Ga naar inhoud


EmQu

Lid
  • Items

    950
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EmQu

  1. Ik ben helemaal niet kwaad maar mensen die dan daadwerkelijk onterecht afgesloten zijn zou je toch van verwachten dat ze gelijk daar eens goed aan de bel gaan trekken , dat bedoel ik ermee,

     

    Mijn overweging om niet aan de (civiele/juridische) bel te gaan trekken is de volgende:

     

    Toen er sprake was dat CDS het aantal kanalen tot 4 terug ging schroeven wilde ik 2 extra kaarten aanvragen om opnameproblemen te voorkomen, hiervoor heb ik 1 of 2 maanden geleden mijn pakket van settop naar basis moeten veranderen/verhogen. Op het moment dat je dat doet verplicht CDS je volgens mij tot het aangaan van een 2-jarig contract. Nu ik onterecht op zwart ben gezet ben ik naar mijn weten in 1 keer van dat 2 jarige contract af dus ik vind het wel best. Ik wil geen zaken doen met bedrijven die hun klanten zo behandelen. Ja ik ben het geld kwijt van de aanschaf van die ene kaart... maar die kaart heb ik heel wat jaartjes terug al aangeschaft en die is financieel wel afgeschreven voor me.

     

    Mocht het nu zo zijn dat ze inderdaad die 1000 euro door gaan voeren per overtreding (geen idee welke) en verdere kosten (voor wat?) willen gaan verhalen, dan zal ik wel aan de bel gaan trekken.

  2. Mag ik mijn theorie eens loslaten?

     

    Tuurlijk heb ik in het verleden op diverse fora lijntjes uitgewisseld, wie niet? Om eens te kijken of het wat was, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat dat niet mijn ding was. Waar het mij toen om ging was Eredivisie live... ik werd toendertijd gek van de vastlopers en heb bij mij die lijntjes er weer uitgegooid en gewoon braaf een abo genomen bij CDS.

     

    Het mag bekend zijn dat er op diverse fora diverse mensen zaten die zich voordeden als vriend en wel met jou wilden delen om vervolgens jouw kaart weer te verpatsen via een cardserver. Kortom, puur winstbejag, en stel nu dat ze zo lui zijn geweest om mijn (inmiddels niet meer actieve lijn) in hun config te laten staan.

    Ik vermoed dat CDS in de loop der maanden/jaren zo hier en daar wat IP nummers en kaartnummers heeft verzameld en die gewoon onlangs, met het ingaan van de anti cardshare maatregel gewoon allemaal maar eens een brief heeft gestuurd, ervan uitgaande dat zij dus hun kaart delen met derden.

     

    Kortom, ze hebben de gegevens niet op legale wijze verkregen en willen nu met een hoop geschreeuw mensen afschrikken... en ik kan je vertellen, bij mij is dat gelukt.

     

    Maar dit was zomaar een hersenscheetje van mij hoor... ik denk dat ik er niet ver naast zit.

  3. Hier wat stof om over na te denken, het brievenverhaal wordt steeds gekker:

     

    Mijn zwager belt me zojuist, in het bezit van een openbox met daarin zijn CD smartcard. Heeft een paar c-lines erin staan om wat extra zenders te ontvangen. Maar voor zover mij bekend kan een openbox met cccam niet ingesteld worden als server, dus slechts als client. Correct me if I'm wrong.

    Hij heeft zelfs geen F-lines in zijn config staan.

     

    Heeft ook een brief gekregen met daarin het verwijt dat hij een cardserver uitbaat....

     

    Nou schiet mij maar in een pak yoghurt hoor.... stuurt CD nu maar gewoon iedereen een brief die ze kennen en waarvan ze een vermoeden hebben? Dan bekruipt mij toch echt het gevoel dat ze op niet geheel legale wijze smartcard nummers ergens vandaan toveren...

  4. Ik begin wel telkens meer het vermoeden te krijgen dat CDS een hele dikke vinger in de pap heeft wbt die backdoor. Mischien zijn ze zelfs de maker van deze backdoor? Want een anti-share maatregel en een backdoor op hetzelfde tijds bestek is wel heel erg toevallig.

     

    Als dat zo is hebben ze (misschien niet op legale wijze) een behoorlijke stunt klaargespeeld.

  5. Emqu..

     

    Je moet je niet zo bang laten maken.

