Ga naar inhoud


quattro

Lid
  • Items

    819
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door quattro

  1. Visiosat Big Bisat.
    Compleet met 8x LNB (waarvan 2 quad), 1x 10-1 en 1x 4/1 DiSEqC switches en tegelvoet met extra zware tegels.

     

    Schotel is nog helemaal goed en staat met deze voet zeer stevig. Zelfs met harde wind en veel regen gewoon beeld.

     

    Gaat weg wegens verhuizing. Zie ook mijn andere advertentie voor een VU+ SOLO2. Een bod voor een combi kan uiteraard ook

     

     

    A00BB729-72F0-4A01-8F03-77663ABC5491.jpeg

    6F2AF2DF-BD29-4866-9FCF-0C90FE15B630.jpeg

  2. 100% in orde, heb er vandaag aan toe tv mee gekeken. Gaat weg wegens verhuizing. 

     

    Doe een mooi bod via (PM) en je kunt hem komen halen in Deventer. 

     

    Zie ook mijn andere advertentie voor een Visiosat BigBisat. Een bid voor een combi mag uiteraard ook. 

     

     

    B1F89035-BE08-41DB-8E68-B95342C2D9F5.jpeg

    E9BC50A1-AD95-4AE6-AB7D-65630956FF10.jpeg

  3. Zelf heb ik ook een tijdje gecamperd met een schotel op statief. Waar je zeker rekening mee moet houden is de hoeveelheid ruimte die een schotel en statief in beslag nemen. Ook de tijd die je elke keer kwijt bent met het opzetten (en vast zetten!!) van dat ding staat haaks op het principe van een camper waarbij je eenmaal op de plaats van bestemming snel gesetteld wilt zijn. In die zin vond ik het een onding. Ook als je vaak op camperplaatsen staat is daar vaak amper ruimte om zo'n schotel bij je camper te zetten. 

     

    Daarentegen had ik hetzelfde dilemma dat ik geen duizend+ euro uit wilde geven aan een automatisch systeem op het dak. Ik ben daarom uitgekomen op een vaste maar handmatige schotel. En ja, soms is het even puzzelen tussen een beetje schaduw of vrij zicht... Maar tot nu toe ben ik er steeds prima uit gekomen.

     

    Zoek ook eens tweedehands. Let op dat je bij een automatische set vaak de bevestigingsplaat niet mee krijgt (zit namelijk vast op het dak) en er dus nog bij moet aanschaffen. Ook moeten de meeste gebruikte sets nog een update krijgen om de 23,5 sat te ontvangen. Vaste handmatige sets zijn ook prima te vinden. Alleen even opletten of de afdichting goed is, of eventueel een nieuwe erbij kopen zodat je zeker weet dat je goed zit. 

     

    aldenctv65.jpg

  4. Ik heb al een chromecast aangeschaft en moet zeggen dat het idd een fantastisch apparaatje is. 

     

    Alleen de glazige blik van mijn vrouw als ik probeer uit te leggen hoe ze van een telefoon naar de TV kan streamen zegt mij al dat ze dat nooit zal snappen...

    • Haha 1
  5. Ik keek voorheen nog wel eens uitzendingen van de NPO terug via hbbtv. Zoals bekend werkt dit sinds een tijdje werkt dit niet meer en ben ik op zoek naar een alternatief om terug te kunnen kijken op mijn VU SOLO2 met VTI. Tot nu toe zonder enig succes. 

     

    Via kodi en de NPO app leek mij een mooi alternatief, maar dat krijg ik niet aan de praat op VTI. 

    Ook Chromecast of een Android boxje had ik al bedacht. Maar denk niet dat ik mijn huisgenoten zo ver ga krijg dat zij het ooit gaan snappen als ze ineens andere inputs en afstandbedieningen enzo moeten gaan gebruiken. 

     

    Heeft iemand een goede suggestie om uitzendingen terug te kunnen kijken op een VU SOLO2? 

  6. Uiteraard kan ik de hem zonder tussenkomst van de switch direct op de lnb's aansluiten, maar met acht 8 koppen wordt dat wel een hele operatie...

     

    De Xsarius kan Go To pos x signalen sturen. De vraag is dus inderdaad of de switch iets met die signalen kan. Met wat ik tot nu toe geprobeerd heb heb ik het nog niet voorelkaar gekregen, en weet dus niet of ik iets in de instellingen van de Xsarius niet goed heb zitten, of dat het uberhaupt niet kan...

  7. Ik heb laatst een (2e hands) Xsarius pro2 satfinder gekocht. Inmiddels de eerste schotel met 4 lnb's en een 4/1 switch afgesteld. Eitje.

     

    Nu heb ik zelf een schotel met een SAB 10/1 switch en daar 8 lnb's op aangesloten. Nou wil ik die ook graag opnieuw uitrichten met de Xsarius. Ik begrijp dat de Xsarius met diseqc 1.2 kan werken, en de SAB hier ook mee aangestuurd moet kunnen worden. Toch lukt het mij hiermee niet om de switch goed aan te sturen en van LNB te wisselen.  

     

    Is dit wel mogelijk en zo ja, hoe kan ik dit voorelkaar krijgen?

  8. Mijn VU duo heeft een tijdje werkeloos op zolder gestaan, nu wil ik hem weer gaan gebruiken maar kan ik het voedingskabeltje nergens meer vinden. Waarschijnlijk met de opruiming van een hoop andere kabels weggegooid... :eek:

     

    Weet iemand waar ik die kan bestellen?

