Ga naar inhoud


mr|repel

Lid
  • Items

    1123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mr|repel

  1. De boot is binnen. Net de nieuwe chip gesoldeerd, helaas....zelfde resultaat. Helaas kan ik maar weinig vinden van deze versterker buiten dat alles "in het digitale domein" plaatsvindt. De versterker is voorzien van twee DSP chips van het type tms320d788e001brfp. Logisch denkend is / zijn deze de volgende stap in het circuit.

     

    De MRX staat erom bekend dat het HDMI board defect kan raken, echter het beeld werkt goed en op alle andere ingangen ( optisch en analoog ) krijg ik ook de melding "no signal". Zo goed en kwaad als het kan heb ik eea qua voedingsspanningen nagemeten en de kristallen lijken ook op orde te zijn. Als iemand nog suggesties heeft, laat maar komen 🙂

     

     

  2. Er is voeding aanwezig, + en - 7 volt. Als ik aan de uitgang meet en het volume opendraai zie ik ook "ruis" op de lijn komen. Op de ingang komt het analoge signaal ook goed binnen. Enkel niets aan de uitgang. De chip heb ik vanmiddag al besteld, als het goed is over een paar weken binnen. Als ik een signaal injecteer op de voorversterker werkt alles naar behoren. Data en clock ga ik ik nog nakijken, maar aangezien de volumeregeling lijkt te werken vermoed ik dat hier geen probleem zit. Meteen een excuus om een hotair station te bestellen 🙂. Nu wachten tot de boot binnenkomt.

     

     

  3. kleine stapjes, eindtrap werkt. Wel komt er nog steeds geen geluid uit. De versterker is voorzien van een r2a15218fp input chip. Het signaal komt wel bij de chip aan, maar niet eruit. Ik heb het vermoeden dat deze defect is. Helaas lijkt er in de buurt een dergelijke chip niet (voor een redelijke prijs) uit te halen.

  4. Hoi allemaal,

     

    Vandaag ben ik aan het knutselen aan een Anthem MRX 500 reciever. Zoals het nu uitziet schakelt het relais niet in waardoor de eindversterker niet van spanning wordt voorzien. Kan iemand mij aan een service manual helpen van deze versterker ?

     

    Gr

     

    MrRepel

  5. Zojuist onderstaande reactie mogen ontvangen per PM:

    Als je onder op de afstandbediening het schuifje zone select op 2 zet gaat de versterker m en de versterker via de afstandbediening aan zet, dan gaat de versterker met een beetje geluk wel aan zonder meteen in de protect stand te springen. Dit geeft je de gelegenheid om te meten of er gelijkspanning op een of meerdere uitgangen staat. Wanneer dit het geval is, dakijk van die trap de HVTKTC3200GRT transistors maar eens na. Er zitten er geloof ik vijf per trap in. 

     

    Ik heb de laatste jaren drie of vier van die versterkers gerepareerd met dit symptoom. Telkens zit het probleem in deze transistors: De versterkingsfactor daalt naar 100 of nog lager. Via ebay kan je die transistors voor een appel en een ei kopen. Mijn advies: 50 van die transistors bestellen en van alle trappen vervangen. Let dan op dat je de transistoren probeert te  matchen, zodat de versterking overal ongeveer gelijk is.

     

    laat je weten of dit jouw probleem oplost?

     

    -----

    Klopt als een bus, dus net een berg transistors besteld :-). Nu even wachten tot de boot uit China komt

  6. Kleine stapjes... Voor de zekerheid alle eindtrappen losgesoldeerd, meten goed door. De sper was niet te meten in het circuit. Hierna de voorversterkers nagekeken, ook geen problemen. Dan maar weer concentreren op het protectie circuit. Ik heb nu de DC protectie uitgeschakeld door het sinaal te onderbreken. Resultaat, geen protect meer en de versterker start door. Op de uitgangen meet ik in ieder geval ook geen DC spanningen en verwacht dat het foutje ergens in het protectie circuit zit.

     

    De versterker is nu maar deels opgebouwd, straks eens helemaal opbouwen en speakers eraan hangen. Kijken of het beestje leven heeft en dan in het protectie circuit duiken.

  7. Hoi allemaal,

     

    Als projectje heb ik een Harman Kardon versterker gekregen (AVR255) die in protect mode gaat. Na het inschakelen komt nagenoeg meteen "protect" op het scherm te staan. De eindtransistoren heb ik doorgemeten en die zijn goed. Bij het insteken een plug in de hoofdtelefoon lijkt hij goed te werken. Wat googelen heeft mij opgeleverd dat dit een veel bekende fout is, echter nergens kan ik een oplossing vinden.

