Ga naar inhoud


T_I

Lid
  • Items

    314
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door T_I

  1. Wow, heb ik de VI+ Solo2 al ruim 8 jaar? Hij doet het nog steeds en heeft de laatste OpenPLi. Ik moet toegeven dat ie erg weinig gebruikt wordt. Met een vrouw in huis die het maar ingewikkeld vind om alles apart aan te zetten is er snel overgestapt op IPtv van KPN.

     

    Met de Logitech Harmony als AB is het wel handig dat je daar meerdere apparaten kan bedienen in 1 'actie', maar luiheid wint het nog steeds.

  2. Ik heb de radio eindelijk (pakket kwijt, herzonden zonder antenne, maar met tegoedbon t.w.v. de antenne) en gemonteerd met de splitter en de ontvangst is perfect. Het enige moment waarop ik geen ontvangst heb is in Lelystad als ik een parkeergarage in rij en de electrische antenne in laat schuiven. (pas als de antenne helemaal in is valt de ontvangst weg)

     

    Prima oplossing, ontvangst met DAB en een passieve splitter aan de reguliere (ook passieve) antenne in een gebied waar FM ontvangst op z'n best matig is. Zeker als je de splitter via ***geen-reclame*** uit Duitsland of Polen haalt, dan ben je onder de 15,= klaar.

  3. Dat mag je hopen, want hij moet wellicht zijn oor ook nog te luisteren leggen

     

    Had ik eigenlijk wel gewild, maar vindt tegenwoordig nog maar eens een winkel met auto radio's. ***** hier in Lelystad had er 1, BCC 3, AST een uitgebreidere collectie (10), maar voornamelijk Alpine of instappers van de andere merken,  dus tja. Deze si uitgekozen op functionaliteit (DAB+, FLAC, USB en CD in 1 DIN). Ik had er het liefst nog iets van sdcard bij gehad, maar die combinatie is niet te vinden in 1 DIN.

  4. Er zijn dak-antennes voor de auto in de handel met 2 kabelaansluitingen: 1 voor FM/AM en de andere voor DAB+.

     

    Ik wil de bestaande antenne gebruiken in de wagen. Het gaat om een 1986 Volvo 740 estate met een originele elektrische antenne met een spriet van 85 cm. Die wil ik dus eigenlijk niet vervangen of er een 2e naast klussen. (zonde van de wagen) Met deze antenne zit ik dus op ruwweg de helft van de golflengte voor DAB (en +- een kwart voor FM) Dat lijkt mij een bruikbare lengte voor de antenne.

  5. Na jaren gebruik is m'n huidige autoradio, een JVC Chameleon, wel aan vervanging toe. Helaas maakt JVC ze niet meer, dus dan maar meteen investeren in een DAB+ unit, zodat ik even vooruit kan. Nu heb ik m'n oog laten vallen op de Pioneer DEH-8700DAB en bij *** komt daar meteen in een plakantenne bij.

     

    Is het handig die te gebruiken of kan ik beter een splitter bestellen zodat ik de bestaande spriet van de wagen kan gebruiken voor zowel FM als DAB. En als de splitter een optie is, welke geeft dan de beste resultaten, een passieve (zonder electronica) of een actieve (met versterker). De ontvangst is nu met de antenne op FM perfect, voor zover mogelijk in Lelystad, dus ik neig naar de splitter. Dat staat ook netter op een 30+ wagen ipv zo'n plak ding, maar het gaat primair om de ontvangst.

     

    Ik luister voornamelijk de publieke zenders en heel af en toe regionaal.

  6. Lang niet iedereen heeft een alternatief als kabel beschikbaar. Ook het Nederlandse platteland kent vele gezinnen waar de ADSL prut is en enige manier om nederlandse televisie te kunnen ontvangen per satelliet is. Maar wel het alternatief om cardsharing te gebruiken ipv officieel abonnement. Die groep krijgen ze daarmee automatisch terug. En ook de in het buitenland verblijvende kijkers allemaal officieel abonnement en boxje van de provider.

