Ga naar inhoud


el canario

Lid
  • Items

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door el canario

  1. Met VTI erop geen 'dramatische' uitval meer, maar toch nog af en toe een moment waarop het beeld wegvalt en nagenoeg direct daarna weer terug is.  Ook op niet-gecodeerde zenders. Nu een paar keer gehad, globaal een keer per avond/dag.  Ik zal ook nog eens de HDMI-kabel wisselen, maar het lijkt gevoelsmatig meer een probleem van de ontvanger zelf.

  2.  

    Beeld en geluid van mijn nieuwe Duo 4K vallen af en toe uit, soms met eerst een deel van het beeld op groen, en meestal met wat geknisper en een harde tik in het geluid. Het fenomeen doet zich tamelijk random voor, zo ongeveer een of twee keer per dag, zowel bij opnames als bij live-tv.  Ik kan er geen systematiek in vinden. De temperatuur van de CPU schommelt rond de 44 graden. In de overzichten van het memory-gebruik valt me niets op (maar ik heb geen referentie van wat normaal is). 

    Iemand een idee waar dit aan ligt en wat er aan te doen is?

    Image is OpenPli, steeds met nieuwste updates.

     

  3. 20 uur geleden zei ceesv:

    Heb je aan probes gedacht bij de oscilloscoop?

     

    Leuk ding trouwens!

    De oscilloscoop wordt geleverd met 2 redelijk solide aanvoelende probes (1x 10x). Bedoel je dat?

     

    Ik ben nu bezig met een 'octopus schakelingetje' om een aantal verdachte componenten door te lichten. De oscilloscoop bevalt mij goed, hoewel ik weinig recent vergelijkingsmateriaal heb natuurlijk.

     

  4. Uiteindelijk een stand-alone oscilloscoop (Hantek DSO5072P, 70 MHZ, mogelijk via software te upgraden naar 200 MHZ) besteld. De te repareren piano bevat enkele kristaloscilatoren die mogelijk de oorzaak zijn dat de ICs niet goed worden aangestuurd en ik vermoed dat een iets serieusere oscilloscoop nodig is om dat goed in kaart te brengen. Verder een simpele logic analyser aangeschaft maar nog niet in huis.

     

     

     

  5. 19 uur geleden zei Vogelzang:

    Ik heb nog een toongenerator en oscilloscoop.

    Hele bureau vol dus sinds een aantal jaren gebruik ik zo nodig een oplossing via de geluidskaart van de pc.

     

    Op https://www.zeitnitz.eu/scope_en vindt je de software die voor privégebruik gratis is.

     

    Op Sound Card Oscilloscope | Make:  zie je hoe je via een weerstand en 2 omgekeerd geschakelde diodes voorkomt dat je geluidskaart kapot kan gaan.

    Bedankt voor deze tip!

  6. Ik probeer wat electronische apparatuur nieuw leven in te blazen, onder andere een electrische piano uit de 1996 en een flipperkast uit 1975. Voor het foutzoeken zou ik een oscilloscoop willen aanschaffen. Iemand een suggestie wat voor type (stand-alone of met USB naar PC) en welke minimale specificaties. Ik heb ooit wel een analoge oscilloscoop gehad (van Russische makelij :)) maar heb de electronica inmiddels lang niet als hobby gehad.

     

    Ik zie dat er al stand-alone apparaten zijn in de prijsklasse 60-120 Euro (bijvoorbeeld de DSO211 ARM Nano van 75 Euro), en in dezelfde range ook PC-interface oscilloscopen zoals de Owon VDS1022I (82 Euro aanbieding) 

     

    Iedere suggestie is welkom, mijn budget is 120 euro.

     

  7. Ik probeer een electronische piano te repareren, een 'Real Piano Digital', model RP3.

    De netschakelaar lijkt defect, en ik vraag mij af waar ik een dergelijke schakelaar kan bestellen.

     

    En... is dit gewoon een schakelaar (zie foto's) of zit er wat meer in?

     

    Iemand die me op weg kan helpen???

    IMG_20180101_162610.jpg

    IMG_20180101_162451.jpg

  8. Op 7-8-2017 om 23:05 zei Prawo:

    Is je schotel richten op Eutelsat 5 west, een Fransat kaartje (https://www.fransat.fr/les-chaines-gratuites/) regelen (€ 15 online) en voor € 14,99 per maand een abonnement nemen op BeIn Sports niets voor je? https://www.fransat.fr/bein-sports/.
    Al moet je dat tegenwoordig allemaal wel regelen via een kennis in Frankrijk.

    Ik zie niet waar je een Fransat kaartje kunt kopen voor 15 Euro. Het lijkt erop dat dit alleen moglijk is als je al een 'oude' Fransat kaart bezit, en daarmee in aanmerking komt voor een vervangend exemplaar. Heb ik iets gemist?

  9. Ik zoek een goede afstandsbediening met leerfunctie ter vervanging van de Ultimo afstandsbediening. Ik probeerde een One For All urc 11-7960 uit, maar die weigert een aantal van de Ultimo toetsen goed aan te leren. Van de OFA helpdesk kreeg ik geen reactie.