     

    Het schema van het protect circuit staat hier: https://pasteboard.co/HRjb9E9.png

     

    Zover ik kan zien heeft de versterker 3 circuits voor de protect mode, een DC, temperatuur en overload protectie. Bij het insteken van iets op de hoofdtelefoon ingang gaat de versterker niet meer in de protect mode, dat zou theoretisch de temperatuur protectie uitsluiten. Als ik het schema enig sinds goed doe lezen (even geleden 🙂) werkt het circuit pas bij aanbieden van een signaal op een van de twee transistoren binnen het circuit. Als er ergens echt een fout is, dan is de lijn laag en schakeld de protectie in. Zou ik deze lijn kunnen overbruggen bij de transistor om de protectie uit te schakelen zodat ik ook daadwerkelijk wat kan meten ?

     

     

    Alvast bedankt voor het meedenken !

  8. Ik ben zo ver dat het echt in die SFTP kabel lijkt te liggen. Voor de zekerheid wil ik het nog even testen. Vervangen van de kabel is geen mogelijkheid, de (&^#%&( is dat ik een 300 meter FTP en daarna nog eens een 300 meter SFTP kabel door het huis heb gelegd zodat ik op iedere kamer minimaal 2 netwerkaansluitingen heb. Ik kwam een stukje tegen over Chinesen K kwaliteit kabels die op korte afstand wel gigabit doen, echter op lengte problemen geven, helaas kan ik het stukje nu niet vinden. De kabels liggen tussen balkenlagen, door plafonds, achter muren etc. omdat het een renovatiewoning betreft van 98 jaar oud, buizen leggen was geen optie.

     

    Zeker omdat er een tweede lengte kabel van hetzelfde type in de buurt ligt die ik ook heb geprobeerd, met dezelfde ellende, twijfel ik behoorlijk aan de kabelkwaliteit.

     

    Net even op de doos gekeken, de kabel betreft onderstaande:

    Logilink CPV0018

    Categorie Netwerkkabel
    Specificatie CAT 5e
    Afscherming SF/UTP
    Aantal aders 8 x
    Doorsnede (per ader) 0.13 mm²
    Doorsnede 4 x 2 x 0.13 mm²
    Bijzonderheden Flexibel , Simplex , Afscherming totaal
    Kleur Grijs
    Frequentie (max.) 100 MHz
    Inhoud 305 m
  9. Het blijft een doffe ellende.... vandaag keystones binnengekregen en gemonteerd, verbinding blijft het zelfde. Uiteindelijk er met patchen etc. een lange kabel van gemaakt. Resultaat ? brakke verbinding met 50mbit verbinding die binnen 5 tellen er uit klapt.

     

    Hopen dat die tester eens binnen gaat komen, wordt er gek van 😞

  10. Citaat

    De dozen en het patchpanel zijn op T568A aangesloten.

     

    Mijn modem heeft een gigabit aansluiting die ook werkt op de FTP kabel. Ik krijg alleen met geen mogelijkheid een gigabit verbinding met de modem of het accespoint met de S/FTP kabel. Nieuwe doosjes gemonteerd, andere kabel etc. etc. gedaan. Ik twijfel nu aan de LSA strips in de CAT6 doos en het patchpanel omdat de S/FTP kabel op het oog iets dunner lijkt te zijn. Ik hoop dat de netwerktester snel binnen is zodat ik kan zien of de verbindingen in ieder geval in orde zijn.

  11. Hoi allemaal,

     

    Na het ophangen van een nieuwe router op een andere plek (Nighthawk X8) lukt het mij niet om gigabit ethernet tot aan de router te krijgen. Vanaf de modem naar het patchpanel ligt al FTP kabel. Vanuit het patchpanel terug naar de router en de Nighthawk ligt SFTP kabel. Vandaag heb ik verschillende malen opnieuw de verbindingen gemaakt op de strips en van ellende zelfs een stekker er aan geknepen, maar ik krijg geen gigabit verbinding, slechts 100mbit vanaf de switch naar de router. Als ik de modem en nighthawk ompatch blijft het probleem in het stuk SFTP kabel zitten. De FTP kabel geeft mooi gigabit met de bijbehorende snelheden over het netwerk. De dozen en het patchpanel zijn op T568A aangesloten.

     

    Iemand enig idee ? Over een paar dagen heb ik een netwerktester, echter ik verwacht dat daar het probleem niet in zit. Ik had nog een andere SFTP kabel op dezelfde route liggen en die geeft ook maar 100 mbit. Zou het een aarding probleem kunnen zijn of heeft iemand anders een idee ? Onderstaand een schema van mijn netwerk. De SFTP (en FTP) kabel zal circa 20 a 25 meter lang zijn.

