Ga naar inhoud


Mennowz

Lid
  • Items

    344
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mennowz

  1. Lijkt me ook dat de Multytenne niet echt geschikt is. Zijn er waardige alternatieven ?

     

    Zeker! kijk maar eens naar de Wavefrontier .. wij hebben al jaren de T-90, alleen blokjes in geval van een wolkbreuk :)

     

    Ook met een dikke sneeuwbui kan het fout gaan, maar verder superstabiel beeld (regen of geen regen).

     

    Groetjes!

     

    Menno

  2. Tot een jaar of wat geleden werden deze apparaatjes 'gedoogd', bestaande installaties worden nu ook nog gedoogd MITS ze niet teveel storen.

     

    Als je op dit moment een nieuwe in gebruik neemt, loop je het risico dat je een brief krijgt van je provider met het verzoek de zender te deactiveren.

     

    Waarom?, simpel .. jij hebt geen licentie om uit te mogen zenden op deze frequenties (je mag enkel als client gebruikmaken van deze frequenties).

     

    Een legale oplossing is PASSIEF versterken, het is een systeem waarin je op het dak een goede richtantenne monteert, deze aansluit op een speciaal vermaakte coaxkabel die door je huis heen ligt (en signaal 'lekt').

     

    Menno

  3. Jammer hoor,

     

    prachtige stem, maar helaas gek gemaakt door roem frown

     

    Je moet toch enorm sterk in je schoenen staan om het te willen, ik kan me nog een docu herinneren van Michael Jackson die een compleet winkelcentrum afhuurde om zo 'normaal' te kunnen winkelen (met figuranten en al!).

     

    Anno 21e eeuw niet makkelijk blijkbaar.

     

    Menno

  4. Origineel bericht van: 1664
    Een, in mijn ogen, groot nadeel van 'de cloud' is de hoeveelheid persoonlijke informatie die je als klant prijsgeeft aan de provider. Wie welk programma opneemt , hoe lang en hoe vaak wordt teruggekeken etc. Dat gaat de aanbieder niks aan. Maar die info wordt geheid verzameld en al-dan-niet geanonimiseerd doorverkocht aan belangstellenden.

    Datzelfde probleem (maar groter) zie ik voor bedrijven en instellingen die gegevens 'in de cloud' opslaan. Alles is dan eenvoudiger benaderbaar door anderen (bedrijfsspionage, vijandige overheden etc) zonder dat de eigenaar van de data daar controle over heeft. Sterker nog, vaak is bij de klant niet eens bekend waar de data zich bevindt laat staan onder welke wetgeving die gegevens vallen.


    +1 !!

    Als je als (bijvoorbeeld) bedrijf/instantie een beetje verstand hebt trap je niet in die 'cloud', JA misschien lijkt het goedkoper.. maar wat nou als bv je internetverbinding weg is?, kun je ook niet meer bij je gegevens bijvoorbeeld.

    PLUS dat het idd zo is dat bij google en MS amerikaanse wetgeving van kracht is .. lokatie van de data speelt deels mee.
    Zwaarder weegt namelijk dat zowel google als MS Amerikaanse bedrijven zijn en dus onder Amderikaans wetgeving valt.

    Plus dat je de controle over je data compleet uit handen geeft (lees : vertrouw je in het geval van bijv. Google een bedrijf dat ruiterlijk toegeeft dat ze gegevens door mogen verkopen?)

    De 'cloud' kan een groot goed zijn (in de vorm van in EIGEN beheer servers centraliseren), maar zodra je de regie en data uit handen geeft kan (en zal) het een keer goed fout gaan.

    Plus : Hype hype hype!!!!

    Mijn 2 centjes wink

    Menno

    Ps : sorry voor offtopic!
  5. Mja, hoe moet ik het anders noemen wink

     

    De bedoeling is dat ik via een relais schakeling een uitschuifbare pal kan bedienen, maar ik kan het echt ff nergens vinden.

