Ga naar inhoud


Hum-orist

Lid
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hum-orist

  1. Het onderwerp canaal digitaal roept bij mij een aantal emoties op, maar vrolijkheid is daar niet bij.

    Ik woon in een buitengebied géén kabel mogelijk. Gebruik daardoor al 20 jaar sateliet ontvangst, ik heb geen enkele belangstelling voor de commerciele zenders. Nederland 1,2,3, BBC en wat Duitse zenders is mij genoeg.

    Omdat het canaal digtaal behaagt, af en toe te veranderen in de achterliggende jaren een aantal keren moeten investeren in nieuwe hardware,

    en ook ondertussen m'n 3e kaartje, ook elke keer weer ca. 70 Euries. Een abbonement heb ik nooit genomen, 1,2 en3 zijn FTA.

    Ik heb de aankondiging gelezen dat vanaf augustus '14 toch betaald moet gaan worden voor de "vrije" Nederlandse zenders, dat zal het definitieve afscheid van Sat gebruik worden. Digitenne is dan een beter alternatief.

    Maar waar ik nu gloeiend de pest over in krijg dat is dat terwijl het nog helemaal geen augustus is ook m'n laatste (oranje) Canaal digitaal card ineens niet meer werkt. Als ik 'm uitlees staat er geldig tot 28 -08 2014, maar gisterenavond midden in een uitzending ineens op zwart, ook heractiveren geeft nul resultaat. Ik zal de card nog even in een andere tuner proberen, maar bv. BVN en de Duitse zenders doen het wel, dus het moet wel de card zijn.

    Zijn er meer mensen die al afgeschakeld zijn.

     

    Grtz. H-O

  2. HH techneuten,

     

    Al eens vaker heb ik problemen gehad met een niet goed werkende AB. Soms werken dan een of meerdere (vaak gebruikte) toetsen niet goed.

    Als je zo'n AB open maakt zit er vaak een "rubber" vel in met de diverse toetsen die contact moeten maken met printplaat. Op de printplaat zit op de contactplaats een labyrintje. Op het rubberzit op de contactenpunten een soort zwarte verf.

     

    Soms helpt het schoonmaken van de contacten aan weerszijden, of een beetje contactspray. Toch is het resultaat vaak maar matig. Ik heb het al eens geprobeerd met een zacht potlood (een beetje koolstof) maar echt goed werkt het niet.

     

    Wie weet een betere methode ?

     

    Greetz H-o

  3. Valt niet tegen, na een telefoontje van € 1,30 en wat misverstanden over de juiste kaart-code is m'n Seca2 kaartje weer ingeschakeld en geheractiveerd.

    Zal mij benieuwen hoelang het blijft duren.

    Blijft niet netjes dat CanalDigitaal hierover geen melding maakt op de eigen website. En ik blijf erbij dat Ned 1,2,3 en de Nederlandse radio zenders via

    de satelliet gewoon FTA moeten zijn, nooit gezeur.

    Voorlopig weer even tevreden.

     

    Grtz H-o

  4. Ja hoor, bij mij ook seca 2 uitgeschakeld.

     

    Ik heb nog een oude Strong voor op de camping met een groen-grijs kaartje. Daarmee kijken we alleen naar Ned 1,2,3., de commerciëlen interesseren ons niet zo. Ik las dit topic en dacht: 's even testen, zwart dus (kaart op 1991). Heractiveren geeft geen enkel resultaat.

    Zal morgen Canal-digitaal eens bellen en kijken of ze 'm weer tot leven kunnen wekken.

     

    Misschien moeten we toch de politiek weer eens benaderen of de publieke omroep ook via satelliet niet gewoon FTA kan worden.

    Is er niet een staatssecretaris die hierop aan te spreken is ?

     

    Het is toch te gek dat we al jaren alle Duitse "basis" zenders FTA kunnen ontvangen, zo ook BVN. En dat we om de zoveel jaar door Canal-digitaal weer

    worden opgescheept met wijzigingen die geld kosten, nieuwe kaart, nieuwe ontvanger, nieuwe Cam, etc. Iedere keer zijn het wijzigingen zonder voor

    informatie, zoek het maar uit!, en het geeft geen enkele toegevoegde waarde.

     

    Ook stom trouwens dat op hun website niets hierover staat vermeld. De oude seca2 kaartjes staan er nog gewoon bij alsof je ze kunt

    heractiveren. Er verschijn geen enkele melding dat het niet meer zou kunnen. Lekker klantvriendelijk weer hè.

     

    Ik ben bang dat men in de politiek nauwelijks enige (of helemaal geen) weet heeft van onze ergernis, en de fratsen die canal-digtal uit kan halen.

    De meesten wonen waarschijnlijk in stedelijk gebied en hangen aan een kabel provider, die concurrentie gestuurd, z'n klanten tevreden probeert te houden.

