Ga naar inhoud


IanPH

Lid
  • Items

    294
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door IanPH

  1. Ik kijk zelf regelmatig met DVBLink op m'n HTPC naar VeronicaHD (Big Bang Theory en Criminal Mind o.a.) maar in mijn geval is deze zender juist de gene met de minste storingen. Net nog bijna 3 uur lang Criminal Minds zitten kijken zonder enige verstoring.

  2. Ja dat was het eerste dat mij opviel, de snelheid van de webinterface voor het configureren. Jammer wel, dat een hoop functionaliteit nog niet helemaal verwerkt is (zoals 1 tuner volledig scannen en vervolgens de gevonden kanalen kopieren naar de andere tuners).

     

    De EIT scanner werkt bij mij inmiddels wel weer (met de genoemde patch). Een voor mij belangrijke bug is dat teletekst niet wordt doorgegeven. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat met de volgende beta wel is opgelost.

     

    Al met al draait deze beta bij mij in elk geval bijzonder stabiel.

     

  3. Voor hen die daar interesse ik hebben maar er niet van op de hoogte zijn, DVBLogic heeft gisteren de eerste beta van versie 4 van DVBLink vrij gegeven.

     

    DVBLink is een pakket software waarmee niet Windows Media Center compatible tuners (DVB-s, DVB-t, DVB-c, IPTV en zelfs je dreambox) toch bruikbaar zijn als normale TV-tuners in Media Center. Incl. eventueel gebruik van SoftCAMs. Ook biedt DVBLink Home Server als nieuw onderdeel de mogelijkheid een centrale TV-server te delen over alle PC's in het netwerk.

     

    De nieuwste versie heeft een Webbased configuratiescherm die aanzienlijk sneller is dan het oude configuratie scherm.

     

    Versie v4 maakt niet langer gebruik van 4 virtuele DVB-s tuners maar van het PBDA standaard. Hierdoor wordt het configureren van de tuners in Media Center nog makkelijker, maar het betekend wel dat support voor Vista Media Center komt te vervallen.

     

    Wil je zelf testen? Ga dan naar het "Beta products, Tools and Development corner" in het DVBLogic forum.

     

    DVBLink v4 beta 1: TVSource and Home Server

  4. Als je nog altijd elke honderdste seconden een ECM voorbij zit komen, heb je blijkbaar nog steeds de ECM cache disabled! Zonder deze cache vergeet ACamd direct de laatste ECM (welke, zo beredeneer ik, voor elk te decoderen block nodig is) en moet deze dus opnieuw opvragen.

     

    Uit de 0.032 seconden in je voorbeeld, blijkt dat OSCam z'n antwoord op die aanvraag wel uit z'n eigen cache geeft.

  5. Er mankeert echt niets aan je setup. Er zijn gewoon duidelijk zichtbare kwaliteitsverschillende tussen verschillende zenders.

     

    Zoals Kooleracer al zei, Canal Digitaal heeft bijzonder veel ruimtegebrek. Daarom willen ze langzamerhand alle zenders omzetten naar MPEG4. Deze codec is effecienter zodat er meer zenders is dezelfde bandbreedte past "zonder" aan kwaliteit in te hoeven boeten.

     

    Maar HD zender hebben natuurlijk veel meer bandbreedte nodig en Canal Digitaal wil niet graag achter blijven op de andere TV-providers. Dus voegen ze HD zenders toe met een lagere bitrate (kleinere bandbreedte). Dit zie je terug in de kwaliteit. Daarbij kunnen ze de codering zo tweaken dat je of meer blokken in het beeld ziet, of minder scherpte hebt.

     

    Daar kun je als eindgebruiker dus weinig aan doen.

     

    Zowel AstraHD als de HD zenders van Canal Digitaal zijn in MPEG4 decodeerd. Dus daar valt ook weinig eer aan te behalen denk ik.

  6. Citaat:
    maar Oberon geeft aan dat dat niet aan TVSource ligt, maar aan de plugins, dus oa aan acamd: deze zou niet goed met TVSource samenwerken, en juist wel heel goed met DVBViewer.


    Dat is raar want Oberon heeft meerdere keren in hun forum aangegeven dat juist ACamd goed werkt met TVSource omdat Appie daar specifieke aandacht aan heeft besteed.

    De klachten aan het adres van TVSource omtrent de zapsnelheden zijn geheel ongegrond aangezien niet TVSource, maar de werkwijze van Media Center ten grondslag ligt aan de trage zapsnelheid.

    Dit heeft alles te maken met de manier waarop Media Center werkt.