     

    Pneumatisch bestaan ze, maar ik heb ze elektronisch nodig.

     

    Dus : stroom erop, pal eruit .. stroom eraf pal naar binnen.

     

    Iemand enig idee hoe je zoiets noemt??

     

    Alvast bedankt!!

     

    Menno

  6. Weet je wat het is : dat er sluipverkeer is dat kan best acceptabel zijn, maar met 30/40km overschrijding gaat het echt nergens over.

     

    Weet je wel wat de overlevingskansen zijn van een mens als het met 30 wordt aangereden t.o.v. 70? .. en dit in i.c.m. een speeltuin.. dan kunnen wij dus afwachten totdat we het eerste kind van de dijk af kunnen schrapen.

     

     

     

     

  7. Hallo allemaal,

     

    dank voor de vele reacties!

     

    Het grootste bezwaar wat wij hebben is het feit dat de gemeente in een brief aan de bewoners heeft kenbaar gemaakt dat de gemeente de verkeerssituatie en de speeltuin als 2 aparte dingen ziet.

     

    De gemeente zegt iedere verantwoordelijkheid af te wijzen (ouders zijn verantwoordelijk voor de kinderen van en naar en in de speeltuin).

     

    Ik vindt : eerst a dan b!! :

     

    Eerst verkeerssituatie verbeteren (drempels whatever), dan pas over een speeltuin beginnen.

     

    Wat ook belangrijk is te vermelden, is dat deze weg wordt aangemerkt als erftoegansweg, wat betekent dat doorgaand verkeer niet gewenst is (citaat van andere brief gemeente)

     

    Google maar eens op "sluipverkeer uppel" of "uppel hardrijders" je zult zien dat we reden genoeg hebben om op deze manier bezwaren te maken.

     

    Verder valt het vast mee met de 'overlast', ik heb liever gillende kinderen als die kansloze soosjeugd (we hebben in ieder geval voor elkaar dat de speeltuin afsluitbaar wordt na 21:00).

     

    Nogmaals bedankt voor de reacties!

     

    Menno

  8. Hallo allemaal!

     

    even in een nutshell :

     

    1 jaar geleden zijn we gaan wonen in ons nieuwe huis, naast dit huis ligt een stuk grond (Bestemming Agrarisch met Openheid).

     

    Door een samenloop van omstandigheden is deze grond door enige (domme) lieden aangewezen als plaats voor een nieuw aan te leggen speeltuin.

     

    De gekozen lokatie (pal aan dijk (30km zone waar gemiddeld zo 70 wordt gereden) is er niet geschikt voor, maar de gemeente geeft aan deze situatie niet eerst op te lossen en drukt op dit moment de komst van de speeltuin erdoor.

     

    (in het tussentraject hebben we regiobijeenkomsten en een enquête gehad (maar diegene die de stemmingen moest tellen is aanjager van de aanleg (dus niet onafhankelijk)).

    Ook hebben zommige huishoudens meerdere biljetten gekregen (mensen met verschillende achternamen).

     

    Nu is het zo dat de gemeente eerst stellig vol deed houden dat de grond een groenbestemming heeft en dat er geen bezwaar gemaakt kan worden.

     

    Wij zijn toch gaan kijken in het nu geldende bestemmingsplan en de grond heeft GEEN groenbestemming, maar Argrarisch met Openheid.

     

    Kort gezegt komt het erop neer dat de bestemming gewijzigd moet worden en wij kunnen daar gewoon bezwaar op maken.

     

    MAAR :

     

    Het bestemmingsplan is van 1997 en ze zijn bezig om het hele bestemmingsplan te herzien, de gemeente heeft al door laten schemeren dat ze het dus gelijk mee willen gaan nemen in het nieuwe bestemmingsplan.

     

    Nu heb ik toch nog wel wat vragen:

     

    Rond Juni vorig jaar (2009) is het eerste concept gepresenteerd van het nieuwe bestemmingsplan, hierin staat de grond nog steeds als Agrarisch met Openheid vermeld, kunnen ze dit nu gewoon dus aanpassen zonder dat we bezwaren kunnen maken??

