Jump to content

boarder

Members
 • Content Count

  953
 • Joined

 • Last visited

About boarder

 • Rank
  Sat4all Freak

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Lommel
 • Interesses
  elektronica-sat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De AC transistoren (germanium) hebben een heel slechte reputatie - kristalliseren en klopgevoelig. Met de normale sillicium transistoren heb ik nooit problemen gehad. Deze problemen met de AC-transistoren worden uitgebreid beschreven op de fora van vintage materiaal. Ik heb ondertussen 40 jaar ervaring in tv, audio en elektronica herstellingen. Ik kan de schema's en sm wel degelijk lezen. Het toestel werkte in het begin helemaal niet, nu heb ik enkel problemen met terugspoelen. Dit project loopt ongeveer 18 maanden en ik hoop het te beëindigen voor het jaareinde.
 2. ik heb die componenten al gecontroleerd en geen fouten gevonden, ik ga de beide printjes een wisselen. Maar eerst nog alles een vergelijken. Ik vermoed dat het in de eindtransistor zit. Het is moeilijk meten in dat toestel, je kan nergens gemakkelijk bij. Als één fout opgelost is, ontstaat er weer een nieuwe....
 3. Nee, was niet aan te beginnen. Ik heb de verdachte transistoren uitgemeten met een transistortester en deze waren allen goed. Ik heb wel alle AC128 transistoren vervangen, maar dat waren er maar een 12-tal.
 4. De trimmer was defect en gaat voortdurend weer defect, er vloeit teveel stroom maar waarom... Het toestel heeft een poosje goed gewerkt.
 5. Blijkbaar heeft het te maken met de tape tension module, deze kan bijgeregeld worden maar de marge is zo klein dat ik denk dat de trimmer defect is. Wordt vervolgd
 6. Ondertussen de schakelaars die de tape tension bewaken bijgeregeld en gereinigd. Het uitvallen in 1 richting is veel beter geworden, maar in de andere richting valt de tape transport spontaan stil. Ik zoek verder. Bedankt alvast om mee te denken.
 7. Dat zijn volgens mij de bc147/bc157 , de zogenaamde doodskistjes. Het zijn er wel verschrikkelijk veel...De AC128 heb ik reeds vervangen. Ik ga het eens bekijken of het haalbaar is.
 8. Hallo Steve, Ik geraak niet meer op je server, krijg steeds onderstaande melding. Kan niet inloggen, er wordt voortdurend onderstaand scherm herhaald. Boarder
 9. Ik ben gedurende het laatste jaar bezig met de restauratie van een tapedeck Philips N4450.Ondertussen volledig gereinigd, de riemen en lampjes vervangen en diverse elektronische fouten hersteld. Er is een fout die ik er niet uitkrijg en ook de oorzaak blijft onbekend. Als het toestel koud is en ik start het apparaat, dan valt ie willekeurig terug uit. Zowel in de voorwaartse als in de reverse zin. Ik heb alle mogelijke beveiligen als afgekoppeld maar geen resultaat. Als het toestel warmer wordt, vermindert de fout. Zijn hier specialisten aanwezig die me meet dit probleem kunnen
 10. Mijn aardingsmeter kyoritsu 4102 meet foutief. Iemand een schema van een dergelijk meettoestel. Of een procedure om deze te herstellen. Het is een analoog apparaat met vrij veel elektronica . Wordt weinig gebruikt - maar toch nuttig.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.