    Eerst wordt er door de taak ehrecvr.exe een redelijk grote buffer op de hardeschijf aanmaakt (in ..\Recorded TV\TempRec\TempSBE). Pas als daar genoeg in staat krijgt ehshell.exe de opdracht om die weer uit te lezen. Deze zal moeten wachten tot de eerste I-frame langs komt en begint dan pas met weergeven.

    Zelfs als Media Center zelf de controle heeft over de satellietkaart (zoals ik dat zelf getest heb met mijn TBS6981 op de 28,2 waar genoeg FTA kanalen beschikbaar zijn) blijven de zaptijden rond de 4-8 seconden.

    Ik heb dit getest op een PC met 3,5GHz quadcore, 4GB intern geheugen en 4 schijven in RAID. Aan het systeem had het niet gelegen.
  7. Heb je ACamd_PMT.txt echt nodig? Anders zou ik deze uit zetten. Ik gebruik voor Canal Digitaal maar 3 basis bestanden:

     

    ACamd.dll

    ACamd.ini

    cardclient.conf

     

    In ACamd.ini staat:

     

    Code:
    [ACamd]DisableEmmCache=1SoftCsa=1

     

    En in cardclient:

     

    Code:
    cccamn:localhost:12345:1/0100/ffff:tuner1:tuner1

     

    Dit is voor mij al voldoende om alle Canal Digitaal kanalen probleemloos te decoderen met OSCam 1.00 Unstable SVN Build 4011.

     

    Ook kun je chcache.ini voor de zekerheid even wissen voor het geval hierin foutieve vermeldingen in staan.

  8. Al vanaf het moment dat de patched TVSource.dll beschikbaar was, en ik deze had vervangen, is het aantal storingen een stuk minder geworden. Het is alleen helaas nog altijd niet helemaal weg. Tijdens normaal kijken heb ik vrijwel geen artifacts meer. Maar ik heb nu vooral last als ik even wat heen en weer gespoeld heb. Bijvoorbeeld als ik een half uur heb getimeshift en dan de reclames oversla. Het lijkt dan wel alsof het een halve minuut nodig heeft om alles weer vloeiend te laten lopen.

     

    Of FFDeCSA in 3.2.1 niet meer wordt gebruikt, zou ik niet durfen zeggen.

     

    Als je ACamd in SoftCSA wilt gebruiken heb je die FFDeCSA dll sowieso niet meer nodig. En ik moet zeggen, ik heb 3 tuners. En ik kan probleemloos op 3 locaties FullHD kanalen kijken zonder FFDeCSA te gebruiken met ACamd in SoftCSA mode.

  9. DVBLogic heeft inmiddels TVSource 3.2.1 uitgebracht waarin een fix zit om (gedeeltelijk!) de problemen met artifacts te verhelpen. Heb je deze al geinstalleerd?

     

    Om ACamd alleen met SoftCSA te laten werken zet je de volgende regel in ACamd.ini:

     

    SoftCsa=1

     

    Ik weet niet zeker of het nodig is, maar je kunt FFDecSCA.dll voor de zekerheid ook uit je plugins map verwijderen.

  10. OSCam 1.00 SVN Unstable build #4011 is de laatste versie die bij mij nog normaal de updates verwerkt. Alle latere versies verwerken de EMM's bij mij niet. De meeste geven een error en Unique Address EMM's worden genegeerd. Bij 4011 dus niet. Met deze versie heb ik dan ook na veel gedoe Penthouse HD werkend gekregen.

     

    @Volture:

     

    De combinatie van TVSource (virtuele tuner server voor Media Center) met ACamd (MDAPI Plugin met Newcamd, Radegast en CCCam protocol ondersteuning) welke praat met OSCam (multi protocol Card Sharing server) waaraan je officiele Canal Digitaal kaart is verbonden werkt zonder problemen. Bij gebruik van ACamd 0.6.2.0 icm OSCam #4011 worden alle updates netjes verwerkt en hoef je dus niet om de zoveel tijd de kaart even in de DM7000 te doen om te heractiveren!

     

    Heractiveren is alleen nodig indien je de kaart zo lang niet in de ontvanger hebt gehad dat je te veel updates hebt gemist om de de kaart weer vanzelf actief te krijgen (en dat gebeurd echt niet in 1 nacht, meestal staat de datum op je kaart zo'n 2 maanden vooruit).

  11. @Volture:

     

    Wat voor'n cardreader heb je in je bezit? OSCam 1.00 unstable SVN build #4011 werkt bij mij, inclusief updaten van pakket en abonnement prima! Ik gebruik een simpele phoenix i'face op de seriele poort met een Canal Digitaal S3 kaart. In dat geval hoef je de Dreambox ook niet nog eens aan te laten staan.

