Ga naar inhoud


rudolfdebeer

Lid
  • Items

    1815
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door rudolfdebeer

  1. Op 12-10-2021 om 19:15, HG5812 zei:

    Hallo.

     

    Volgens een bericht op Totaal TV gaat KPN met ingang van het eerste kwartaal 2022 een CI+ module met inwendige virtuele smartcard op huurbasis aanbieden bij Digitenne.

    Er zullen geen restricties zijn wat het opnemen betreft.

     

    Volgens mij is dat niet geëffectueerd, inmiddels krijgt iedereen slecht werkende android tv box strot afgeduwd. Je bent beter af met een firestick

  2. Als ik al zei ik heb een oudere versie van jaren her, de 2e uitgave de rev 2.13 PCI. Die van jou had op de reguliere driver al gewoon moeten draaien. Het probleem is de 1e generatie die het vertikt.

    Net zoiets als een Brooktree 848/878 tv-kaart, gaat dus ook niet met Win 7. Pak je een Linux distrubitie, dan gaat het weer wel met veel kunst en vliegwerk. Wel beeld/geen geluid kun je weer gaan editten etc.

     

    Ik ga het ook niet uitzoeken, de meeste Sat-kaarten doen moeilijk onder Win 7. Valt ook weinig mee te beleven.

    Boven de PC staat een KAON KSC 570 dus......

  3. Sommige van die betalingskantoren zorgen dat zonder risico aan toonder binnen een uur geld word overgemaakt.

    Dat er b.v. 10% voor betaald moet worden is niet ongebruikelijk. Daarvoor hebben ze die infrastructuur.

    Geen bank ter wereld kan dit zo snel. Creditcards zijn elitair. Merendeel van de wereldbevolking heeft die niet, laat staan soms een bankrekening. Bij PayPal moet je er minimaal een reguliere bankrekening aan hangen.

    Een internationale overschrijving duurt langer. Voor veel leveranciers brengen credit cards hoge kosten met zich mee die op de klant verhaald worden (ook het misbruik). En soms kun je er alleen ijs mee krabben. Om niet te kort te doen zijn er andere kredietvormen dan die cards uitgevonden zodat er fair trade in andere werelddelen plaats kan vinden. Meestal is er wel ergens internet.

  4. In de belgische -verwijderd- liggen veel vergeten nederlandse merken van weleer nog in volle glorie.
    Kom er niet zo vaak. - verwijderd is prijzig. Zwan knakworst is een voorbeeld. maar er ligt nog meer uit de 60's
    Vraag is of de inhoud nog dezelfde is of alleen de naam. Fr*k* is hard to get hier, bestaat wel nog.

  5. Natuurlijk als admin, waarna hij zanikte dat files niet in goede dir stonden.

    Ze wel degelijk in windows/system32 geplaatst. En regsvr32 ververst natuurlijk.

    De driver laat zich wel installeren maar de kaart intialiseert zich niet.

    64 bits Win 7 AMD systeem hier......

     

    Mijn kaart is de vroege rev 2.3 pci met samsung tuner. Uitgebreide test met alle gangbare viewers..... gedaan.

  6. Marktplaats is voor klein spul te handelen. Ik heb nog nooit pech gehad. Kijk goed na kopersfrequentie en ratings net als op ***geen-reclame***. Niet iedereen heeft een CC of een andere reden om PayPal te gebruiken.

    In principe is zolang het daar geparkeert staat een offshore accountje zo groot als je het wilt.

     

    Waarschijnlijk gaat er veel zwart geld om. totdat de BD jouw Paypal achterhaald........

    Voor de ProgDVB leverancier was het zijn manier om aan valuta te komen om elders zaken te kunnen doen zonder grijpgrage handen die hun deel willen. Via Western Union of ander bankverkeer duurt het ellenlang, doen ook geen fluit voor je als het fout loopt. En ze nemen 10% waarna de locale autoriteiten er nog eens taks over gooien.

     

    ooit een DVD op Corsica besteld via bank, 6 maanden procedure. week later lag tie goedkoper bij paardrijdster.fr

    Ik bestel nooit meer op Corsica.

