Ga naar inhoud


mietde

Lid
  • Items

    2276
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door mietde

  1. Zojuist de acceptgiro binnengekregen Feitcode K150C;; niet op eerste vordering behoorlijk het rijbewijs ter inzage afgegeven.

    Inclusief administratiekosten is een misplaatste grap van EUR 104,-🥵

     

    Men dient het rijbewijs op eerste vordering te tonen. De Wet biedt dus niet de mogelijkheid om het rijbewijs eerst te gaan halen. Het is dus aan de agent zelf om te bepalen of hij iemand wel of niet in de gelegenheid stelt het rijbewijs als nog te halen en (vervolgens) of hij wel of geen boete geeft.
    
    Wel is het zo dat een boete niet opgelegd mag worden als de identiteit van de overtreder niet middels een ID bewijs kan worden vastgesteld.
    Dit laatste is weliswaar geen wettelijke regel maar een opdracht van het Openbaar Ministerie die geen zaken wil behandelen van personen waarvan de identiteit niet middels een ID is vastgesteld.
    
    Dan was er een administratieve aanhouding geweest voor maximaal 6 uren om de ID te kunnen vaststellen. 

    Agent kon me niet vertellen wat de hoogte van de boete die hij me gaf zou zijn, wat mij betreft reden genoeg dat hij hem dan ook niet uit zou mogen delen.

    Ik denk zo'n 2 á 3x per jaar dat ik hem niet bij me heb maar dat maakte hem niet uit, kopietjes zijn in beginsel niet toegestaan, de agent in kwestie heeft op zo'n moment dan de macht je wel of niet een oor aan te naaien, zal wel jaloers zijn geweest op mijn EV of indruk hebben willen maken op zijn stille collega. Hij vroeg wel of ik "iets" kon laten zien met mijn foto waar hij me vervolgens eigenlijk de tijd niet voor ga die een op te zoeken op mijn smartphone, dat mijn werk/opdrachtgever op 200 meter afstand was en een kopietje had maakte niet uit, daar hadden ze de tijd niet voor over al gaf het me hoop toen ze me achterna reden tot aan die locatie.

     

    Eerst de wet maar eens veranderen en voortaan boetes naar inkomen uit gaan delen in plaats van de lagere inkomens zomaar extra te benadelen.

  2. Op 31-12-2018 om 12:37 zei Alphasat:

    mietde,

     

    Stel je voor dat iedereen hier zijn opzeg gaat omschrijven zoals u.

    Dit is een aangenaam Sat Forum geworden.

    Wat denkt u nu ? dat de wereld gaat stoppen !

     

    Ik ben tevreden over Canaldigitaal !

    En wanneer ik niet meer tevreden zou zijn, zeg ik het gewoon op; en dat zonder Forum's te bevuilen met goedkope negatieve informatie.

     

    Ik wens u een 'Gelukkig 2019' toe !

     

    Alphasat

     

    <knip>

    De enige post met goedkope negatieve informatie die ik in deze draad tegen ben gekomen is die van jou én bovendien nog uitgesproken persoonlijk ook nog.

    Zoals ik de regels interpreteer op zijn best een kwestie van de pot die de ketel verwijt.

    Mijn geheugen laat me in de steek maar ik meen wel eens een strenge waarschuwing te hebben gehad om minder.

     

    5. Fatsoensregels - Wees altijd netjes tegenover andere leden en moderators en creëer geen negatieve sfeer.
    Let op: Geen foto's of avatars met borsten of andere (soft)erotische inhoud!

    Op dit board gelden de normale fatsoensregels. D.w.z. dat het gebruik van scheldwoorden, schuttingtaal, erotische en/of pornografische inhoud, evenals berichten waarbij iemands privé-gegevens bekend worden gemaakt, iemand op ordinaire wijze wordt aangevallen of simpelweg zeer onvriendelijk behandeld wordt, uit den boze zijn! Dergelijke berichten worden gewist en de overtreder krijgt een strenge waarschuwing of misschien zelfs een (tijdelijke) ban.