     

    Hopelijk gaat dit geen waarheid worden!

     

    Ik denk dat er daar toch klanten weg gaan vallen. Ik hoor meer en meer geluiden dat mensen prima zonder die kijkkast kunnen. Hier werkt het prima, lekker rustig 's avonds boekje lezen, radio via de analoge antenne of eigen muziek op en tot rust komen. (Jammer dat ik tot aug nog aan het CD abonnement vast zit)

  7. Geen flauw idee, maar het mooiste vind ik nog deze tekst op de bevestigingsbrief van je opzegging:

     

     


    Tip: bewaar uw smartcard!

    Uw smartcard vertegenwoordigd een waarde. Besluit u in de toekomst omweer via CanalDigitaal televisie te kijken, dan kunt u eenvoudig opnieuw een abonnement afsluiten. Bel....

     

    Leuke tegenstrijdige brieven. Ik hou me wel aan het advies dat ik heb gekregen. (was ik toch al van plan)

  8. Ik heb bij de vervanging van de Dreambox DM7000 zowel de Amiko als de VU+ Solo2 bekeken, de extra kosten vind ik de moeite wel waard, maar ik doe ook meer met de ontvanger. De Amiko was een goede 2e. (Zeker voor dat budget)

     

    Overigens is CD ook de niet HD zenders naar mpeg4 aan het verplaatsen, aangezien dit een compactere compressie is en men dus meer zenders op een transponder kwijt kan. (voor zover ik begrepen heb)

  9. Ik heb al een flinke tijd Online.nl als provider, sinds de Orange tijd. Dat was toen de beste optie om na xs4all met een KPN lijn (met dagelijks storingen) naar bbned te komen. De lijn bevalt, de prijs is de laagste die ik kon vinden, namelijk 24.95 p/m voor een ADSL2+ 20/1 lijn (effectief 13/0.75) Bij overstap naar VDSL heb ik uitdrukkelijk gevraagd of dat een verbetering zou opleveren, maar bij oplevering bleek dat niet het geval te zijn. (Bij > 1 km van de centrale valt VDSL terug naar ADSL2+) De aanbieding met effectief 60 euro korting in een jaar heb ik nu 2x genomen om een betere prijs/prestatie te krijgen. Per augustus ga ik over naar xs4all voor glasvezel 20/20. Een snelheid van 10+ down is snel genoeg hier, 0.75 up is te traag bij thuiswerken. (en xs4all is de enige provider die 20/20 levert)

     

    Geen last van storingen gehad sinds ik bij Orange/Online.nl zit, op 1 grote storing na die de gehele infrastructuur in de stad/provincie vlak legde. (in 6 jaar tijd) Die 1e storing is het enige moment geweest dat m'n variabele ip adres veranderde, verder is de lijn effectief van een vast ip adres voorzien. (lijn is ook full-time actief)

     

    Ik heb geen ervaring met hun DNS/mail/telefonie/TV, aangezien ik die niet gebruik. (Eigen IT bedrijfje, dus DNS/email doe ik zelf, telefoon gaat prima via mobiel en TV kijk ik al een paar maanden niet meer, daarvoor via satelliet) Pas wel op met Online, ze leveren via bbned, niet via KPN. Bij KPN staat de VDSL switch in de wijkcentrale, bij bbned staat die in de stadcentrale (kan enkele km verder zijn) Hierdoor haalt Online gemiddeld lagere snelheden. (check vooraf hoe ver je van de centrale zit)

  10. Ik heb gisteren dezelfde brief gekregen, opgezegd omdat ik nauwelijks meer keek. Had al sinds +- 2009 (of wanneer was de wissel, toen heb ik opgezegd) geen abonnement meer, maar nog wel een kaart. Sinds NPO niet meer betaald voor de  doorgifte van de publieke zenders per 1-8 heb ik toch maar gebruik gemaakt van de aanbieding 3 maanden gratis, daarna 12.95 p/m. (bij eerste incasso bleek dat al meteen 15.95 te zijn) Opgezegd en inderdaad ook zo'n brief.

