Ga naar inhoud


Henri Busger

Lid
  • Items

    221
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Henri Busger

  1. Buurman kwam erachter dat z'n tweede kastje (oude Topfield 6500) het afgelopen dinsdag niet meer deed. 😉 Hij heeft vandaag een ZVX7200 gehaald bij een KPN winkel in de buurt. Hij moest daar naast z'n abo-kosten ook nog eens €35,- voor betalen. Misschien dat dat later wel verrekend wordt met de abonnementskosten.

     

    Dat kastje heb ik vanavond maar even aangesloten. Maar wat zapt dat ding traag. Ontzettend. Heb ik ze net op tijd de deur uit gedaan, die abonnementen.

  2. Hier ook die fijne brief gehad kwam mooi uit! nu gelijk even opgezegd, moest nog tot oktober en nu gewoon Kabel tv (Ziggo) op de et10000 met 4 tuners erin en kan kijken en opnemen wat ik wil.

    zo goed als geen restrictie meer en het zender aanbod is voor mij voldoende en de kwaliteit van de zenders is zeker zo goed als CD als het al niet beter is.

     

    Oja en met failback tuner gewoon boven (et9000) dezelfde zenders als onder (et10000)

     

    ben er erg tevreden over. beter als die prul van CD met alle restricties en dergelijke.

    Ik ben vanwege aanschafkosten voor 6 tv's (boerderijappartementen) en de jarenlange prijsverhogingen al in 2010 gestopt. Kom hier nog uit nostalgie. Het is jammer dat het zo moet met deze techniek. Ik had gedacht dat CD nu wel eens zou veranderen, ipv zichzelf uit de markt te prijzen.

     

    Off-topic

     

    Hé Cobus R. Heb je de Strong 8000 nog? Hier staat hij al een hele tijd stof te vangen.

     

    ## lol, ik zie nu net mijn handtekening

  3. Mijn budget zit onder de 100 euro en vraag me af wat ik het beste kan doen. M'n computer heeft geen eSata, maar wel een FW400 en eeb USB 2.0-aansluiting. Snelle data-overdracht is zeer welkom bij zo'n hardeschijf. Kan ik nu beter in hardeschijfcapaciteit investeren of in compatibiliteit (i.p.v alleen USB2.0 ook FW en eSata)?

     

    M.v.g,

     

    Henri Busger

  4. Offtopic:

     

    Hier de investeringen achter de rug voor 't carbidschieten... Dus wordt er gekeken naar andere investeringen.

     

    Ontopic:

     

    Nu zit ik te kijken om over te stappen naar Digitenne, maar voor pa is het handiger als hij niet twee tuners moet gebruiken (dus A: Digitenne voor de commerciëlen en een satontvanger behouden voor de duitsers, of B: Digitenne voor beide).

     

    Mijn vraag is eigenlijk: Ik woon in Twente (Enter) en wil weten hoever het bereik is van de zender in Münster of een andere. Kan ik met de buitenantenne de duitsers ontvangen (misschien met enige aanpassing) of kan ik de buitenantenne van het dak halen?

     

    Ik dacht te hebben gelezen dat optie B kon, maar de vraag is of ik dat op deze locatie (west-Twente) ook kan ontvangen?

     

    Ik volg de thread wel en hoop een antwoord te kunnen zien.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  5. Bij mij lukt het via vplug, de duitsers en de spanjaarden werken mee, zij het met haperingen soms. Decoder (zie onder) communiceert met 4800 bps.

     

    Het is mij alleen nog niet gelukt de nieuwe kanalenlijst (die ik gescand heb) uit de ontvanger te lezen. Met ED Strong gaat dit niet lukken, maar ik heb 't ook nog niet aan de gang gekregen met Mediasat van TIS. Wie weet het... ik heb er al verschillende berichten op nageslagen.

     

    Mvg, Henri Busger

  6. @ Ronald

     

    't is me gelukt met jouw info. Nu ook beeld op de tv. Met Mytheatre en de alternatieve Hollywood-filter. Bedankt.

     

    @ ook de rest

    't is nu ff zoeken hoe ik onder Mytheatre mijn afstandsbediening. Het is een Medion-usb-afstandsbediening (X10) die bij m'n pc zat. Heb Girder en EventGhost al geprobeerd, maar zit ff te puzzelen welke plugin ik nodig heb en waar.

     

    Wie 't weet mag 't zeggen.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  7. Ik kan je garanderen dat ik ook verschillende dvb-proggies heb gebruikt. Enkel en alleen om de Hollywood goed aan de gang te krijgen. Bijv. Progdvb, EZDVB, Mytheatre, Skyview, Altdvb, en nog wel een paar misschien. Kan er nog niet over uit hoezo die splitter niet werkt... Hij is geregistreerd, maar de output van de source matcht niet met de input van mpeg2-splitter van de hollywood. FF kijken of er nog nieuwe/andere drivers zijn. Misschien moet ik toch andere filters gebruiken.... Linux (Kanotix) komt later wel.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  8. @ Wammesvogel

     

    Ik kreeg onder Graphedit de Stream Splitter van Sigma Designs niet werkend. De output van de (opgenomen) mpeg2-file correspondeert niet met de input van de Stream splitter. Hoe kan 't dan dat 't op die site waarnaar je referreert deze splitter 't wel doet?

