Ga naar inhoud


Henk M

Lid
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Henk M

  1. Je kan het proberen op de manier die in natuurgebieden wordt toegepast tegen ongewenste opslag.

    Dit is stegel voor stengel snoeien en dan de wond direct insmeren met Rounup (kwast gebruiken) in een 10% verdunning. Er is ook een rode kleurstof die kan worden toegepast, om goed te kunnen zien of iedere wond ook is geraakt. (helaas weet ik de naam van de vloeistof niet uit mijn hoofd.)

    Waarom moet het insmeren direct gebeuren, omdat de sapstromen van de plant nog korte tijd verder gaat en de Roundup dan nog door de plant wordt opgenomen, maar wacht je even dan schermt de plant de wond af en kan dan niets meer opnemen.

    Zo als reeds eerder vermeld pure Roundup voor professioneel gebruik nemen.

  2. Probeer eens een 2e F line aan te maken in de cfg van de dm 600.

    Ongeveer zo:

    F: user pass 3 0 0 { 0:0:1 }

    F: dm7020 pass 10

    En dan de C line in de cfg van de dm 7020:

    C: 192.168.1.109 12000 dm7020 pass yes

     

    Dit bleek bij mij de oplossing voor een vergelijkbaar probeem met de dm 600 als server voor meerdere client boxxen.

     

    Log ook eens met de PC in op de dm 600 via brouwser "http://192.168.1.109:16001" en kijk daar eens onder de tab clients voor welke boxxen hij server is.

     

    suc6 Henk

  3. Ik begrijp niet dat men nu zo in paniek raakt, omdat het niet zo makkelijk meer is om addons te installeren.

    We weten inmiddels al een jaar dat er in Duitsland gerechtelijk wordt opgetreden tegen de cam's (zie de berichten "Dream Multimedia mag DM100 niet uitleveren van Duitse rechtbank (1778095)" van 7 janiari 2010.

    Dit houd dan ook in dat we een jaar de tijd hebben gehad om ons meer in de mogelijkheden van het handmatig installeren van de benodigde cam's. Als we daarbij problemen hadden gekregen, was er dan ook tijd genoeg geweest om hier in het forum advies te vragen!

    Henk

  4. Hallo Gamgra.

     

    Jij maakt een denk foutje betreffende het begrip zelfpriming, omdat deze voor de start wel met vloeistof dient te zijn gevuld. Dit heeft te maken met het constructie principe van een centrufugaal pomp. Om een dergelijke pomp te laten starten kan men een priming unit voor de pomp plaatsen (hier direct aan het pomphuis gemonteerd) die voldoende vloeistof bevat om de pomp voor de start van voldoende vloeistof te kunnen leveren.

    In je tweede bericht spreek je over een flowsensor of in het nederlands een droogloop beveiliging. Deze blijft zo lang ingeschakeld als er voldoende druk in de persleiding van de pomp blijft bestaan. Verpompt de pomp onvoldoende vloeistof wordt de persdruk te laag en stopt de pomp kort voor deze helemaal zonder vloeistof draait en voorkomt zo schade aan de pomp.

    Wat de topic starter aan gaf bleef de pomp niet door draaien na het druken van de rode knop, omdat er geen (onvoldoende) vloeistof meer in de priming kamer zat werd er geen druk opgeboud en schakelde de droogloop beveiliging direct uit om zo schade te voorkomen.

     

    Henk

  5. Even een heel andere vraag, is de maat van de centrale geleider?

    Er is vaak n.l. bij een bepaalde diameter van de stekker b.v. de 5,3mm een binnen maat van 1,4 ; 2,1 en 2,7mm mogelijk.(maten zijn bij benadering) En het licht dus voor de hand dat een stekker met 2,7 geen contact kan maken op de pin van 1,4mm in een chasis deel van de laptop.

     

    Succes Henk

  6. Aan de binnen zijde van de motor in het voorste lagerschild zal waarschijlijk een borging zitten. De verdere schade in de seal zal door jou acties waarschijnlijk wel meevallen omdat de seal doormiddel van een veer wordt dichtgehouden. Ik ken deze specifieke pomp niet, maar het stilstaande deel van de seal zal waarschijnlijk in rubber gevat zijn en het is ook niet uitgesloten dat hiet een scheurtje in zit.

    Ik zou eerst gaan kijken waar de vloeistof uit de pomp lekt.

    Komt het langs de as naar buiten of er iets naast.

    Denk er wel aan dat je bij montage (maakt niet uit nieuw of de oude) de glijvlakken van de seal even smeren met glyserine, omdat deze na het starten van de pomp niet gelijk door de verpompte vloeistof worden gesmeerd (gekoeld) waardoor er vaak een thermoschok op treed. Hierdoor zijn er al heel veel keramische statoren gesneuveld.