  9. WA heeft inderdaad niks te maken met je sim.

    WA is een internetdienst en je telefoonnummer wordt alleen gebruikt als "account naam". Door dit nummer in de app op je telefoon te koppelen logt je telefoon in op je whatsapp account. Alle berichten e.d. worden daarna als data verstuurt.

     

    Vandaar dus ook dat whatsapp niet werkt als je wel telefoonbereik hebt, maar geen data verbinding (wifi, 3 of 4G).

     

    Dus zolang je maar een data verbinding hebt met je telefoon en je nummer (account naam dus) gekoppeld is aan de app op je telefoon blijft WA dus gewoon werken.

  10. Ben je er al uit? (zo ja dan is dit mosterd na de maaltijd...)

     

    Ik deze hele thread mis ik 1 ding, namelijk de watertemperaturen van je CV systeem. Je schrijft dat je een VR ketel hebt vervangen. Een VR ketel stookt CV water op tot 90 graden. Ook had je het over een aan/uit regeling, dus óf je ketel stookt het water op tot 90 graden, of helemaal niet.

     

    En HR ketel doet dat anders. Die stookt maximaal tot 70 graden. En omdat hij moduleert (bij veel warmtevraag hard stookt, en bij een beetje warmtevraag het water maar een klein beetje verwarmt) is de watertemperatuur in je systeem meestal nog veel lager dan die 70 graden (meestal 40 a 50 graden).

     

    Nu snap je dat een radiator een kamer veel sneller verwarmt als daar water van 90 graden door heen loopt, dan als er water van 40 of 50 graden doorheen loopt. Oftewel, het kan maar zo dat die radiator toch echt te klein is.

     

    De goede manier om hier achter te komen:

    Bereken de inhoud van je woonkamer en vermenigvuldig dat met het aantal watt/m3 kamerinhoud (zie google).

    Wat hier uit komt is de minimaal benodigde radiatorcapaciteit (dit moeten alle radiatoren in je woonkamer dus samen op kunnen brengen). 

    Hierna kun je in de documentatie van de radiatorleverancier zien hoeveel vermogen jou radiatoren afgeven. Voor elke radiator zou opgegeven moeten staat wat het vermogen bij 90-70 graden (VR ketel) en 70-60 (HR) ketel is. 

    Als het opgesteld vermogen hoger is dan dan het benodigde vermogen dan zit je goed. In dat geval zal er een andere radiator zijn die te veel capaciteit op vreet. Die kun je opzoeken volgens de methode die Con aangaf (een radiator moet dan veel warmer worden dan rest, of een kamer wordt veel warmer dan andere kamers. In dat geval kun je die radiation terug regelen met een thermostatkraan of met een voetventiel)

  11. Wellicht heb je iets aan dit topic. https://www.sat4all.com/forums/topic/341676-traag-netwerk-vu-solo-2/?hl=network

     

    Welke overdrachtsnelheden haal je als bestanden van de ene naar de andere box kopieert, of van je PC naar je boxen stuurt?

    Bij mij werkte het toen door de netwerkpoort van de VU in te stellen op 100mb ipv 1000mb.

    Echter bij mijn weten zou dit probleem verholpen moeten zijn bij de latere images. In elk geval heb ik de laatste tijd geen problemen meer met overdrachtsnelheid en/of streamen.

  12. Wie heeft er in deze tijd van smartphones nog gegevens op zijn simkaart??  Contactgegevens staan in de cloud bij google of apple... ;-)

    Tsja het bestaat nog :)

     

    Het beste die gegevens op je sim laten voor wat het is. Het grote nadeel is dat je daar per contact maar een nummer aan kunt hangen. Dus als je voor 1 persoon meerdere nummers hebt (thuis en mobiel ofzo) dan moet je al meerdere contacten aanmaken.

     

    Je kunt veel beter in gmail, Hotmail, of welk account dan ook eenmalig al je contacten overtypen. Dan kun je netjes per persoon 1 contact aanmaken en daar meerdere nummers, mailadres, adres gegevens, verjaardagen enzovoort aan hangen. Vervolgens synchroniseer je je account met je telefoon en violá.

    Het is eenmalig een beetje typewerk maar dan heb je ook wat.

     

    Overigens kun je dat ook automatiseren. Dus alle contacten van je sim naar gmail ofzo sturen, en daar laten zoeken op dubbele namen en die dubbelingen vervolgens koppelen als 1 contact. Maar ja, dat moet je even weten en als je niet al te veel contacten hebt dan denk ik dat overtypen sneller gaat.

  13. Met

    svn checkout http://svn.freetz.org/branches/freetz-stable-2.0 freetz-stable

     

    Download je naar de map freetz-stable. Bestaat die map, geen hoofdletters in de map naam en heb je schrijfrechten?

    Persoonlijk zou ik die map hernoemen naar iets zonder - jes enzo. Dat voorkomt typefouten.

     

    Mocht het niet lukken dan kun je ook een andere versie proberen. Probeer eens:

    svn checkout http://svn.freetz.org/branches/trunk

     

    of probeer het ook eens met / erachter. Dus: svn checkout http://svn.freetz.org/branches/freetz-stable-2.0/ freetz-stable of svn checkout http://svn.freetz.org/branches/trunk/ freetz-stable

  14. Ik ken Gstreamer niet, maar als ik Google goed begrijp kun je hier streams mee ontvangen. Dus datgene wat mn VU solo uitzendt zou je dan kunnen zien. Toch?

    Dat lost mn probleem niet op. Om op een andere plek in huis TV te kunnen kijken, zul je ook moeten kunnen zappen... Anders heb je er nog niks aan.

    Ik zoek dus een oplossing in iets wat zowel de stream laat zien, maar waar je de server ook mee kunt bedienen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...