  7. Als een van de eerste klanten met onze rus een legale copy van ProgDVB uitgehandeld. Was nog beetje donate ware toen. Voor hem toen PayPal genomen. Werkt goed en geeft bescherming. Op marktplaats niet zonder akteren voor grotere bedragen. Jammer dat hij de unlimited Elecard decoder er niet bij leverde toen

     

    @Sjattuh Met die maestrocard (pinpas ING bijvoorbeeld heb je wel vertraagde betalingen waarmee je op de koffie komt zijn ondermeer de z.g. reserveringen en winkeliers die accumuleren en b.v. 5 dagen later inwisselen. Bij een Mastercard heb je hier zelfs weiniger last van. Zo'n card is zinloos als je betaling vlak voor de incassodatum (28e)

    doet. 99.99% kun je met een reguliere pinpas doen tegenwoordig. Een Creditcard heeft een schijnbaar hogere bestedingslimiet die weer ongedaan word gemaakt door de lagere limiet van de bronrekening bij je bank.

    Je kan er 3 weken gebruik van maken en dan moet je toch betalen........ op de 28e van de maand

  8. @Wapper,

     

    Dit werkt dus niet. Je krijgt hooguit de Skystar 2 z.g. herkend maar dat sky2pc***.ax  met die bijbehorende dll niet geregistreerd.

    Dus device word niet geinitialiseerd met wat voor viewer dan ook. Al lijkt het dat DVBViewer er zaken meedoet. Echter de scan geeft nul kanalen found.

     

    Alles maar weer gedeinstalleerd en kaart er weer uit. Vals blij moment. Leek zo mooi, na die z.g. lite installatie, werkte alle versies software van Technisat van de afgelopen jaren, of tewel ze lieten zich installeren, maar als onbruikbare dummies. Ik heb de wdm versie gebruikt. Andere gebruikers melden zelfde loze resultaat. Niet voor de 1e release skystar 2 dus. Misschien voor de recentere wel.

     

    Misschien beetje raar om het hier te zeggen, wokken raken rapide uit de tijd met de normale settopboxen en deze kaarten. Fatsoonlijke smarttv met DVB-S mogelijkheid is betere oplossing. Echter mijn kabelaar bied zoveel aan naast andere streaming content dat we nog maar een kanaal kijken.

     

    We overwegen de wokken af te voeren. In de hoogtijdagen had ik alles open, maar keek het nooit. 3D is leuk, maar wij gebruiken het 1x per jaar. Ik voel me nog niet geroepen een blue ray speler aan te schaffen. Zwaar achterhaald reeds. Nog even en ziet de wereld er anders uit.

  9. Ik wil het best weten, vind ik die incorrecte lader, tikt het aan. Parkerautomaten bezocht alhier hebben geen ? geven alleen niet genoeg saldo aan.

    Ik vermoed de automaat voor de Appie........ op 6 maanden 2x week 30 ct chippen = 6 x 4 x2 x 0,30= 14,40 euro.

    Die gaan er niet vanaf. 2 x familie getrakteerd op rondje lunch in ziekenhuis is 20 euro

    Saldo wees 20 euro nog uit. net als half jaar daarvoor. Ditto patroon. Niet meegeteld andere parkings en kosten parkergarage ziekenhuis (niet voor de poes). Probleem is dat hij niet opwaardeert maar niet afwaardeert. Of verkeerde tegoed. Staat tegoed wel op die kaart zelf?

  10. Chipknip vandaag weer geladen na lang intensief gebruik. vreemd originele tegoed staat er nog. Van moeders loopt hij snel leeg en die gebruikt hem nauwelijks. Lijkt wel een prepaid phone die je nooit gebruikt en verplicht moet opwaarderen. Erg lastig om uit te vinden waar het plaatsvind en hoe omdat ik dan na elke keer na een chipknipautomaat zou moeten. Vroeger had je nog die blauwe  sleutelhangertjes om uit te lezen.