    Als je belangstelling hebt in een onderwerp ben je van harte welkom om je mening met de andere leden te delen. Als een onderwerp je echter niet boeit, negeer het onderwerp dan en meng je niet in de discussie, dat verpest de sfeer voor al diegenen die het wel interesseert.

    Wij gaan op dit board streng om met "sfeerverziekers". Leden die dus herhaaldelijk de goede sfeer op dit board aantasten met onvriendelijke of onbeschofte reacties, worden van het board verwijderd en zijn niet langer welkom op sat4all.

     

    Zeker niet mijn bedoeling de sfeer te verzieken.

     

    mietde

    voorheen CDS ervaringsdeskundige😇

  3. Op 31-1-2019 om 18:27 zei ceesv:

    Niet volgens hun leveringsvoorwaarden.

     

    Het ging niet zozeer om het verdwijnen van een paar zenders al kwam het daar in de praktijk wel op neer.

    Mijn oude abbo met het stbp en thema etc etc pakket werd opgeheven en ik werd overgezet naar het basis hd pakket incl. alle voor én nadelen.

    Volgens de email kon ik gedurende de maand december (werd overgezet rond de 12e) ervoor kiezen hier niet mee in te stemmen en mijn abbo te beëindigen.

    Dat heb ik dus gedaan al word ik telefonisch doodleuk voor leugenaar uitgemaakt, bewijzen kan ik het wel.

    Inmiddels hebben ze het restand van de jaarlijkse stbp betaling overgemaakt excl. abbokosten tot 3 februari.

    Komt er op neer dat ze me voor iets van 15 euro nog ff een trap nageven.

    In het verleden voor eenzelfde soort kwestie (niet nakomen telefonisch cont(r)act door CDS) mijn rechtsbijstandsverzekering in kunnen schakelen, intussen heeft de onlineverzekering de voorwaarden zo aangepast dat ze voor zoiets niet meer ingezet kunnen worden en dat naast een verhoging dit jaar van nota bene 34% en dus samen met CDS byebye.

    Ofwel hoe kunnen we de klant een zo groot mogelijk oor aannaaien.

  4. Op 8-2-2019 om 16:17 zei T90user:

     

    Ik vrees dat dat een kwestie van leeftijd is. Een jaar of vijf, zes geleden had ik een buurman die dat kreng voortdurend aanhad. Wat dat voor een ellende en hoofdpijn opleverde wil je niet weten! Boem-boem-boem-boem. Gelukkig is de buurman al jaren geleden verhuisd - ik wist trouwens helemaal niet dat die zender niet meer uitzond.

    Ook een kwestie van leeftijd maar zeker niet alleen maar.

    Hele dag de piraten hitlijst zal bij mij vast een vergelijkbaar effect hebben zoals kink dat bij jou heeft.

     

    Overigens is er ook een Kink podcast voor de liefhebbers...

    • Like 1
  5. Zojuist CDS gebeld, had nog niets van ze vernomen en dus  wederom op de laatste dag van de maand gebeld met de vraag wat er aan de hand is.

     

    Gaan ze op het onbeschofte af lopen beweren dat ik ze op 2 januari heb gebeld om op te zeggen en dat ik dan de/een brief met bevestiging van ze krijg.

    Dat terwijl ik een mailtje en of papieren bevestiging in 7 dagen zou mogen verwachten, 7 jan. dus.

     

    Buiten dat ik de opnames heb , heb ik de gegevens van mijn mobiele provider nog eens nagekeken en ik heb ze echt de 31e gebeld en pikken ze dus enkele dagen terwijl ik volgens mij helemaal geen opzegtermijn van een maand heb aangezien ze de voorwaarden aanpasten en ik in 2018 nog aan kon geven niet op het aanbod in te gaan.