     

    Waar kunnen we onze pijlen op richten ?

     

    Grtz. H-O

  5. a33,

     

    Bedankt, slim truukje, even getest, toch gek dat je met een browser van buitenaf meer/beter zoekresultaat krijgt dan met de interne zoekfunktie.

    Maar als ik vind wat ik zoek ben ik allang blij. :)

    Misschien gaat het beter met "opperands" als, or, and, etc.

     

    thnx H-O

  6. Hallo,

     

    Ligt het aan mij of is de zoekfunctie van deze site niet sterk ?

    Bij vragen op het forum wordt nogal eens geprikkeld gereageerd, "dat mensen niet goed lezen" en "eerst moeten zoeken" alvorens een vraag te stellen.

    Maar zoeken levert bij mij nogal eens "géén resultaten gevonden" , terwijl als ik dan door diverse topics heen "blader" wel degelijk de door mij gebruikte zoekterm tegen kom.

     

    Als voorbeeld zoeken naar "Duo LNB" 0 resultaten. Toch vind je in veel teksten duo lnb, Duo LNB of Duolnb geschreven.

     

    Hoe kan dat ? Hoe kan ik het beter doen ?

     

    Grtz H-O

  7. Nieuwe Harddisk is uiteraard een optie, dan zal het zeker verbeteren, maar ik dacht met een USB-stick is het echt stil.

    Zeker nu die zo goedkoop geworden zijn mogelijk interessant. Vroeg me af of dat met een IDE--> USB adapter zou willen.

    Hieronder een voorbeeld van een willekeurige converter.

     

    doc151980_134x134.jpg

    Een ander alternatief (wel wat duurder) een solid-state HDD.

     

     

    Grtz H-O

  8. Michel

     

    Bedankt voor je antwoord, maar eh... hoe sluit je dat aan? De 600PVR heeft alleen intern een IDE kabel die in de HDD gaat.

    Er is geen USB poort. Zou het kunnen met een IDE-USB adapter? Met een beetje goegelen vind ik wel zoiets. Ik was nieuwsgierig

    of daar al iemand ervaring meehad.

     

    H-O

  9. Hallo,

     

    In mijn 600 PVR zit een HDD, deze produceert aardig wat lawaai.

    Omdat de prijzen van wat grotere USB-sticks > 32 GB niet meer zo hoog zijn, vroeg ik me af of ik die HD

    niet zou kunnen vervangen door zo'n solid state USB stick. Die is in ieder geval doodstil.

    Weet iemand of dit mogelijk is ?

    Al eens ergens beschreven ?

     

    Grtz. H-O

  10. Hi Rolandroland,

     

    Heb je al eens nagedacht over internet radio ? Dat werkt via je WiFi. Als je hele hoge eisen stelt aan geluidskwaliteit is het misschien niet goed genoeg.

    Ik nu een paar jaar zo'n ding ben er zeer tevreden over. Storingsvrij, hoog bedieningsgemak, > 10.000 radio zenders gesorteerd naar keuze, genre, land, etc.

    Er kan ook nog een USB-stick in om je eigen Mp3 af te spelen, en je kunt streamen van af je PC.

    Ik denk een interessante optie om te overwegen. Om een keuze te maken, welk merk en type moet je maar wat verschillende reviews lezen. Onder de € 100,=

    is er al veel te vinden.

     

    Grtz H-O

  11. Hi Sat4fan,

     

    Ik heb vorig jaar een digitale gekocht, gewoon bij een wat grotere huishoudelijke artikelen zaak. Gaat tot 200 °C, gebruik 'm onder andere bij oliebollen bakken.

    Voor zover ik heb kunnen controleren aardig nauwkeurig. Ik heb 'm even opgezocht, helaas merkloos, lijkt op een digitale kookwekker, met losse meetsonde

    met stekkertje en RVS mantel kabeltje. Was dacht ik 19 Euries.

    Misschien bij een cook and kitchen ofzo.

     

    Grtz H-O

  12. Even op dat electrische idee ingaan:

    Electrisch verwarmen is met de KWh prijs in Nederland België nauwelijks interessant. Reken maar eens uit wat een huis electrisch verwarmen hier kost.

    Dat gaat goed in landen met goedkope stroom zoals Noorwegen en Zwitserland.

     

    Maar als je er voor zou kiezen waarom dan de omweg van een ketel, een electrisch matje onder de plavuizen gaat technisch gezien het makkelijkst.

    Als je het alleen zou toepassen in bijvoorbeeld een badkamer waar 't maar een uurtje aanstaat is het wel een leuke oplossing.

    Maar continue een paar KW je woonkamer in pompen is niet te betalen.

