Ga naar inhoud


Dutchsat

Lid
  • Items

    681
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dutchsat

  1. Als het goed is heb je al bij het RDW een afspraak in laten plannen. Die  geeft een tijdelijk kenteken geldig op de dag van keuring is alleen geldig op de route van je ophaaladres naar het RDW keuringsstation. Je mag deze plaat zelf maken en deze ook in Duitsland gebruiken. De verzekering is op chassisnummer.  Om teveel vragen te vermijden kun je ook twee witte platen laten maken. Ik zelf print deze in hetezlefde letterliype als de NL kentekenplaat en plak deze over een NL plaat heen met het NL teken erop. De duitse verkeerspolitie is vaak niet op de hoogte van de nederlandse regels, de duitsers zelf mogen  nooit zelf zo een kentekenplaat maken.  

     

    Ik doe dit een paar keer per jaar, en zij hebben  mij tot nu toe pas 1 keer gestopt en doen hebben ze met de nederlandse douane gebeld waarna ik kon doorrijden.

     

     

  2. En het leukste is dat men nu met een adroid client, zoals de MXIII 4k/2160p Android box ook klaar is voor Ultra HD aan de client zijde. Zo een client zonder Sat tuner kan voor de helft van de prijs in de markt gezet worden.  Door alleen aan de server zijde de aanpassing te doen, is men klaar voor de toekomst. Dit zal een van de thema's worden op de komende AngaCom in Keulen komende juni. 

  3. Jouw opsomming werkt ook prima Dutchsat! Vooral de Zero is een leuke oplossing als cliënt.

     

    Als iemand nieuw gaat kopen zou ik persoonlijk toch gaan voor de Gigablue Quad Plus. Daar vier tuners in en een HDD en daar per TV een IPbox van Gigablue aan hangen via het netwerk. Gewoon legaal met 1 kaart! Neemt alle zenders over van de ontvanger (of je maakt eigen favorieten) en speelt ook alle content af.

    Kan dus ook als NAS functioneren. Draadloos via wifi niet aan te raden (zeker niet voor HD), maar met Power adapters werkt het zeer goed!

     

    De IPBoxen laten zich zeer makkelijk installeren en is ook een belangrijk pluspunt. En tot slot is het geheel zeer betaalbaar.

    Deze oplossing adviseer ik zelf ook als men Cat6 bekabeling naar de clients heeft. Je krijgt zelfs van Gigablue ook als installateur ondersteuning van, wat ook belangrijk is.t. Nadeel van Gigablue is dat geen HD ondersteund wordt via Wifi. Of het probleem daar in de client zit of aan de serverkant heb ik mij niet in verdiept. VU+ duo garandeerd wel dat dit met hun 300mb/s stick wel goed werkt afhankelijk van het aantal clients. 

     

    Wil je in de meterkast verder gaan, dan is er ook nog een low cost oplossing, de megasat ip server 2, deze is al voor minder dan €200 te krijgen, dit is een pure SAT ip server.

     

    Overigens mbt dit thema kun je Hier  een actueel overzicht downloaden. 

  4. Dit kan ook met de VU+ Duo2 met  4x DVB-S2 / 2x Dual DVB-S2 Tuner. In Black-hole die ik gebruik heb je de de plug in remote channel stream converter (zoals ook op andere enigma2 ontvangers lijkt mij) , maar wil je echt goed streamen zul je toch op Gigabit moeten gaan. Je kunt oa. de VU+ zero of een andere enigma 2 box als client inzetten zonder gebruik te maken van de interne tuner je gebruikt hem echt als Client, maar het leukste is dat je ook met oa. Android / Google TV en Apple TV toegang krijgt tot je zenders. Die Android TV's kosten rond de €50,00. Samen met Popcorn TIme en de vele IP TV plugins heb je een perfecte oplossing, waarbij de SATbekabeling in de meterkast kunt bundelen en je via WIFI (300 mb/s voor HD) of via PowerLan of Cat5/6  je bijna oneindig kunt streamen. Op youtube kun je zoeken op de VU+ workshops, zoals remote channel stream converters, wordt het mooi uitgelegd (helaas in Duitse taal). Het leukste is ook dat je als je snel breedband hebt je over de hele wereld nu IP toegang hebt op je streams, je kunt je eigen tv omgeving maken á la Ziggo, met je eigen uitzending gemist. Je zou je familie in Spanje zo toegang kunnen geven tot je nederlandse content. Ik weet niet hoe dit juridisch zit, maar het kan. Je kunt de popcorn tv streams op de HD zetten van de VU+ of dat je eea via DLNA doet of op een NAS. Mogelijkheden zijn zo oneindig.