     

    Met die 2 januari bedriegen ze de boel waardoor ik dus eigenlijk volgens hun niet op tijd opgezegd zou hebben, het is nog maar afwachten of die 2 februari mijn abbo ook daadwerkelijk beëindigd word.

    Nog ff natrappen blijkbaar.

     

    Maarre, heb je een gewone opzegtermijn van 30 dagen als de aanbieder ofwel CDS de pakketten ongevraagd wijzigt?

     

    Pest is, ik heb het STBP vooraf betaald en heb dus nog een tegoed... waar ik een negatief saldo heb van 32 euro en centen.

    Geen idee hoe ze daar bij komen, geen afschrijving geweest de 27e.

     

    Overigens had ik vroeger nog die live popmuziek concertzender, is die er nog, kon hem niet vinden.

  6. Zojuist CDS gebeld dat ik niet verder van hun diensten gebruik wens te maken.

    Had nog een settopbox pakket met HD pakket en eigenlijk ook nog het themapakket maar die laatste hebben ze eerder al uit de analen verwijderd.

    Gewoon foetsie weg, niet meer terug te vinden in Mijn Canaldigitaal.

     

    Kreeg aanbod voor wat tegenwoordig het basispakket? is met app toegang (had ik eerst niet) voor een dikke 13 euro.

     

    Zojuist op de laatste dag opgebeld om de boel te stoppen, normaal loopt dat een maand door maar op eigen initiatief kenbaar gemaakt dat ik voor de 1e kon stoppen omdat dat in de email staat en de verkoper ging overstag.

    Daarnaast veranderen ze mijn abbo dus...

    Evengoed heb ik nu nog 45 euro tegoed (eigenlijk zelfs 80 euro meer maar da's een ander verhaal) en CDS uit ervaring kennende moet ik niet vreemd opkijken als er wat verkeerd gaat mbt betalingen.

     

    Ik kijk tegenwoordig amper naar de reguliere zenders, ik hoop dat de NPO HD DVB-T2 FTA te zien zullen zijn én blijven en zal daar mijn hardware op aanpassen en voor de rest zoeken ze het maar uit.

  7. Op 28-9-2018 om 13:47 zei sabtriple:

    ik heb er veel vervangen het kan niet over het bestaande leiding systeem.

    bij veel gebruik gaan ze ongeveer 1.5 jaar mee

    ze kosten rond de 1000 euro ex inbouw 

     

    ----johan

     

    - weet je ook waarom ze niet over het bestaande systeem kunnen?

    - wat is veel gebruik..????. hoeveel uur is dat op middelste stand?

    Weet dus niet wat veel gebruik is maar het lijkt erop dat ik het een heel dure optie zal vinden.

    En bij vervangen/repareren telkens 1000 euro?

     

    Ze zijn er met en zonder warm water voorziening(boiler).

    Is voor een EV dus koelwater hoeft ie niet te verwarmen.

  8. Ik moet blijkbaar toch voor een kleine 2KW Webasto standkachel gaan sparen en heb een vraag mbt de warme lucht distributie.

    Over het algemeen word er blijkbaar van uitgegaan dat naast de originele bestaande distributie van de warme lucht in een auto er een 2e distributie netwerk bij word gelegd.

    Zo'n webasto standkachel krijgt dan zijn eigen distributie netwerk van wat stofzuigerachtige slang, en roosters en mogelijk Y splitter om bijv. de zitruimte achterin een busje goed te voorzien van warme lucht.

     

    Dat is echter net wat ik niet wil, ik wil de warme lucht van de webasto aan het originele verdeel/buizensysteem van de auto toevoegen zodat als ik de originele autoverwarming koude lucht laat blazen de webasto kachel daar warme lucht aan toevoegt en of als de autoverwarming aanstaat deze een handje word geholpen door de webasto.

    Kan ik dat voor elkaar krijgen door de stofzuigerslang waar de autoverwarming al warme lucht bevat te voorzien van een handmatig Y koppelstuk of moet daar een terugslagklep op?