     

    tiVIad.jpg

  12. Vandaag een update gedaan naar r11420. Tevens de DVBApi plugin geactiveerd ivm Tvheadend (voorheen alleen newcamd). Helaas nog steeds geen updates....

     

    Onderstaand de config en een screenshotje van de reader:

     

    6VgHsZ.jpg

     

    Unix starttime: 1524232695
    Starttime:      20.04.2018 15:58:15
    Version:        oscam-1.20-unstable_svn-r11420
    Compiler:       i686-linux-gnu-libusb-pcsc
    Box type:       generic (generic)
    PID:            8078
    TempDir:        /tmp/.oscam
    ConfigDir:      /usr/local/etc/
    WebifPort:      8888
    
    Web interface support:                   yes
    LiveLog support:                         yes
    jQuery support intern:                   yes
    Touch interface support:                 yes
    SSL support:                             no
    DVB API support:                         yes
    DVB API with AZBOX support:              no
    DVB API with MCA support:                no
    DVB API with COOLAPI support:            no
    DVB API with COOLAPI2 support:           no
    DVB API with STAPI support:              no
    DVB API with STAPI5 support:             no
    DVB API read-sdt charsets:               yes
    Irdeto guessing:                         yes
    Anti-cascading support:                  yes
    Debug mode:                              yes
    Monitor:                                 yes
    Loadbalancing support:                   yes
    Cache exchange support:                  yes
    CW Cycle Check support:                  yes
    LCD support:                             no
    LED support:                             no
    Clockfix with realtime clock:            yes
    IPv6 support:                            no
    
    camd 3.3x:                               no
    camd 3.5 UDP:                            no
    camd 3.5 TCP:                            no
    newcamd:                                 yes
    CCcam:                                   no
    CCcam share:                             no
    gbox:                                    no
    radegast:                                no
    scam:                                    no
    serial:                                  no
    constant CW:                             no
    Pandora:                                 no
    ghttp:                                   no
    
    Reader support:                          yes
    
    Nagra:                                   no - no EMM support!
    Irdeto:                                  no - no EMM support!
    Conax:                                   no - no EMM support!
    Cryptoworks:                             no - no EMM support!
    Seca:                                    yes
    Viaccess:                                no - no EMM support!
    NDS Videoguard:                          no - no EMM support!
    DRE Crypt:                               no - no EMM support!
    TONGFANG:                                no - no EMM support!
    Bulcrypt:                                no - no EMM support!
    Griffin:                                 no - no EMM support!
    DGCrypt:                                 no - no EMM support!
    
    cardreader_phoenix:                      yes
    cardreader_drecas:                       no
    cardreader_internal_azbox:               no
    cardreader_internal_coolapi:             no
    cardreader_internal_coolapi2:            no
    cardreader_internal_sci:                 no
    cardreader_sc8in1:                       no
    cardreader_mp35:                         no
    cardreader_smargo:                       yes
    cardreader_pcsc:                         yes
    cardreader_smartreader:                  yes
    cardreader_db2com:                       no
    cardreader_stapi:                        no
    cardreader_stapi5:                       no
    cardreader_stinger:                      no
    
    

     

    [global]
    logfile                       = /var/log/oscam.log
    nice                          = -1
    maxlogsize                    = 10000
    waitforcards_extra_delay      = 3000
    preferlocalcards              = 1
    dropdups                      = 1
    usrfile                       = /var/log/oscamuser.log
    cwlogdir                      = /var/log/cw
    lb_mode                       = 1
    lb_retrylimit                 = 1600
    
    [cache]
    
    [newcamd]
    port                          = XXX@0100:00006A
    allowed                       = 127.0.0.1
    key                           = XXX
    mgclient                      = 1
    
    [dvbapi]
    enabled = 1
    au = 1
    pmt_mode = 4
    user = user1
    boxtype = pc
    listen_port = XXXX
    
    [webif]XXX
    
     
    
    [code]
    
    [reader]
    label                         = omnikey
    description                   = omnikey
    protocol                      = pcsc
    device                        = 0
    ecmwhitelist                  = 0100@00006A:64
    detect                        = cd
    mhz                           = 368
    cardmhz                       = 368
    group                         = 1
    emmcache                      = 1,1,0
    ratelimitecm                  = 4
    ratelimittime                 = 5000
    srvidholdtime                 = 0
    cooldown                      = 60,600
    
    

     