  5. @ Dutchsat, een gewaagde stelling... :grin:

    hoe kom je erbij

    Blackhole wordt alleen meer ontwikkeld voor VU+ boxen;

    Probleem is dat VU+ niet in dezelfde val wilt trappen als dream Multimedia. Blackhole team is een afsplitsing van Dreamelite team die met name voor de dreambox images maakten.  Toen VU+ op de markt kwam met hun enigma images is BH team opgericht.Alle ontwikkelingen in Blackhole zijn  closed source.

    Onwikkelaars van Blackhole hebben heel korte lijntjes met VU+, zij hebben vaak al de nieuwe boxen in huis alvorens deze op de markt verschijnen.

    Als de problemen in de originele drivers van Vu+ zitten en men maakt daar melding van op het BH forum worden deze vaak met een volgende release meegenomen.

  6. Ging met niet zozeer over het merk box, maar over de traagheid van USB

    Ja maar dat zou geen invloed mogen hebben op de USB tuner. Zijn genoeg die op hun USB Hdisk full  HD content op de boxen afspelen en de meeste uitzendingen halen bij lange na niet de maximale snelheid van USB 2.0 (480 Mbit/s). De meeste uitzendingen halen nog niet eens 10 Mbit/s.

    i

    Het door jou genoemde probleem zegt meer over Dream, die weigeren gewoon om USB tuner drivers mee te leveren. VU+ doet dit dus wel met hun Blackhole image.  Ik denk dat Dream voldoende de laatste jaren heeft aangetoond , zeker met hun nieuwe product-releases (niet dus), dat men daar een sterfhuisconstructie hanteert. Zij verkopen hun boxen voor een Apple prijs maar laten de innovatie aan anderen over. Tja.........

  7. Het enige waar je tegenaan kunt lopen is dat sommige Chinezen erg goedkope electronica gebruiken en dus bij belastinging sneller uitvallen. Kan zelfs van batch tot batch verschillen.. Ik heb inmiddels puur voor het spelen een Maxdigital XP1000 gekocht. Deze komt dan toevallig uit Korea. Heb daar al verschillende images op geprobeerd en ik heb absoluut geen enkel negatief effect kunnen ontdekken. Sterker nog: de XP1000 heeft een snellere CPU dan mijn Dreamboxen! Weet niet ona 3 jaar nog zo presteert, maar nu zou ik zeggen: gewoon kopen!

     e

    Dit is wel off-topic. Probleem met de China boxen klopt wel, dit zijn vaak clonen en hebben met name slechte koeling. Als je dit oplost dan is het probleem wat minder, maar voor een normale gebruiker is dit inderdaad geen goede keus.  Ik heb met Koreaanse boxen heel goede ervaringen.

  8. Ik vind dat deze discussie niet  van juist commentaar wordt voorzie.tnBlackhole is het enigste team dat door VU+
    als referentie wordt gebruikt. Met het juiste TSpanel erop is er geen betere image met de beste driver ondersteuning.

     

    Ik vind het onzinnig dat men aangeeft dat bijvoorbeeld de softcams moeilijk te installeren zijn. Het getuigde van moed dat men een vast sticky maakt hoe men een softcam installeert op het standaard Blackhole image. Er is geen enkele reden om dan over te stappen op een ander image.

     

    Google ff op enigma2-plugin-extensions-tspanel_7.2_mips32el.ipk en er gaat een hele wereld voor je open!!!

  9. heb dat op de DMM800HD eens getest maar was absoluut geen succes...

     

    En daarom hebben wij nu een VU+ ontvanger en daar werkt het met Pli dus niet en met Blackhole dus wel.

