Ga naar inhoud


kerstmann henk

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kerstmann henk

  1. Beste SATT'ers,

     

    Wie kan mij helpen bij het volegende probleem:

     

    Het betreft een Philips KTV type 28ST1712/108 met chassis GR2-1 AA.

     

    Beeld valt soms weg, wel geluid maar zwart beeld dus, hoogspanning aanwezig uit zetten bij zwart beeld geeft lichtflits. Beeld keert na geruime tijd (enige minuten) terug en kan dan weer dagen goed zijn.

     

    Ik bezit geen schema van dit chassis, wel ken ik een soortgelijk fenomeen in een KT2 daar zat volgens mij op de beeldbuis voet een BC548 die wel is vervelend deed.

     

    Gaarne sugesties en eventueel een stukje schema.

     

    Groetjes, Kerstmann Henk

  2. (even op de account van m'n pa)

     

    dat klinkt opzich nog best positief, via @#@#$#@$@!&^%%^& waar ik de laptop gekocht heb, kreeg ik gelijk te horen dat het bij Acer een week of 6 zou gaan duren... wat ik overigens nogal aso zou vinden want als je iets koopt mag je er toch vanuit gaan dat het gewoon goed werkt aangezien het toch iets is wat je echt nodig hebt en tegenwoordig gewoon niet meer kan missen...

     

    Maar ik hoop eigenlijk dat iemand nog een idee heeft want dan ben ik em tenminste niet kwijt smile

     

    Ik ben de BIOS nog niet ingeweest dus daar zou niks geweizigd moeten zijn maar misschien heb ik onbewust vanuit Vista een instelling geweizigd?

  3. Heren satters wat een onzin heb ik even gauw in het voorgaande gelezen, in Nederland is het nog steeds niet toegestaan om een eindgroep in een woonhuis zwaarder te beveiligen dan 16A, dit heeft te maken met kortsluitvastheid van de apparatuur, kortsluitvastheid van de installatie en selectiviteit (waarde van de voorzekering door energiebedrijf).

     

    Wil je grotere vermogens aansluiten op een eindgroep dan b.v. 3kW (3000 Watt) neem dan Kontakt op met de energie leverancier waarschijnlijk is het mogelijk om een 3-fase aansluiting te krijgen (hoger vast rechttarief!!!).

     

    Groetjes, Kerstmann Henk

  4. Ondertussen heb ik een matrix printer op de jetdirect aangesloten, het probleem blijft hetzelde, op de plaats waar het IP Address ingevuld moet worden gaat het fout.

     

    Ik ondertussen wel een test knop gevonden op de jetdirect na indrukken verscheen er op de printer (epson FX-100) een Configuratie Blad.

    Met o.a.de volgende tekst:

    - firmware revision F.07.06

     

    - tcp/ip status READY

    - host name 192_104_155_224

    - config by USER SPECIFIED

    - IP Address 192.104.155.224

    - subnet mask 255.255.255.0

    - def. gateway 192.104.155.254

    - syslog server NOT SPECIFIED

     

    Ik heb het bovenstaande IP addresss (192.104.155.224) ingevoerd maar werkte niet.

     

    Heeft er nog iemand een idee?????????

  5. Beste Satters,

     

    Bedankt voor het meedenken, wel lomp van HP om de 710 en aanverwanten niet te laten werken op de 170X, sorry voor de woordkeus maar het kwam diep uit m'n ziel.

     

    Ik heb nog een oude matrix printer staan ga is even kijken of de omschrijving van HP inderdaad niet klopt, wat ik direct geloof, dat is dan nog lomper van HP anoniem.gif

  6. Beste Satters,

     

    Op ons lokale netwerkje bestaande uit kabelmodem (casema), Sweex router en een tweetal PIII's met XP PRO SP2 heb ik getracht een printerserver, HP Jetdirect 170X, aan de praat te krijgen (printer is een Deskjet 710C) wat echter niet lukt. Als leidraad heb ik het verhaal gevolgd zoals hier staat beschreven http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Tec...S&printver=true

    echter op het punt van ingeven IP Address gaat het fout, welk IP address moet hier ingevuld worden? Ik heb alle adressen van de router al gehad.

     

    Gaarne hulp,

     

    Kerstmann Henk

  7. Fransv,

     

    Zoals beloofd een reactie, de sugestie van vervang TS490 was een juiste.