     

    Zelfs nog geconsumeerd paar keer in extreem duur ziekenhuiscafetaria waar het al gauw 10 euro is. eet ik op werk zakt het wel. Dus chip op kaart OK zeg ik dan. of? Mijn werksaldo is max 20 euro. Nou wil ik niet klagen maar die technologie benauwt mij.

  11. Wat een onzin, ik vervang de schijven in de RAID units preventief om de 5 jaar.

     

    Zoalng men voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, gaat die stelling wel op ja.

    Ik zeg duidelijk erbij, het geeft hier alleen meestal green WD's. Prijsverschillen miniem. Al tijden geen Maxtor meer gezien!!

    Wel nog een Seagate gehad. Snel naar de knoppen. Meestal enkelvoudig aanbod door zeer gespannen markt en omdat desktop markt minieme doorzet had. Er valt niet meer uit te geven. Kan van ver wel bestellen maar dan is tie duurder dan hele PC. Nog geen kapotte maxtor op een na gehad. Samsungs zijn ook goed. Hard to get.

  12. Die VCR 550 deed slechts 250 DM toen bij die grootgrutter in de aanbieding, was alleen qua binnenwerk qualitatief niet de nederlandse 550 (moet ergens uit uitkomen) Binnen jaar videokop kapot. 1 dag voor verstrijken garantie. Keurig gemaakt. Daarna nog 10 jaar grijs gedraaid. Nu afgefikt, naar stort. Nu nog flip Altai kloontje van 100 eurie van zelfde adres (VCR/DCD combi) maar geen autostart, follow me etc. En veel kabaal en langzame turbo. Nog Lite-on DVD recorder hier , geen autostart :(  Op PC opnemen is geen goeie optie. Ga eens hobbien met oude camcorder aan een ultrasone naderingswitch. Niet zo moeilijk> Maak/Breek contact verhaal. Alleen die opname capaciteit is zo beperkt. En dan zijn die IP cameras beter.

    Ik krijg een mailtje met vast interval na wens ingesteld met mogelijke mugshot. Om lieden te weren zijn er goedkopere oplossingen. Echter bedraad is beter dan draadloos. Draadloos blijft bron van erger. Elke draadloze deurbel, Modem buren,etcs en car alarmen gooien roet in eten. En die uitbel centrales zijn onbetrouwbaar. Zo'n foscam kun je 4 kopien laten distribueren naar verschillende ontvangers. Geluidsdetectie activeren geeft berg mails in de stad.

  13. Harddisken zijn tegenwoordig sowieso gemiddeld 1x per jaar naar zijn grootje bij aktief gebruik. En dan zijn ze ze soms moeilijk verkrijgbaar.

    Hiero alleen nog WD's te koop.

     

    Ik had vroeger een analoge cam aan een flip VCR550. Starte op nadering het ganse zaakje. Bij elkaar dure grap en ik kon vanaf mijn eettafel elders niet rondkijken. Die PC hoeft niet aan trouwens.

  14. Mits beschut ja zijn er meerderen die hem zo inzetten. Doe je er 100 euro boven op dan kun je beter ander type in die vandal proof behuizing nemen. Test door dubbele beglazing ging goed mits IR cut off. Maar dan valt ie wel op en nodigt het uit i.p.v. afschrikken. Welk type camera dan ook is snel buiten gevecht ( spuitbus met verf....!). Voor binnen heeft de geteste foscam een bewegingsdetector en mailt en/of record tegelijk. Hij gaat echter niet als Walley de lens op de indringer richten. Moet jezelf met je mobiel doen.

     

    Mits je modem met Wifi bij blijft kun je vanuit turkse badplaats kijken of alles er nog staat.

    Moet het persé buiten versie zijn effe de FI8919W Wifi buiten Pan Tilt camera uitchecken.

    Kans is echter dat ze met hem zelf aan de haal gaan......... Voeding laten ze gewoon achter, die zijn los verkrijgbaar.

  15. Zo'n Foscam van 90 euro valt te doen. Bereid je voor op 3 uur set-up om het door te krijgen. Waar voor je geld.

    Genoeg youtube instructies om je te helpen. Mailen snapshots via KPN werkt niet. Via GMail gek genoeg wel.