     

    Je kunt dan een server met TVSource gebruiken waarin elke source een eigen plugin map met ACamd draait.

     

    Waar je wel rekening mee moet houden, is dat HD uitzending zich lastig over Wifi laten streamen!

  12. Origineel bericht van: Earthfinder
    hallo

    ik ben aan de slag met w7mce icm tvsource3.2
    als ik nu acamd gebruik met in cardclient.conf het volgende

    newcamd:192.168.1.1:15100:1/0100/006a:htpc:htpc:0102030405060708091011121314


    nu logt acamd in geheel niet in op mijn newcs-/oscam-server.
    weet iemand hier een oplossing voor

    mvg,
    andries


    Die cardclient.conf klopt sowieso niet.

    newcamd:192.168.1.1:15100:1/0100/006a:htpc:htpc:0102030405060708091011121314

    Het onderstreepte deel is een masker die over 0100 komt te liggen en niet je ProviderID.

    newcamd:192.168.1.1:15100:1/0100/ff00:htpc:htpc:0102030405060708091011121314

    zou beter moeten werken.

    Dit betekent zoveel als

    Caid 0100 t/m 01ff zijn toegestaan.

    Als je alleen CAID 0100 wilt gebruiken kun je voor het masker ook ffff gebruiken.
  13. Is de MKV die je afspeelt voorzien van H264 of VC1 video?

     

    Voor MKV's met H264 hoef je alleen Windows 7 en haali media splitter te installeren. Microsoft's DTV Decoder speelt deze dan met hardware acceleratie af. Maar VC1 wordt door de Microsoft DTV Decoder niet met hardware acceleratie afgespeeld. Daarvoor kun je het beste MPCVideoDec.ax uit de MPC standalone filters pack installeren.

     

    Het gedownloadde zip bestand openen en MPCVideoDec.ax kopieren naar de System32 map in je Windows installatie folder.

     

    Vervolgens het volgende commando uitvoeren:

     

    Citaat:
    regsvr32 MPCVideoDec.ax

     

    Daarna met Preferred Filter Tweaker for Windows 7 de voorkeursfilter voor VC1 wijzigen in MPCVideoDec.

  14. Indien je geen beperking toevoegt zal ACamd theoretisch alle ECM's naar Oscam sturen en de ECM die het juiste antwoord geeft opslaan in chcache.ini.

     

    Daarom filter ik op voorhand al welk ident ik wil verwerken. Dat scheelt tijd en het lijkt me efficienter.

     

    Gebruik je de juiste frequentie? Zowel op de cardreader als in je config? Je moet weten dat OSCam onder Cygwin de kaart niet kan overklokken!

     

    Zoals ik al zei, is OSCam 1.00 unstable svn build #4011 de laatste versie waarmee, icm ACamd 0620 alle updates normaal verwerkt worden en welke stabiel genoeg is om langdurig te draaien. Latere versies verwerken op de een of andere manier m'n unique EMM's niet en ruim de helft van de EMM's geven een error.

     

    Ik zal hier onder mijn werkende config van Oscam neerzetten (met enkele wijzigingen tbv privacy). Misschien kun je er wat mee .

     

    Met onderstaande config volstaat de volgende regel in cardclient.conf van ACamd:

     

    Citaat:
    cccamn:localhost:12345:1/0100/ffff:client:password

     

    Overigens staat [newcamd] in mijn oscam.conf er alleen nog om test redenen. Ik gebruik zelf alleen nog cccam.

     

    oscam.server:

     

    Citaat:
    [reader]

    label = canal_digitaal

    enable = 1

    protocol = mouse

    device = /dev/com1

    services =

    caid = 0100

    detect = cd

    mhz = 358

    cardmhz = 358

    ident =

    group = 1

    emmcache = 1,3,2

    lb_weight = 100

     

    oscam.conf:

     

    Citaat:
    [global]

    usrfile = oscamuser.log

    logfile = oscam.log

    nice = -1

    maxlogsize = 1024

    preferlocalcards = 1

    saveinithistory = 1

    readerrestartseconds = 4

    resolvegethostbyname = 1

     

    [newcamd]

    port = 12345@0100:00006A

    key = 0102030405060708091011121314

    allowed =

    keepalive = 1

    mgclient = 1

     

    [cccam]

    port = 12345

    reshare = 0

    ignorereshare = 0

    version = 2.2.1

    updateinterval = 0

    minimizecards = 0

    keepconnected = 1

     

    [webif]

    httpport = 8080

    httpuser = administrator

    httppwd = 1234

    httprefresh = 5

    httpallowed = 127.0.0.1,192.168.0.1

    httphideidleclients = 0

    httpreadonly = 0

    httpsavefullcfg = 0

     

    oscam.user:

     

    Citaat:
    [account]

    user = client

    pwd = password

    group = 1

    monlevel = 2

    au = canal_digitaal

    caid = 0100

    ident = 0100:000000,00006A

  15. In oscam.conf zou ik

     

    [newcamd]

    port=10002@0100

    key=0102030405060708091011121314

     

    veranderen in:

     

    [newcamd]

    port=10002@0100:00006A

    key=0102030405060708091011121314

     

    Daarnaast zou ik in user.config

     

    [account]

    user=moon

    pwd=124ac

    group=1

    uniq=1

    caid=0100

    [account]

    user=moon1

    pwd=pass1

    group=1

    uniq=0

    caid=0100

    au=serialphoenix

     

    veranderen in:

     

    [account]

    user=moon1

    pwd=pass1

    group=1

    monlevel=2

    au=serialphoenix

    caid=0100

    ident=0100:000000,00006A

     

    En in cardclient.conf:

     

    newcamd:192.168.2.3:10002:1/0100/ffff:moon1:pass1:0102030405060708091011121314

     

     

    Je kunt ook in oscam.conf dit toevoegen:

     

    [cccam]

    port = 10003

    reshare = 0

    ignorereshare = 0

    version = 2.1.4

    updateinterval = 0

    minimizecards = 0

    keepconnected = 1

     

    Dan kun je met de volgende regel in cardclient.conf connecten:

     

    cccamn:192.168.2.3:10003:1/0100/ffff:moon1:pass1

     

    Download anders de onderstaande versie van Oscam. Deze draait bij mij perfect icm mijn CD Seca3 kaart (updaten werkt ook zoals het hoort).

  16. /offtopic

     

    Een collega van mij heeft in december 2010 Tweak Glas 35 R+ aangevraagd. Kost 45 euro per maand. Sinds 1 januari 2011 heeft deze internet provider een actie met dat zelfde abonnement. De eerste 4 maanden gratis.

     

    /ontopic

     

    Ach zo is het leven. Als je alles van te voren zou weten... tja vul maar in.

  17. Ik heb al jaren het Top+HD pakket waarbij erotiek even zo lang al aan stond. Toen Penthouse HD erbij kwam bleef deze zwart. Na ongeveer alle instellingen te hebben geprobeerd en tig keer te hebben geheractiveerd heb ik uiteindelijk Canal Digitaal maar eens gebeld. Die vertelde mij dat ik erotiek alleen voor de SD kanalen aan had staan. Ik zeg, ik zie in Mijn Canal Digitaal geen optie op erotiek ook voor HD aan te zetten. Waarop de helpdesk medewerker vertelde dat die optie niet bestaat maar dat hij deze wel voor mij kon activeren. 2 uur later zag ik dat de ECM's netjes verwerkt werden (alhoewel het beeld nog steeds zwart was) en tussen 0:00 en 6:00 heb ik nu netjes beeld!

  18. Origineel bericht van: appiemulder
    De beste wensen...

    History
    -------
    31.12.2010
    V 0.6.2.0 <- V 0.6.1.8
    - Added Anysee support
    - Added FTDI support (smargo)
    - Added SoftCsa mode
    - Changed When disable PMT or CAT scan, disable cache scan to
    - Fixed PMT, missing some HD entries
    - Fixed lot of small issues, CCcamN, EMM
    - Removed Emubox03, GBoxN, MBoxN
    - Same MDAPIFilter.ax v0.0.0.6
    - Update ACamdMonitor.exe v0.0.0.3


    Appie, hartelijk bedankt en ook jij (en alle andere lezers natuurlijk), de aller beste wensen.

    Vraagje mbt SoftCSA modus. Ik begreep altijd dat FFDeCSA beter was omdat deze effecienter/sneller is. Nu jij de fallback mogelijkheid naar SoftCSA hebt ingebouwd, moet ik dan de conclusie trekken dat FFDeCSA nadelen heeft tov SoftCSA?
  19. Volledig verwijderen door eerst via control panel te uninstallen. Als je daarmee niet tevreden bent, kun je in C:\ProgramData en in C:\Program Files (x86) of C:\Program Files de DVBLogic map verwijderen. Als je nog verder wilt gaan kun je (geheel op eigen risico) ook nog de registersleutel DVBLogic entry uit HKLM/SOFTWARE/ of HKLM/SOFTWARE/Wow6432Node verwijderen. Wat je in elk geval niet uit het register kunt verwijderen zijn de installatie gegevens waarmee de trail periode wordt ingesteld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...