     

    Ikzelf heb 2 USB tuners en die werken even goed als de interne tuners, en dit sinds de eerste VU+ duo. Ik had eerst Dreamelite image en daarna Blackhole. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, gebruik je USB tuners dan moet je Blackhole nemen. Blackhole is het enigste team dat door VU+ wordt gebruikt.

  10. Dat zal niet lukken met Pli, ik heb daar in het verleden met diverse USB sticks testen gedaan. Probleem is dat zij volgens mij geen ontwikkelaar hebben die zich speciaal op deze drivers richt. Het Blackhole team heeft dit wel (Angelofsky).

     

    Ik heb meer dan 20 USB sticks getest, mijn tip is dan toch  terug naar Blackhole en niet Pli.

     

    Ik snap dat niet men Pli op een VU+ neemt, met de juiste tweaks biedt Blackhole alles wat Pli ook ondersteund en meer.

  11. Ik zie dit topic nu pas.

     

    Die stick werkt wel op DVB-T, alleen het blackhole team moet het front-end nog aanpassen, nu zal het scannen niet werken. Als je in ZuidLimburg woont dan kan ik je de zenderlijst wel mailen, anders moet je iemand uit je regio die zenderlijst laten sturen.

     

    Of ff op blackhole forum posten of Angelofsky dit wilt aanpassen.

  12. Let op, dit verhaal geldt dus alleen voor mijn favoriete image op de VU+ ontvangers en de andere BCM7325 ontvangers.

     

    Kan nog altijd bevestigen dat DVB-T USB perfect werkt op de Vu+. Inderdaad ideaal voor Backup :).  Geen freezes en heb zo 4 tuners op mijn Vu+ duo en tot 3 tuners op de Vu+  Solo. De kwaliteit is vergelijkbaar met DVB-S,  op de commerciële zenders na. De lijst met ondersteunde tuners kan ik niet meer geven want eigenlijk is het zo dat het Black Hole Team zoveel mogelijk sticks die linux drivers hebben proberen te ondersteunen. Werkt deze niet, dan kun je op het Blackhole forum  dan een foutrapport achterlaten waarna zij gaan proberen deze stick mee te nemen in de ondersteunde drivers.
     

    Het grote voordeel van Digitenne is dat ik 1 pasje  perfect over mijn 7 ontvangers kan sharen in huis. Ook heb ik bijvoorbeeld in de keuken, kelder en hobbykamers geen Sat, digitenne werkt perfect op 1 zolderantenne of zelfs op een op 12 cm lengtgestripte coax  kabel.  Als je bedenkt dat een USB DVB-T tuner al voor €15 te krijgen is, dan  is dit ideaal. Ikzelf ben fan van Terratec, die worden gewoon ondersteund en zijn heel gevoelig qua ontvangst

     

    Een tip: zoek de chipset van de DVB-T stick en google op die naam + Blackhole. Dan weet je snel of de stick ondersteund wordt.

  13. Is het ook mogelijk om tegelijkertijd uitzending gemist te bekijken én op te nemen?

    Momenteel lukt het me niet; ik kan opname niet starten als ik een uitzending bekijk.

     

    Graag uw reacties en, als dat wel kan, hoe moet ik dat dan instellen.

     

    FRED

    Met de mediainfo plugin kun je ook streams opnemen!

  14. leuk, mag ik nog een andere debian distro aanbevelen : mint anders even kijken op distrowatch - mint is iets waar veel "oude" ubuntu gebruikers lijken heen te verhuizen ...

    Ik heb al vele distros getest, mijn  ervaring is dat Linux mint versie 15 Cinnamon het beste aansluit bij de Windows 7 desktop ervaring en er zitten voldoende codecs in en Flash ondersteuning. Deze distro installeer ik nog liever als OS-X van Apple, ik doe eigenlijk alles wat ik op Windows doe met deze distro, alleen een financieel pakkeet doe ik via remote desktop naar een windows omgeving toe  (via Remmina). Voor deze versie heb je de minste Linux kennis nodig, heel veel drivers aanwezig, zelf met recente hardware. De linux app store van Mint vind ik heel goed (staat bij software beheer). Het is een derivaat van Ubuntu. Overigens hoef je maar een paar vragen te beantwoorden om Mint te installeren (landinstellingen, toetsenbord en internet en de harde schijf indeling). De harde schijf indeling is de grootste barierre als je deze naast windows installeert en je hebt geen ruimte voor het Linux file systeem. Maar op youtube staan voldoende filmpjes hiervoor.