     

    grtz H-O

  13. Mauspartyhouse,

     

    Om te beginnen; ik heb een aantal jaren geleden zelf ook voor deze keuze gestaan. Heb ook een Brink Alure, bij mij een prima en zuinige hete-lucht verwarming. Omdat de oplossingen me toen toch te ingrijpend leken heb ik géén vloerverwarming aangelegd, en daar heb ik eigenlijk nog steeds een beetje spijt van. Toen is er wel een nieuwe plavuizen vloer gelegd, en die ga ik nu echt niet meer slopen.

     

    Er zijn volgens mij een paar alternatieven:

    In alle gevallen (behalve electrisch) moeten er sleuven in de vloer en vloerCVslang worden geplaatst. Deze kosten heb je bij elke oplossing.

     

    1. afscheid van de hetelucht verwarming, een moderne HR+ water CV, overal radiatoren en een verdeelstation met thermostaat afgestemd op het aantal m² vloer dat je wilt verwarmen. Dure ingrijpende oplossing, waarschijnlijk wel de beste. Misschien kun je voor die Alure 2e hands nog een leuk prijsje vangen.

     

    2. er was destijds een italiaanse hetelucht combi CV op de markt die zowel hete lucht als warm water produceerde. Ik kan het merk niet meer zo gauw vinden, ben bang dat hij kwalitatief niet zo goed is als Brink. Je Alure vervangen door zo'n ketel is natuurlijk ook een aardig prijskaartje.

     

    3. Er bestaan warmtewisselaars (soort radiateur in een kast )daar blaast de hetelucht van je Brink doorheen, en tegelijkertijd wordt er water doorheen rondgepompt en door de vloerleidingen. Je hebt hierbij nauwelijks energie verlies, alle warmte blijft in huis, alleen een watercirculatiepompje, maar dat moet toch altijd bij vloerverwarming.(waarschijnlijk goedkoopste oplossing)

     

    4. een extra keteltje zoals boven beschreven, kan goed, maar is wel extra rookgas afvoer (energieverlies)

     

    Ik wens je veel wijsheid.

     

    Grtz H-O

  14. Wie kan mij in de omgeving Apeldoorn, Epe een beetje op weg helpen met een VU Duo?

    Ik heb nog geen ervaring met een Linux box, zou graag gebruik maken van iemand die al wat langer met zo'n box aan het "stoeien" is.

     

    Groet H-O

  15. Crime watchers,

     

    Ik kijk zo af en toe naar krimi's op een van de Duitse zenders. De laatste tijd valt me op dat ZDF bij dit soort uitzendingen voortdurend de ondertiteling meestuurt. Helaas een soort van "flikkerend", net te kort om te lezen. Als ontvanger heb ik nog steeds good old Humax 5400. Ik heb niet het idee dat 't aan de hummie ligt, bij andere zenders zie ik de storing niet.

    Als ik via teletekst; ondertiteling aanzet dan zie ik de zelfde ondertitel er nog een keer overheen geplakt, maar dan wel lang genoeg.

     

    Nog iemand die dit probleem herkent ? Is er iets aan te doen ?

     

    Grtz. H-O

  16. Hellum,

    Bedankt voor 't meedenken.

    Het zou wel eens met de Pid scan te maken kunnen hebben, maar ik weet niet goed hoe en wat ik daar moet instellen.

    Via plus (+) en B kom ik wel in een menu, maar dan ?

    Met zoeken op sat4 heb ik 't niet kunnen vinden.

    Ehhhh,

    ff beter gezocht, Hellum had 't al eens gepost na + B een 1, ja hoor dat werkt.

     

    Even recapituleren: Sattracker4 met zenderlijst geladen. Dan werkt de Strong met Oranje card. Echter ik mis een aantal zenders

    (Net5, SBS6, BVN, radio 1 etc.) Als ik dan manueel zoek op de een frequentie van één van die zenders. Dan wordt die gevonden plus een aantal anderen en werken ook. Helaas vallen dan andere zenders uit. Stop ik dan m'n groene card erin dan doen sommige het weer wel.

    Met EdStrong heb ik de zenderlijst vooraf proberen goed te krijgen, dat lukt maar gedeeltelijk, kennelijk niet alle instellingen juist.

     

    Dus Pid scan + B 1

     

    Nu uitzoeken of ik al m'n favorieten aan de praat krijg.

     

    grtz H-O

  17. Piekos,

     

    Bedankt, eindelijk die klok eens goed kunnen zetten.

    Ook de radio zenders is me na veel gepruts gelukt, alleen nu doen de TV zenders het in eens niet meer allemaal.

    Ik heb een wat uitgebreider Canaldigpakket. Discovery, NGC, etc. doen het wel, maar RTL4,etc niet.

    Met proberen nog verder van huis, Ook Ned1,2,3 géén beeld meer.

