Ga naar inhoud


boarder

Lid
  • Items

    965
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door boarder

  1. Ik ben bezig met het herstellen van deze oude platenspeler. De arm komt niet meer automatich terug. Op het net vind ik veel spelers met dit probleem maar nergens een oplossing. Het is zeer waarschijnlijk een mechanisch probleem. Ik heb het toestel volledig gedemonteerd, dus ik kan overal bij. 

    Wie kan mij helpen?

     

  2. Ik heb hier een oudje op de werkbank waarvan de cd-speler stopt met spelen en dan verder gaat, de teller stopt ook. De slide motor werkt niet regelmatig maar in grote stappen. De laser is vernieuwd maar het probleem blijft. Het gaat over een philips 3CDC loopwerk in een M-Z9 toestel. Wie weet raad? De servicee manual heb ik en het loopwerk is volledig gereinigd en gesmeerd

  3. Op 19-4-2022 om 23:31, freak zei:

    ik heb hier een koel vitrine die als de compressor aanslaat onder stroom staat

    ik heb gekeken en hij is aangesloten  zonder aarde in de draad

    wat kan ik doen om te zorgen dat er geen stroom meer op staat?

     

    Om te beginnen een aardingsdraad aanleggen voor de veiligheid maar dan zal waarschijnlijk de differentieelschakelaar uitschakelen wegens een aardlek. Dus die fout opsporen.

  4. De AC transistoren (germanium) hebben een heel slechte reputatie - kristalliseren en klopgevoelig. Met de normale sillicium transistoren heb ik nooit problemen gehad. Deze problemen met de AC-transistoren worden uitgebreid beschreven op de fora van vintage materiaal.

    Ik heb ondertussen 40 jaar ervaring in tv, audio en elektronica herstellingen. Ik kan de schema's en sm wel degelijk lezen. 

    Het toestel werkte in het begin helemaal niet, nu heb ik enkel problemen met terugspoelen. Dit project loopt ongeveer 18 maanden en ik hoop het te beëindigen voor het jaareinde.

  5. ik heb die componenten al gecontroleerd en geen fouten gevonden, ik ga de beide printjes een wisselen.  Maar eerst nog alles een vergelijken.

    Ik vermoed dat het in de eindtransistor zit. 

    Het is moeilijk meten in dat toestel, je kan nergens gemakkelijk bij.

    Als één fout opgelost is, ontstaat er weer een nieuwe....

     

  6. Op 2-12-2020 om 18:33, hvdh zei:

    de rechterspoel spontaan stilviel, en na bijv. een minuut weer wel opwikkelde, met bandsalade tot gevolg als ik het niet zag gebeuren. 😬

    Is nooit opgelost helaas. Heb intussen een goed wer

     

    Blijkbaar heeft het te maken met de tape tension module, deze kan bijgeregeld worden maar de marge is zo klein dat ik denk dat de trimmer defect is.

    Wordt vervolgd 

  7. Ik ben gedurende het laatste jaar bezig met de restauratie van een tapedeck Philips N4450.Ondertussen volledig gereinigd, de riemen en lampjes vervangen en diverse elektronische fouten hersteld.

    Er is een fout die ik er niet uitkrijg en ook de oorzaak blijft onbekend. Als het toestel koud is en ik start het apparaat, dan valt ie willekeurig terug uit. Zowel in de voorwaartse als in de reverse zin.

    Ik heb alle mogelijke beveiligen als afgekoppeld maar geen resultaat. Als het toestel warmer wordt, vermindert de fout. 

    Zijn hier specialisten aanwezig die me meet dit probleem kunnen helpen. De service handleiding heb ik .

  8. Mijn aardingsmeter kyoritsu 4102 meet foutief. Iemand een schema van een dergelijk meettoestel.

    Of een procedure om deze te herstellen.

    Het is een analoog apparaat met vrij veel elektronica . Wordt weinig gebruikt - maar toch nuttig.

    2020-07-02 17.28.44.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...