Ga naar inhoud


dr_grebber

Lid
  • Items

    172
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dr_grebber

  1. Bedankt voor de snelle reactie. Heb ondertussen de secondInfoLine plugin verwijderd <was bovendien toch al niet zichtbaar> en automount leeg gemaakt <Blue Panel, Settings, Automount Editor>

     

    Het betreft een eenvoudig netwerk schijfje die alleen CIFS ondersteund, zal wel even googlen naar de correcte entries in auto.network. En timeout in /etc/init.d/autofs stond default al op 120.

     

    Ondertussen heb ik al probleemloos BVN erop staan, en nu de performance opgeschroefd via Film1.2 naar NGC HD en het lijkt erop dat ie blijft doorwerken, dus je suggesties wijzen in de goede richting!

     

    Er zit nog een 320GB disk in, en waar kan ik crashlog vinden?

    {find / -name 'crash*' -print oid? }

  2. Waarom krijg ik na een kwartier altijd de tandwielen te zien en crashed mijn dreambox? Ik heb vanmorgen Gemini 4.70 direct in de flash gezet.

    Voorheen had ik altijd Oozoon in de flash, daarop Barry Allen en dan een USB stick met daarop een Gemini image. Omdat ik hierbij geen webinterface meer kreeg, besloten om helemaal te stoppen met Barry Allen, eigenlijk geen behoefte an multiboot als het meer problemen geeft dan oplost.

    Settings zijn recent, DiseqC is voorelkaar, kan een iomega NAS disk gewoon mounten en zien op /media/net/iomega. Ook draait CCcam lekker, natuurlijk alleen binnenshuis.

     

    Is er een manier om aan de hand van een logfile te zien warom deze spinners tevoorschijn komen, welk proces ervoor verantwoordelijk is, of dat het iets met temperatuur heeft te maken?

    Komt het doordat de flash te beperkt is?

  3. Gisteren ook 4.70 erop gezet, onder Barry Allen in MB_Images.

    Mijn probleem van regelmatig rebooten is ermee opgelost! Echter ik krijg nu geen webinterface meer, als ik in internet explorer naar http://<ipadres box>probeer te surfen dan komt er niks!

    Heeft dit mischie nte maken met het gebruik van Barry Allen? Het valt mij op dat er onder <setup>, <plugins> een melding komt dat /Extensions/WebInterface en /Extensions/barryAllen nie tgeladen kunnen worden.

     

    Verder werkt de box prima, maar vraag me nu af of het aan barry Allen ligt, is dat tooltje nog aktueel?

  4. Mischien een vreemde opmerking, maar wordt het niet eens tijd om ook voor apple mac een forum op te nemen? Per slot van rekening draait Mac ook op het zo gewaardeerde unix OS en zou het logisch zijn er iets aan te wijden. Zelf jaren met PC's gewerkt, maar moet sinds een jaar erkennen dat een mac toch beter "werkt".

    Nu moet ik VMware fusion starten om setedit te draaien om nieuwe settings te laden.

     

    Prettige kerst!

  5. Hallo,

    Voor mijn DM7000 heb ik altijd veel plezier beleefd aan een USB stick waarop ik met FlashWizardPro de verschillende images kan zetten. Multiboot geeft een keuze menu, zo kan ik eerst images testen voordat de familie er aan overgeleverd wordt.

     

    Wordt dit ook nog steeds aanbevolen voor DM800?

    Sjerom is een beetje gedateerd, en een database kan ik op sat4all ook niet meer vinden.

  6. Zojuist Gemini 4.5.0 geinstalleerd op mijn DM7000. Krijg geen enkele CAM gestart via Blue-Panel, Start/Restart Camd. het OSD window verschijnt wel, maar er start niks (ps -ef).

    Hetzelfde resultaat voor:

    wget -q -O - "http://127.0.0.1/cgi-bin/ResetCam"

    (wel OSD message "gbox stop:/start gebox") maar geen succes)

     

    Ik krijg de CAM alleen gestart via telnet:

    /var/script/gbox_cam.sh start &

     

    De scripts chmod is 755

     

    Ik heb dit getest met CCcam, MgcamD en gbox.

    Als de dreambox restart, krijg ik alleen via een telnet sessie weer de cam aan de praat, beetje lastig voor mijn familie als ik er niet ben :-)

  7. om het verhaal compleet te maken.

    Op de CH3SNAS heb ik een folder dreambox gemaakt, met daaronder weer directories voor movie en mp3. Alles ruim toegankelijk gemaakt met chmod 777 *

     

    Voor de CH3SNAS, dit is de inhoud van /mnt/HD_a2/fun_plug.d/etc/exports :

    /mnt/HD_a2/dreambox 192.168.1.0/255.255.255.0(rw,no_root_squash,no_subtree_check)

    ( alles in 1 regel, en activeer dit met exportfs -ra )

     

    In de dreambox, inhoud van /var/etc/automount.conf :

    NAS -fstype=nfs,rw,nolock,nfsvers=2,rsize=8192,wsize=8192 192.168.1.20:/mnt/HD_a2/dreambox

     

    Met DreamDVD speel ik ISO en VIDEO_TS films af die op de NAS staan, en kan met Dreamripper mp3 rechtstreeks naar de NAS opnemen.

  8. Ik probeer van mijn NAS (192.168.1.20) een subdirectory /mnt/HD_a2/movie met NFS te mounten op mijn dreambox 7000 met gemini 4.20 (192.168.1.15).

    De NAS is model CH3SNAS met Fonz fun-plug 0.4.

     

    Op de dreambox geef ik het volgende commando:

    mount -t nfs -o rw,nolock 192.168.1.20:/mnt/HD_a2/movie /var/mnt/nfs

    het resultaat is failed: Input/output error.

     

    De subdir /var/mnt/nfs is rw access (chmod 777)

     

    Als test heb ik op een PC d.m.v. Hummingbird NFS client geen probleem om deze subdirectory te mounten. Lijkt mij dat alles op de NAS voor elkaar is, de subdirectory staat in de export list.

    showmount -e 192.168.1.20 geeft resultaat: Export list for 192.168.1.20:

    /mnt/HD_a2/movie 192.168.1.0/24

     

    Ook heb ik van de PC met Hummingbird NFS Server een subdirectory gemount op de dreambox (automount optie).

     

  9. Bedankt voor je reactie. Ik heb een Conceptronic CH3SNAS gekocht, er zojuist de funplug eropgezet en gereboot. Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. Wordt de DLink DNS323 of mijn Conceptronic onderwerp niet behandeld op SAT4ALL?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...