Ga naar inhoud


Quirino

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Quirino

  1. Hoi Kersen,

     

    Heb je de Release Candidate 2.02 firmware al geprobeerd? Ik heb zelf (nog) geen CI module, maar ik las in de beschrijving dat de ondersteuning van CI modules in deze firmware verbeterd was. Misschien kan je er iets mee.

    Er bestaan al een Notfall (Notfallimage_202RC.part1 + part2) versie die net als de standaard (ufs910_fw2.02rc)lekker met de een usb stick geflashed kunnen worden.

     

    ----------------------------------------------------

    Opmerkingen bij de 2.02rc versie:

    * Timeshift - Problem bei Erreichen der 4GB-Grenze

    * Timeshift - TS stoppt zu früh, ist Aufnahme-Ende erreicht so stoppt TS, obwohl Wiedergabe noch nicht beendet ist

    * Timeshift - nach Timeshift beenden (vorher REC und EXIT), konnte man Receiver nicht per Standby-Taste ausschalten

    * BBC HD / ARTE HD DVB Sub * BBC 1 London TXT Problem

    * VFD Icons integriert, außer Dolby Digital

    * nach PIP/HDMI-Auflösung umstellen Receiver nicht bedienbar, außer nach EXIT/MENÜ-Taste

    * SI-Aktualisierung über Nacht startete auch wenn gerade eine Aufnahme läuft

    * Pfeifen auf Scart-Ausgang bei Einstellung "Dekodiertes PCM" -> um dieses abzustellen muss auf "SPDIF" umgestellt und der Receiver neu gestartet werden Hinweis: Wirkt nur wenn kein HDMI-Kabel parallel zum Scart-Kabel angesteckt ist

    * Common Interface -> CAM Unterstützung Hinweise

    * Nach der Aktualisierung des Receivers ist im "Menü -> Service-Menü" die Werkseinstellung durchzuführen

    * Sollte bereits die Softwareversion 2.00 installiert sein, so empfehlen wir das Update mittels USB-Stick durchzuführen. * Während des Update-Vorgangs muss die angeschlossene externe USB-Festplatte vom Receiver getrennt werden

    * Während der Wiedergabe einer Aufnahme kann im Display die Meldung: "Error same pos" erscheinen. Dabei handelt es sich um keinen Fehler sondern um eine interne Test-Anzeige, die im finalen Release wieder entfernt wir

  2. Hoi Chokey,

     

    Ik lees in je verhaal niet dat je ook met een fat32 usb stick de notfall oplossing die ik hierboven beschreef hebt geprobeerd. Als je dit niet gedaan hebt kan ik je ten zeerste aanbevelen dit toch te proberen.

     

    Als je googled op Notfallimage-UFS910-Original-1.06.rar en download is ie snel gevonden.

     

    Heel veel succes voordat je gaat solderen.

    Quirino

  3. Dank je BbyN,

     

    Ik heb de kabels nog niet nodig gehad. Door de regen dacht ik laat het me nog eens proberen met een usb stickje en een img versie.

     

    Voor de mensen die tegen soortgelijke problemen aanlopen:

    Ik heb weer de notefall gebruikt, alleen nu de versie die op rapidshare stond. (Notfallimage-UFS910-Original-1.06.rar)

    De zes bestanden op een fat32 usb stick in de subfolder ufs910 gezet (kathrein\ufs910\)

    Kathi stond uit, dus de stick erin en menu ingedrukt gehouden en de Kathi aan de achterkant aangedaan. Na Emergency boot en update kwam image count en erasing, hier heb ik de menuknop losgelaten en megetelt tot hij klaar was. Dit keer geen rare datum in mijn scherm maar een gewoon wilkommen etc.

    Alle instellingen waren helaas gewist.

    Ik heb de folder ufs910 op de stick op mijn computer weer geleegd en de laatste 2.02rc erin gezet. De Kathi weer uitgezet en de stick er weer in menu ingedrukt gehouden .... tot mijn Kathi weer gewoon "boote", maar nu met een 2.02rc firmware.

    In menu heb ik de netwerkinstellingen aangepast naar:

    192.168.001.020

    192.168.001.001

    255.255.255.000

    en vervolgens mijn kanalenlijst en dergelijke weer recht gezet.

     

    Wat een opluchting ik kan weer HD BVN kijken.

     

    Dank voor de hulp Satmann, Bram en BbyN.

     

    Groeten Quirino

  4. Hoi Bangkok By Night,

     

    Zo te lezen in de reakties is ook dit de oplossing voor mijn probleem. Kan deze oplossing echter ook met een cross cable ipv van een nullmodem kabel? Blijkbaar hebben de meeste computerwinkels niet standaard zo'n ding op de plank liggen.