    Heb ik misschien de splitter verkeerd geïnstalleerd?... Zo ja, waar kan ik de goede splitter vinden en is deze handmatig (d.m.v regsvr) te installeren?

     

    @ de rest...

     

    Linux blijf ik nog even van af... Daar gaat teveel tijd in zitten en die heb ik voorlopig nog ff niet.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  9. Heb vanavond ff geprobeerd om de skystar werkend te krijgen onder een Kanotix VDR-cd, maar dat liep traag... Ik kon de HollywoodPlus/dxr3 niet aan de gang krijgen. Zit niet in de linuxcommando's, dus het installeren van de kaart wil nog niet. Wie weet of kan aangeven hoe 't moet?

    Ik ben van plan om er een keer een dualboot met xp erop te zetten. Weet alleen nog niet hoeveel schijfruimte dat gaat kosten.

  10. Hoe zit 't nu met de combi Skystar2 en Hollywood Plus onder windows. Met progdvb lukt 't, de tweede keer dan, en dan maar voor een aantal seconden, het decoderen via de realmagic kaart bedoel ik dan. Ligt dat aan het filmpje wat je eerst gerenderd hebt. Zolang dat filmpje duurt, zolang zal progdvb via de graph decoderen? Of heb ik dit mis? Zou ik dan een langere mpeg moeten nemen om te renderen.

     

    Ik heb al andere progs geprobeerd om het aan de gang te krijgen, maar 't lukt via een xgr-file alleen met progdvb...

     

    Ik zal de graph (een plaatje ervan) zo posten.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  11. Ik zal proberen de kabels aan te sluiten. Alleen zijn er per aansluiting 4 nodig voor één kanaal (links c.q rechts). Dit lijkt me toch een beetje overbodig (alhoewel het met de kleuren wel klopt). Ik zal ff (nader, ik heb natuurlijk al wat geprobeerd: zwarte stekker van voren van de frontingang(en) uit het mobo gehaald en in de witte aansluiting gestopt. Ik had gedacht dat dit ingangen waren (uitgangen via pci??). deze zet ik nu terug in het mobo)kijken hoe de situatie nu is en wat er mogelijk is. Ook zal ik ff de layout van het mobo posten. Of ik specificaties (qua kabels) van de frontingangen weet ik niet.

     

    Foto mobo:

     

    md8080.jpg

     

    In bijlage een uitleg in word-document. De originele pdf-file was 6,5mb.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

    1253604-infomainboardmd8080xl.doc

  12. @Thomas2000

     

    MD8008_TV-Tuner%207134%20ISDN%20Vorderse

     

    Rechts de drie aansluitingen waarvan de gele de video is.

     

    Zelf zijn de batterijen van de camera leeg en kan ik de kast niet los halen omdat ik dit nu zit te typen op dat machientje.

     

    @BMW Rijder

     

    dit is een pc die niet bij de een grote winkel is gekocht. Dit is via een regionale importeur van (duitse) medions. Hierin was de (analoge) tv-kaart niet aanwezig. Nu heb ik deze kunnen kopen voor weinig (om zo te capturen via de front-ingang) maar heb alleen de gele stekker (die los in de pc aanwezig was) aangesloten. Ik zie één (gelijkende) zwarte audiostekker van voren naar het moederbord gaan. Meer van deze stekkers kon ik niet vinden. Ik heb wel van die audiokabels meegekregen met het kaartje, maar weet niet hoe ik deze aan moet sluiten.

     

    Hier moeten jullie het ff mee doen.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  13. Ik heb begin dit jaar een md8080xl gekocht (Medion). Deze bezat geen tv-kaart waardoor de front video-ingangen het niet deden. Nu heb ik er één voor weinig op de kop kunnen tikken, maar weet niet hoe ik de audiokabels (intern) moet aansluiten. Ik heb hiervoor al diverse fora afgestruind.

    Wie kan mij helpen?

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  14. @Greenpolo

     

    Bedankt voor de link.

     

    @Greenpolo & de rest

     

    Ik zit ff te ratelen, althans, m'n hersenen doen dat. M'n autoradio is een radio met 4x50watt uitgangen. Hoe zit het dan met het berekenen van de stroom die nodig is. Lang geleden toen ik een keer wakker werd in de natuurkundeklas werd er mij geleerd: P=UxI (Vermogen=Spanning x Stroomsterkte). Ben ik dan op het goede spoor door te zeggen: ik heb (4x50watt)/12v=16.7a (I=P/U) nodig als ik de radio met 4 speakers van 50watt verbind?