    Een instantie mag helemaal niet naar jouw datastroom kijken. En zeer zeker niet in je box.

    Want dat is een inbreuk in je privesfeer en is zelfs een cybercrime.

     

    Een instantie mag alleen jouw internet gedrag bespioneren als ze daarvoor gerechtelijk groen licht voor hebben. En die geven de rechters zo maar niet. Het is immers geen terrorisme..

     

    En stel dat ze jouw IP op een payserver vinden. Hoe willen ze gaan bewijzen dat dit (meestal dynamische) IP van pietje puk op de canaal digitaalstraat woont in amsterdam?

    Adres gegevens kunnen ze alleen (legaal) verkrijgen door de provider die jouw internet aanbied te vragen of ze de gegevens van dat ip nummer wat op dat tijdstip gebruikt werd willen geven.

    En brein heeft dat al eens geprobeerd om het illegaal downloaden tegen te gaan. Maar dat deden de internet providers niet.

     

    Je bent gewoon bang gemaakt ..

     

    Ik hoop dat je inderdaad gelijk hebt, het doet me sowieso goed om dit te lezen.

    Ik ben echter nu wel op het punt beland dat ik besloten heb om met een bedrijf dat zo intimiderend en onbeschoft zijn klanten benaderd en behandeld geen zaken meer te doen. Kortom, mijn gehele satellietapparatuur gaat in de verkoop en het is einde hobby. Ik ga over op interactieve TV en ik vind het allemaal wel best. Dus binnenkort zal mijn gehele satellietinboedel op marktplaats en/of hier te koop staan.

     

    Overigens: jij spreekt over een IP adres, maar CD spreekt over het smartcardnummer? Dat is toch een wezenlijk verschil wellicht?

  6. Ik zou eens beginnen met de laatste 3 automatische incasso's terug te laten boeken.

     

    Als ze dan wat van je willen, kan ze je meteen vragen je kaart weer aan te schakelen of bewijzen voor te leggen dat je iets deed dat niet mocht. Geen bewijzen? Dan geen betalingen!

     

    Mvg,

     

    Michel

     

    Nou ik heb ze vandaag een brief gestuurd met de vraag waar ze het op baseren. Ik wacht wel af.

    Als ik alles mag geloven wat erover geschreven wordt kan ik ook nog een boete tegemoet zien geloof ik á 1000 euro en een aangifte bij de politie geloof ik?

    Ik kan er gewoon niet over uit hoe je telefonisch te woord wordt gestaan door zo'n medewerker: "meneer u heeft een cardserver, punt."

  7. Dit klopt volledig . Als M7 een vermoeden heeft dat je shared buitenshuis zijn daar officiele instatanties voor die dan onderzoek gaan plegen , je apparatuur in beslag nemen en een pv opstellen waarmee je dan voor de rechtbank wordt gedaagd . Via een backdoor in cccam halen ze niks , ten eerste plegen ze dan computer vrede breuk . Ten 2de kun je nu gerust alle sporen nog wissen ook ! .

     

    Nou dat vermoeden hebben ze dus uitgesproken en derhalve mijn kaart maar gewoon uitgezet. Ik heb er niet rustiger op geslapen als ik heel eerlijk ben. Niet omdat ik wat te verbergen heb maar om het feit dat ze me ergens van beschuldigen dat niet waar is. En dan kan ik zeker gaan aantonen dat het niet zo is? Ik zou niet weten hoe, wat moet ik nou beginnen in mijn eentje tegen een grote organisatie? Mijn rechtsbijstand aanspreken? Kom op zeg, ik heb helemaal geen zin in dat gezeik, ik wil gewoon TV kijken.

  8. EmQu,

    Opzich is het verhaal voor jou knap ***. Echter als jij geen server (mede = je kaart bewust beschikbaar stelt)) exploiteert, dan ben je dus slachtoffer van oplichting. Stap 1 is dan heel simpel ga naar rechtsbijstand en leg je probleem uit. 2 Deel CD dit in een aangetekende brief mede en vorder activitatie van kaart of een vervangende kaart. Reden men moet eerst aantonen dat jij illegaal hebt gehandeld. Men mag dus niet zomaar jouw kaart teniet doen, dat is nl doelbewust schade aanrichten ter straf en dat is eigenrechter spelen en dat is verboden in NL. Vraag om bewijslast om aangifte te kunnen doen en vorder compensatie van schade. 3 Doe aangifte indien daar heil toe is.