    TV werkt weer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, ik had alleen geen BD234 maar heb er tijdelijk een TIP115 ingezet, volgens mij gaat dat waarschijnlijk niet lang goed omdat de BD een peak van 6A aankan en de TIP maar 4A, continu zijn bijde geschikt voor 2A.

     

    Heb jij ervaring of dat lang goed gaat.

     

    Groetjes en nog bedankt,

     

    Kerstmann Henk

  8. Beste satters,

     

    Ik heb een probleem in een KT3 chassis (is antiek) maar werte tot vanmorgen nog steeds perfect.

     

    Ik heb wat spanningen gemeten rondom TS 494 die waren correct (c-2,7V) echter bij TS490 klopt een en ander niet basis U=14,7V en emitter U=26,2V.

     

    Heeft iemand een idee wat er rondom TS490 aan de hand is of moet ik alles slopen, zoals TS485, TS490, D563, C561, C562 en C484.

  9. Ik ben in het bezit van een monitor EIZO Flexscan 9060S (14"), na jaren lang goed zijn best te hebben gedaan is de beeldbreedte te smal.

    Normaal in te stellen aan de voorzijde met een 4 standen schakelaar, werkt nog wel maar niet breed genoeg.

    Is er iemand die raad weet???? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

  10. Psychosammie, bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> voor je PM.

     

    Ik heb alle mogelijk heden ondertussen al gehad het enige wat ik nog kan bedenken dat het probleem te maken heeft met signaalniveau en impedantie.

     

    Is er misschien toch nog ergens iemand die mij uit de brand kan helpen????? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

  11. Ondertussen heb ook een en ander uitgeprobeerd, de DVD speler aangesloten op een inderdaad nieuwere versterker (met tulp ingangen) gaf een zeer goed resultaat.

     

    Op de tuner/versterker een diskman met line-out uitgang (3,5mm jackplug) aangesloten op de Ext. ingang geeft ook een perfect geluid.

     

    Dus het probleem is nog niet opgelost.

     

    Zoals ik al eerder bedacht had lijkt het verdacht veel op foutief signaal nivo en/of impedantie problemen, mogelijk is er iemand die daar wat meer over kan vertellen???????????

  12. Het is niet echt een galmend geluid hoe ik het moet omschrijven weet ik niet goed, 'k heb even een kabeltje in elkaar geknutseld van scart (DVD uit pin 1=R, pin 3=L en pin 4=ground) naar 5 polig DIN (versterker ingang Ext. pin 1=L, pin 4=R en pin 3=ground).

     

    Volgens mij zijn de aansluitingen goed echter het geluid is het zelfde gebleven <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />.

     

    Ik heb in het menu "AUDIO" van de DVD alle mogelijke instellingen uitgeprobeerd met als resultaat nog steeds het zelfde zeer slechte geluid.

     

    Als laatste heb ik de audio uitgang (zowel met tulp als via de scart) van mijn TV (Philips) op de versterker gezet ook dit geeft bijna het zelfde effect zeer slecht geluid.

     

    Mijn enige gedachten zijn nog dat het om een probleem gaat wat zit in signaal nivo en impedantie.

     

    Ik kan me uit het grijze verleden nog wel herinneren dat de eerste Japanse audioapparatuur op de europese markt kwam en volgens mij waren er toen ook van die zelfde problemen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />.

  13. Wie weet de oplossing voor het volgende probleem:

    Het geluid van mijn net aangeschafte Philips DVD Video Player type DVP 520 is niet goed <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> weer te geven via een Tuner/versterker Philips type 66 RH 829.

    De gegevens welke in de documentatie van de tuner/verseterker staan zijn de volgende:

    -versterker ingang Ext. 2mV/2kOhm, DIN en 150mV/150kOhm, DIN

    De Ext. ingang van de tuner/versterker is een 5 polige DIN connector

    De tuner/versterker is al een zeer oud beestje maar werkt voor de rest perfect en zou hem dus graag gebruiken in combinatie de de DVD player.

  14. Wel of geen aardlekautomaat in een eindgroep heeft niets te maken met het wel of niet aan wezig zijn van wandkontaktdozen met randaarde.

     

    De aardlek automaat doet niet anders dan controleren of de stroom die weggaat ook weer terug komt, komt er meer dan 30mA NIET terug (aardsluiting), dan schakeld hij uit.

     

    Welliswaar wat simpel omschreven maar zo werkt het.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...