     

    Wat opvalt is de tekst na de onfatsoenlijke kop.

     

     


    Stopt u definitief met kijken via de schotel? En maakt u geen gebruik meer van de CanalDigitaal smartcard of Extra Kaart? Dan ontvangt CanalDigitaal deze graag terug!

     

    Erg leuk, ik had de kaart ook graag gratis gekregen bij aangaan van het abonnement (1e keer in 2004), maar mocht toen ook betalen. De inhoud van de brief is een stuk vrijblijvender, dus net als de 'vrijwillige bijdrage' bij de wissel, kan men ook hier naar fluiten wat mij betreft. Wie weet wil ik later toch weer kijken. (al betwijfel ik het, na deze geintjes)

  11. Ja, het is juist de laatste update die stuk is. De huidige opera die erbij komt weigert te blijven draaien via het menu, dus vind de hbbtv plugin geenbrowser. Aangezien de browser 3rd party is (in elk geval bij OpenPli), is het even wachten op de update.

  12. Ok, ik mag niet meer bewerken, te oud dus.

     

    Wordt zoeken naar een image dat hbbtv ondersteund opde VU+ Solo2, Openpli heeft wel een plugin, maar daarna schijn je nog een browser nodig te hebben die ik niet kan vinden. (en Opera eerst starten lijkt de oplossing ook niet te zijn, dan kom ik niet meer in de hbbtv plugin) Leuk, knutselwerk.

  13. Bedankt voor de links. Dat wordt dus DVB-T tot 2017 en daarna hopen dat de glazvezel die 2011 in de bebouwde kom zou liggen in Lelystad dan ook eindelijk eens een keer ligt. Kabel vind ik geen optie, want die is nagenoeg nog duurder dan CD voor zenders waar ik niet naar kijk.

  14. Ik heb een VU+ Solo2 en heb met volle tevredenheid gekeken naar de nederlandse publieke zenders, als de TV al aan stond, maar per 1-8 zijn deze niet meer beschikbaar als je geen abonnement hebt. Nu vind ik de Nederlandse commerciele zenders geen 17.nogiets p/m waard (nog niet eens 1% daarvan) en ben dus op zoek naar een DVB-T usb tuner die goed ondersteund wordt op de VU+ Solo2.

     

    Nu heb ik begrepen dat de Sundtek usb tuner een redelijk veilige keus is, maar lees ik ook weer her en der dat het image dat ik gebruik, OpenPli 4.0, deze slecht tot niet zou ondersteunen. Is er een image/stick combinatie die prima tot perfect werkt op de Solo2? VIX heb ik al als image langs zien komen en ik wil deze wel een keer testen, maar dan wil ik wel weten of een aan te schaffen USB tuner dan zou moeten werken. (zonde om geld uit te geven als het toch niet gaat werken)

  15. Gisteren dacht ik de plicons voor 23.2 oost te her installeren, omdat het icoon voor Animalplanet HD kwijt was na een verplaatsing van de zender. Eerst netjes verwijderd om daarna opnieuw te installeren en wat schets mijn verbazing, niet meer terug te vinden bij het lijstje te installeren plicons.

     

    Erg apart, daar dit wel zo werkt bij de skins. Is dit iets apart in het gedrag bij de plicons of heb ik een bug gevangen?

    • Like 1
  16. Ik heb vandaag wat zitten sputten en ik ben tot de t gekomen in de skin lijst en heb tot nu toe Kernl-HD1R2 als bruikbare gevonden. Het is erg opvallend dat de skins voornamelijk met zwart achtergrond en lichtere tekst zijn, iets wat ik erg onprettig vind. Deze is prettiger aan de ogen. Toch eens uitzoeken hoe je zelf een skin kan modificeren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...