    Lijkt me een tikkeltje overdreven maar het is niet de bedoeling dat het kacheltje uitgaat of niet aan wil door het terugstromen van de lucht als de aanjager word gebruikt of zo.

    Ik heb het vermoeden dat het 35mm Y koppelstuk 1 ingang en 2 uitgangen heeft (alle zijn 35mm)  en ik dat Y koppelstuk dus achterstevoren wil gebruiken.

     

    Gaat dat werken/betere optie?

  9. Op 31-8-2018 om 11:27 zei Noordzee:

    @Tonkidutch:   NPO 1/2/3 en de regionale zenders blijven FTA. Die kan je ontvangen via b.v. een FTA DVB-T2-ontvanger.  Zo heb ik hier inmiddels een XORO-ontvangertje van 27 Euro staan in afwachting van de omzetting. 

     

    Ik hoop het maar ik ga vooralsnog uit van winstmaximalisatie hetgeen zal leiden tot: Het FTA uitzenden van de NPO SD kanalen (desnoods via T2) waardoor ze de voorwaarden van hun DVB-T2 licentie niet zullen breken als ze de NPO HD kanalen wel achter een slotje plaatsen.

     

    Hoop dat ik het te duister inzie...

  10. Op 12-7-2018 om 14:22 zei ceesv:

    Feit is een beperkt budget.

    Dan ga je geen 30 Miljoen Euro betalen voor een sportevenement.

     

    Ik ben niet tegen sport op de publieke zenders al ben ik er geen grootverbruiker daarvan, zou zeggen zend het uit op NPO 3 onze nieuwe nationale sportzender.

    Wel ben ik tegen commerciële sport en of competities op de publieke zenders, eredivisie, championsleague en F1 horen bijv. niet op de publieke zenders thuis.

    EK, WK en Olympische sportevenementen horen wel op de publieke zenders thuis maar de uitzendrechten van dergelijke evenementen zouden best wettelijk vastgelegd mogen worden.

     

    Dat er sprake is van een beperkt budget doet er niet toe, al hebben ze 10x zo groot budget, dáár zouden ze het niet voor in moeten zetten.

    Dat de reclame-inkomsten tegenvielen doet er wat mij betreft ook niet toe, publieke omroepen zouden vind ik reclamevrij moeten zijn net zoals kijkcijfers van ondergeschikt belang behoren te zijn op publieke zenders.

  11. Minister van Media, Arie Slob, heeft het omroepbudget gekort en weet beter dan de NPO hoe te bezuinigen.

     

    Nederland is "kei"rijk, zelfs degenen onder de armoedegrens zijn globaal en zelfs Europees bezien nog stinkend rijk.

     

    Moet de eerste .NL-er nog tegenkomen die lange werkdagen met een hamer stenen kapot slaat, laat staan dat ze dan 8 jaar oud zijn.

     

    Ik ben van mening dat de publieke omroepen de actuele politiek uitgevoerd door onze vertegenwoordiging kritisch tegen het licht moet houden, bij een links kabinet moet er dan meer ruimte zijn voor rechts gedachtegoed en bij rechts actuele politiek vanzelfsprekend meer ruimte voor het linkse geluid.

    Naar mijn mening word kritisch geluid t.o.v. actuele politiek doorgaans als links geneuzel afgedaan terwijl ik zulks toch vaak enkel als kritisch betitel.

    Voorbeeld hiervan is denk ik bijv. het standpunt van rechtse politiek t.o.v. cannabis, wat mij betreft is het legaliseren daarvan niet zozeer rechts of links maar met name een afweging van de feiten en welk doel men eigenlijk wenst te bereiken al word een dergelijk doel door de politiek vaak graag verzwegen en zijn de belangen ook niet uit het oog te verliezen (follow the money).