     

    Heeft iemand ervaring met een prettig in de hand liggende ab waarop de ultimo wel goed kan worden geleerd en/of geprogrammeerd?

     

  10. En daarna weer 

     

    zet er een andere satellites.xml in en het is opgelost, je moet nadien wel gaan scannen

    http://satellites-xml.eu/

    Of je maakt met dreamset een nieuwe lijst aan, daar kan je de gewenste satellieten aanvinken, die worden dan gedownload van kingofsat, samen met de satellites.xml.

    dit raad ik je aan, vooral als je een T90 wil gaan installeren, heb je nood aan een zenderlijst die 100 % in orde staat.

    En daarna zie je bij Menu | Instellingen | Zenders zoeken | Tuner configuratie Tuner A bij 'geavanceerd' alle satellieten die in de zenderlijst staan, klaar om verder te installeren (toewijzen van Lnb etc...)

  11. el canario,

    mooi die update

    ik neem aan dat je signatuur nog steeds klopt dus aardig resultaat met een VU+ Ultimo / VTI ?

    op de solo2 vond ik het al erg mooi werken maar op de nog snellere VU+ Ultimo 4K zal het als een speer lopen, echter weet ik niet of VTI nog ondersteuning geeft voor kodi

    Werkt inderdaad prima met de VU+ Ultimo met VTI.

    Kodi Krypton draait op de Android TV en haalt (met de VU+/Enigma Kodi add on) de IPTV stream op van de Ultimo.

  12. Even een update: de oplossing die ik heb gekozen is een TV met AndroidTV, daarop Kodi geïnstalleerd met de VU+-Enigma2 add-on. Dit werkt redelijk goed als de netwerkverbinding maar goed is: via Wifi gaf het problemen, ondanks de goede Wifi snelheden. Via een CPL setje werkt het duidelijk beter, hoewel er nog heel af en toe een hapering in het beeld optreedt. Een vaste kabel zou ideaal zijn maar is moeilijk te realiseren. Voor alle duidelijkheid, ik werk binnen een lokaal netwerk waarbij ik kanalen stream van een VU+ Ultimo multituner naar een TV met AndroidTV operating system.

     

    In de VU+ add-on in Kodi de settings zo gehouden dat er niet te veel kanalen en opnames ingelezen moeten worden, iedere keer als Kodi opstart. In mijn geval lees ik maar 1 bouquet in van zo'n 150 kanalen en lees ik geen opnames in via een trucje: een niet bestaande directory opgegeven, of een directory met slechts weinig opnames. Het inlezen van kanalen met hun epg en de opnames duurt nu minder dan 30 seconden.

     

    Ik gebruik de nieuwste Kodi versie 17 in beta. Kodi 16.1 Jarvis werkte iets minder goed omdat deze bij het opstarten en inlezen van de kanalen wel eens bleef hangen. Bij Kodi 17 Krypton wordt keurig gewacht tot de noodzakelijke gegevens ingelezen zijn, waarna onmiddellijk beeld wordt gegeven.

     

    Tot slot: ik denk dat een keuze voor een apart AndroidTV boxje wellicht iets beter zou kunnen zijn dan een TV met AndroidTV ingebouwd: makkelijker om een boxje te kiezen met meer werkgeheugen en snellere hardware en het voordeel om een afstandsbediening te hebben met toetsen die meer zijn afgestemd op Kodi. 

  13. Zelf heb ik ook een Android TV (Sony) en draai daar probleemloos kodi 16 op.

    Streamen is daarmee ook geen probleem. Ik stream o.a. vanuit mijn enigma2 box met de vu+ plug-in.

    Ik lees echter nogal wat negatieve reacties over Kodi op Philips tv's met AndroidTV, terwijl Sony alleen wat grotere tv's met Android heeft op dit moment; ik zoek een 32 inch tv.

    Wellicht toch maar een Android TV Box of stick overwegen. Of een sat receiver zoals de Vu+Zero die gemakkelijk met IPTV streams om zal kunnen gaan.

  14. Is je tv versleten/stuk? Je zou ook gewoon een android box bij je tv kunnen plaatsen, en aansluiten op een hdmi ingang en op internet. Je hebt dan wel een extra ab bij je tv liggen.

    Bedankt voor je reactie, maar de bedoeling is nou net om geen extra apparatuur erbij te hebben. 

  15. Ik overweeg een TV aan te schaffen met AndroidTV, bijvoorbeeld een Philips PFK6500/12. Heeft iemand ervaring met het lokaal streamen van IPTV met dit soort TVs? Zijn er IPTV apps beschikbaar voor dergelijke TVs die met een kanalenlijst.m3u kunnen werken? De kanalen lijst genereer ik met een handig programmatje 'Enigma-TV IPTV Generator'.

     

    De bedoeling is het streamen van kanalen van mijn satellietontvanger via het lokale netwerk naar de TV zoals dat werkt met apps als 'IPTV-Pro'. Dit werkt prima met een tablet en met een telefoon. (SD op de Nexus 7 2de generatie, SD en HD feilloos op de Nexus 5x) en ik vroeg me af of een TV met AndroidTV dit ook zou kunnen. Heeft iemand ervaring hiermee? 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...