Ga naar inhoud


geinponem

Lid
  • Items

    168
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door geinponem

  1. Heb hier zelf nu al zo ongeveer 2,5 jaar pli 2.1 (draait goed dus waarom upgraden) met sundtek en een dvb-t stickje probleemloos draaien op de vuduo. Alleen in het begin  zap problemen gehad icm met cccamd maar sinds ik ben overgestapt op oscam is alles stabiel.

     

    grtz

  2. Nee hoor de ontwikkeling gaat gewoon door . de cwc (code word client ) heeft een eigen configuratie tab waarbij je zoals gebruikelijk met Newcamd per crypt system  een eigen poortno aangeeft byv 10000 voor irdeto ,10001 voor seca enz afhankelijk van de voor jou beschikbare decryptors. In oscam laat je dan de vertaalslag maken door newcamd server te configureren met bijbehorende poorten caid's enz.

     

    succes en overigens hier draait het met dvb-c dvb-t en dvb-s /s2 in een systeem dus handleidingen voor dvb-c /t kun je gewoon ongeveer gebruiken voor dvb-s2

  3. Ken deze box zelf niet maar ik kan wel uit eigen ervaring zeggen dat zowel disecq-switch als softdecrypting zij het via newcamd protocol gewoon stabiel werken in mijn htpc server. Ik weet niet wat voor transponderlijst ze meeleveren want bij de standaard lijst vind hij de meeste dvb-s2 kanalen niet en moet je gewoon handmatig de transponders met juiste parameters toevoegen.

  4. mischien beetje errug laat maar toch maar geantwoord. Ik heb het hier opgelost door in oscam de newcamd server aan te maken met bijv (10004@0963:000000;10005@0500:041700,043800,022610,032820,032830,042A00,042A10,000000;10006@0100:000000,00006A,00006B,00006C,00006D;10003@0B00:000000;10001@0602:000000;10007@0B01:000000;10008@1702:000000   )en dan in tvheadend in de cwc clients ingesteld voor de div poorten. Is een beetje omslachtig maar draait hier wel alweer 2 jaar stabiel.

     

    grtz

  5. had recentelijk een vergelijkbaar probleem (posities werden niet goed meer gevonden icm usals) en na lang zoeken ,proberen enzo verder gezien de wat complexere aansluiting bij mij (motor zit achter een uncommitted samen met een commited vaste opstelling) bleek een simpele reset toch de oplossing. reset pin zit aan de linkerzijde van achter gezien achter de rubber afdichting van de led (klein gaatje voor paperclip vlak naast de led opening)

     

    succes

  6. heb zelf ook lang met dat probleem geworsteld, bleek uiteindelijk aan CCcam te liggen. Toen overgegaan op Oscam en vrijwel geen problemen meer van die aard. Heeft overigens niets met sundtek te maken maar meer met alle usb tuners want ook mijn terratec had hier last van. Nu met Oscam heb ik dus de sundtek voor dvb-c en terratec voor dvb-t tegelijk probleemloos draaien en kan gewoon vrij schakelen tussen sat en usb-tuners.Gebruik overigens zelf momenteel open-pli met een handmatige install van de de dvb drivers,firmwares en dependacies aangezien deze niet altijd goed geinstalleerd werden via de automatische procedure.

  7. je hebt natuurlijk wel een voor dvb-t geschikte antenne aansluiten ( het bijgeleverde antennetje werkt ook redelijk) of voor de dvb-c een kabelaansluiting. Ik heb hem hier zelf in dvb-c modus samen met een terratec dvb-t stickje werken .Dus 4 tuners in totaal. Als het je alleen om de dvb-t gaat zijn er goedkopere opties als de sundtek.

  8. denk zelf dat dream zich juridisch nog wel eens in de voet zou kunnen schieten met de huidige onrust en openbaringen van auteurs over de betrokkenheid en ondersteuning van dream. Heel wat content rechthebbende zouden maar wat graag aantonen dat de dream opgezet is als sharingbox. Verweer is altijd geweest dat ze niets te doen hadden met de plugins.