    Snap hier nix van. Deze Soft en Seca3 is misschien toch wat te veel gevraagd van deze "oude bak".

     

    Overigens vreemd dat Radio2,3, en 4, gecodeerd zijn. en zelfs niet met m'n originele Canaldig abbo niet open gaan.

     

    Grtz H-O

  18. Na een paar keer wat proberen lukte het inderdaad met Seca 3.

    Echter ik wil ook graag Radio 1,2 Nederland kunnen ontvangen en die werken helaas niet.

    Op internet de nieuwe Freq's etc. opgezocht en die met EdStrong er in gezet. Helaas het blijft "stil" op die zenders.

    Een ander fenomeen is de Klok van de Strong. Bij eerste keer aan staat die op 00:00 uur. Via 't menu kan ik wel met uren schuiven maar hij pikt van de zenders niet de juiste tijd op, snap ik niet. Moet 'm zeker 's nachts een keer om 24:00 inschakelen.

     

    Iemand een idee hoe ik de NL Radio zenders te horen kan krijgen via de Strong ?

     

    grtz. H-o

  19. John,

     

    Begrijp ik ff niet, Ik heb die sattracker V4 uit de post van Interpol 13/6'10 er toen in gezet. Jouw complete 8000 (12/08'11) heb ik uitgepakt (2x, dacht dat dat alleen zenderlijst was ?

    Zit daar ook firmware bij in ?

    Werk normaal altijd met een Humax, Strong "laden" kan ik alleen stap voor stap met de handleiding er naast.

     

    Thnx in @vans

     

     

  20. Strong men,

    In mijn gepatchte SRT 8000 (op de camping) heb ik normaal een groen Canal dig kaartje, dat werkt redelijk goed. Nu wilde ik m'n nieuwere Oranje card (met uitgebreider pakket)van thuis meenemen om te gebruiken. Echter de Strong kan deze, ik denk SECA 3, niet lezen. Is er een patch waarmee dit wel zou moeten kunnen?

     

    grtz H-O

     

     

  21. Een mening:

    Ik ben al jaren een FF gebruiker. Vond het destijds veel beter dan IE.

    Dat FF sommige pagina's niet of slecht opent en IE wel, ligt aan die websites, die voldoen niet goed aan het internet-protocol, IE is daar iets toleranter voor. Dat kun je een voordeel noemen.

     

    Moet toegeven dat IE ondertussen veel goeie features van FF gekopieerd heeft en dat ze elkaar nu niet zo heel veel meer ontlopen. De mogelijkheid van de vele add-ons van FF zijn wel beter. Dan wordt het en kwestie waaraan je gewend bent. Moet wel zeggen dat ik na de laatste updates over FF iets minder tevreden ben. Het geheugen gebruik door "plugin-container.exe" vind ik echt een minpunt.

     

    Af en toe wat anders proberen kan geen kwaad. Van Chrome vind ik de vertaal-optie indrukwekkend.

    Kort om het is goed dat er meer keuze is dat houdt ze scherp en daardoor blijven ze werken aan verbetering.

     

    Grtz. OJ

  22. Jan,

     

    Ik heb een vergelijkbare pomp opstelling in een drainage putje.

    De aan/uit schakeling heb ik niet met een vlotter, maar met een z.g.n stemvork niveau regelaar. Deze zijn veel betrouwbaarder en hoog / laag niveau separaat in te stellen.(ca. €35,=)

    Ter controle heb ik een verbruiksmeter (€ 10,= bouwmarkt) voor de stekker geplaatst. Daar zit een klokje in zodat ik goed in de gaten kan houden hoe lang de pomp loopt.

    Misschien heb je hier iets aan.

    Suc6.

    O-J

  23. Bedankt voor de adviezen, ik heb ondertussen de een complete Merlin Seca2 er opnieuw ingeladen. En Ned1 doet het weer normaal.

    Helaas is m'n zenderlijst weer terug in onaangepaste staat. Dus EdStrong maar weer eens gebruiken.

    Als het zich weer voor zou doen zal ik die Pid aanpassing uitproberen.

     

    Tnx

  24. Ik heb m'n Strong 8000 weer eens te voorschijn gehaald en zie tot m'n verbazing dat Ned1 zwart blijft. Ik heb een (groen)Seca2 C+ kaartje, zonder verder Abbo.

    Nederland 2 en 3 doen het wel normaal, maar als ik zap naar Ned1 dan zie ik kort onder in de "balk" Irdeto staan. Daarna blijft het beeld zwart. Bij N2en3 staat daar wel Seca. Ik heb er ooit Merlin Seca2 FW in geladen.

    Kan ik ergens in een menu instellen dat dit toch echt een Seca gecodeerde zender is ?

    Is het raadzaam er andere FW in te steken ?

     

    Grtz H-O

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...