Spring naar bijdragen

mr|repel

Leden
  • Aantal bijdragen

    1123
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

6 Volgers

Over mr|repel

  • Rang
    Sat4all Freak

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. De boot is binnen. Net de nieuwe chip gesoldeerd, helaas....zelfde resultaat. Helaas kan ik maar weinig vinden van deze versterker buiten dat alles "in het digitale domein" plaatsvindt. De versterker is voorzien van twee DSP chips van het type tms320d788e001brfp. Logisch denkend is / zijn deze de volgende stap in het circuit. De MRX staat erom bekend dat het HDMI board defect kan raken, echter het beeld werkt goed en op alle andere ingangen ( optisch en analoog ) krijg ik ook de melding "no signal". Zo goed en kwaad als het kan heb ik eea qua voedingsspanningen nagemeten en de kristallen lijken ook op orde te zijn. Als iemand nog suggesties heeft, laat maar komen 🙂
  2. Er is voeding aanwezig, + en - 7 volt. Als ik aan de uitgang meet en het volume opendraai zie ik ook "ruis" op de lijn komen. Op de ingang komt het analoge signaal ook goed binnen. Enkel niets aan de uitgang. De chip heb ik vanmiddag al besteld, als het goed is over een paar weken binnen. Als ik een signaal injecteer op de voorversterker werkt alles naar behoren. Data en clock ga ik ik nog nakijken, maar aangezien de volumeregeling lijkt te werken vermoed ik dat hier geen probleem zit. Meteen een excuus om een hotair station te bestellen 🙂. Nu wachten tot de boot binnenkomt.
  3. kleine stapjes, eindtrap werkt. Wel komt er nog steeds geen geluid uit. De versterker is voorzien van een r2a15218fp input chip. Het signaal komt wel bij de chip aan, maar niet eruit. Ik heb het vermoeden dat deze defect is. Helaas lijkt er in de buurt een dergelijke chip niet (voor een redelijke prijs) uit te halen.
  4. Hoi allemaal, Vandaag ben ik aan het knutselen aan een Anthem MRX 500 reciever. Zoals het nu uitziet schakelt het relais niet in waardoor de eindversterker niet van spanning wordt voorzien. Kan iemand mij aan een service manual helpen van deze versterker ? Gr MrRepel
  5. Helaas, vandaag de transistors erin gesoldeerd en de fout blijft hetzelfde. Nog steeds op protect als ik hem gewoon inschakel en ruis op de speakers als ik hem op zone 2 inschakel. Mocht iemand nog ideeen hebben hoor ik het graag.
  6. Zojuist onderstaande reactie mogen ontvangen per PM: Als je onder op de afstandbediening het schuifje zone select op 2 zet gaat de versterker m en de versterker via de afstandbediening aan zet, dan gaat de versterker met een beetje geluk wel aan zonder meteen in de protect stand te springen. Dit geeft je de gelegenheid om te meten of er gelijkspanning op een of meerdere uitgangen staat. Wanneer dit het geval is, dakijk van die trap de HVTKTC3200GRT transistors maar eens na. Er zitten er geloof ik vijf per trap in. Ik heb de laatste jaren drie of vier van die versterkers gerepareerd met dit symptoom. Telkens zit het probleem in deze transistors: De versterkingsfactor daalt naar 100 of nog lager. Via ebay kan je die transistors voor een appel en een ei kopen. Mijn advies: 50 van die transistors bestellen en van alle trappen vervangen. Let dan op dat je de transistoren probeert te matchen, zodat de versterking overal ongeveer gelijk is. laat je weten of dit jouw probleem oplost? ----- Klopt als een bus, dus net een berg transistors besteld :-). Nu even wachten tot de boot uit China komt
  7. Helaas, een dikke ruis op de kanalen en een geurtje dat er toch iets niet lekker is. Mijn kennis houd op..
  8. Kleine stapjes... Voor de zekerheid alle eindtrappen losgesoldeerd, meten goed door. De sper was niet te meten in het circuit. Hierna de voorversterkers nagekeken, ook geen problemen. Dan maar weer concentreren op het protectie circuit. Ik heb nu de DC protectie uitgeschakeld door het sinaal te onderbreken. Resultaat, geen protect meer en de versterker start door. Op de uitgangen meet ik in ieder geval ook geen DC spanningen en verwacht dat het foutje ergens in het protectie circuit zit. De versterker is nu maar deels opgebouwd, straks eens helemaal opbouwen en speakers eraan hangen. Kijken of het beestje leven heeft en dan in het protectie circuit duiken.
  9. Zojuist een mogelijke oplossing gevonden, vanavond eens gaan checken. http://www.hifi-forum.de/viewthread-270-2124.html
  10. Hoi allemaal, Als projectje heb ik een Harman Kardon versterker gekregen (AVR255) die in protect mode gaat. Na het inschakelen komt nagenoeg meteen "protect" op het scherm te staan. De eindtransistoren heb ik doorgemeten en die zijn goed. Bij het insteken een plug in de hoofdtelefoon lijkt hij goed te werken. Wat googelen heeft mij opgeleverd dat dit een veel bekende fout is, echter nergens kan ik een oplossing vinden. Het schema van het protect circuit staat hier: https://pasteboard.co/HRjb9E9.png Zover ik kan zien heeft de versterker 3 circuits voor de protect mode, een DC, temperatuur en overload protectie. Bij het insteken van iets op de hoofdtelefoon ingang gaat de versterker niet meer in de protect mode, dat zou theoretisch de temperatuur protectie uitsluiten. Als ik het schema enig sinds goed doe lezen (even geleden 🙂) werkt het circuit pas bij aanbieden van een signaal op een van de twee transistoren binnen het circuit. Als er ergens echt een fout is, dan is de lijn laag en schakeld de protectie in. Zou ik deze lijn kunnen overbruggen bij de transistor om de protectie uit te schakelen zodat ik ook daadwerkelijk wat kan meten ? Alvast bedankt voor het meedenken !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid