu toch "verprutsen", kan je voor mij de hoek, afstand van LNB's (40 cm) en skew berekenen.

    Dit zijn mijn adres gegevens: Address: RM17 5EN Latitude: 51.4834° Longitude: 0.3165°

     

    Alvast bedankt.

     

    Golfman

  15. Bedankt voor je reactie. Met sommige ontvangers wordt dan denk ik de gecertificeerde C+ boxen bedoeld?

    Of kunnen de DM's en ET's heeft zelfde ervaren? Ik vraag dit omdat ik een dezer dagen de nodige LNB's ga vervangen zodat overal in huis alle kanalen kunnen worden bekeken, en om mezelf de trip de ladder op te besparen doe ik liever zoveel mogelijk in 1 keer goed ;)

  16. Ik word nu toch even aan het twijfelen gebracht door de melding over de Diseqc: maakt het enig verschil in volgorde van satellieten op de Diseqc? Ik heb zelf 28,2 op 1, 23,5 op 2 etc terwijl er hier over gesproken wordt om laag te beginnen (Hotbird) en omhoog te werken.

    Natuurlijk zijn mijn instellingen op mijn STB gelijk aan de aansluiting op de Diseqc.

     

    Groet,

     

    Golfman

  17. Hoi Michel,

     

    Mijn setup is niet geheel hetzelfde als bij jou maar denk toch de nodige overeenkomsten.

    Ik heb een Synology NAS met Oscam draaien nu met Cardreader in USB poort van de NAS maar in de begin fase gebruikte ik ook de STB in de slaapkamer waar de kaart in zat.

    In Oscam een reader aanmaken met het IP adres van de ET, in jou geval 192.168.2.10 en natuurlijk poort number waarop CCCAM in je ET draait. In de reader netjes opgeven welke username en password gebruikt moeten worden en dat zou e.e.a. moeten doen voor je.

    Verder had ik alle overige setting laten staan zoals ze met de installatie waren meegekomen.

    Vervolgens kon ik keurig netjes met de andere STB's in huis weer connecten naar de NAS (ok, met de correcte server instellingen natuurlijk) en had overal beeld.

     

    Ik heb helaas niet geen idee over de instellingen om dan binnen TVHeadend e.e.a. aan de praat te krijgen.

     

    Groet,

     

    Golfman

×
×
  • Nieuwe aanmaken...