     

    Is het zo dat we bij de provincie (Noord Brabant) nog iets kunnen doen?, het gaat echt levensgevaarlijk worden voor de kinderen en dat willen we toch voorkomen!

     

    Iemand bekend met deze kwesties??

     

    Alvast erg bedankt!

     

    Menno

  9. Ha!

     

    volgens mij hebben deze hackers de truuk afgekeken van ons (Cardsharing), je kraakt de chip niet, je geeft de paslezer gewoon de response uit de originele kaart.

     

    Zoals ECM's hebben deze responses maar een beperkte levensduur, maar goed.

     

    Ik denk dat er dus van een echte kraak geen sprake is.. wink

  10. Ron!

     

    what the f** , ik was er al een beetje bang voor na de actie die je (eer)gisteren had gedaan.. de poll des doods frown

     

    Ik loop alweer een paar jaar mee met SAT4ALL (volgens mij bijna sinds dag 1) , heb me pas geregistreerd toen de site een tijdje non public was (je moet toen inloggen om überhaupt iets te zien op het forum).. na al deze jaren nog steeds erg veel plezier aan de hobby en daar is SAT4ALL onlosmakelijk aan verbonden.

     

    De manier waarop de mods hier werken, daar is maar 1 woord voor : respect! .. de verhouding van respect en stront is alleen uit balans geraakt.

     

    Ziehier een afspiegeling van de maatschappij.. we kunnen steeds minder van elkaar hebben..(on?)bewust asociaal..

     

    Weet je wel hoeveel de hosting voor een forum als dit kost?

    Weet je wel hoeveel moeite we jaren geleden met z'n ALLEN hebben gedaan om dit forum weer nieuw leven in te blazen?.

     

    Ik snap mensen soms niet in hun uitlatingen, de wereld vergaat niet als je een keer op je ballen krijgt van een Mod, natuurlijk is Ron niet de makkelijkste .. maar weet je?.. sommige mensen worden door dit soort dingen zo gemaakt!

     

    Je ziet het ook bij andere mods (matchless bijvoorbeeld in dit draadje), ze moeten steeds vaker corrigerend te werk gaan.. waardoor een compliment soms wordt opgevat als kritiek... als dan de emmer bijna vol is ... ja dan krijg je dus het Ron 'effect'...

     

    Laat dit een moment van bewustwording zijn dames en heren! .. als wij (leden) zo doorgaan gaat 2010 de boeken in als het jaar waar SAT4ALL stopte met bestaan..

     

    Dat laten we toch niet gebeuren of wel dan!!!!!

     

    My 2 cents ...

     

    Menno

     

    Ps. Ron, vanaf het altijd zonnige brabant wil ik je in ieder geval bedanken voor de mooie momenten op het forum.. ik heb om je gelachen en soms nee knikkend zitten lezen... maar het is zoals je bent en dat moeten we met z'n allen leren respecteren!

     

     

     

     

  11. Hallo allemaal!

     

    misschien een gekke plaats om te vragen, maar misschien heeft iemand dit nog op harddisk staan wink

     

    Wie o wie heeft dit opgenomen??, het is in de loop der jaren (vanaf 2005) af en toe eens op KRO kindertijd geweest.

     

    Mijn nichtje is helemaal weg van Nijntje en het zou echt helemaal geweldig zijn om dit te hebben!

     

    Geen probleem als dit iets moet kosten!

     

    Alvast heel erg bedankt!

     

    Menno

  12. Prank calls bij T-Mobile!

     

    Bel iemand die T-Mobile heeft en krijg gratis iemand anders aan de telefoon!, diegene die jij belt krijgt ook weer heel iemand anders aan de lijn!

     

    Ongelofelijk, wat een hilarische puinbende op het moment!

     

    Veel plezier!