     

    Let wel op dat als je deze naast W8 wilt installeren dit niet zonder meer mogelijk is als je kiest voor de standaard boot manager van Mint. Ik verwacht wel dat dit met V16 opgelost zal zijn, nu zul je handmatig eea moeten instellen.

     

    Heb je toch enkele windows programma's dan zou je deze via de Wine emu kunnen draaien. De meeste office bestanden zullen voor de gemiddelde gebruiker wel te doen zijn, met Macros en ODBC koppeling is het wel wat ingewikkelder.

     

    Overigens is bij mij gebleken dat met name Linux lekker snel blijft, heel snel met opstarten en sluiten en dat nog oude hardware ondersteund wordt vind ik een pré. Systeembeheer beperkt zich echt tot een minimum, weinig last van virussen en malware.

  15. Heeft iemand ervaring met deze Skybox M3 mini HD ontvanger met Wifi, infrarood extender en mogelijkheid tot Share client, Ik wil deze achter de diverse LCD TV's "plakken", inmiddels nu 5, dus uit het zicht ophangen. Aangezien de TV's die ik hiervoor gebruiken inmiddels per heden allen tegen de muur hangen wil ik geen losse decoders en meer dan alleen maar FTA kijken (kids willen inmiddels meer). Deze ontvanger kost evenveel als een CI Module .

     

    Zie ook de link naar Youtube, staat ook meerdere info daar. 

     

    \

    an 

     

    Ik denk dat dit een betere oplossing is als een matrix cam air oplossing of iets dergelijks, de ondersteuning van deze modules is heel slecht.

  16. Ik snap werkelijk niet hoe je als 'ondernemer' je telefoonnummers (ofwel bedrijfskritische infra) durft onder te brengen bij een hostingsprovidertje die VoIP er een beetje bij doet, zich verschuilt onder een postbusnummer en die geen telefoonnummers op de website zet.

     

    Dan ben je volgens mij gewoon een beetje dom aan de verkeerde kant aan het besparen.

     

     

     

    Raar? Bedrijven bellen over het algemeen ook vele malen intensiever met meerdere lijnen tegelijkertijd en belasten zo het systeem veel zwaarder.

    Zo 'raar' is dat dus niet.

     

    Mvg,

     

    Michel

     

    Michel, wat is zakelijk dan een beter alternatief dan budgetphone?

  17. Voor zover ik weet zijn er voor E2 alleen maar Sundtek drivers beschikbaar.

     

    Klopt niet helemaal, Blackhole ondersteund de volgende sticks (zijn wel gesloten drivers):

    PCTV 290e

    Anysee e30 Plus

     

    Inmiddels heeft Terratec wel wat goedkopere DVB-C sticks op de markt gebracht, de H7 stick is al onder de €40,00 verkrijgbaar en wordt door Linux ondersteund. Deze gebruikt de EM28xx chipset die door Blackhole wel wordt ondersteund maar deze stick is nog niet getest in het forum. Misschien dat iemand van het Pli team de Linux drivers ook wilt testen.

     

    Ikzelf heb met Terratec Hybrid XS , die ook de EM28xx chipset gebruikt, goede ervaringen icm Blackhole (DVB-T). De performance is hetzelfde als met de internetuners en de gevoeligheid is top. Nooit hangers of tuning problemen en dat vanaf het begin dat ik de Duo heb. Ik heb 4 tuners op mijn Vu+ Duo.

  18. Ik werk al sinds meer dan 2 jaar met een wlan stick van tp-link tl-win321g,Duo, werkt perfect met Youtube , sharen zonder ook maar 1 hik, en zelfs met de nieuwe HbbTv plugin, maar goed ik werk vanaf het begin met het Blackhole image. Samen met twee USB tuners werkt USB perfect, geen reden om een andere ontvanger te kopen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...