     

    Bijvoorbaat dank,

    Quirino

     

  5. Hoi Satmann,

     

    Dank je voor je snelle reaktie.

    Het eerste wat je beschrijft heb ik geprobeerd met de 1.06 versie. (ufs910_fw1.06). Hierna kwam hij in de willekeurige datum

    stand.

    Ik heb geen nulmodem kabel en geen laptop met een com poort.

     

    Zijn er andere mogelijkheden?

     

    Groet,

    Quirino

  6. Hallo,

     

    Ik heb na een vastgelopen flash opdracht met KCC3.2 mijn Kathi met een usb (kathrein --> ufs910) gerestored.

    Nu blijft hij in een loop. Als ik hem opstart dan springt ie meteen naar de standby met datum en tijd op het display. De datum en tijd zijn volledig willekeurig en kloppen niet bij elke herstart is de datum en tijd anders.

    Jammer is dat de Kathi niet echt wil opstarten. Bij het aandoen komt hij eerst met Kathrein UFS910 en snel daarna komt er een streepje bij : Kathrein UFS-910 dat is ook echt alles, even daarna springt hij weer op een willekeurige tijd en datum.

    Met de KCC kan ik de Kathi alleen pingen op 192.168.222.1, maar telnet en dergelijke werken niet, dus ik kan hem niet meer terug flashen met een backup IMG en KIM.

     

    Wie kent dit probleem en weet wat ik kan doen om mijn lieve kathi weer werkend te maken?

     

    Bij voorbaat dank.

    Quirino

     

  7. Een tip voor mensen die op hun energieverbruik letten.

    Op de doos van de Kathrein UFS 910 staat met grote letters, dat ie in standby minder dan 1 watt verbruikt.

    Dit is echter niet helemaal juist. Het verbruik schommelt rond de 1 watt als je niet de tijd in je display hebt staan. Is ze wel zo ingesteld dat je tijd en datum ziet, dan verbruikt de Kathrein 910 bijna 20 Watt !! in standby..

     

    groet,

    Quirino

  8. Dank je Kersen smile ,

     

    Ook hier kan ik wat mee. Ik begrijp dat ik de CA module nog niet meteen nodig heb. Gelukkig ben ik een vervent gebruiker van Kubuntu en Xubuntu en heb dus wel enige Linux ervaring. Ik zal eens gaan googlen op Mbox en cardsharing om te zien of ik een beginners step for step guide kan vinden.

     

    Hopelijk komt Kathrein in de toekomst met een firmware update die het mogelijk maakt met meer dan 4 satellieten te werken.

     

    gracias,

    Quirino

     

  9. Misschien een rare vraag, maar omdat de Kathrein 910 usb en serieel heeft, zou de Duolabs Dynamite niet kunnen fungeren als CA module, kaartlezer?

     

    heb je ook antwoorden op mijn andere vragen? 8 lnb's en een goede handleinding?

     

    dank,

    Quirino

  10. na het lezen van het forum, denk ik er nog steeds over om een Kathrein UFS-910 te kopen. Ik weet echter niet of ik er wel een aparte CA module bij moet kopen. Op het forum zie ik allerlei termen staan:

     

    Camd3

    MGCamd

    CCcam + NewCS

    MGcamd 1.27

    CD module

    XCAM

    T-REX cam

    Diablo light

    Aston Cam 1.07

    Irdeto Cam

    mediaguard ci module van canal digitaal

    powercom pro

    AAF2.0e/E2_Zildan

    enigma 2

     

    Ik ben een semi-beginner (wat skystar2 ervaring) maar kan geen touw aan deze termen knopen, daarom vroeg ik me af of het nodig is Kathrein 910 een CA module te bestellen om mijn Canal Digitaal kaart te kunnen gebruiken of om te experimenteren? Of kan het ook zonder dmv emulering? Indien wel nodig welke is aan te raden?

     

    Ik heb een schotel met 8 lnb's en een diseqc switch, is het mogelijk al deze 8 satellieten in te stellen op de de Kathrein, of kan ie maar maximaal 4 satellieten aan?

     

    Dit zijn waarschijnlijk allemaal beginners vragen, maar na twee dagen speuren op het forum kom ik er niet uit met lezen. Heeft iemand misschien een goede link naar een handleiding?

     

    dank voor de hulp,

    Quirino

  11. Hoi RJ Knoben,

     

    Ik heb sinds vorige week een Palm Treo 650 smartphone met palmos. Ik had nooit eerder een PDA en wist ook niet zo goed wat ik moest kiezen. Nu ik in het bezit van de Treo ben denk ik dat ik niet meer zonder zou kunnen het is een enorm fijn veelzijdig, snel apparaat. Email ophalen via gprs gaat heel snel en omdat het ook een telefoon is heb je altijd alles bij de hand. Zelfs de documents to go, waarmee je word, excel files etc kan lezen bewerken zijn heel handig. Zo heb ik vorig weekeind in de trein een paginalange vertaling kunnen reviseren. Ik weet niet of andere PDA net zo fijn zijn, maar de Treo vind ik een aanrader.