     

    Kijk, sinds Reagan hebben we meen ik alleen maar rechts georiënteerde kabinetten gehad, de linkse inbreng was iig toch altijd nog de mindere zoals bijv. bij het 2e kabinet Lubbers.

    Na dat kabinet heeft volgens mij de VVD iedere keer meegeregeerd en was de VVD met hun Neo-liberalisme doorgaans de meest bepalende politieke stroming.

    Tegen een dergelijk politiek verleden van zeg 25 jaar is het niet meer dan normaal dat onze publieke omroepen overwegend links gekleurd zijn al is daar de laatste jaren echt een flinke dosis Wakker Nederland politiek bijgekomen.

    Opmerkelijk vind ik dat daar waar alle partijen met enige regelmaat afgerekend worden door hun achterban, dat de VVD daar de laatste 25 jaar telkens mee weg lijken te komen.

    Ik zou dan ook willen pleiten dat degenen die verandering willen niet op de VVD stemmen.

    Ofschoon de PvdA en D66 duidelijk ook wat was te verwijten (paarse privatiseringsgruwel) was de motor hierachter toch vooral te vinden bij de VVD.

     

    Affijn, al vind je onze NPO 3x nix en kijk je nooit, publieke omroepen ontlenen hun bestaansrecht alleen al voor het vergrootglas dat ze op ons bestuur leggen.

    Bezuinigingen en of ondermijnende (mediawet) wetgeving tasten volgens mij ons land in de fundering aan en moeten zéér kritisch beschouwd en vooral ook niet onderschat worden.

    Vooral ook omdat het feitelijk over kleine bedragen gaat, Shell belastingdeal? dividendbelasting anyone?

     

    Persoonlijk vind ik Eredivisie niet bij de publieke omroepen thuis horen, zou dan eerder willen pleiten voor eerste divisie samenvattingen en het Nationale elftal.

    Verder ben ik tegen reclame op die zenders.

    En ik baal er ook van dat ik meebetaal aan publieke zenders met godsdienst als richtlijn, de kerken betalen al geen belasting en een staats gesubsidieerde godsdienstige publieke omroep is niet uit te leggen.

    Schaf die specifieke (alle) publieke omroepen maar af.

     

    En meteen ook exit met "godsdienstige" scholen, kindermishandeling noem ik dat.

     

     

    • Like 1
  12. Opsturen doen ze alleen naar woonadressen in .DE

     

    mit fahrzentrale . de is wellicht een optie.

    Maar eerst maar eens kijken of ik geen samenkopen aktie op kan zetten, een set sidebars voor een Fiat verkopen ze al voor 125 tot 200 euro, nog een setje voor een ander gangbaar model en het zou toch de moeite moeten lonen zou je denken.

     

  13. Een zogenoemde "rearbar" kost daar 170 incl. verzendkosten (in .DE) en kost hier al gauw 100 euro meer excl. verzendkosten.

    Met een dergelijk prijsverschil word dat dus helaas een niet zo milieuvriendelijke op en neer naar Leopoldshöhe actie.

     

    Vroeger had je samenkopen en meer van dergelijke initiatieven, iemand die ook voor zoiets een website weet?

  14. Net zoals NPO Start dat doet.

    Heb je de juiste smart tv niet dan kun je gaan lopen klooien met je smartphone en dan casten waar je als Apple gebruiker niet vrolijk van zult worden (zo heb ik van mijn zwager begrepen).

    Niet bepaald klantvriendelijk deze insteek.

     

    Volgens mij het zoveelste probeersel om de klant zoveel mogelijk geld dan wel data afhandig te maken, onbegrijpelijk dat ook de NPO in dit treintje is gestapt.

  15. Goed, laat ik het zo zeggen, een dergelijke bewering zuig ik niet uit mijn duim en anders is dat in de post ook duidelijk.

    Voor de meesten dan toch😛

    Had al enkele bronpagina's gesloten anders had ik er wat van de relevante teksten aan toegevoegd.