     

    Nu heb ik thuis 2 speakers liggen (uit een sloophuis, ingebouwde speakers) waar geen vermogen op staat. Het enige wat vermeld is "8ohm" en de doorsnee van de magneet achter is 8cm. Wat gebeurt er (bijv. met de radio) als ik speakers aansluit op de radio die groter zijn dan 50 watt en de volumeknop volledig uitdraai bij voldoende stroomsterkte van de voeding? Laten we zeggen dat het vermogen van de speakers 75 of 100watt is.

     

    En hoe kom ik erachter hoeveel vermogen de boxen afgeven als 't niet vermeld staat?

     

    Veel vragen, maar wil het graag in één keer goed af hebben.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  15. @Svetik

     

    Jammergenoeg heb ik het wel geprobeerd. Geluk bij een ongeluk heeft de flipse een zekering in de pluslijn (rood). Deze was er ook binnen twee seconden door. Ik had op m'n kamer nog een 5a autozekering liggen.

     

    @Jarno

     

    Dit was ik ook al van plan. Maar heb gelezen dat het nog niet zo eenvoudig is. Ik bedoel met onbelast/belast inschakelen van de voeding. Er zou nog een weerstand aan moeten worden gesloten. Klopt dit?

     

    @Greenpolo

     

    kun jij me ff dat adres geven via mail, of het type/merk van dit apparaat?

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  16. voedingen voor 25 euro, die heb ik niet eerder gezien... hier beginnen de prijzen te lopen vanaf 35 euro. een computervoeding is wel tweedehands te krijgen. Maar daar moet je weer meer truken uithalen met het aan- en uitgaan van de voeding (heb ik gelezen). ATX-voeding krijgt normaal signaal van het moederbord.

     

    Zou je mij ff een pm kunnen doen waar je die voeding kunt kopen voor 25 euro (ik hoop dat dit niet in strijd is met de boardregels)?

     

    Henri Busger

  17. Update....

     

    Adapter laten nameten bij electrozaak, bleek een wisselspanningsadapter te zijn (het teken voor wisselspanning was onleesbaar). Gelijkspannningsadapters hebben koeling nodig zei men mij daar. Nu is de vraag, kan ik op een goedkope manier deze wisselspanning-output omzetten in gelijkspanning, of kan ik beter een nieuwe gelijkspanning voeding kopen?

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  18. Bij deze meldingen moet je vaak op "Toch doorgaan" klikken. De drivercertificering bij MS is ingewikkeld en kost veel tijd en geld (van de makers van de drivers). Vaak laten ze de certificering links liggen en brengen de drivers (die wel goed zijn) toch op de markt. Heb dit vaak meegemaakt, maar nog geen problemen ontdekt. Mocht er onverhoopt nog wat mis gaan, dan doe je een driver-rollback (Windows-systeemherstel). Ik hoop dat je hiermee verder kunt.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  19. Ik heb voor een jaar terug een bouwradio gekregen met 1 geluidsbox/speaker. Hierin zat een analoge radio en die moest vervangen worden. In de radio zat een 0.7mA 12v adapter. Nu had ik nog een "oude" Philips RC169 liggen (Digitaal display zonder RDS). Al gauw kwam ik erachter dat de adapter niet voldoende stroom leverde. Nu heb ik van de week een hand weten te leggen op twee adapters van 5A 12volt. Nu heb ik er één van de twee aangesloten en de radio geprobeerd........ Plof... De zekering van de radio was erdoor gegaan. Wat is er misgegaan?

     

    Uit de adapter komen twee draden: een blauwe en een bruine. Ik neem aan dat de bruine draad de "plus" en de blauwe draad de "min" is. Wie kan mij dit bevestigen?

    Of levert de adapter teveel stroom (ik neem aan van niet, de radio neemt toch zoveel stroom af als ze nodig heeft)?

     

    Aan de radiokant heb ik de draden voor de accu en het contactslot met elkaar verbonden en aan de plus-kant gehangen. De zwarte draad (aarde-teken) heb ik aan de "min" gedaan.

     

    Ik neem aan dat iemand hier er wel antwoord op kan geven.

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

  20. Mijn ouwe,trouwe xtreme heeft kuren. Na één maal opgenomen te hebben is het niet meer mogelijk om opnieuw op te nemen. Dan moet ik eerst iets verwijderen om dan nogmaals het "record"-knopje in te drukken. Wat kan het voor euvel zijn?

    De hardeschijf zit redelijk vol, maar daar heeft 'ie het nog nooit getoond. Zelfs als ik nog maar 800mb overhad. Nu dus wel. Wie heeft dit eerder meegemaakt?

     

    Mvg,

     

    Henri Busger

×
×
  • Nieuwe aanmaken...