     

    Brief ligt al klaar, ik ga vooralsnog helemaal geen aangifte doen want ik heb totaal geen zin in die rompslomp. Als ze zo hun klanten willen behandelen vind ik het prima, en ben ik meteen weg. Dan ga ik wel lekker verder met digitenne en digitale kabel. Heb in de brief wel gevraagd waar ze de informatie vandaan halen en op welke wijze ze eraan zijn gekomen. Vind het wel vreemd dat ik nergens iets lees over andere mensen die hetzelfde is overkomen. Voel me nu verdorie net een crimineel die een cardserver exploiteerde voor het hele dorp. Overigens vertelde de meneer van de CD helpdesk dat ze het ontdekt hebben via een backdoor in cccam. Nou het zal allemaal wel.

  9. Correctie: Ze hebben niet 100 kaarten uitgeschakeld maar 100 cardserver netwerken. Daar kunnen met gemak duizenden kaarten inzitten.

    EmQu heeft dit aan de lijve ondervonden. Nietsvermoedend werd zijn kaart door een backdoor in een softcam misbruikt voor zulke doeleinden.

     

    Kan het me amper voorstellen... maar ik denk toch dat ik op de 1 of andere manier onvoorzichtig ben geweest... verdomme.

  10. Ik weet dat het niet passent is maar u bent een van de gelukkige prijs winnaars.

    En wederom zijn het de kleine dingen diet ut um doen.

     

    In de afgelopen maanden hebben er diverse acties van Europese tv-aanbieders – inclusief CanalDigitaal en TV Vlaanderen – plaatsgevonden tegen externe cardsharing via internet plaatsgevonden. Zo zijn deze week door het cardshare-team van de M7 Group S.A opnieuw meer dan 100 servers blootgelegd. De kaarten zullen per direct geblokkeerd worden en er wordt aangifte bij de politie gedaan tegen de eigenaars van deze kaarten. Deze acties zullen verder blijven lopen, ook na het invoeren van deze nieuwe maatregel tegen het cardsharen

     

    Onterechte prijswinnaar ja.

  11. @EMQU:

     

    Als je nu nog steeds af en toe beeld hebt wat wegvalt heb je bij servicedesk een enorme knuppel gesproken. Ik zou het geld van het telefoongesprek terugvragen.

    Je kaart is beslist niet uitgeschakelt!

     

    Ik heb hem op een gegeven moment maar uitgezet en via de kabel verder gekeken. Ik heb helemaal geen beeld meer via de kaart, alleen ned 1, 2 en 3 nog geloof ik. Dus hij is wel degelijk uitgeschakeld.

     

    Maar wat nu? Ik sta nu bij die idioten bekend als cardshare-der terwijl ik dat helemaal niet ben. Ben ik nu in 1 klap van het abo af? Moet ik verdomme nog een brief gaan schrijven ook. Wat een oelewappers daar zeg.

  12. Ik ondervond sinds gisteren ook problemen met wegvallend beeld. Ik share met mijn slaapkamer en de kelder. Zojuist toch maar eens canal digitaal gebeld en kreeg het volgende ontluisterende verhaal:

     

    CD: Meneer, we hebben uw kaart afgesloten omdat u aan cardsharing doet.

    Ik: Ja binnenshuis en dat mag toch gewoon.

    CD: Nee u doet dat via een backdoor in CCCam en dat mag niet en daarom hebben we u afgesloten sinds gisteren.

    Ik: En nu?

    CD: U kunt een bezwaarschrift indienen en uw geld terugvragen voor deze maand, uw kaart kan niet meer geactiveerd worden.

    Ik: Dus mijn abo is afgelopen per direct? En ik kan dus nu een nieuw abo aanvragen? Wordt er nu ook geen geld meer afgeschreven?

    CD: Ik kan u helaas niet verder helpen.

     

    Toen heb ik de hoorn er maar opgegooid. Wat moet ik hier nu mee? Ze zijn knettergek geworden daar!

    Wat moet ik nu doen? Blij zijn dat ik per direct van die oplichters af ben en t zo laten? Of gaan ze nu gewoon braaf door met de maandelijkse incasso? Ik ben eventjes de weg kwijt. Iemand tips?

  13. Okee, even losstaand van het feit dat je daar gelijk hebt, waar haal je in godsnaam de tijd vandaan om dat allemaal te kijken? ;)

     

    Ik heb overigens twee kaarten in mijn systeem gehangen, daarmee heb ik met al mijn ontvangers meer dan genoeg ruimte.