    #
    # dvbapi configuration
    #
    # types:
    #    P - Priority
    #        format:
    #            P: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>]
    #    I - Ignore
    #        format:
    #            I: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>]
    #    M - Map
    #        format:
    #            M: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>] <target caid>:[<target provider>]
    #    D - Delay
    #        format:
    #            D: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>] <delay (ms)>
    #
    #
    #
    #p: 0500:023800            # prioritize 0500 with provider 023800
    #P: :::1BCD                # prioritize ecm stream with pid 1BCD on any channel
    #P: 1722                # prioritize 1722
    #P: 1830::EF75                # prioritize 1830 on channel EF75 only
    #M: 1830        1830:003411    # map caid 1830 always to provider 003411
    #D: 1702        200        # wait 200ms before writing cw on caid 1702
    #I: :002000                # ignore provider 002000 on every channel
    #I: 0                    # ignore every caid that was not handled before
    
    # List for Canal Digital NL
    # Change settings to let this list work because of oscam bug: OScam webif > Configuration > DVB-api > Request mode: try all caids simultaneously > save
    
    
    #P:0100:00006A
    #I:0622
    #I:1817
    #I:1818
    #I:1819
    
    
    

     

  13. Hoi allemaal,

     

    Sinds enkele jaren heb ik Oscam zonder problemen draaien icm Tvheadend. Het enige nadeel was dat de auto update niet automatisch doorkwam waardoor ik om de zoveel maanden een handmatige update moest aanvragen. Deze kwam dan wel door het systeem heen et voilla, ik had weer beeld....tot vandaag...

     

    De kaart wordt herkend door de Omnikey kaartlezer in Oscam r11283. Onderstaand de initialisatie van de kaart:

    2018/04/18 22:00:17 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] PCSC was opened with handle: 305512586

    2018/04/18 22:00:17 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] card detected

    2018/04/18 22:00:18 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] ATR: 3B F7 11 00 01 40 96 70 70 0A 0E 6C B6 D6

    2018/04/18 22:00:18 06ADBBFC c (ecm) tvheadend (0100@00006A/5C00/5225/64:60A7E3F6AEF6D0DED1FBF1FE2DAC14F9): rejected group (0 ms) (no matching reader)

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] detect seca/nagra tunneled card

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] ATR: 3B FF 95 00 FF 50 80 1C 44 4E 41 53 50 34 30 30 20 52 65 76 49 34 47

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] Nagra layer found

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] Rom revision: DNASP400 RevI4G

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] ATR: 3B F7 11 00 01 40 96 70 70 0A 0E 6C B6 D6

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] type: SECA, caid: 0100, serial: #########, card: Mediaguard v10.0

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] Maturity level [0]= older than 0 years

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [pcsc] found card system seca

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [seca] THIS WAS A SUCCESSFUL START ATTEMPT No 1 out of max alloted of 1

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [seca] Request provider 1

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [seca] provider 1: 0000, valid: 0, name: MANAGMENT, expiry date: 2018/04/18

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [seca] PBM for provider 1: 799008001c000

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [seca] Request provider 2

    2018/04/18 22:00:19 771C9F5D r (reader) omnikey [seca] provider 2: 006A, valid: 0, name: CANALDIGITAAL, expiry date: 2018/04/18

     

    Zoals te zien is, mijn kaart is inderdaad vandaag verlopen. Als ik ga kijken bij de entitelments zag ik normaal de datums van de managment en canaldigital. Nu zie ik onderstaand overzicht en lijkt het een en ander te missen. Ik weet ook niet of de Rom revision nu anders is, het was mij eerder niet opgevallen.

     

    Cardsystem Valid To IRD ID (nagra) Maturity Provider
    seca n/a FF FF FF FF 0+ 00 00 00 00 (sysid)
    00 00 00 6A        
    Serial Rom ATR
     
    DNASP400 RevI4G 3B F7 11 00 01 40 96 70 70 0A 0E 6C B6 D6
    Type Caid Provid ID Class Start Date Expire Date Name

     

    Lang verhaal kort.....pleh !

     

  14. Dinsdag inderdaad een hoop zenders op zwart. Natuurlijk niet eerst kijken op S4A....Signaal was meer dan voldoende echter de BER vloog de pan uit. Omdat er maximaal regen en onweer was geweest ging ik er vanuit dat mijn quad LNB zijn beste tijd had gehad. De transponderlijsten op Kingofsat waren ook nog niet aangepast alsmede de zenderlijst van canaal digitaal. Nieuwe LNB erin, nog niets :(

     

    Uiteindelijk TVheadend opnieuw geinstalleerd, nieuwe transponderlijst aangemaakt en bij het zoeken naar de actuele transpondergegevens kwam ik de nieuwe gegevens tegen. De oude transponders aangepast en voila, beeld.

     

    Moraal van het verhaal, eerst toch maar eens hier kijken :-) Al met al ben ik wel weer up to date met mijn software haha

     

    Met een goede regenbui nu op 83% signaal en 77% SNR op mijn cineS2

×
×
  • Nieuwe aanmaken...