    Maar een eenvoudige zoekopdracht met account delen bij die of die contentprovider en je hebt ze zo gevonden.

    Legaal genoeg iig om de info op sat4all niet te verwijderen of onzichtbaar te maken.

     

    NPO zet een 3e stream als ik het me goed herinner "gewoon" in de wachtstand, is een meer klantvriendelijke benadering.

    -viel me overigens op dat ik bij geen van de vermelde providers iets over op ip gebaseerde beperkingen (anders dan locatie) ben tegengekomen.

  16. 14 uur geleden zei sattv4iedereen:

    Ik wil niet heiliger zijn dan de paus, maar volgens mij mag je geen acounts delen.

     

    Zoals ik poste, delen mag gewoon, jongetjes misbruiken niet.

     

    NPO start heeft nog geen Android TV app, blijkbaar ondersteunen ze geen losse mediastreamers.

    Dus, klooien met een android gsm om te casten.

    Gebrek aan visie.

  17. Wellicht allang bekend en voor mij pas recentelijk van belang geworden maar ik wil jullie graag op de hoogte brengen van het Legaal delen van een account op streaming video diensten zoals bij de meesten al bij Netflix met 2 tot 4 streams mogelijk is (afhankelijk van abbo).

    Maar ook PrimeVideo mag gedeeld worden, dat zit wat ingewikkelder in elkaar maar ff heel kort door de bocht , goed voor 2 volwassenen en in totaal 2 streams.

     

    Nu baal ik als een stekker mbt het niet meer FTV uitzenden van de NL publieke omroepen maar ook NPO Start Plus mag je delen, maximaal 2 streams.

    Voor de goede orde, NPO Start Plus kost nog geen 3 euro en als je deelt...

    Zeg nou zelf, Netflix, PrimeVideo én NPO Start Plus samen voor nog geen tientje per maand en legaal.

    Ziet er naar uit dat de Shield TV hiervoor het perfecte kastje zou zijn

     

  18. Kwam erachter dat T-Mobile momenteel een heel scherp 750 Mbit aanbod heeft voor degene met ODF aansluiting.

    Zonder op details in te gaan heb je een WBA of ODF aansluiting waarbij met een ODF aansluiting gebruik word gemaakt van "eigen T-Mobile" hardware waardoor ze blijkbaar een veel gunstigere prijs kunnen hanteren.

     

    Het gaat om een trial en het is niet bekend of die na een jaar aangepast zal worden en of hoe een aanpassing uit zal pakken maar voor wie de mazzel heeft in een ODF gebied te wonen heb je iig het eerste jaar een snellere verbinding en dat tegen een veel lagere prijs.

    Als je op hun site de postcodecheck gebruikt en je krijgt de optie voor 750Mbit dan kun je de komende maanden nog ingaan op het aanbod.

     

    Ik heb helaas een WBA aansluiting:cry:

  19. Op 15-11-2017 om 16:00 zei Tonskidutch:

    de gratis zenders zijn wel nog DVB_T

    15 november bewerkt door Tonskidutch

     

    Hopelijk worden die vlot ook ....FTA in DVB-T2 (en of in plaats van) aangeboden.

     

    Moet toegeven dat ze me mooi tuk hebben als ze dat nevver nooit nie doen,

    wacht er al een jaar of volgens mij is het al 2 jaar op als het er inmiddels nog geen 3 zijn.

  20. An sich zou ik er de 2,95 wel voor over hebben, tis minder dan mijn abbo bij CDS.

    Maar dus niet zoals ze het nu weer in de markt hebben gezet, zelfs zonder abbo nog niet in hd live kunnen kijken?

    Nee, dan houd ik het wel bij CDS tot dvb-t2 er is, zucht.

     

    En zelfs als de live streams wel in hd te zien zijn dan nog wil je een makkelijke manier om de zooi op je tv te krijgen en niet nog een extra stuk hardware of de zoveelste app er bij, om moedeloos van te worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...