     

    mvg

  9. Begrijp ik helemaal , net als ik begrijp dat dream zijn merkrecht wil beschermen, zou zelfs onbegrijpelijk zijn als dit niet zo was aangezien ze het concept wel zo'n beetje eigenhandig breed bekend gemaakt hebben door slimme marketing welks ook geld kost. Reageerde ook meer op dat kip en ei verhaal welks in de thread verweven is geraakt over dream en CCcamd en het recht op gebruik van de techniek al dan niet gedekt onder de gpl2. Naamsrecht is heel simpel misbruik mag niet.

  10. wat ik met bovenstaand maar wil zeggen is dat eigenlijk niemand van de huidige developpers kan claimen de eerste te zijn geweest met het concept. Of het nu enigma heet of wat dan ook het concept er achter is al zeker bijna 20 jaar oud.En of het nu dream in de settopboxen is of progdvb voor windows pc vdr voor linux het begint toch allemaal met de oudere soft.

  11. als we zover willen gaan dan kun je wel zeggen dat alles met de progs voor de analoge tv-kaart begonnen is en speciaal ik dacht Multitv want deze had als eerste ook ondersteuning voor de dvb-cards en naderhand de plug-inns.Laten we ook de goede oude Freecam niet vergeten speciaal icm de season card. De dream heeft het allemaal wel veel makkelijker en bekender gemaakt maar was zeker niet de eerste met emu"s.en og softcamms.

  12. Heb de mijne ook besteld in duitsland en inderdaad het duurt errug lang voor hij binnen was. Was overigens niet zo zeer sundtek aan te rekenen alswel het postkantoor in berlijn waar volgens het tracking # het pakket ruim een week is geweest.

    Moet wel zeggen dat de stick zeer goed werkt en zelfs de 5 volt voor actieve binnenantenne netjes doorgeeft.Wat wel jammer is dat elke keer als je wil omschakelen van dvb-c naar dvb-t of omgekeerd de hele box gereset moet worden daar hij anders vastloopt. Al en al geen verkeerde kaart en voor een combi c en t ook niet echt duurder als wat verder verkrijgbaar is.

  13. Origineel bericht van: Jürgen
    Zie HIER


    Dit gaat voorzover ik mij herinner niet bij de 4000 deze heeft namelijk geen usb aansluiting. Wat ik me wel herinner van toen ik mijn 4000 nog in gebruik had is dat er een programmatje was waarmee de topfield geformateerde hd te lezen is door windows nadat deze op een ide poort is aangesloten. Errug omslachtig dus.
  14. mischien ook wel handig om er op te wijzen dat het altijd maar zeker met hotswappen van belang is de eeprom er rechtstandig met een trekker uit te halen en deze niet dmv een schroevendraaiertje oid tussen voetje en ic er uit te wrikken.

    Mischien ter overvloede gezegd maar better safe then sorry.

  15. hier toch echt andere ervaringen heb hier oa al een jaar of 6 een topfield 4000

    zonder problemen draaien (zelfs de originele 40GB zit er nog in) Een galaxis dvb-s kaart (=skystar 1) sinds 95 en diverse dreamboxen sinds een jaar of 3 a 4

     

    Wil hier maar mee aangeven dat er geen regel of gemiddelde te geven is en zeker voor kwaliteits producten als de nokias en topfield een langere termijn aan te houden is.

     

    grtz

  16. heb er zelf ook een gekocht en ook hier wil hij niet mounten.Ik denk toch echt dat er iets in de firmware van de netstore zit wat dit verhinderd want de mounts op de nslu, mijn suse bak en de maxtor netdrive lopen met in principe de zelfde instellingen wel gewoon.Dus lijkt het mij niet aan de manier van instellen op de dream te liggen.

    Overigens lukt mounten van de windows naar de netstore wel probleemloos en ook de ftp server draait goed en stabiel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...