     

    Menno

  13. Ha Rick,

     

    eerst even kappen met U te zeggen, ik ga 29 worden en ik voel me al zo oud :D:D:D:D:D

     

    Pff, ik ben geen ISA fan/expert, maar met Routing and remote access kun je volgens mij ook al een heel eind komen..

     

    Of het stabiel is/wordt?, ik weet het niet .. windows wil nogal eens gek doen (ineens VPN kwijt, handmatig weer verbinding maken etc etc armoe armoe).

     

    Dit was in ieder geval zo met 2000 of 2003, misschien dat 2008 dit beter vol kan houden..

     

    Kjk eens of je middels het PPTP protocol een tunnel kan maken, is wat 'liever' tegenover NAT, het zit zoals gezegt standaard in Windows.. ook zou je eens kunnen proberen om een oudere PC (of VMWARE doosje) te pakken en er monowall op te zetten.

     

    Monowall is echt geweldig, heel licht (draait dus zon beetje overal op) Monowall Homepage

    Kleine howto (Engels!) Creating PPTP Tunnel using Monowall

     

    Op deze manier zou je het voor elkaar moeten kunnen krijgen om een VPN tunnel te maken achter NAT.

     

    Succes!

     

    Menno

     

    PS: Het is echt makkelijker dan je denkt om Monowall te installeren, je kunt het zelfs op een USB stick zetten en gewoon met een PC laten starten wink

     

    PSPS: Het Never Mind commentaar van mij, dat sloeg niet op jou of je probleem, maar meer op het bericht.. ik had nog een extra vermelding gemaakt, maar bleek achteraf niets toe te voegen aan het geheel.

  14. Hallo Rick,

     

    deze setup is ook niet aanbevolen.

     

    IPSEC met NAT (en dan site to site) is echt HEEL kansloos o aan de gang te krijgen.

     

    Wat je moet doen is de dsl modems in DHCP Spoofing mode gooien (als je PPPoA verbindingen gebruikt zoals Hetnet, KPN etc) of RFC Bridging (Telfrot (ja FROT!) of Orange euh Alice).

    Wat je daarmee bereikt is, dat je VPN doos het WAN ipadres krijgt en je modem dus als het ware de boel 1 - op - 1 doorgooit.

     

    Hangt allemaal ook een beetje af van wat voor modem je gebruikt.

     

    Met een Thomson Speedtouch 51x of 54x gaat dit perfect, ook andere types van dit merk kunnen, als je maar geen Internet Plus Bellen hebt, want dan is je modem hier niet geschikt voor.

     

    Zyxels zijn om te gooien naar Bridging, maar ik adviseer je om eens te gaan snuffelen op het internet (google is ook weer je vriend).

     

    Succes!!

     

    Menno

  15. Channel4 is gisteren (13-08) verplaatst naar transponder 41 (10714MHz Horizontaal, Symbolrate 22000, FEC 5/6).

     

    De +1 variant is nog steeds versleuteld, onduidelijk is of deze uiteindelijk ook FTA gaat worden.

     

    Echt een aanwinst voor degene die deze satelliet kunnen ontvangen, maar geen Sky kaartje hebben ;);)

     

    Ik zou het wel weten als ik het nog niet had!

     

    Veel plezier!

     

     

  16. Ha Tokkio!

     

    heb je al eens aan een inverter gedacht? , deze kan 12v naar 230v omzetten.

     

    Zo hoef je geen risico's te lopen, de 12v ingang op een DM500 is helemaal niet bedoeld om zomaar aan te sluiten op een sigaretten aansteker aansluiting.

     

    Ik bedoel, het KAN wel, maar zoals je al hebt ondervonden is het een risico <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

     

    Zo'n inverter kun je al voor een paar tientjes kopen (let even op het aantal watts).

     

    Werkt perfect, ik heb in de auto zo Digitenne gehad met een 500T , ook kun je allerlei andere 230v apparaten aansluiten (let nogmaals even op de wattages).

     

    Veel plezier met je nieuwe 500S!

     

    Menno

×
×
  • Nieuwe aanmaken...