     

    Anders dan zijn klonen wel te updaten firmware.

    Getest de :  Foscam FI8910W Wifi pan/tilt camera IR-Cut [zwart]

    heeft ook ethernet.

  16. Hallo Sjaak,

    Vandaag staat hij er niet bij.  Ik had alle mogelijke kandidaten en usb sticks en mobieltjes en printers gecheckt op MAC

    Doe ik op de Wireshark reversed lookup. Een echte hacker zou dan nog een bekende MAC kunnen spoofen maar ik weet op controle moment wat bij staat. Geef wel toe de ZTE H220N is niet betrouwbaar in weergave. Een zoon kan X-boxen terwijl urenlang zijn MAC adress niet voorkomt in lijstje.

    Ik heb een 2e xbox zonder dit euvel (andere versie) komt gelijk op in de lijst. De TG787 was daar zeer betrouwbaar en ververste continue.

    De H220N heeft een zeer statische lijst, ik vind hem verre van real time. KPN had hetzelfde idee als jij en ik. Nochtans, hij heeft zich minimaal nog een keer in de MAC lijst gemeld na verandering. Nu kan het zijn dat een der zonen de internetspeed niet leuk vind en de aan uit knop gebruikt voor herstart en per ongeluk de WPS knop in de buurt aktiveert. Als we geluk hebben is de eigenaar van die repeater er nu achter dat ik geen andere MAC's toelaat.

    En zoekt hij tanken elders. Dit meehoppen is wel populair in de buurt. Over de grens verkopen ze speciale hardware daarvoor zelfs. Niet eens zo duur helaas. Nu draaide ik tot voor kort op WEP, geen last. Reden is voor sommige gebruikers te lastig is om ook dan WEP te gaan gebruiken

     

    Nu maar hopen dat los van de knop de H220N niet continue zijn WPS signaal uitzend.........................

    Normaal moet dat lampje 2e van rechts knipperen gedurende korte tijd.

  17. Hallo Sjaak,

    Nu werk ik met alleen met toegelaten MAC's van mij. KPN zou in januari die firmware van de H220N aangepast hebben.

    Ik moet concluderen dat hij er toch langs doorsluipt. Dat consumentenbond verhaal was mij bekend.

     

    Het gekke is dat ik alleen die WIFI repeater zie en geen ander apparaat wat daar op mee hopt.

    Kennelijk doet zo'n repeater zaken zonder WPS maar versterkt hij alles wat hij tegenkomt? Iemand die dit kan uitleggen voor die Edimax?

     

    Om het kort te houden gebruik van WPS is supergevaarlijk. Homeplugs zijn ook slecht te beveiligen.

    Wordt weer gewoon bekabelen dan......... Lastig met mobieltjes en pads........ Het word nog erger als providers de modems open gaan gooien voor de straat. Het is dat de oude TG787 het te zwaar krijgt met de huidige load. Was goed voor een PC en een xbox. Zet ik die weer bij houd hij het na paar uur voor gezien. Jeugd pikt dit niet. TG787 was ook geen WIFI zwaargewicht.

  18. Onbekende N300 Universal Wi-Fi Extender op mijn H220N gedetecteerd. Overgegaan op specifieke MAC's die toegang hebben dan maar voor de zekerheid. Het schijnt een Edimax EW-7438RPn te zijn. Nu dacht ik dat alles wat niet de juiste WPA code heeft niet op mijn router komt. Manual van die onbekende Edimax op web bekeken. Word ik niet wijzer van.

     

    Iemand hem al eerder zien opduiken?. Zijn er best paar van in land. Wat is risico van zo'n ding in de buurt?

  19. De Vaseline verstopt hem alleen. Je bent hier niet aan het polijsten. En ik ken niet alle schermcoatings. Ik heb mijn oude flat met een wattipje vaseline ingesmeerd en voorzichtig met papieren zakdoekje afgewerkt. Er zijn hele gevoelige schermen in omloop............

    Op deze flip zit geen antireflectie laag. Een van de weinige die totaal niet reflecteert. De tipgever die mij aanraadde deze te kopen verstond zijn vak.

