Ga naar inhoud

GoGoHaRrY

Leden
  • Aantal items

    218
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door GoGoHaRrY

  1. Ik had de berekeningen ook al laten maken voor de schotel (Cahors Big Bisat) welke ik ga ophangen op de website http://pointage.visiosat.com/ . Met alle 4 de posities welke ik nu nog ontvang met "legacy LNB's"op mijn oude schotel (13.0E, 19.2E, 23.5E, 28.2E).
  2. Inderdaad de UK124 heeft geen Legacy poort. Ik ben door het antwoord van a33 wel wat verder gekomen, er is een instalklatiemode. Als de (UK124) LNB geen Unicable/JESS commando krijgt start deze in een zogenaamde installatiemode en geetf deze een paar geselecteerde transponders/frequenties door welke met een normale satfinder te testen is. Het kan dus zijn dat geen van deze frequenties voorkomt op de sattelliet, en je zo dus ook niet zal meten. Een tweede optie is het wachtten totdat de receiver (door de satfinder heen) commando's verstuurd aan de LNB en dan is de uitgang van de LNB ook te meten met een "normale" satfinder, een mogelijk extra probleem zijn dan wel alle instellingen in de receiver waardoro hier wat extra fouten gemaakt kunnen worden. Een derde optie is het uitrichtten met een "legacy" LNB en daarna de LNB wissleen voor de Unicable variant. De extra bron die ik hiervoor heb gevonden (ook duits) is https://www.vuplus-support.org/wbb4/index.php?thread/125437-einstellungs-problem-vu-solo-4k-durline-uk-124-und-axing-ssd-6-07/
  3. Ik ga overstappen op een Unicable/JESS LNB (DurLine UK124), nu heb ik deze afgelopen weekend al besteld (tegelijkertijd met een andere schotel) en echter vroeg ik mij af of ik met een reguliere/oude sat-finder ook een Unicable LNB kan meten/afstellen. Zoiets praktisch is lastig te vinden op internet, misschien dat een ervaringsdeskundige hier antwoord op kan geven. Ik zou me voor kunnen stellen dat ik op de ontvanger eerst de LNB goed moet instellen en een zender moet kiezen voordat de satfinder iets te meten heeft. Maar dat is een gok van mijzelf.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.