    Al het positieve heeft natuurlijk ook een keerzijde,

    met het installeren van software die niet bijgeleverd was crashed/reboot hj. Dan moet je niet vergeten je pin in te voeren om je telefoon ook weer te starten.

     

    Ik geloof dat je ook een wireless kaartje er in kan stoppen, maar ik heb het niet zo op wireless.(voorzorgsprincipe, onderzoek TNO, stopumts.nl etc.) Dus daar kan ik je niets over vertellen.

  12. Hoi,

     

    Ik ben bang dat ik niet goed begrijp welke ontvangers nu wel en welke niet. Ik heb bijvoorbeeld een Nokia 9302S met een canal+ kaart zonder speciale poorten of adapters waar je die andere kaarten in kan stoppen. Kan het zijn dat ik over een paar maanden verplicht ben een nieuwe ontvanger te kopen?

     

    Ik weet niet of deze vraag hier op zijn plaats is. Zo niet mijn verontschuldigingen hiervoor. Ik las jullie berichten en was bang dat ik binnenkort geen beeld meer zou hebben.

     

    Met vriendelijke groeten,

    Quirino

  13. Misschien heb ik het helemaal verkeerd begrepen, maar ik zag dat EuropeOnline €99,- per jaar kost, met een snelheid van 256

    Je hebt niets extra's nodig (pc, schotel, sky2star)

    Dit is geen reklame ik ben ook op zoek na goedkope aanbieders via de satelliet dus als iemand anders nog een goede tip heeft. Het moet toch heel goedkoop kunnen.

     

    Quirino

  14. Ik heb inderdaad elecard geïnstalleerd. Als ik programma's opnam en ze bv in media player afspeelde geen blokjes zag had ik het vermoeden dat het met de video installing van Progdb te maken had. Ik heb toen onder video/audio gekeken en had de keuze tussen elecard (waar ie opstaond) of niets. Toen ik hem op niets zette waren de blokjes weg.

    Ik kan mij niet herrineren of ik die elecard heb geïnstallerd (zal wel) maar moet zeggen dat ik niet weet of de lecard nou zoveel toegevoegde waarde levert om het te registreren.

    Bedankt voor je reaktie.

    Quirino. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

  15. Ik heb sinds een paar dagen dansende blokjes op mijn scherm. Je weet wel die vierkantjes die normalerwijs rechts boven in je scherm staan dansen nu door het beeld. Heeft iemand anders dit ook. Is het te verhelpen?

     

    Groeten

    Quirino.

     

    -------------------------

    Pentium 4

    Skystar 2

    Progdb (Yankse- Fenrir)

  16. Dank je voor je antwoord.

    Ik had ook al het vermoeden dat het formaat iets anders was, want als ik in pva of mpg opneem en vervolgens afspeel in bij media player, krijg ik vaak de boodschap illegal ending. ALs de opname ongeveer een uur en twintig minuten is dan zie ik in de tijdsbalk maar 23 minuten staan.

    Goed ik ga opzoek naar de programma's die je aangeeft en hopelijk kan ik het dan op een meer universeel formaat opslaan.

  17. Hallo, ik zie op het forum veel berichtjes over het rippen van schijfjes, dus converie in de andere richting. Ik ben op zoek naar een programma dat van de MPG2 (TVA) een avi maakt die gecomprimeerd is met divx of xvid. Ik heb gezien dat TMPgen en MovieJack werden genoemd maar ik kan de software nergen vinden. Als iemand een goede tip heeft of een link weet, houdt ik me aanbevolen.

    Bedankt,

    Quirino <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

  18. Hoi, als je een redelijk snelle computer hebt. Kan je een sky sat2 pci card kopen en met de plugin yankse en fenrir de meeste programma's zien die je wilt ontvangen. (daar is een speciale nieuwsgroep over)

     

    Ik zou ook wel willen weten welke decoder je het beste zou kunnen aanschaffen. Prijs, kwaliteit, mogelijkheden.

     

    Groeten Quirino

  19. Hoi Pekka:

     

    Ik had gisteren een bericht geplaatst met precier erin wat ik had gedaan. Ik krijg het niet voor elkaar. Mij MyTheater doet heleaaml niets. Mijn PRogdvb werkt voor FTA erg goed, maar Yankse en Fenrir werken niet bij mij desondanks de uitleg. Ik heb twee versies van Progdvb geprobeerd: 4.07, en 4.31. Wat doe ik fout? Weet je een site met goede uitleg, evt. screenshots?

    Hopelijk dank voor je hulp.

    Quirino

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...