     

    Nadeel (was erbijgezegd toen, energieklasse is kleine straalkachel op je slaapkamer....)

     

    Ik weet niet of ik mijn Samsung met deze truuk zou doen......, hangt van de kras af...... Deze op de flip zag je van meters ver weg. Nou zie ik hem niet meer.

  20. Zag net lelijke kras vers in flip flat screen op slaapkamer.

    Even gesurft. Op een huishoudelijk forum kwam ik de tip tegen het met vaseline weg te werken.

    Dit werkt echt zeer goed. Ik heb met 10 jaar oude vaseline, wattip en papieren zakdoekje de kras en lichte krasjes er rondom compleet onzichtbaar gemaakt. Men zegt dat het alleen op z.g. zachte flat screens werkt.

    Dit was dus een harde matte  flip. Beter dan commandant nr. 4 (zou ik nooit doen).

    Zouden krasverwijderaars van tv ook zo werken?

  21. @ Timm

     

    Google eens op macrovision on off dvd recorder. Niet dat ik behoefte heb van die kanalen wat op te nemen.

    Als je een Sam smatrtv hebt met een externe HD of USB stick moet je eens kijken of die het wel doet.

    Word wel versleuteld opgenomen en alleen op die smarttv weer afspeelbaar. (DRM control). Disney verdient al decennia lang fors aan oude films.

    50 euro voor een DVD van hun vind ik dus duidelijk teveel. Dat zappen langer duurt is evident. het is iets meer dan frequentie verzetten naar ander kanaal. Over het algemeen zappen de met CI voorzien zaken langzamer...... Pas op HD niveau is het beter dan de laatste analoge generatie.

    Ik ben pas 1,5 jaar digitaal omdat mijn philips backlight clear LCD flat net zo goed op analoog was. Het is dat Ziggo teveel zenders uit pakket haalde

  22. Wifi is gewoon te gevoelig. Bij gewoon surfen valt het niet op. Het komt pas echt aan de orde als er gestreamd word. En dan is zelfs voor een N-router een obstakel een sta in de weg. Bij smarttv's ligt dan ook de nadruk op ethernet of homeplug. Mits er niet teveel andere apparaten mee genieten.

     

    Gemiddeld fanatiek huishouden:

    3 PC's

    1 smartphone

    1 tablet

    1 smart tv

    1 settopbox kabelaar

    2 game consoles

    1 internetradio

     

    Als ze dat allemaal aanzetten heb je al gauw 7 apparaten die magere 12-18 mbs down moeten delen.

     

    Hier al een probleem als 1 xbox en 1 pc zwaar gamen met 12 mbs. De hardware/firmware van zo'n radiootje maakt ook veel uit.

    En de zender die jou moet bedienen. 538 is een niet zo zwaar beluisterde stream tegen buitenlandse waar de bevolking veel groter is.

    Voor het zoeken van exotisch materiaal is zo'n squeezebox ideaal. Minpunt blijft dat hij connect via slechts 2 servers van Logitech. ene in de US de andere in Europe. Hebben die een probleem heb je dagen niks. maar niet getreurd je kan backen via ander apparaat (PC, smartphone, smartv)

    Alleen wat onhandiger

  23. Luister in principe moet je kunnen draaien op wat primaire zaken. NIBUD doet een paniek oproep tot z.g. financieel preppen, als je niet uitkijkt pakt dat verkeerd uit. De oproep moet een de-digitalisering van vitale maatschappij onderdelen zijn. De hele wereld drijft te veel op gebakken (digitale) lucht.een speldeprik en pffft. Als de energievoorziening staakt functioneert het gedeuns al niet meer. Volgens het nieuws wordt een of andere juridische dienst nu gecyberstalked....... De logica ontgaat mij.

     

    Ik zie dat Pukje verstand van zaken heeft.. Inbellen met je mobiel op vitale infrastructuur en andersom. Wat is er mis met een levende sluiswachter?

    Gelukkig hebben we nog wat oude stoomgemalen her en der.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...