     

    Mijn vrouw werkt slechts 2 dagen in de week... vandaar.

     

    Ik zit erover te denken om ook maar een extra kaart aan te schaffen om dit gezeur (zwart beeld) te voorkomen. Even ergens 100 euro voor een plastic kaartje vandaan toveren dan maar.

  14. Zeg nu eerlijk, hoe vaak heb jij 3 opname's tegelijk lopen en kijk je iets anders?

     

    Stel:

     

    Opname van kanaal A: van 19.00 tot 20.00

    Opname van kanaal B: van 19.45 tot 20.30

    Opname van kanaal C: van 19.45 tot 21.00

     

    Volgens mij zijn dat er 3 tegelijk omstreeks 19.45 uur... klinkt gek? Niet bij ons thuis hoor.

    Heb ik nog buiten beschouwing gelaten dat programma's afzonderlijk worden opgenomen met een ingebouwde uitloop. Dus op enig moment krijg ik overlappingen. Zwart beeld dus.

     

    Dus volgens mij is het best goed mogelijk.

  15. Heb zelf:

    Vu+ duo, een openbox s10 en een et5000.

     

    De openbox zou ik afraden, is leuk voor de slaapkamer, de VU+ is zeker een aanrader en ik ben aangenaam verrast door de ET5000 (clarke-tech) die ik een week geleden heb gekocht. Op de laatstgenoemde heb ik openpli gezet en t werkt fantastisch. En dat voor 179 euro.

     

    Weet niet of dit een antwoord is waar je iets mee kunt.

  16. Dat gaat niet op zwart nee zeker niet zolang jij maar niet meer dan 4 sids aanspreekt tegelijkertijd op 1 kaart als je tweede kaart hebt worden dat er dus 4 op elke kaart maar vergeet niet dat je ook voor het HD gedeelte extra moet betalen op de tweede kaart he. het is standaard op de tweede kaart het basispakket zonder ook maar iets extra's maar dat wist je blijkbaar al :)

     

    SD is genoeg voor de overige tv's. Dank voor je info.

  17. Dan moet je en administartiekosten gaan maken die niet flauw zijn en dat is niet het grootste probleem , het probleem zit erin dat je dan een basispakket krijgt zonder wat dan ook dus elke extra optie op die tweede of derder kaart dieal op de hoofdkaart zit moet je weer extra voor betalen en daar wringt de schoen bij de meeste,

     

    Maar voor het basispakket zal er niets op zwart gaan voor me dus? Dat is voor mij het belangrijkste.

  18. Misschien snap ik er geen zak van maar misschien kan iemand het me dan uitleggen.

    Ik heb een basisabo in mijn Vu+ duo zitten als ik er een extra kaartje bijneem van 1,50 per maand en die er ook nog bij steek dan kan ik toch gewoon 8 dingen tegelijk opnemen/kijken (dus ook met mijn interne share heb ik dan toch weinig last)? Oftwel 1,50 p/maand extra kosten en al mijn beperkingen zijn grotendeels weg?

     

    Of denk ik nu erg kort door de bocht?

  19. Wat ik ervoor terug wil? Gewoon weer hetzelfde... ook al zenden ze al 51 weken dezelfde shit uit. Met een dronken kop was het goed te bekijken. Ik keek uit naar wat ze zouden uitzenden na deze zomer vol festivals.

     

    Ik vind het een gemis.

  20. Ik ben in het bezit van een Philips Streamium SLA 5520. Leuk om mijn muziek naar te streamen en voornamelijk leuk omdat er internetradio op zit.

     

    Ik ontvang alle zenders goed, WiFi signaal is goed tot uitstekend, alleen bij 1 radiozender valt het WiFi signaal steeds weg en krijg ik storing. Dit betreft Radio Nostalgie Frankrijk. (Luister ik graag naar om in vakantiestemming te komen.)

     

    Ik vraag mij af hoe dit mogelijk is, kan het zijn omdat hun stream gewoon "zwak" is? Kan me niet voorstellen dat mijn WiFi ontvangst ineens slecht is, terwijl bij menig andere zender het signaal uitstekend is. Dit fenomeen doet zich eigenlijk pas sinds verleden week voor, daarvoor heb ik geen problemen gehad.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...