     

    Henk

     

  7. De truuk met je stellage van blokken kan wel werken, maar naar alle waarschijnlijkheid is de as opgeloten met het lager in het schild. Dit wordt gedaan om axiale speling te voorkomen, waardoor de seal gaat lekken. Om de as naar beneden te kunnen tikken moet de zegelring in het lagerschild eerst worden verwijderd.

    Iets heel anders zat er rommel of roest in het pomphuis bij de demontage. Uit jou beschrijving van het probleem lijkt het er op dat door het ijs de seal is los gedrukt en er vuil tussen zit.

    Is het mogelijk voor jou om doormiddel van een flinke overdruk de seal bij een stilstaande pomp even flink te laten lekken?

     

    Henk

     

  8. Een kleine aanvulling op het gemelde.

    Om een uur of 2 de afgelopen nacht viel het beeld helemaal weg op de gehele transponder. De tv stond hier op de achtergrond aan op rtl 4 terwijl ik op de pc bezig was en ik geen afstand bedienig binnen handberijk had. Nadat ik het gene had afgehandeld heb ik de afstandsbediening gezocht en verder de zenders rtl 5 en 7 en animal en discovery bekeken, waar ook geen beeld was.

    Omstreeks een uur of 3 begon er blokkerig weer beeld op de RTL zenders te komen, maar animal en discovery liepen na een paar seconden vast. Aangezien het in de loop van de dag toch behoorlijk verbeterd is lijkt het er op dat er een fout is opgetreden in het coderings systeem van cd, temeer omdat deze nu gegeel is uitgeschakeld op deze zenders.

    Henk

  9. Wat jij hier aankaart is de laatste tijd in diverse Duitse tv programma's aan de orde geweest onder de noemer internet abzokke.

    Er word aangeraden hier beslist niet op te reageren, omdat dit geld als schuld bekenning en kunnen ze inderdaad een rechtzaak tegen je aangaan.

     

    mvg Henk

  10. Het door u aangegeven probleem is bij mij ook bekend.

    Echter kan ik hier met de option globetrotter geen UMTS verbinding op zetten en heb dit met een novatel met externe antenne opgelost om mijn dm500 op de camping te updaten via de internet verbinding op de laptop.

    Hiervoor heb ik een crossover kabel gebruikt,tussen de laptop en de dreambox.

    Op de laptop moet de internet verbinding op delen ingesteld worden.

    Hierbij had ik het probleem op te lossen dat dit niet werkte als ik zoals aangegeven op het scherm de pc opnieuw ing opstarten, omdat de deling van de internet verbinding dan weer was opgeheven.

    De oplossing bleek eenvoudiger e zijn dan gedacht.

    Voor de laptop een vast ip-adres op 192.168.0.1 en voor de dreambox op 192.168.0.2 instellen.

    Dan een internetverbinding via UMTS opzetten en als deze tot stand was gebracht deze op delen in te stellen, waarbij de melding om de pc opnieuw te starten moet worden genegeerd dient te worden.

    Als dit is gebeurd via de dreambox de verbindin met het internet op zetten.

    suc6

  11. Heeft u al aan het plaatsen van een nieuwe orginele motor gedacht.

    De bouwaard van de pomp is dusdanig, dat een derglijke ingreep zeker verantwood lijkt, omdat de pomp dan weer als nieuw is, behalve indien u sterk vervuilde vloeistoffen verpompt.

    Bedenk dat bij een pomp vaak de lagerpassingen in de motor zijn uitgeslagen en niet meer rond zijn, waardoor u niet alleen de kosten voor het wikkelen heeft, maar ook nogeens lagerschalen en lagers via de motor/pomp fabrikant moet aanschaffen.

     

    m.v.g. Henk

  12. Betreft het onboard raid of een insteek kaart?

    Indien onboard staat hij ingeschakeld in de bios.

    Als het onboard is neem ik even aan van Asus. Probeer eens een floppy te maken met alleen de sata raid drivers voor XP.

    Tijdens het starten van de installatie op F6 drukken voor een niet microsoft driver.

    Na verloop van een tijdje verscheind er een vraag naar de driver. Volg dan de instructies op het scherm.

    Let op je hoeft maar 1x een driver aan te maken, omdat je er maar een hebt, dus na installatie van de driver het scherm afsluiten en de installatie van Xp voortzetten.

  13. Ik heb vanwege de zeer kleine foto even op de site van de fabrikant gekeken. Hier staat ook het antwoord op jou vraag. Het moederboard heeft slechts 1 ide aansluiting en 2 raid aansluitingen. De oplossing is mijns inziens het gebruik van sata harde schijven (welke op het moederboard aanwezig zijn) en ide voor de cd aansluiting.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...